Recept voor pizza met room en kerstomaatjes
Af en toe bestellen wij hier thuis eens een maaltijdbox (vooral als het alweer een paar maanden geleden is en er terug korting te krijgen valt 😜). In een van de laatste exemplaren zat een recept voor een Grieks gerecht dat eruit zag als een soort van bootjes uit pizzadeeg. Uit luiheid maakte ik er gewoon pizza van in plaats van bootjes en omdat ik deze pizza nu zeker 2 keer per maand maak (zij het in een iets aangepaste versie), deel ik het recept met jou!
Oh mensen, ik vind dit zo’n lekkere pizza! In het originele recept werd een kruidenmengeling vanuit de maaltijdbox zelf gebruikt, maar aangezien ik die niet vond in de winkel, probeerde ik het een keer met spaghettikruiden. Dat was zo’n succes dat ik dat nu gewoon gebruik.
![](https://i0.wp.com/tussenmarsenjupiter.be/wp-content/uploads/2024/08/20240626183753_IMG_0214.jpg?resize=1100%2C728&ssl=1)
Wat heb je nodig voor de pizza met room en kerstomaatjes?
Dit recept is voor 2 pizza’s
◻️ 2 kant en klare pizzadegen
◻️ 400 gram crème fraiche (GEEN slagroom – crème fraiche is steviger)
◻️ 4 lente-uitjes
◻️ 150 gram geraspte cheddar kaas
◻️ 350 gram kerstomaten
◻️ 1 à 2 el spaghettikruiden
◻️ 2 teentjes knoflook
◻️ Optioneel: een beetje gesmolten boter
Hoe maak je pizza met room en kerstomaatjes?
![](https://i0.wp.com/tussenmarsenjupiter.be/wp-content/uploads/2024/07/1.png?resize=130%2C130&ssl=1)
Verwarm de oven voor volgens de instructies op het pizzadeeg (meestal is dit zo rond de 200°C)
![](https://i0.wp.com/tussenmarsenjupiter.be/wp-content/uploads/2024/07/1-1.png?resize=130%2C130&ssl=1)
Snijd de kerstomaatjes in twee, snijd het witte deel van de lente-ui in dunne ringetjes en pers de knoflook uit (of gebruik zo’n theelepeltje van die voorgehakte knoflook uit een potje).
![](https://i0.wp.com/tussenmarsenjupiter.be/wp-content/uploads/2024/07/3.png?resize=130%2C130&ssl=1)
Meng de crème fraiche met de lente-ui, de knoflook, de cheddar en de spaghettikruiden. Proef eens om te zien of het mengsel genoeg gekruid is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
![](https://i0.wp.com/tussenmarsenjupiter.be/wp-content/uploads/2024/07/4.png?resize=130%2C130&ssl=1)
Ontrol het pizzadeeg en rol het randje een beetje op. Bestrijk de bodem met een goede laag van het roommengsel en duw daar de kerstomaatjes een beetje in (gesneden kant naar boven). Optioneel kan je nu het opgerolde randje instrijken met de gesmolten boter.
![](https://i0.wp.com/tussenmarsenjupiter.be/wp-content/uploads/2024/07/5.png?resize=130%2C130&ssl=1)
Bak de pizza volgens de instructies op de verpakking van het deeg (meestal is dit zo tussen de 15 en 18 minuten).
De pizza is de dag erna koud ook zeer lekker!
![](https://i0.wp.com/tussenmarsenjupiter.be/wp-content/uploads/2023/09/krulletje-en-prulletjes-gifje.gif?resize=1080%2C1080&ssl=1)
Heb je geen zin om een comment achter te laten, maar wil je wel je waardering tonen?
Klik op het hartje hieronder! ↓
DANKJE! ☻︎
Heerlijk! Ik heb het zondag gemaakt voor een soort brunch/lunch maar dan aan het einde van de middag bij mijn schoonouders. Schoon op! Ik had geen spaghettikruiden maar heb een mix gemaakt van tijm/rozemarijn/peterselie en oregano. O en wat verse basilicum als toevoeging na het bakken. Ga het zeker vaker maken!
Meteen uitgeprobeerd en was heel lekker! Bedankt voor het recept.
Lijkt me ook ideaal als aperitiefhapje.