Wij zijn getrouwd!

Vrijdag 25 juni stapten wij in het huwelijksbootje! Dit was echt allesbehalve de trouwerij die ik vroeger in mijn hoofd had maar tegelijkertijd kan ik het me niet anders voorstellen omdat het een perfecte dag was. Helemaal ons, super fijn en vol liefde.

Op kerstavond vroeg ik aan mijn vriend wat nu eens één ding was wat hij echt absoluut wou doen in 2021. Zijn antwoord: trouwen. Oké, top. Drie minuten later hadden we een datum gekozen en mailde ik naar de stad om te melden dat we dan wilden trouwen, hoe we dit moesten fixen. Daar ging nog een afspraak aan vooraf om te checken of onze namen wel klopten enzo. Je zou daarmee kunnen lachen maar bij mijn vriend stonden er effectief foute dingen op dat papier dus al een geluk dat die afspraak er was of ik trouwde misschien zonder het te weten met een super random persoon.

Bon. Ik wilde dus altijd trouwen op de precieze dag dat we tien jaar samen zouden zijn. Dat was op 24 juni 2020. Dat deden we niet. Ik wilde dus dit jaar op de 24ste trouwen maar blijkbaar wordt er in onze stad niet getrouwd op donderdag. Alleen op dinsdag en vrijdag of zaterdag (dinsdag is gratis, voor de andere dagen moet je betalen helaas, haha). Dus werd het vrijdag de 25ste. In het begin kon ik het moeilijk verdragen dat het niet de ‘juiste’ dag is maar nu vind ik het ook wel bijzonder. Twee dagen na elkaar feest!

En zo stond ik dus vorige week vrijdag in een mooie jurk en met een boeketje papieren bloemen in mijn hand in het stadhuis naast mijn vriend die ik nu officieel mijn man mag noemen. Dat zal nog efkes duren tegen dat ik dat gewend ben 🙂 Ik merkte het op zaterdag al toen ze onze fruitboompjes (een cadeau van mijn tantes) kwamen leveren en ik tegen die mens zei dat mijn vriend dat wel zal wegzetten. “Vriend? Maar niet voor lang meer zeker?” – “Ah nee, ik bedoel man, sinds gisteren, haha.” Zo dus. Mijn hart slaat telkens een tel over als ik die ring rond zijn vinger zie. Ik vind het zo sexy (mag ik dat hier zeggen? ja eh?) en ook ja, echt heel speciaal dat wij nu zo voor echt voor altijd bij elkaar horen.

De plechtigheid en wat daaraan vooraf ging

We trouwden om elf uur in het stadhuis. We waren vrij vroeg wakker en eerlijk gezegd kan ik me buiten een wandeling met de honden totaal niet meer herinneren wat we ‘s morgens allemaal gedaan hebben voor we onze outfits aan trokken. Ik was wel vrij nerveus voor alles, omdat ik het zo bijzonder vond (en vind) allemaal. Wat héél leuk was: we stonden op en keken door het raam van onze dressing naar buiten waar we zagen dat onze overburen vlagjes en ballonnen hadden opgehangen. Er stond iets op de ballonnen maar ik kon het niet goed lezen. Mijn vriend ging kijken. “Ik zie I ❤️ D staan denk ik. Waarschijnlijk van I love daddy, R zal jarig zijn zeker?” HAHAHA. Toen we even later buiten gingen om te wandelen hadden ook verschillende buren verspreid over onze hele straat ballonnen opgehangen en vlagjes opgehangen. Dat was echt een fijne verrassing die mijn schoonmama en -zus voor ons geregeld hadden. We vroegen ons al af hoe het kwam dat iedereen op de hoogte was.

Op voorhand had ik bedacht dat ik geen tonnen make-up zou dragen en dat ik mijn haar niet speciaal zou doen. Ik wou heel graag gewoon als mezelf trouwen en ik draag in het dagelijkse leven ook nooit make-up, op mascara na dan. Mijn haar ging in een dot op mijn hoofd en mijn wimpers kregen een laagje mascara. Uiteindelijk stond ik me klaar te maken in de badkamer en besloot ik nog een gouden lijntje boven m’n wimpers te trekken en smeerde ik toch een donkerroze kleurtje op mijn lippen. Een beetje my lips but ‘better’. Ik voelde me er nog altijd heel erg mezelf en goed in.

We reden naar mijn schoonouders waar we kleine D afzetten en daarna reden we meteen door naar het stadhuis. Mijn ouders, broer en schoonzus kwamen gelijk met ons aan. Mijn tantes en nichtjes en neefjes stonden ons allemaal op te wachten, wat ook een heel fijne verrassing was.

In het stadhuis zelf schrok ik er van hoe snel we al ja tegen elkaar moesten zeggen, haha. Helaas hadden wij allebei echt totaal niet gedacht aan geloften waardoor ik een soort van dicht klapte en gewoon tegen m’n man (still feels weird) zei dat ik hem graag zag, haha. Awkward. Achteraf bedacht ik natuurlijk allemaal dingen die ik had willen zeggen. Ik snap niet hoe we dat konden vergeten. Ach ja, het was niet minder gemeend natuurlijk en ik ben wel van plan om dat nog eens goed te maken. Daarna deelden we ringen uit, zetten we onze handtekeningen, kregen we een kunstwerk overhandigd en toen zat het er alweer op.

