Week 37

En zo zijn we dus weeral een week verder en loop ik nog altijd met mijn zwangere buik rond 🤪 al heb ik ook het gevoel dat het echt niet lang meer gaat duren nu! Ik weet niet wat het is maar de tijd gaat zo snel! Als ik nu denk aan maandag lijkt dat echt alweer een eeuwigheid geleden. Zo gek!

Maandag begon met een super mooie zonsopgang en werd ik om 9 uur in het ziekenhuis verwacht voor een monitorcontrole. Ik mocht uiteindelijk pas om half tien binnen en was pas om elf uur weer buiten. De baby bewoog nogal veel waardoor ik vaak een soort van alarm kreeg. Eerste keer was ik nogal in paniek want de monitor begon te tuten en er kwam ook op het scherm “ALARM!” dus ik dacht dat er iets mis was. Gelukkig bleek dat dan niet het geval 🙂

In de namiddag aten we chocoladetaart in de Ikea en kochten we nog een paar spulletjes voor de baby. ’s Avonds aten we lasagne die mijn schoonmama had gemaakt (smaakte me zo hard!) en maakten mijn vriend en zijn broer nog een deel van de elektriciteit in orde. Nu is het écht bijna volledig klaar, haha.

Dinsdag liep ik de hele voormiddag in mijn badjas rond gewoon omdat ik daar zin in had. Ik had ook niet zo’n fijne dag qua buikgevoel (haha). Veel last van harde buiken en veel druk op mijn blaas. Maar goed, als ik neer zat viel het allemaal wel mee. Uiteindelijk heb ik wel een opruimrondje in huis gedaan en gestofzuigd. David legde ook boven nog een vloertje in de gang aan de badkamer. Ik denk dat hij meer last heeft van nesteldrang dan ik, haha 😀 Maar het is wel fijn dat de koude betonnen vloer nu bedekt is. Rond de middag nam ik een uitgebreide douche en daarna was het tijd voor mijn massage!

Man wat heb ik daar deugd van gehad! Ik had nog nooit een echte massage gehad maar dit zal dus zeker niet m’n laatste zijn. Zo fijn! Ik voelde me bij thuiskomst helemaal rozig en moe en trok mijn pyjamabroek aan om wat te chillen in de zetel.

Woensdag deden we boodschappen. Note to self: geen boodschappen meer doen op woensdag. Druk! Werd helemaal blij van hoe goed mijn handtas bij mijn trui paste, haha 😀 Verder voerde ik niet zoveel uit. Ik hing in de zetel, blogde een beetje, las in mijn boek en maakte avondeten. ’s Avonds reden we naar een vriendin van wie babykleertjes mochten uitzoeken en haalden we de geboortecadeautjes voor de beeb op.

Donderdag sliep ik uit en riep ik uit tot pyjamadag. Ik deed super op’t gemak wat heel fijn was. Ik at mijn ontbijtje met mijn boek erbij. Daarna ging ik David gezelschap houden tijdens zijn werk en las ik mijn boek uit. Ineens waren er twee uren voorbij, was het tijd voor middageten en een beetje zetelhangen. Daarna ruilde ik mijn pyjama toch maar in voor gewone kleren en reden we naar de Albert Heijn omdat we nog wat dingen nodig hadden en ik kocht koekkruiden voor in mijn havermoutjes ’s morgens. Ik bedacht dan ineens dat ik nu ook zelf kruidnoten kon maken maar ik had er geen zin meer in. ’s Avonds maakten we pizza’s op Zweedse broodjes en aten we een ijsje.

Toen ik vorige week issues had met mijn blog had ik nog contact met iemand opgenomen die me nu terug mailde, onder andere met de melding dat Pipdig (waar m’n thema van is) niet helemaal koosjer handelt (als je meer wil lezen kan je dit artikel eens bekijken). Ik kreeg er een beetje een naar gevoel van dus ik besloot dan maar weer een oud thema te activeren.

Voor de rest had ik best veel dingen op mijn wat-ik-graag-wil-doenlijstje staan: een deel van de geboortecadeautjes prepareren, een letterslinger maken, kruidnoten bakken, twee administratieve dingen voor m’n werk nog in orde maken, een pakketje ophalen en de keuken opruimen. Ik kon alles schrappen behalve de letterslinger – dat doe ik waarschijnlijk dit weekend. En daarnaast hielp ik mijn vriend nog met onkruid uittrekken op de oprit (geen nood, ik zat de hele tijd op mijn kont en nam veel pauzetjes) want dat was echt niet meer om aan te zien.

