Kringloopkoopjes ✿ 2

Eergisteren had ik weer eens een vrije maandag voor het eerst in wat zal het zijn, anderhalve maand ofzo? Ik heb ze gemist, mijn vrije dagen. En ik heb de kringloop gemist! Ik keek er al weken naar uit om eens te gaan schatzoeken. Het was blijkbaar het goede moment want ik vond echt ge-wel-di-ge koopjes!

Ik weet niet of jullie dat ook hebben maar iets aan de kringloop maakt me echt intens gelukkig. Die oude spullen, die kleine prijsjes, dingen die je niet meteen ergens anders vindt, dingen met een verhaal aan. Ik ken het verhaal dan wel niet maar ik probeer me dan voor te stellen waar iets vandaan komt.

Ik begin met het grootste stuk! Ik zeg er al maar meteen bij dat het een poster is en geen schilderij. Klein beetje balen maar alsnog supermooi dus ik heb ‘m meegenomen. Ik vond het lastig om het ding mooi op beeld te krijgen door het spiegelende glas maar als ie omhoog hangt, neem ik nog wel eens een foto. Dit kostte €8. Gelijk ook mijn duurste aankoop.

Daarna vond ik deze twee kleine prentjes in de bakken met fotokaders. Moeder en kind kostten €0,50, het landschapje was €0,25.

Ik vond een leuk, luchtig zomerjurkje voor €4 (op het kaartje stond 6 euro dus ik had geluk!) en een slaapzakje voor D (nineties vibes alom!) voor €3,50. Het slaapzakje vind ik nu niet geweldig mooi maar het zag er nieuw uit en het was goedkoop.

Tuurrrlijk van Jane Costello nam ik mee voor €0,50 en Tanamera van Noel Barber voor €2,50. Het laatste boek heb ik opgezocht op Goodreads en kreeg nogal lovende woorden maar ik moet zeggen dat ik het uitkoos op basis van de omslag.

Het lief had me gevraagd om uit te kijken naar van die bierbekers maar geen grijze. Ik vond deze beige met drie oren, stuurde een foto naar het lief en nam het ding mee voor €0,75. De tas met het beertje kostte €0,25.

Verder vond ik een spiegeltje voor €3 en twee lp’s die me elk €1 kostten. Die met de folkmuziek koos ik ook omwille van de omslag, haha. 😀 Maar ik heb dan eens wat folk muziek van Madeira opgezocht (en via mijn oortje geluisterd) en vond het wel nog leuk en grappig.

En dan de twee dingen waar ik het meest enthousiast over ben. Echt, ik vind dit geweldig. Kitscherig tot en met maar mijn hartje slaat daar sneller van. Het schilderijtje links kostte ook maar €1,50 en voor het droogbloemenschilderijtje rechts betaalde ik €3,50. Ik had nog een geweldig leuk gezien met een kader in fluweel maar het was wat duurder en groter en ik twijfelde een beetje en toen ik later terugging om het toch te halen, was het weg.

En dan nog twee dingen die ik héél leuk vond maar niet kocht:

Een zeteltje. Hoe mooi?! Ik vind deze nog leuker dan onze gele maar hij was ook €20 duurder en waar gaan we die gele dan weer zetten?

En het lampje, ook de max hé. Ik zie dat graag. Het kostte €6 maar ik liet het toch staan en nu heb ik wel een beetje spijt. Het leek me wel een leuke voor als de bureauruimte af is, om dan op het bureau te zetten.

In totaal rekende ik voor alles €30,25 af!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 thoughts on “Kringloopkoopjes ✿ 2

 1. Amai, die zetel zeg idd! Dat boek zou ik ook los meepakken omwille van die omslag. Waarom maken ze nu eigenlijk niet meer zo’n omslagen en altijd van die minimalistische dingen met stippen op ofzo?

 2. Ooh amai da’s echt wel een geslaagde kringloopronde. Nice! Hier in Gent zijn er ook echt heel veel en ik zou eens wat vaker moeten gaan, want áls ik dan ga dan verwacht ik dat ik meteen alles vind. Terwijl ik wat meer zou moeten binnenspringen om te zien wat de huidige “collectie” is. Grote fan van het bloemenjurkje en het tasje met de beer!

 3. Die kaders van de bloemenschilderijtjes zijn echt zooooo schoon! Ik moet eigenlijk ook echt eens wat meer in de kringloopwinkel binnenspringen. Ben altijd zo onder de indruk van wat mensen daar vinden.

 4. De kringloopwinkel is echt super tof. Ik hou er van hoe het telkens opnieuw aanvoelt alsof je inderdaad op schattentocht gaat maar dan zonder een Piraten-outfit aan te trekken want dat zou er misschien net een beetje over zijn. Maar naast het feit dat je nooit kan voorspellen wat je zal tegenkomen vind ik het ook heel leuk dat al die zaken al een eigen geschiedenis hebben en dat jij ze een tweede leven kan geven. Morgen ga ik zelf ook nog eens rondsnuisteren. Eerst naar de kinesist en apotheek en dan mezelf belonen met op weg naar huis even bij de Kringloopwinkel binnen te springen.

 5. Wat een leuke aankopen! Jammer van het lampje, misschien toch nog een keer teruggaan?
  Ik ben al benieuwd om de kaders te zien uithangen.

  Ik heb al tijden zo’n goesting om ook naar de kringloop te gaan maar ik krijg mijn man maar niet zover (ik rij niet – toch niet met zijn auto en aangezien we alleen die hebben 😉 )… en met de fiets is nogal ver en niet ideaal voor breekbare dingen.

 6. Wat heerlijk om weer schat te gaan zoeken in de kringloop, dat heb ik ook al heel lang niet meer gedaan. Mooie aankopen heb je gedaan. En die stoel is inderdaad heel gaaf. Misschien omruilen? 🙂

 7. Aaah, die lijstjes met die bloemen, zó mooi! Ik ben de afgelopen weken echt veel te veel aan het kringlopen, haha. Ik moet mezelf even een halt toeroepen want ik blijf maar bezig 😉

 8. Wat een heerlijke vondsten! Vooral dat schilderijtje met die bloemen, daar houd ik ook van! En die rechter.. mijn moeder had dat altijd met haar bruidsboeket, wellicht is dit ook wel iemands bruidsboeket geweest? Wie weet haha.

 9. Geweldige vondsten voor fijne prijzen. Ik snap wel dat je die stoel ook heel tof vond, maar ja, inderdaad: zo’n ding neemt toch wel erg veel plek in beslag. Als je ‘m toch echt wilt hebben, kun je altijd nog die gele naar de Kringloop brengen en deze meenemen;).