Wishlist voor de nieuwe keuken en woonkamer

Als alles goed is, zijn de werken in huis tegen het einde van het jaar afgerond (volgens het lief). Zelf ga ik ervan uit dat het nog zeker tot volgende zomer gaat duren voor het volledig af is. Kwestie van niet te gefrustreerd te zijn als het toch langer blijkt te duren. 😉 (ken jezelf)

Keuken

Onze nieuwe keuken ziet er zo uit! De hele keuken (kastjes en blad) zijn in donker walnootkleurig nephout (ik weet even het materiaal niet maar het is geen echt hout). De muur die de keuken met de gang deelt bestaat uit hoge kasten en de muur daartegenover heeft alleen lage kastjes. Dat betekent dat er dus een heel stuk witte muur is waar ik volledig mijn creativiteit op los kan laten. Wat ik fijn zou vinden:

• Een groot chapenet (zo’n rooster dat normaal in de vloer zit) in een tof kleurtje (of niet) aan de muur om foto’s aan op te hangen
• 2 mooie vintage krukken voor aan het onbijtplekje
• Onze oude deurklink van de voordeur aan de muur als belangrijke-postvakje
• Het plafond in een toffe kleur verven
• Een spatwand van witte geglazuurde tegeltjes met gekleurd voegsel
• 2 vintage hanglampen boven het ontbijtplekje
• Houten zonnewering voor het raam
• Glasramen boven de keukenkastjes (ik denk dat we ze allemaal hebben nu, we moeten nog eens tegoei meten)
• Een toffe poster ofzo voor aan de muur met het raam (ik heb daar rechts een hoekje met schappen voor kookboeken en een plantje)
• Een paar hangplanten in de hoek links aan het raam

Woonkamer

Onze nieuwe woonkamer komt op de plaats waar nu onze keuken + washok zijn. Dat geeft ons niet alleen een beetje meer ruimte maar vooral héél veel licht en een zicht op onze tuin. Wat ik daarnaast voor ogen heb:

• Een muur vol met functionerende vintage plafondlampjes
• Een opstapje naar buiten met ingebouwde plantenbak vol grote, hoge planten
• Laminaat met houtstructuur op de grond
• En een terrazzotegel op het opstapje
• Een warm kleurtje (bij voorkeur roze) aan de lampjesmuur
• Een grote plant in een pot voor aan de zetel
• Een nieuw vintage salontafeltje
• Een leuke leesstoel
• Mijn vintage boekenkast in een kleurtje

een paar van de lampjes die aan de muur gaan komen

De gang

Onze gang is een 30cm breder geworden. Het blijft nog altijd een smal ding maar we gaan nu toch iets meer ruimte hebben om jassen en schoenen aan te doen en het kind in de buggy te hijsen en de honden klaar te maken voor hun wandeling zonder dat we elkaar omver lopen. Voor de gang zie ik dit:

• Vintage kapstokken in een leuke kleur aan de muur hangen
• Een opbergoplossing voor onze schoenen zoeken
• Een glas-in-looddeur naar de keuken/woonkamer
• Een compositie van een stuk of 4 vintage spiegels (we hebben er al drie, moet er nog een zoeken maar ik wil een vrij kleine ovalen en dat is nog een uitdaging blijkbaar)
• Een plant
• Van deze soort tegels voor de vloer

Ik denk dat dit ‘alles’ is! Ben echt heel benieuwd om het te zien als het af is en ik heb er Zo Veel Zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 thoughts on “Wishlist voor de nieuwe keuken en woonkamer

  1. Ik vind dat donkere hout ook altijd zo mooi! En jaaa, die vintage lampen ook wauwww <3 Ben heel benieuwd hoe het wordt, maar zie al dat het sowieso mooi gaat zijn. Succes nog met alles!

  2. Een spatwand van witte geglazuurde tegeltjes met gekleurd voegsel – dat klinkt zo leuk! Dat chapenet van ervoor lijkt mij persoonlijk iets too much :’). Ben benieuwd naar het eindresultaat, wordt vast heel mooi!

  3. Oh wauw, jij hebt een gave die ik totaal niet heb. Ik kan er mij ten eerste al niets bij voorstellen hoe een ruimte er na een verbouwing zal uitzien en ik heb al zeker geen idee hoe ik die zou inrichten. Jij daarentegen hebt een zeer concreet en creatief beeld voor ogen, ik vind dat echt bewonderenswaardig. Ooit een carrièreswitch naar interieurarchitect overwogen?