Het feest en wat daaraan vooraf ging

Na de plechtigheid reden we naar mijn ouders waar we pistoleekes en koffiekoeken aten. Kleine D bleef daar en wij gingen foto’s maken met Fien. Ik denk dat ik dit nog het allerleukste deel vond. Ik heb zo enorm vaak gelachen en had op een bepaald moment zelfs de slappe lach. Het was echt héél fijn en ik was helemaal op mijn gemak. Ik vind elke foto mooi dus je snapt dat ik helemaal in mijn nopjes was.

Na de foto’s reden we naar huis om de laatste voorbereidingen te treffen voor het feest. Iemand – we weten nog altijd niet wie – had onze vensterbank en brievenbus versierd met bloemen. Ik vond het een prachtig zicht. Het voelde een beetje alsof het Kerstmis was of alsof de Sint was langs geweest maar dan de volwassen versie van dat gevoel en nog beter!

Onze gasten waren uitgenodigd tegen half vijf en ik gok dat we rond drie uur thuis waren van het foto’s maken. We hadden dus nog een beetje tijd om nog wat laatste voorbereidingen te treffen. We hingen de gedroogde bloemetjes op boven de tafel, dekten de tafel, zetten de barbecues en de stoelen en kaarsjes klaar, … Het was uiteindelijk toch nog een beetje een race tegen de klok maar dankzij de hulp van mijn schoonfamilie raakte alles op tijd klaar. Toen iedereen er was en goed en wel zijn glas kinderchampagne (🙋🏻‍♀️) of cava in de hand had, viel de regen met bakken uit de lucht en werd heel onze feesttafel getrakteerd op een douche. Nochtans hadden we “waterdichte” doeken omhoog gehangen om dat te vermijden maar blijkbaar waren ze niet opgewassen tegen deze regen. Dat zorgde heel even voor een stressmomentje bij ons. Ik vond het enorm zonde van de mooie tafel. Maar omdat eigenlijk niemand anders er mee in zat, konden we het allebei snel loslaten en volgens mijn vriend zijn peter was het een goed voorteken. We behielpen ons een beetje met potten en pannen om het meeste water op te vangen tot mijn schoonbroer zijn echt waterdichte doeken had gehaald.

We aten barbecue en hadden uiteraard veel te veel van alles. Het is toch moeilijk om dat in te schatten hoor! Mijn schoonzussen en -mama hadden allemaal lekkere dingen gemaakt: watermeloensalade, gegrilde paprika’s en courgette, aardappelsalade, koolsalade, patatjes met spekjes, rauwe groentjes, orzosalade met feta en olijfjes, … En dan als dessert hadden we vlaai van mijn mama, appeltaart van mijn mama, chocolate chip cookies, chocoladetaart, taartwerkjes, karamelsaus en een dessertje met mascarpone, koekkruimels en rode vruchtencoulis. Er was uiteraard nog super veel over (ontbijten met dessert, geen straf! 😉 ).

Iedereen had het erg gezellig en kleine D heeft zich super goed gehouden en ging zonder problemen slapen ‘s avonds. Dat was ook nog even spannend maar het was echt een droom eigenlijk. Er was een kampvuur, gezelschapsspelletjes, theetjes. Tegen 1 uur (denk ik, ik ben niet meer zeker, haha) was iedereen weg en gingen we slapen. Daar was ik ook heel blij om, haha. Ik was zo moe!

De details

Mijn outfit

Jurk: H&M, Riem: Stradivarius
Schoenen: Salt-Water sandalen (Originals) via Hippeschoentjes.be
Bloemen: papieren klaprozen gemaakt door LuusSweat Pea Paper Flowers
Oorbellen: Jules Jewels
Armbandje: gemaakt door Marlous met parels van mijn mama – Last Days Of Spring Jewelry

Mijn outfit is extreem budgetproof en kostte alles in totaal nog geen 170 euro maar amai, ik ben er echt extreem content van. De sandalen eh, ik heb nog nooit sandalen gehad die vanaf het eerste moment zo comfortabel zaten. Geen enkel schurend of knellend plekje. Mijn oorbellen waren wat klassieker maar wel asymmetrisch wat ze toch specialer maakte. Het armbandje liet ik maken door Marlous met parels van de parelketting van mijn mama en ik liet voor mijn mama hetzelfde armbandje maken. En dan als klapper op de vuurpijl! Ik vroeg aan Luus of ze me een bosje rode klaprozen wou maken uit papier. ZE ZIJN ZO MOOI! En ik ben er zo blij mee. Het was perfect. Helemaal mij.

Mijn vriend euhm man zijn outfit

Kostuum + das: Asos
Hemd: Mango
Schoenen: Pier One

Manlief (ik moet nog een goed alternatief vinden, bear with me 😉 ) heeft geen enkel ander kostuum gepast. Hij had dit in zijn hoofd qua stijl en soort stof, vond zijn pak op Asos, bestelde het en het was meteen goed.

