Zomer bucketlist.

Helaas nog geen vakantie hier, maar wél een zomer bucketlist want zomer is fijn en lijstjes maken is fijn en er zijn wel een paar dingen die ik graag wil doen. Ik heb ongeveer drie weken vakantie in juli en augustus maar leuke dingen hoeven natuurlijk niet alleen in de vakantie te gebeuren hé!

1. Een paar daagjes weg.

Het plan was eerst om een hele week te gaan kamperen. Altijd leuk! Maar omdat we ook veel dingen in ons huis willen doen (vooral de tuin eigenlijk, haha), is het plan nu om gewoon een paar daagjes weg te gaan.

2. Naar een museum.

Goed, aangezien ik echt al een half jaar zeg dat ik naar het museum voor natuurwetenschappen in Brussel wil en dat er nog nooit van gekomen is, moet het nu maar eens gebeuren.

3. Gaan shoppen.

Koopjesjagen! Kan niet ontbreken in de zomer! En nu David zelf zegt dat hij er zin in heeft, lijkt het me het beste om maar gewoon mee te gaan in zijn plan. Haha 😀

4. In de tent in onze tuin slapen.

Aangezien we dan toch geen hele week gaan kamperen, zou ik graag onze tent in de tuin opzetten en gewoon daar een paar nachtjes slapen. We hebben dat vorig jaar ook eens gedaan omdat het ’s nachts zo heet was dat we niet konden slapen binnen. Dat heb ik vreemd genoeg nog niet gehad in ons huis met deze temperaturen, maar buiten slapen is gewoon wel fijn. EN je krijgt er instant vakantiegevoel van, alsof je echt op reis bent.

5. Onze oprit aanpakken (en misschien de gevel ook).

We hebben eindelijk onze vergunning binnen om onze oprit aan te pakken! YES! We hebben nu een stuk met zand en onkruid en een stuk met van die typische opritklinkers. We zouden graag alles weg hebben en lichte steentjes in de plaats nemen. En als we nog tijd en zin hebben, nemen we ook meteen de gevel mee. Die willen we graag zwart. Een quick fix aangezien we binnen een paar jaar zouden willen verbouwen maar wel nu ook graag al in een leuk uitziend huis willen wonen. Haha.

6. Een paar van mijn boeken droppen.

Ik zit in een Facebookgroep genaamd De Boekenjagers, waarbij het de bedoeling is dat je boeken vrij laat in de natuur zodat andere mensen dit kunnen vinden. Je laat dan een hint achter in de groep zodat mensen kunnen gaan zoeken. Als je een boek gevonden hebt, kan je dit ook melden zodat de dropper weet dat z’n boek een nieuwe thuis heeft. Je kan er dan voor kiezen om het boek zelf te houden of het opnieuw vrij te laten. Ik heb al ooit eens een boek gevonden maar het niet meegenomen omdat ik het zelf al ooit eens las, maar ik heb nu zelf thuis een paar boeken die ik wel wil lossen.

7. Een dagje naar zee .

Hopelijk blijft het nog een tijdje zo’n mooi weer, dan kunnen we met Archie eens een dagje naar zee. Beetje zonnen, pootje baden, wandelingetjes maken, ijsjes eten.

8. Gaan zwemmen.

Ja jongens, ik hou van zwemmen! Maar niet van zwemmen in de zee. Dus naast dat ik naar zee wil, wil ik ook ergens heen waar ik buiten kan zwemmen.

9. Een reisje vastleggen.

In oktober gaan David en ik op reis met het vliegtuig. Dat is al heel lang geleden en willen we graag nog eens doen. Complete chill vakantie in een leuk hotel. Maar we hebben nog niets vastgelegd en dat wil ik wel graag tijdens deze zomer al doen.

10. Een sapdetox doen.

Ooh deze wil ik dus wel effectief tijdens mijn verlof doen. Ik zit er al aan te denken sinds begin dit jaar maar het lijkt me slim om er aan te beginnen als ik niet hoef te werken. Ik las dat je er nogal wat ‘bijwerkingen’ van kan hebben en dat kan ik er op mijn werk niet echt bij hebben denk ik. Ben vooral benieuwd wat het met mijn lichaam zal doen en of ik er blij van word. Maar dan moet ik eerst een kuur vinden zonder banaan en dat lijkt me nog niet zo simpel. Ik ben namelijk intolerant voor banaan dus kan het echt absoluut niet in m’n sapjes hebben.

Wat wil jij deze zomer absoluut gedaan hebben?

16 thoughts on “Zomer bucketlist.

 1. Dat concept van de Boekenjagers klinkt super tof! Ik had erijn nog niet eerder van gehoord, maar dat ga ik wel eens doen. Echt een leuke manier om boeken een nieuwe thuis te geven!

  1. Echt he, dat staat hier al zo lang op mijn to do list! En de eerste woensdagnamiddag van de maand is’t gratis dus wij gaan waarschijnlijk de eerste woensdag van augustus 🙂

 2. Ik ga eens nadenken over een zomer bucketlist, lijkt me wel erg leuk om zo wat meer plannen te maken voor de komende maanden 🙂

 3. Een dagje naar zee staat ook op mijn zomer bucketlist en ik hoop dat het dit jaar eens gaat lukken : ) Shoppen en koopjes jagen kan hier nu al, zag vorige week overal sale in de winkels! Leuke plannen allemaal!

 4. Zo’n detox lijkt me echt niet simpel dus misschien best inderdaad tijdens je verlof.
  Mooie vooruitzichten deze zomer en ook nog eens een vliegvakantie in het najaar.
  Wij gaan tijdens ons verlof verder werken in ons huis. Leuk om progressie te zien.

  1. Moet ook gebeuren hé 🙂 Maar het is inderdaad wel fijn om het dan te zien evolueren! Ik heb ook al zin om onze oprit en gevel af te zien!

 5. Hoe leuk dat idee van de boekenjagers!
  En ik hou ook zoooo van zwemmen, zeker met dit weer is het fantastisch 🙂

 6. Nummer 1, 2, 3, 7 en 9 zijn ook mijn plannen! Ben heel benieuwd naar zo’n sapdetox! Mocht je er eentje doen, deel je ervaring! Lijkt me leuk om te lezen!

 7. Wat een leuk lijstje met plannen! Heerlijk om alvast dit soort leuke plannen voor de zomer te maken. Ik ben benieuwd waar jullie korte reisje naartoe zal gaan. En wat een leuk idee trouwens, dat boeken droppen!

Comments are closed.