Zo was juni 2024

Juni en daarmee ook het schooljaar (en D. zijn eerste volledige jaar in de kleuterklas) zitten er weer op. Het jaar is de helft voorbij en ik vind dat zot. DE TIJD VLIEGT! VoilΓ , ik heb het gezegd! ’t Is dat het bij iedereen zo is, anders zou ik denken dat ik in een of andere magische dimensie was beland want ik kan het gewoon bijna niet bijhouden.

Juni was toch wel een verrassende maand, al was het maar omdat we ons volgens weervrouw Jacotte Brokken collectief hadden neergelegd bij het herfstige weer (ik niet, al vond ik die regen soms wel gezellig) en het dan – surprise! – toch nog zomer werd. Dat 31Β°C dan ineens voor mij weer te warm was, daar ga ik niet over klagen (ahum) πŸ₯΅

De afgelopen maand was eigenlijk best wel een drukke. Vooral de weekends zaten goed vol – iets te vol voor mijn normale doen. Gek genoeg bleef de weerbots een beetje uit, maar misschien komt dat nog in mijn verlof? Ik hoop van niet alleszins! Het was ergens wel leuk om te merken dat het toch kon voor mij. Al moet ik zeggen dat ik na de trouwreceptie die ik bijwoonde niet meer echt in staat was om nog een deftige conversatie te voeren met de collega’s van het lief. Verder spendeerde ik tijd in meerdere restaurants want ik ging drie keer uiteten (3 KEER! – dat doe ik bijna nooit), had D. schoolfeest, ging ik brunchen met mijn schoonfamilie, gingen we naar een familiepark met de kleine en zijn nichtjes, deed ik een fotoshoot en ging ik een paar keer langs bij familie.

Daarnaast trok ik nog altijd – niet per se op regelmatige basis – mijn turnmatje vanuit z’n hoekje en ging ik ook iets vaker wandelen en fietsen om toch wat meer te bewegen. En kreeg ik ook de zeer zware verantwoordelijkheid om de plantjes van een vriendin te verzorgen terwijl zij op reis was. Ik kan met trots zeggen dat ik er geen enkele heb laten dood gaan! Joepie!

De leuke dingen

✢ ik vond dΓ© perfecte lange jeansrok bij πŸ₯ de Lidl (of all places) ✢ lekker eten van het lief zijn hand ✢ mijn oma’s ring terugvinden (en mijn trouwring ook) ✢ D. leuk zien spelen met kindjes die hij niet kent ✢ samen krijten op de stoep voor ons huis ✢ een bordje vol laden met lekkers van het brunchbuffet bij mijn schoonzus thuis ✢ gaan eten met mijn vriendengroepje en onze lieven erbij ✢ samen met D. bakken en avondeten maken ✢ mijn knutselkastje inruimen en alle spullen nog eens door mijn handen laten gaan en opruimen ✢ versgeplukte bloemen ✢ een familie vogeltjes redden ✢ ik vond mijn duurste paar Loop oordopjes terug ✢ D. in een wiebelig bootje in het familiepark en hoe blij hij daar mee was ✢ een date ✢ wat kleertjes kunnen verkopen ✢ op een random ochtend mezelf op een koffiekoek trakteren ✢ en op een t-shirt van de Spice Girls ✢ een Nintendo Switch krijgen β™‘ en allemaal leuke spelletjes zoeken en dat toch wel véél leuker vinden dan gamen op de computer ✢ mooie wolkenluchten ✢ voorpret voor de vakantie ✢ fijne babbels met collega’s ✢ een collega kunnen helpen met haar blog ✢ en van een andere collega een doosje snoepjes krijgen voor D. (ik vind dat echt zo fijn als mensen uit het niets ineens iets liefs zeggen of doen) ✢ tijdens het oudercontact horen dat D. naar de tweede kleuterklas mag (niet dat we daaraan twijfelden, maar toch fijn om bevestiging te hebben van de juf dat alles effectief goed gaat ✢ terug een propere oven ✢ picknicken in de speeltuin met verse koffiekoeken op zondagochtend ✢

