What about you #40dagenblogger?

Zoals jullie misschien weten, ging ik samen met een nog een heleboel andere bloggers de uitdaging aan om 40 dagen na elkaar te bloggen. We zitten nu ongeveer op de helft denk ik en het gaat wreed goed. Babs verzon een lijstje met vragen om elkaar te leren kennen, en om nieuwe lezers ook de kans te geven om de dame (of heer) achter de blog te leren kennen. Nu ben ik hier echt super open over mijn leven en wie ik ben dus ik denk dat de meesten onder jullie wel een vrij goed beeld hebben van wie ik ben. Maar voor diegene die echt super nieuw zijn en mij nog niet kennen, vul ik toch dit lijstje in (en ook gewoon omdat het leuk is natuurlijk. Duh!).

Stel jezelf en de blog eens voor in maximum 20 woorden.

Irene | bijna 27 (help) | verliefd | gevoelig | emotioneel | pastelkleurtjes | persoonlijk | open | ik moet overgeven van bananen (echt) en witloof (niet echt maar ik vind het wel héél vies) | ik kan me niet goed aan de opdracht houden en heb al meer dan 20 woorden gebruikt | mini zoo in huis | geen keukenprinses | muziek | televisiekijker | ik denk te veel na.

Waarover ging je eerste blogbericht?

Waarschijnlijk zoals bij veel bloggers over dat ik nu eindelijk een blog had. Hihi.

Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren?

HAHA. Euhm ja. Ik kan niet meer op twee handen tellen hoe vaak mijn blog al van jasje veranderde in dat bijna anderhalf jaar dat ik blog. Oeps. Maar ik wist niet zo goed wat ik wou en ik houd van wat verandering nu en dan dus ja. Maar deze lay-out vind ik zelf héél erg mooi dus dat blijft wel even zo 😉

Qua inhoud heb ik nog niets veranderd. Ik heb niet één bepaald onderwerp waarover ik schrijf dus ik smijt hier alles op wat ik leuk vind. Recepten, andere blogjes die je zeker moet lezen, dingen die ik mee maak, weekoverzichtjes, mijn project, …

Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Ik wil heel graag wat meer leren over SEO. Niet zozeer omdat ik dan denk dat mijn blog beter zal zijn, maar eerder omdat het me interesseert. Voor de rest vind ik het eigenlijk wel goed zo.

Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

Oei dat vind ik eigenlijk wel een moeilijke vraag. Oké, ik ga voor mijn post over mijn onzekerheid. Ik schreef hem op 16 november 2016 en nu ik hem opnieuw lees, vind ik het nog altijd wel toepasselijk. Ik kreeg er ook heel fijne reacties op van mensen die het herkenden. Ik vond het echt super spannend om deze blog te posten en ik zie me nog zitten aan m’n bureautje. Hihi.

Op welke (blog)skill van een andere #40dagenbloggeR ben je stiekem jaloers?

Ik ben stiekem een beetje jaloers op Joni. Gewoon om het totaalplaatje van haar blog en haar manier van schrijven. Heel fijn. Ik vind haar altijd positief en ze kan dingen grappig verwoorden.

En ik ben ook een beetje jaloers op de schrijfskills van Talitha.

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Euhm voor een reisje misschien? Dat kan ik nu wel gebruiken. Haha of voor een opknapbeurt van onze tuin! Graag aanmelden via mail. Danku!

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Ik zit heel vaak in de zetel om te bloggen. Ik vind dat gezellig en cosy en al die dingen. Maar soms, zoals nu ik deze post schrijf, zit ik aan de eettafel. Het geeft mij toch meer het gevoel dat ik écht bezig ben als ik deftig aan tafel zit. Haha. Ik heb ook een bureautje waar ik in het begin vaak zat, maar dat ligt ondertussen vol met rommel euh papieren en spullen die nog een bestemming moeten krijgen. Ik blog vooral op mijn vrije dagen aangezien ik m’n avonden graag vrijhoud voor liefjesqualitytime. Maar soms durf ik er toch ook ’s avonds eens aan beginnen hoor. Als ik op een vrije dag blog, dan kan ik daar echt makkelijk een hele dag mee bezig zijn. Maar ook met blogs lezen en tv kijken ondertussen. Dan moet ik mezelf echt aanmanen om bijvoorbeeld de vaatwasser uit te laden en te koken. Als ik ’s avonds aan mijn blog werk, dan schrijf ik misschien één post en voor de rest doe ik een rondje blogs lezen.

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)?

Mijn computerbril. En ook mijn Iphone want ik zet daar mijn ideetjes in en mijn foto’s staan er in.

Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Ik kende nog niet zoveel bloggers die deelnamen aan de challenge maar ondertussen wel. Het is niet dat ik altijd standaard bij die mensen langsga. Ik open gewoon Bloglovin’ en klik op de blogjes die me interessant lijken. Ik ga meestal wel eens langs Joni, Talitha en Elisse.

Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Het gaat eigenlijk super goed vind ik! Ik heb voorlopig nog veel inspiratie om te schrijven en heb ook een paar concepten klaarstaan voor als de inspiratie op of zoek is. Ik plan bijna al mijn posts in. Sommige schrijf ik bijvoorbeeld al een week op voorhand, andere een dag op voorhand. Doordat ik vooral blog op mijn vrije dagen, maak ik dus op werkdagen minder tijd om echt nog uitgebreid posts te schrijven. Voor mij werkt het wel op die manier en ik heb nog geen enkele skipdag ingezet! Ik zou volgend jaar zeker terug mee doen. Vind het super fijn om wat vaker met m’n blog bezig te zijn maar ik denk niet dat ik het echt élke dag wil. Dan is zo’n challenge af en toe wel eens leuk.

Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

Ik zou zeggen:

* gewoon blijven gaan,
* het hoeven niet altijd heel uitgebreide posts te zijn met veel diepgang,
* zorg dat het leuk blijft voor jezelf

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

Haha dit vond ik wel een beetje grappig. Ik heb twee foto’s gemaakt. 1 waarbij ik niet echt poseerde en gewoon in de camera keek en een geposeerde waarbij ik deed alsof ik iets las en deze was de beste. Wel een beetje awkward maar oké, het leven zoals het is!

 

20 thoughts on “What about you #40dagenblogger?

 1. Dit is inderdaad een ideale post voor mensen die je blog nu pas ontdekken. Ik ben zelf ook fan van het vooruitplannen. Met mijn blogposts sta ik dan meestal ook een tweetal weken tot een maand voor. Mijn blogfeed-achterstand loopt dan weer meestal in de omgekeerde richting op. Dat gaat natuurlijk niet verbeteren wanneer ik leuke bloggers blijf ontdekken. 😉

  1. Haha I know the feeling. Ben ook een paar mensen gaan volgen door die challenge en ik kan ook niet alles meer lezen :p kan zelfs hier niet goed meer volgen met reacties.

 2. Hey wat leuk dat je tag hebt overgenomen. Leuk om je beter te leren kennen. En ik kijk stiekem het meest uit naar de blogfoto 😉

 3. Echt leuk om je beter te leren kennen op deze manier! Een reisje is altijd goed haha! En overgeven van bananen, oeps… wat rot zeg

 4. Keigoed bezig zou ik zeggen!
  En ik heb toch iets bijgeleerd, wist niet dat je een computerbril had. En wat is je haar alweer langer geworden zeg!

 5. Ik vind het knap dat het tot nu toe zo gemakkelijk lijkt te gaan 🙂 40 dagen achter elkaar een blogpost online hebben staan lijkt me lastig en ik vraag me nu ook af of ik het dan zelf nog leuk vind. Maar goed, pas op de helft? Ben benieuwd wat er allemaal nog gaat komen!
  sammie schreef laatst over Lush bad producten, mini shoplog.My Profile

  1. Ik ging laatst eens rekenen en het zijn eigenlijk 46 dagen omdat je 6 skipdagen mag inzetten :p dus misschien dat ik die laatste week dan oversla? 😉 haha. Ben ook wel benieuwd wat er nog uit m’n vingers gaat komen. We’ll see 🙂

 6. Mooie foto! Spontane foto’s vind ik het best, maar deze is wat geposeerd en ook mooi. Oh jee, een ganse dag bloggen. Dat kan ik niet. Mocht ik alleen wonen zou mij dat misschien wel lukken, maar nu is er altijd iemand thuis en kan ik mij soms niet concentreren. Ik blog vooral ’s avonds en ook wel op vrije dagen, maar dan op momenten dat er niemand rond mij draait 😉 En toch blog ik vaak ’s avonds met de tv. Zot, hé 😀
  Evelyne schreef laatst over Ik voel mij anders omdat..My Profile

  1. Ik ook bijna altijd met de tv op! Maar als David hier rondloopt kan ik mij ook minder goed concentreren :p

 7. Keileuke foto van jezelf. En tof om te lezen dat je graag bij mij komt lezen 🙂 Ik vind het wel een leuke tag, dus misschien neem ik hem ook nog wel over. Ik ben blij dat we over de helft zitten met de challenge, maar aan de andere kant borrel ik over van de inspiratie! Heb gewoon niet genoeg tijd om alles netjes uit te werken en te schrijven, jammer genoeg 🙁

 8. Jeeeetje, vandaar! Ik vond het al zo bewonderingwaardig dat je echt elke dag weer wat plaatst – zo knap vind ik het dat je zoveel inspiratie hebt, echt heel leuk (: En fijn/bijzonder is dat he? Als je open bent en over onzekerheden schrijft, dat er dan allerlei lezers zijn die zich erin herkennen en lieve dingen reageren. Dat vind ik echt een van de fijnste dingen van bloggen <3 Veel liefs!
  Stella schreef laatst over Levenslessen van de laatste maanden (deel uno)My Profile

  1. Dat is voor mij ook één van de redenen waarom ik zo van bloggen hou 🙂 Je denkt toch altijd dat je de enige bent die met dingen zit en als dat dan niet zo blijkt te zijn is dat echt een oppepper!

 9. Wat fijn dat de challenge je zo goed bevalt en dat je nu nog steeds zo veel inspiratie hebt voor blogartikelen 🙂 Wat knap trouwens dat je soms een hele dag kunt bloggen. Ik merk dat mijn aandacht na een uur of 5-6 bloggen, toch wel een beetje afdwaalt en ga dan vaak toch iets anders doen 😉 Wat een leuke foto trouwens van jou! Is dat toevallig een zwarte trui met rode bloemen van C&A? Volgens mij is dat dezelfde als die ik heb ♥
  Romy schreef laatst over DIY | Kaarten maken met een patchwork van washi tapeMy Profile

  1. Klopt! De bloemen zijn er op geborduurd. Ze hadden hem ook nog in het roze denk ik 😀 En ja, ik schrik daar dan soms van dat er ineens een hele dag gepasseerd is. Met andere dingen lukt het me ook nooit zo goed om echt gefocust te blijven.

Comments are closed.