Kleine D’s outfit

T-shirt, salopetteke en jeansvestje: Zara
Schoentjes: Bobux
Tutje: Frigg van Mushie

Hier heb ik niet te lang over nagedacht. Ik vond een oudroze t-shirt wat ik heel mooi vond, een pastelgroen salopetje en mijn vriend koos het jeansvestje, ook in pastelgroen. Ik dacht dat het wat te veel groen zou zijn maar het was eigenlijk net heel tof. En per toeval kwam het roze terug in mijn armbandje en het groen in mijn oorbellen.

En ondertussen

zit onze dag er alweer een week op. Ik ben al een week vrouw van. Ik draag al een week een extra ring en mijn weekje trouwverlof zit er ook bijna op. Jammer! Maar ik kijk echt met een fijn gevoel terug op onze dag en zou hem zo nog eens overdoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

47 thoughts on “Wij zijn getrouwd!

 1. Leuk om dit zo nog eens te lezen! Klinkt als een hele mooie dag en helemaal jullie. Dit hadden wij ook. Wij zijn s ochtends getrouwd, gingen ontbijten met onze gasten en hadden geen geloftes en geen trouwdans… Allemaal lekker op onze eigen manier. Aankomende maand hier alweer 9 jaar geleden. geniet van het getrouwde leven!

 2. Proficiat!! Klinkt als een heerlijke trouwdag, zo fijn dat jullie het zo naar jullie eigen goesting gedaan hebben. Zo’n leuk idee ook om een papieren boeket te laten maken! Ook fan van je oorbellen en van die leuke borden “confetti here, champagne there, love everywhere”.

 3. Haha ik had deze post al eens zien passeren, maar wou ‘m lezen wanneer ik wat meer tijd had (want love trouwen). Maar daardoor dacht ik dus al de hele tijd dat ik ‘m al gelezen had, en dat was niet zo! Totaal irrelevant maar ooooh jullie dag zag er zo schoon uit. Zo’n feest in de tuin lijkt mij echt de perfecte trouw, alleen zou ik toch te veel schrik hebben voor het weer. Maar wauw, zo leuk!

 4. Ah, eindelijk heb ik tijd om dit te lezen. Wat klinkt het fijn en wat zagen jullie er prachtig uit. Heel veel geluk en liefs voor jullie <3

 5. Gefeliciteerd! Wat zagen jullie er prachtig uit. En jullie bruiloft klinkt als een hele fijne en mooie dag, precies zoals het moest zijn. Lekker nagenieten hoor!

 6. Wat een erg leuk verslag, leuk om te lezen en er op die manier een beetje bij te kunnen zijn 😀 Ik ben echt een sucker voor huwelijken haha!

 7. Jullie zagen er echt prachtig uit, en wat een fijne foto’s! Een gezellige sfeer en de liefde en het geluk komt ECHT over vind ik. Fijn dat jullie zo’n heerlijke dag hebben gehad met elkaar <3 Liefs!

 8. Aaaaah top!! Nogmaals proficiat inderdaad, zo leuk! Ondanks de tegenslagen van het weer klinkt het toch als een superleuke dag. En haha, dat ge daar stilviel met de geloften 😀 Maakt allemaal niet uit he, het mooiste aan trouwen is dat ook dát oké is en dat ge daar nog gezellig mooi op kunt terugblikken, hoe awkward dat ook mocht zijn :p

  Ge straalt trouwens op de foto’s!! Geniet er nog van!

 9. Proficiat nogmaals! Superleuk om nog wat extra foto’s te zien. Tijdens de shoot zie je er inderdaad echt zorgeloos uit.
  En wow, ik had echt niet gedacht dat die bloemen van papier waren? Straf! En heel mooi

 10. Gefeliciteerd! Wat moet dat een prachtige dag geweest zijn. De foto’s, je omschrijving van alles… Wauw! Ik word er een beetje emotioneel van! XD

 11. Wat ziet het er fantastisch uit! Jullie als getrouwd koppel, de aankleding, de foto’s, en samen met de beschrijvingen kan ik alleen maar breed glimlachen. Heel veel geluk, plezier en liefde samen <3

 12. Oooh, zo mooi! Ik ben een sucker voor de liefde en die zie je gewoon af de foto’s stralen! Ik wens jullie ontzettend veel geluk samen ❤️

 13. Nogmaals van harte gefeliciteerd! Het ziet er een hele schone bruiloft uit, fijn dat jullie zo’n fantastische dag hadden! Jullie zien er alleszins geweldig uit. Liefs!

 14. Oooo, wat heerlijk om zo mee te genieten! Die foto’s zijn inderdaad echt waanzinnig tof geworden. En hoe lief dat er allerlei kleine verrassingen waren van mensen!

 15. Nog gefeliciteerd! Wat zagen jullie er prachtig uit, klinkt als een heerlijke dag. En nu kan je nog maanden nagenieten van de foto’s!