Snel vergeten

Ik zal nog maar eens de regen vermelden en dat het op mijn werk – en eigenlijk thuis soms ook – zo koud was dat ik zelfs met een trui niet genoeg had. Die warme chocomels (klopt dat? wat is het meervoud van chocomelk eigenlijk?!) om mijn handen te warmen zijn tof enal, maar bij voorkeur doe ik dat toch liever niet in juni en ook niet Γ©lke dag twee of drie keer.

De kleine viel van de keldertrap bij de brunch bij mijn schoonzus. Dat was nogal schrikken, natuurlijk omdat hij net met zijn oog tegen een schap was gebotst, maar eind goed al goed! Fieuw!

DΓ© muggenbeet! Ik hoorde van een paar mensen dat het een tijgermuggensteek zou geweest zijn. Dat wil ik toch liever niet meer meemaken want ik vond het best beangstigend dat van zo’n kleine prik mijn hele arm en hand zeer deden. Maar ook hier: eind goed al goed!

Gekeken

In juni keek ik zeven films! Het is een tijdje heel wat minder geweest, maar ik kan een film terug meer appreciΓ«ren.

Ik keek via Netflix met het lief naar Under Paris (β˜…β˜…β˜†β˜†β˜†). Een film waarin er in de Seine een reuzehaai woont die voor dood en verderf zorgt en een wetenschapster met een haaientrauma die de boel gaat onderzoeken en samen met een paar andere figuren wil zorgen dat de deelnemers aan de triathlon niet in gevaar komen. Als je houdt van foute haaienfilms waarbij mensen domme beslissingen nemen en de special effects precies 10 jaar geleden gemaakt zijn, zou ik zeggen dat je ‘m moet kijken, al haalt hij qua foutheid toch het niveau van Sharknado niet. Echt absoluut geen goeie film, maar op zich ergens ook ideaal voor een avondje breinloos actiefilms kijken. Eigenlijk idem voor Meg 2: The Trench (β˜…β˜…β˜†β˜†β˜†) maar dan met betere visuals en iets minder fout.

Verder keek ik in mijn eentje Purple Hearts (β˜…β˜…β˜…β˜†β˜†) waarbij een jonge vrouw met geldproblemen en diabetes trouwt met een Marine voor de voordelen. Ik vond ‘m ondanks de soms irritante hoofdrolspeelster wel mooi. Een beetje clichΓ©, maar mooi.

Ik keek ook nog The Idea of You (β˜…β˜…β˜…β˜†β˜†) die ik leuk vond omdat het eens een andere invalshoek is door het grote leeftijdsverschil (en ook omdat ik Anne Hathaway leuk vind). En ik keek op tv The Other Woman (β˜…β˜…β˜…β˜…β˜†) met het lief. Ik had ‘m al eens gezien, maar ik vind het oprecht een heel grappige film. In het laatste weekend keek ik samen met het lief op Prime naar Shotgun Wedding (β˜…β˜…β˜…β˜…β˜†). Ik vond het echt een leuke, grappige film. Precies wat we zochten qua vermaak! Mijn eisen zijn niet te hoog, als ik er goed om kan lachen krijgt ie een goede score!

Oja en dan keek ik ook nog een keer Twilight die forever een comfortwatch zal blijven en puur uit principe β˜…β˜…β˜…β˜…β˜… krijgt 😜

Naast de films kijk ik ook nog altijd The Rookie (S3 + de helft van S4 β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…), maar ik ben een beetje trager aan het gaan nu omdat ik er nog niet klaar voor ben om afscheid te nemen. En ik keek samen met het lief naar Eric (β˜…β˜…β˜…β˜…β˜†) op Netflix.

