Week 6 van 2022

Wat een rare week was dit eigenlijk? Het was een week waarin ik een beetje in twee werelden leefde en enorm moe was.

Maandag moesten we helaas toch nog in het ziekenhuis blijven. Gedurende de vier dagen die we in het ziekenhuis spendeerden, losten het lief en ik elkaar af zodat we elk ook wat rust hadden thuis. Maandag was het mijn beurt om in de namiddag naar huis te gaan. Alleen vond ik het moeilijk om een beetje rustig aan te doen en wou ik eigenlijk gewoon graag bij het lief en D’tje zijn. Dus, ik nam een uitgebreide douche en besloot daarna voor D een klein cadeautje te halen in de Action. Ik kocht een – heel fout – robothondje en daar was hij zo mee in zijn nopjes dat ik me er met gemak over kon zetten. 😉

Dinsdag mochten we dan eindelijk naar huis! Behalve “het was waarschijnlijk iets viraal” kregen we niet veel uitleg mee omdat de dokter het zelf ook niet goed wist. Gelukkig was ons meneertje koekepeertje al veel beter dinsdag. Ik was zo blij!

Woensdag was dan mijn eerste dag terug aan het werk. Daar had ik wel naar uitgekeken moet ik zeggen. Het was fijn om terug op kantoor te zijn en me eens eventjes geen zorgen te maken om het kind.

Donderdag voelde ik me een best succesvolle volwassene want ik was erin geslaagd om op tijd op te staan, het kind klaar te maken en af te zetten aan de opvang, boodschappen te doen én voor 8.30 uur op kantoor te zijn. De werkdag ging best snel voorbij. ‘s Avonds bleek het lief ziek te zijn (ik ben ervan overtuigd dat het hierna allemaal echt achter de rug is met ziek worden 🤞🏻) en dacht ik dat ik een crisis ging krijgen. Ik bakte een chocolade bananenbrood voor D’tje en las ‘s avonds nog de bachelorproef van mijn nicht na. Zeer boeiend! Ik weet nu iets over kankercachexie.

Omdat het lief ziek was, nam ik zijn nacht met D over. Ik sliep eigenlijk best goed maar ik voelde me alsnog moeeeeeeee. 😴😴😴 Mijn emmertje is redelijk leeg precies. Ik had wel een fijne werkdag. In de namiddag had ik een videogesprek met iemand maar op voorhand had ik zo’n gevoel dat die persoon niet zou komen opdagen en dat bleek ook het geval te zijn. Zucht. Na de werkdag haalde het lief eerst D en daarna mij op. Het manneke had niet zoveel geslapen in de opvang en veel gespeeld waardoor hij thuis in slaap viel op mij.

We aten super simpel croqueskes als avondeten want geen fut om iets anders te maken en om negen uur kroop het lief in bed. Ik keek nog eventjes The Masked Singer (ik heb geen geduld, ik wil gewoon NU weten wie er onder al die maskers zit en ik vraag me ook af hoe het in godsnaam zo lastig kan zijn om die stemmen te herkennen) maar was zo moe dat ik uiteindelijk toch ook maar gewoon ging slapen.

Echt bizar ook om te bedenken dat we dus een week terug op vrijdagavond naar de spoeddienst reden met D. Die paar dagen in het ziekenhuis lijken al een eeuwigheid geleden ondertussen.

Zaterdag slaap ik eens uit 8.30 uur. Ik had het echt nodig maar ik voel me alsnog niet super uitgerust. Het lief is ook nog altijd ziek en de algemene stemming in huis is een beetje bleh. We besluiten een fikse wandeling te maken in de kou want het is best een mooie dag. Het zonnetje schijnt en ik heb er wel deugd van.

Eenmaal thuis maak ik mezelf een ontbijtje en haal ik wat blogs in. Het lief doet een dutje in de zetel en D speelt echt super goed in z’n eentje. Normaal kan ik niet met mijn laptop aan tafel gaan zitten omdat hij er dan na een minuutje bij wil en op m’n toetsenbord gaat rammen maar het gaat goed nu! Een tijdje terug zette ik de spiegel beneden en daar gaat D’tje vaak gekke bekken voor maken of achterwaarts stappen en dan om zichzelf lachen.

‘s Nachts slaapt D weer door! 🙌🙌🙌🙌🙌

Zondag voelt het lief zich veel beter en dat is te merken, ik voel me ook beter! 😀 Hij is terug wat zichzelf en dat is zo fijn. Alleen blijkt D’tje nu weer verkouden te zijn. ‘t Kind is twee dagen naar de opvang geweest en het is weer feest. Maar goed, hij is wel vrolijk en super spraakzaam. Hij loopt de hele tijd te babbelen en er komen allemaal grappige klanken en soort van woordjes uit.

In de voormiddag halen het lief en ik een gratis kast op die ik vond op 2dehands. Ik ga een mooi kleurtje verf zoeken en ze in de loop van deze maand nog verven. Ik ben van plan om de bureau en onze slaapkamer te wisselen en van onze bureau echt een toffe, gezellige ruimte te maken en daar komt deze nieuwe kast in met boeken.

In de namiddag krijg ik een opstoot van lentekriebels ofzo, ik heb er anders geen verklaring voor. Ik vind dat we NU onze tv-kastjes aan de kant moeten schuiven om te kijken of het gele kastje dat op D’tje zijn kamer stond als tv-kast kan dienen. We vinden het er in het begin een beetje gek uitzien omdat het kastje net niet breed genoeg is, maar we laten het toch staan. Het was namelijk best zwaar en het lief heeft geen zin om het terug naar boven te zeulen. We schuiven als test ook onze tafel aan de kant en gebruiken twee van de kastjes als bankje waardoor we nu super veel ruimte hebben en ik vind het eigenlijk wel tof zo. ‘s Avonds lijkt het alsof we een zeehond in plaats van D in bed hebben gelegd door al het hoesten maar uiteindelijk lijkt hij toch wat rustiger te slapen en zit ik niet meer op het randje van de zetel, klaar om uit de startblokken te schieten als hij zou wakker worden.

