Gelezen in oktober en november
In oktober en november las ik een paar goeie (en ook minder goeie) boeken uit. Ik zat best wel in een leesflow eigenlijk, wat heel fijn was!
Het geluk van de wolf van Paolo Cognetti
Een boek over Fausto en Silvia die elkaar ontmoeten in een bergdorpje. Hij is schrijver, zij is kunstenaar en ze hebben allebei zo hun redenen om de bergen op te zoeken. Op zich een mooi verhaal, traag, kabbelend. Je merkt de liefde voor de bergen en de natuur. Ik vond het alleen wat te traag denk ik. Een beetje saai.
Ik gaf het boek een 6/10 en las het in het Nederlands uit in november.
![](https://i0.wp.com/i.postimg.cc/vm25ThZ9/IMG-20211111-131613.jpg?w=1100&ssl=1)
The Midnight Library van Matt Haig
Nieuw lievelingsboek! Middernachtbibliotheek gaat over Nora die na een paar tegenslagen besluit om uit het leven te stappen en in de middernachtbibliotheek terechtkomt. Ze krijgt de kans om uit te zoeken hoe haar leven er uit had kunnen zien als ze andere keuzes had gemaakt.
Ik vond het een heel mooi verhaal met mooie quotes en herkenbare emoties. Het zet je wel aan het denken ook over je eigen leven. Ik las het op drie dagen uit tijdens het verlengd weekend dat ik in de Ardennen doorbracht.
Ik gaf het een 10/10 (het tweede boek nog maar dit jaar met een 10!) en las het in het Engels uit in november.
![](https://i0.wp.com/i.postimg.cc/hPMqtCRf/IMG-20211019-101658.jpg?resize=787%2C787&ssl=1)
Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid
In Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzijschuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.
Daisy Jones & The Six is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie krachtige vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor overhebben om die te laten uitkomen.
Ik vond dit een tof boek. Het is geschreven als een groot interview wat eens een andere manier van vertellen is maar daardoor kon ik me wel goed inleven. Leuk ook dat verschillende personages dezelfde gebeurtenis toelichten en elkaar soms tegenspreken. Ik vond het alleszins heel goed bij dit boek passen en zag het voor me, hoe de leden van de band met de interviewer babbelen. Het voelt niet als een fictief boek. Ik heb de jaren 60 en 70 natuurlijk niet meegemaakt en zit al helemaal niet in de muziekwereld maar ik kan me perfect voorstellen dat het boek een realistisch beeld geeft van hoe het er aan toe gaat als je beroemd bent. Een van de enige boeken ook waarvan ik het nawoord gelezen heb én interessant vond 🙂
Ik gaf het boek 8/10 en las het in het Engels in oktober.
![](https://i0.wp.com/i.postimg.cc/tC9jbKfK/IMG-20211019-101613.jpg?resize=875%2C875&ssl=1)
The Storyteller: Tales of Life and Music van Dave Grohl
In dit boek vertelt Dave Grohl (you know, drummer bij Scream, Nirvana, Queens Of The Stone Age, … en oprichter van Foo Fighters) over zijn leven en muziek. Ik vind sowieso levensverhalen héél interessant. Het fascineert me, zeker van mensen die een zo compleet ander leven leiden dan ik. En al helemaal als het mensen zijn waar ik sowieso wel een beetje fan van ben. Alleen maar bewondering voor wat voor zotte muzikant dat is én het is een goeie verhalenverteller. Dat ook. Het voelt alsof je soort van op de koffie bent bij Dave en naar zijn verhalen luister. “Oh ja, en die keer…”. Wat je ook heel erg voelt is dankbaarheid voor wat hij allemaal meemaakt en dat hij eigenlijk ook maar een gewone mens is.
Na dit boek heb ik ettelijke uren Youtubefilmpjes gekeken. Interviews, live optredens, videoclips van Nirvana, … tijdelijke obsessie 😉
Ik gaf het boek 8/10 en las het in het Engels in oktober.
![](https://i0.wp.com/i.postimg.cc/zv4Lw8vp/Ontwerp-zonder-titel-1.png?w=1100&ssl=1)
Appels vallen niet van Liane Moriarty
Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd. Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden? Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney…?
Ik was vergeten hoe goed ik Liane Moriarty vind! Zij heeft echt het talent om spannende boeken te schrijven zonder dat ze eng zijn. Je voelt de hele tijd dat er iets aan de hand is, dat er iets gaat gebeuren. De ontknoping lijkt dichtbij maar dan toch niet. Ik heb hier goed aan doorgelezen.
Ik gaf het boek een 9/10 en las het in het Nederlands in november.
Daarnaast las ik ook nog
- Superfan van Sarina Bowen • 6/10 • extra minpunt voor de cover met het hoofd er op want dat past totaal niet bij hoe het hoofdpersonage er in mijn hoofd uit ziet. Voor de rest vond ik het verhaal maar zo zo. Alsnog wel gewoon leuk voor tussendoor.
- Common Goal en Role Model van Rachel Reid • allebei 7/10 • Leuk!
Ik heb het wel voor Paolo Cognetti want zoals hij schrijft over de bergen, dat is feitelijk belangrijker dan het verhaal zelf – dan ben ik precies dáár en dan wordt mijn heimwee ietsje minder.
De Middernacht bibliotheek heb ik ook net gelezen en vond ik ook ontzettend mooi. 🙂
Leuk overzicht! Ik heb De 8 acht bergen van Paulo Cognetti gelezen en vond die erg goed, maar ben bang dat deze dan wat tegenvalt. The Midnight Library wil ik zeker ook gaan lezen, en grappig The Storryteller heb ik als kerstcadeau gekocht voor mijn lief (hij leest jouw blog vast niet, dus kan ik dat wel zeggen ;-)) dus ook die komt hier in huis.
Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat andere mensen lezen. Toevallig deel ik later deze week ook nog een boekenoverzichtje. Ik ben wel benieuwd naar Daisy Jones and the Six, ik heb al andere boeken van haar gelezen en die vond ik altijd heel leuk, dus die gaat op het tbr-lijsje.
Ik heb ‘Middernachtbibliotheek’ ook in een ruk uitgelezen in betere tijden aan een zwembad haha. Naar de nieuwe Liane Moriarty ben ik heel benieuwd, ik denk dat dat een van mijn eerste boeken van 2022 wordt 🙂
Boeken die een 10/10 krijgen makrn me altijd nieuwsgierig 😉 De beschrijving klinkt zeker interessant!
Oeh, The Midnight Library staat heel hoog op mijn lijstje om te lezen. Ben nu extra benieuwd. En het boek van Liane Moriarty heb ik ook al klaarliggen. Want eens: ze kan mega goed spannende boeken schrijven zonder dat het eng is.
Ik vind dit soort stukjes altijd leuk om te lezen, kan ik weer een boek (je 10/10) toevoegen aan mijn leeslijstje 🙂
Mijn leesflow is stilletjes aan aan het terugkeren. Midnight Library ligt ook nog te wachten hier. Dus ben heel erg benieuwd! Het klinkt ook wel als een toffe leesmaand. Als ik die overzichtjes zie, besef ik wel hoe hard ik het zelf mis om te lezen. Maar blijven proberen, het komt wel terug. Hopelijk nog zo’n fijne maand!