En in juli kan ik je vertellen wat ik van Baby Reindeer vond want die zijn we ook beginnen kijken.

Gelezen

 1. Manacled | β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
 2. Not in love | β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
 3. Rijk van vlees en vuur | β˜…β˜…β˜…β˜†β˜†
 4. Gun iedere kabouter zijn eigen muts (🎧) | β˜…β˜…β˜…β˜†β˜†

β†’ Lees hier meer over de boeken die ik in juni heb gelezen

Geluisterd

Omdat ik in juni weer wat vaker boeken aan het luisteren was, zwengelde ik opvallend minder mijn Spotify aan. De keren dat ik muziek luisterde zat ik vaak achter de computer en dan heb ik al eens graag fip.fr aan op de achtergrond.

Maar als ik dan muziekjes speelde, deed ik – vooral inwendige – dansjes op Starburster van Fontaintes D.C. β™‘β™‘β™‘, Austin van Dasha en I Feel It In The Wind van Smith & Thell.

Dingen waar ik naar uitkeek

 • Een trouwreceptie
 • Een lunch met mijn vriendengroepje (met onze lieven erbij)
 • Start to run terug oppakken
 • Knutsels & Cake met Liesbet
 • Een keer gaan lunchen met het lief
 • Misschien een fotoshoot
 • Ik moet nog iets bedenken, maar ik zou graag ons trouw- en relatiejubileum vieren

Minder geschrapt dan gehoopt, maar helemaal okΓ© zo. Uitstel is geen afstel voor het lopen en de Knutsels & Cake. Ons jubileum hebben we een beetje voorbij laten gaan, haha.

Dingen voor juli

VAKANTIE! 😎🌞 Ik heb nog niet erg ondertussen toch al redelijk veel gepland staan, waaronder:

 • Een keer afspreken met een vriendin en haar kindjes
 • Knutsels & Cake (voor echt!)
 • Een bijeenkomst van de Proza & Patisserie Club
 • Een afspraakje met H. voor pizza en taart

En hopelijk wat dingen die ik nog van mijn zomerlijstje kan schrappen.

Vond je dit een leuke post en heb je geen zin om een comment achter te laten?
Klik op het hartje hieronder! β†“
DANKJE! ☻︎


Ontdek meer van tussenmarsenjupiter

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

 1. Karlijn schreef:

  Wat fijn dat je je twee ringen hebt teruggevonden! Ik ben klaar met The Rookie en ik mis het nog steeds. Ik vind het zo’n fijne serie. Ik heb een Switch Lite en speel er veel op. Het is echt fijn om te doen als iedereen op bed ligt en ik onderuitgezakt kan gamen. Doe al iets van twee jaar Animal Crossing. Voor de rest kan ik Roki/ A Little to the Left/ Night in the Woods/Sticky Business/ Gorogoa en A Short Hike aanraden. X

 2. Wat een leuke maand! Stiekem ben ik jaloers op de hoeveelheid boeken die je deze maand hebt gelezen;). Fijne vakantie toegewenst!

 3. Wat een heerlijk overzichtje weer, leuk! Baby Reindeer hebben wij na 2 a 3 afleveringen afgezet. Vond er niet heel veel aan. Wij zijn nu begonnen aan DAHMERΒ via Netflix. geniet van je vakantie, hier nog 1 weekje en dan oooook….

 4. Hee tof, fip.fr kende ik nog niet! Ga ik ook eens een keertje als achtergrond opzetten. Geniet van je vakantie!

 5. Al met al best een mooie maand, zowel met ups (meer zelf) en downs.
  Geniet van je vakantie!

 6. Wat een volle en leuke maand! En heerlijk dat je nu vakantie hebt, ik duim voor mooi weer en het afstrepen van veel van je (zomer)lijstje πŸ™‚

 7. Leuk overzicht weer. Kan me voorstellen dat je heel blij was toen je je ring(en) terugvond.