Joey doesn't share food maar ik wel!

Recept • Chocolate chip cupcakes met fudgeglazuur

Sinds een tijdje bak ik zo goed als elke week wel iets. Als ik met zoet wil snacken, eet ik liever iets dat ik zelf maakte dan dat ik een koek uit een pak uit de winkel haal (ook lekker ze). En ik vind het natuurlijk ook gewoon leuk om te doen. Alleen bak ik praktisch altijd dezelfde dingen – koekjes of brownies – en ben ik soms wat inspiratieloos terwijl ik wel veel lekkere recepten in mijn boekje heb staan.

Ik heb mezelf zo half en half voorgenomen om in 2022 vaker nieuwe dingen te bakken en zeker elke maand 2 nieuwe bakrecepten te proberen. Ik zeg half en half want hoe leuk ik het ook vind om doelen op te stellen en lijstjes te maken vaak komt er niet veel van in huis. Dus no pressure!

Gisteren bakte ik dus nog eens. En een keer iets wat ik al ik eeuwen niet meer bakte. Cupcakes. Het kind kan nog niet naar de opvang en omdat thuiswerken met een dreumes praktisch niet mogelijk is (serieus, ik weet niet hoe mensen dat doen???) ben ik dus ook een weekje vrij! Dat heeft eigenlijk niet echt iets met dit recept te maken aangezien ik deze cupcakes in de vroege avond maakte en dus niet echt tijdens mijn vrije dag, maar oké, haha. Long story short. Eh 😉

Goed, cupcakes dus. Ik heb het gevoel dat dat een beetje op zijn retour is en het lief zei ook dat cupcakes altijd een beetje droog en saai zijn maar ik heb ze toch gemaakt en ze zijn erg lekker dus ik deel ze hier.

Wat heb je nodig?

Voor de cakejes:

 • 2 eieren
 • 90 gram bloem
 • 100 gram pure chocolade
 • 105 gram zachte boter
 • 110 gram kristalsuiker

Voor het fudgeglazuur:

 • 1,5 eetlepel cacaopoeder (puur, geen Nesquik)
 • 2 eetlepels melk
 • 3 eetlepels boter
 • 180 gram poedersuiker

Wat moet je doen?

Voor de cakejes:

 • Verwarm de oven voor op 190°C.
 • Hak de chocolade fijn (of grof fijn, dat vind ik wel lekker, als er nog vrij grote stukken in zitten).
 • Meng gewoon alle ingrediënten door elkaar.
 • Proef eens van het deeg. Das noodzakelijk 😉 ;).
 • Vul 12 cupcakevormpjes en bak de cakejes 20 tot 25 minuten (ik deed 22 minuten).
 • Laat de cakejes dan een beetje afkoelen op een rooster.

Voor het fudgeglazuur:

 • Smelt de boter en verwarm de melk samen in een pannetje.
 • Haal het pannetje van het vuur en meng er de poedersuiker en het cacaopoeder onder tot je geen klontjes meer hebt. Zeven is wellicht handig maar ik doe daar niet aan mee.
 • Proef eens van het glazuur. Alweer, noodzakelijk 😉 ;).
 • Bedek de cakejes met een goei dikke laag.

Klaar? En bakken maar! (ziet iemand ook Wim Opbrouck in de Bake Off tent voor zich?)

6 gedachten over “Recept • Chocolate chip cupcakes met fudgeglazuur

 1. Oeh, je had me al bij het woord ‘chocola’. Yum, ze zien er erg goed uit!
  Ik heb toevallig dit weekend net muffinvormpjes gekregen en kan dus eindelijk ook cupcakes maken. #zinin

 2. Klinkt lekker! Maar ik denk dat mijn adventskalender al voor een overdosis chocola heeft gezorgd, want ik heb de laatste dagen weinig zin in zoet. Misschien leuk om dit volgend jaar ná de adventskalender eens te proberen 🙂

 3. Wow, die zien er zó lekker uit! En ehm, ik zie André van Duin voor me, de Hollandse versie:). Thuiswerken met een kind snap ik ook nooit hoor, hoe mensen dat doen. Dus ik snap je vrije weekje wel. Ik hoop dat je er een beetje van kunt genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.