Maandmenu #2
Het is weer tijd voor een kijkje in wat wij hier maandelijks naar binnen werken als avondeten. Ik ben heel vaak inspiratieloos en daarom helpt het me wel om wekelijks (meestal op zaterdagavond) even een weekmenu te maken en meteen de boodschappen te bestellen.
- Valess crispy sticks, zilvervliesrijst, gebakken appeltjes en currysaus
- Lasagnette (lasagne maar dan gewoon alles in een pot in plaats van in laagjes opgebouwd)
- Zelfgemaakte pizza
- Preipuree met fishsticks
- Pompoensoep met broodjes en kaas uit de oven
- Kaasburger, bloemkool, gekookte patatjes
- Vegetarische schnitzel met gnocchi en tomatensaus
- Wraps met kip (of “kip”) wortel, tomaat, sla, ei, ui, spicy tortilla chips, kaas en looksaus
- Worst (of “worst”), gebakken patatjes en broccoli
- Noedels met broccoli en ‘kip’
- Pasta ovenschotel met groenten en balletjes
- Frietjes uit de airfryer
- Hamburgers met bonenpreistoemp
- Balletjes in pittige tomatensaus met puree
- Frietjes van de frituur
- Macaroni met kaassaus
- Spaghetti
Dingen zoals spaghetti, (pompoen)soep, pizza, frietjes en alle variaties op patatjes, (vegetarisch) vleesje en groentjes komen wel meerdere keren terug in onze weekmenu’s. Soms heb ik zin om veel te variëren, soms heb ik zin om alleen maar dezelfde dingen te eten en te gaan voor snel en makkelijk.
Wat staat er bij jou zoals op het menu? (kwestie van wat inspiratie op te doen he)
![](https://i0.wp.com/tussenmarsenjupiter.be/wp-content/uploads/2023/09/krulletje-en-prulletjes-gifje.gif?resize=1080%2C1080&ssl=1)
Heb je geen zin om een comment achter te laten, maar wil je wel je waardering tonen?
Klik op het hartje hieronder! ↓
DANKJE! ☻︎
Ik heb er zelf net drie overgeschreven uit jouw lijstje dus dan is het uiteraard alleen maar eerlijk indien ik hier zelf ook wat zaken deel hé.
Tortellini (met ricotta vulling) met spinazie en kerstomaatjes, zoete ananascurry (Lenna Omrani), Zuiderse witloof in de oven, Aardappel en groentenmengeling + smoky veggie burger (waar we allebei geen fan van bleken te zijn), Aardappelcurry met doperwten en naan (Lenna Omrani), lasagna met tonijn, Karma Korma met rijst, homemade pokebowl, salade met brie, peer, witloof, rucola, rozijntjes en pecannoten, ratatouilletaart (Lenna Omrani), geschilde courgette en wortelslierten met quorn en rozijntjes, traybake met groenten, falafelballetjes, krieltjes en feta, homemade nasi goreng, vegan kapsalon (alweer Lenna Omrani)
Nu maar hopen dat ik zo meteen ook wat inspiratie krijg want ik moet nog een nieuw weekmenu samenstellen.
Ziet er alle sinds heerlijk uit.
Hier is dat ook meestal dat we bepaalde dingen meer eten in de maand.
Zeker als je een tiener heb die niet veel eet.
Hoi, ik zet iedere week ons weekmenu op mijn blog, zondagavond 2100 uur. Er staan er nu al weer 7. Ik deed het eerder al maar stopte er toen mee. Er staan er dus nog meer op mijn website. Ik vind het altijd leuk om van anderen te lezen wat zij eten en is inderdaad ook inspirerend!
Eerlijk gezegd denk ik alleen bewust over een gerecht na als er mensen komen eten. Wat ik verder doe: elke week flink wat groenten inslaan, verse kruiden, eieren, noten, kaas, en misschien wat vlees of vis. Basisingrediënten als aardappels, pasta of rijst heb ik altijd wel in huis. Smaakmakers als uien, tomatenpuree en knoflook ook. En dan kijk ik elke dag waar ik zin in heb waarbij ik me enigszins aan de schijf van vijf houd. Steeds weer andere combinaties.
Wow, haha, fijn dat het voor jou zo goed werkt op die manier. Ik krijg al stress bij het idee :p
Ik bestel af en toe een Foodbag pakket, en die receptenboekjes zijn goud waard. Maar ook zonder bestellen vind ik de Foodbag site met de menu’s voor komende weken een goede inspiratiebron!
Foodbag gerechten die vaak op tafel komen: sticky tofu met gewokte wortels en Chinese kool en volkorenrijst, de vegetarische lasagne met wortel en selder, wraps met gerookte forel, peer, veldsla en mierikswortelsaus.
Het nasi goreng pakket van AH vinden we ook zalig, met die satésaus!
En als het snel moet gaan: ui, look, pepers, een chilipepertje, courgette in de wok. Een klein blik tomaten toevoegen en 10 minuutjes sudderen. Een klein potje mascarpone laten in smelten op het eind. Opdienen met penne en geraspte parmesan.
Merci voor de tip! Ik ga de website eens bekijken 🙂 En ik herinner me nu dat ik vroeger altijd tomatensaus maakte met kerstomaatjes en spekjes. Dat was ook snel klaar, die ga ik voor volgende week nog eens op’t menu zetten!
Tof concept, dit artikel. Ik vind het verschrikkelijk om te moeten bedenken wat ik ga eten, want er komt vaak niet zoveel origineels uit…en dan raak ik dingen op den duur echt beu gegeten. Dus merci voor de inspiratie!
Inspiratie voor groente: spruitjes! Hebben wij al zo lang niet meer gegeten maar staat wel op het menu voor komende week, eens met kotelet en eens met een hamburger.
Hier eet ik graag krokant gebakken tofu met roerbakgroenten(of enkel heel fijngesneden spitskool) met rijst of macaroni met diverse groente, cherrytomaatjes en lima bonen of chili sin carne of spruitjes gestoofd met uitjes en lima bonen en een lading kerriepoeder en knoflook met quinoa of gewoon een lekker geïmproviseerd groente maaltijdje met groenten die op moeten aangevuld met bonen, rijst, pasta of aardappels en een lading kruiden naar keuze. Variatie genoeg in te maken 🙂
Ik heb een heel Pinterestbord met recepten en dat check ik elke week om een menu op te stellen. Een paar favorieten: naanpizzaatjes, parelcouscous met avocado, mango en gerookte zalm, Thaise pad krapow of curry, gehaktpannetje met wortel, paprika en aardappel, ovenschotel met zoete aardappel, wortel en gehakt, aspergetaartje met spekjes en kruidenkaas, parelcouscous met groentjes, scampi en Boursin, pasta pesto met groene groentjes en meatballs, pasta met broccoli, prei en gehakt, chili con carne, … Oh en jij hebt ooit een receptje uitgeschreven met paprika, gehaktballetjes, rijst en yoghurt, dat hebben we eergisteren nog gegeten haha!
Oh, hier staan een heleboel combinaties tussen waar ik nog niet aan had gedacht. Die ga opslaan en eens uitproberen. Klinkt heerlijk!
Wat een lekker (en) gevarieerd menu! Ik eet toch om de paar weken weer hetzelfde, merk ik. Mijn favoriet: rijst met snijbonen, een uitje en kip. Simpel, maar wel heel lekker.