Op zaterdag sliep ik alweer uit. Ik ben zo moe! Ik word ook altijd weer wakker om 4 uur en moet dan in mijn boek lezen omdat ik anders niet meer in slaap val. Ik vind het op zich niet zo erg maar ja, het helpt niet echt mee om me uitgerust te voelen 😉 We ontbeten buiten in het zonnetje, ik zocht een nieuw boek uit om te lezen en haalde wat blogjes in die ik nog wou lezen.

In de namiddag maakte ik een letterslinger met de naam van de baby. Ik wou eerst een slinger maken om aan het raam te hangen voor als de beeb geboren is maar mijn vriend vind zo’n dingen altijd een beetje stom en uiteindelijk wist ik ook niet goed welke tekst ik dan moest kiezen – en ja het leek me ook veel knipwerk, haha. Alleen de naam van ons kindje dus en de slinger komt op het kamertje.

En dan kreeg ik een beetje het zot in mijne kop zoals wij zeggen en legde ik met een klein hartje aan mijn lief uit dat ik graag de woon- en eetkamer van plek wou wisselen (alweer ja, we hebben dit vorig jaar ook eens gedaan). Maar het leek me gewoon beter qua indeling en dan kunnen onze beide roze zetels weer beneden staan wat nu lastig is doordat we een nieuwe deur hebben en enfin ja, ik vond het zelf een geweldig plan. David was er eerst iets minder voor te vinden maar hij kan me toch niet echt iets weigeren dus dat staat voor morgen op de planning!

Zondag begon de dag dan met de grote woon-en-eetkamer-verhuisactie. Mijn schoonbroer en -zus kwamen helpen en alles was super snel gefixt. De indeling van ons huis lijkt nu dus veel logischer en David heeft een paar keer gezegd dat hij het ook véél beter vindt zo dus was het uiteindelijk – zoals ik al dacht uiteraard – echt een geweldig plan 😉 Krijg daar ook altijd een soort van nieuwe energie van, van zulke veranderingen.

We maakten ook een verzorgingshoekje voor de beeb, aten churros en ik bracht de namiddag vooral al lezend op ons terras door terwijl vriendlief de garage uitmestte. Dat moet zo eens in de zoveel maanden want hoe erg we onszelf ook voorhouden om het nu echt proper te houden… Je kent het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 thoughts on “Week 37

 1. Oooh zo spannend! Ik vind dat je nog behoorlijk druk bent geweest eigenlijk ;). En oh, ik hou ook zo van het veranderen van m’n woonkamer. Deed dat vroeger áltijd met mijn slaapkamer, dan moest alles opeens weer anders en dat deed me altijd zo goed. Dus ik snap je helemaal!
  Anne schreef laatst over Dagboekje #36My Profile

 2. Ik heb wel een paar keer een massage gedaan via zo’n kortingsactie. Echt superchill inderdaad. Alleen al een tijdje niet meer gedaan, omdat ik die nieuwsbrieven zo irritant vond worden dat ik me heb uitgeschreven.

  Enne: succes met de laatste loodjes! Ik vind het zo spannend <3

 3. Ohhh wat mooi die roze bank met die groene muur! Ik ben helemaal fan 😀 Ik heb zelf een donkerblauwe muur maar denk dat ik liever groen had gehad haha. Wellicht in de toekomst.

  En ik heb ook een Pipdig theme! Interessant artikel, maar het is al wel 1,5 jaar oud… dus weet niet zo goed of dat nou nog steeds geldt? Ik ga eens op onderzoek uit haha, want dat ziet er inderdaad niet fris uit…

  Succes met de laatste loodjes van je zwangerschap! 🙂

 4. Ik word ook altijd zot moe van massages. Ik ga met mijn mama 2x per jaar met een Flair-bon een dag wellnessen en dan nemen we ook een massage en als ik dan ’s avonds thuiskom val ik echt in de twee diepste slaapkes van het jaar haha.
  Lesley schreef laatst over EUH JA #19My Profile