Ik wens jullie allemaal een fijne nieuwe week, lieverds! 🌻

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 thoughts on “Week 6 van 2022

 1. Blij dat D’tje weer thuis is <3
  Zo vervelend en sneu zo'n ziek kleintje. Vervelend ook dat er niet echt uitkomt wat het is (geweest)
  Hopelijk een beetje uitgeruster deze week inmiddels.

 2. Gelukkig zijn jullie allemaal weer thuis, (bijna) weer volledig gezond en komt de lente er binnenkort hopelijk echt eens aan. PS: Eén van mijn twee nieuwe brillen lijkt extreem hard op de jouwe haha.

 3. Zo fijn dat jullie die ziekenhuis-periode hebben kunnen afsluiten maar wel jammer dat er geen antwoord kwam op wat er nu juist mis was met D. Ik heb soms het idee dat jullie net als ik graag reorganiseren. Al blijft het bij mij grotendeels beperkt tot het herinrichten van de boekenkasten en de indeling van mijn knutselkasten. Gelukkig want meubels gaan versleuren zou me niet echt lukken. Wel super rottig voor jullie dat die virussen te graag op bezoek komen. Ik heb gisteren zelf nog een sneltest gaan halen omdat de keelpijn erger werd (ik heb eigenlijk altijd keelpijn door koppige én hardnekkige reflux) en ik begon te snotteren. Maar het gaat dus een ordinaire snotvalling zijn want de test bleek negatief te zijn. Hoera! Die Expecto Patronum van me is waarschijnlijk even krachtig als die van Harry want tot nu toe ben ik nog niet getroffen door het-virus-dat-we-niet-gaan-benoemen.

 4. Ik ben blij dat kleine D weer thuis is! En ik hoop dat de rest van de winter snel voorbijvliegt en de virussen meevliegen. Ik vind u momenten dat ge het zot in u kop krijgt en dingen verplaatst altijd zo leuk om te lezen haha. Maar jullie hebben ook echt een heel schoon interieur. Ik wens jou ook een fijne week toe!

  Mijnen week was super wisselvallig want ik ben een heleboel aan het verwerken maar tegelijkertijd ontdek in zoveel mooie dingen om trots op te zijn. Mijn kop is af en toe echt a mess, maar dat komt wel weer in orde.

 5. Ik word wel altijd blij van D’tje hoor! En verbaas me elke keer weer over hoe snel kinderen groeien. Ik had vorige week ook echt zo’n ‘bleh’ week. Nou was het ook veel te druk dus deze week staat even in het teken van een stapje terug. Soms is dat ook even nodig 😉

 6. Ach arme D’tje! Gelukkig is hij weer lekker thuis 🙂
  Wat een mooie achtergrond heb je trouwens op de blog 😀
  Ik herken die lentekriebels wel haha, wil ook dringend mijn huis gaan opruimen!

 7. Wat duurt dat ziek zijn altijd lang he? En dan is het net weg, komt het volgende alweer de hoek om piepen of is iemand anders in huis de klos… Ik ga zo blij zijn als dat gesnotter en gedoe eindelijk weg is straks met beter weer!
  Pff dat zijn echt gekke dagen geweest voor jullie inderdaad. Dat je al naar het ziekenhuis moet steeds is al niet fijn, en dan ook afwisselen en niet echt met z’n drietjes bij elkaar kunnen zijn lijkt me ook al minder. Gelukkig zijn de ziekenhuisdagen voorbij!
  Zo fijn tweedehands vondsten die dan ook nog helemaal passen in huis 😀 Ben benieuwd hoe je het gaat verven en de kamer gaat inrichten! Vind ik altijd leuk om te zien bij anderen 🙂
  Ik duim mee voor jullie dat deze week wat beter gaat worden en dat iedereen snel beter is! <3

 8. Oh ja, dat lijkt me ook echt een gekke week. Ik hoop zeker ook voor jullie dat alles rondom ziekte, verkoudheid en meer van dat nu echt klaar is. Tijd voor lente!

 9. Phoe, wat een week zeg! Heerlijk dat D. weer thuis is, maar ik snap wel dat je moe bent na al die rare dagen. Ik hoop dat je deze week een beetje rust krijgt.

 10. D’tje is toch echt wel een mega fantastisch en schattig kind hé. Ik word altijd zo vrolijk van da manneke. Blij om te lezen dat het weer beter gaat met hem.

  Hopelijk wordt deze week een mooie week voor jullie!

 11. Ooh bleh, het wordt tijd dat het lente wordt en alle virussen en ziektekiemen verdwijnen. Een zonnetje zal ook wel veel goeds doen. Gelukkig is kleine D weer thuis, dat is vast een hele opluchting. Fijne week, doe rustig aan!

 12. Zo schattig hoe D’tje speelt voor de spiegel! Moest die video ook echt eens tonen aan mijn vriend afgelopen weekend (?), we smolten allebei weg! Gelukkig waren jullie weer thuis deze week en hopelijk is het inderdaad snel gedaan met al die ziektekiemen, kan me voorstellen dat het geen pretje is. Veel beterschap ook aan je vriend! Fijne week!