Week 35

Oei oei oei. Ik heb deze week niet elke dag een kort verslagje gemaakt en met mijn gatenkaasgeheugen is het nog best moeilijk om mijn week te reconstrueren. Ik deel dus maar gewoon wat foto’s van deze week!

Ik schrijf dit stukje op vrijdag en het is vandaag welgeteld 22 dagen geleden dat ik mijn haar nog heb gewassen… Say whaaat?! En het gekke is dat het nog niet eens vettig is. Ik snap er zelf de ballen van maar ik vermoed dat het een voordeel van mijn zwangerschap is.

Sinds ik mijn kleerkast opruimde ga ik regelmatig eens piepen omdat ik zo blij word van die mooie stapeltjes, haha 😀

De week ging vrij snel voorbij moet ik zeggen. Ik had een paar shiftwissels aangevraagd waardoor ik vroeges en lates afwisselde. Op donderdag dacht ik dat het woensdag was en was ik dus extreem verward toen bleek dat het effectief donderdag was. Weird.

We kregen de geboortekaartjes voor de beeb binnen en ik ben verliefd. Ze zijn zo mooi geworden! Als onze mini geboren is, ga ik het kaartje delen. We zijn er ook super trots op omdat we het zelf gemaakt hebben met hulp van iemand die de illustratie maakte. Een dag later kregen we ook de sluitstickers voor de enveloppen binnen en die zijn al even tof 😊

Sinds kort zit hier in de buurt ook een AH dus daar brachten we een bezoekje aan maar we kochten alleen brol zoals vla, extreme chocodonuts (véél chocola maar dus ook extreem lekker uiteraard), tompouces, bolletjes (van die witte broodjes), …

Het eerste deel van de week was weer een lastige qua slaap zeg maar. We werden ’s nachts eens wakker omdat er zoveel wind was dat ons raam toe klapte. Het voelde alsof het al 5u ’s ochtends was maar het was eigenlijk pas half twee. Chill, dacht ik, nog meer dan genoeg tijd om te slapen! Alleen heb ik het toch nog vier uur zien worden. Meestal helpt lezen wel om me terug wat moe te maken maar nu dus niet. Maar vanaf het tweede deel van de week sliep ik veel beter – hoera hoera!

Oooh en ik had mijn laatste echo op dinsdag! Er was naast vruchtwater en de omtrek van het hoofd van ons kindje niets te zien omdat het natuurlijk nu vrij krap is geworden in mijn buik. En ik mocht weer met m’n blote kont rondlopen – woehoew – voor een inwendig onderzoek waaruit bleek dat ik 1 cm opening had en héél stevige bekkenbodemspieren, wat hopelijk in mijn voordeel gaat spelen als er na mijn bevalling nog iets van over is :p

En zie! We gingen naar de Hema, Kruidvat, Baby Dump en Zeeman en we kochten vooral in de Zeeman best veel spulletjes voor onze baby omdat ze er zo’n mooie spullen hebben. Ik liep met m’n mond open rond te kijken (komen die mondmaskers toch nog van pas 😉 ). Dit printje past ook nog eens keigoed bij m’n blog!

Die avond maakte ik de vluchttas van de baby weer leeg en pakte ik het ding opnieuw in maar dan heel netjes met een paar outfitjes in plastic zakjes en mijn innerlijke perfectionist deed een vreugdedansje van al die orde.

Op zaterdag kwam mijn schoonzusje helpen om de babykamer te verven. Ik publiceerde een iets uitgebreidere zwangerschapsupdate en ging naar de winkel croque-monsieur- en pannenkoekenboodschappen halen. Helaas had ik mega veel last van mijn lijf dus ik hield me vooral rustig. In de late namiddag besloot ik mijn schoonzus toch te helpen met het opschuren van de commode voor de babykamer. Daarna verfde ze mijn haar met henna. Ben super blij met het resultaat!

Daarnaast hielp ik deze week mijn vriendin Laura al een beetje op weg met haar blog – ga eens kijken als je zin en tijd hebt! 🙂 Mijn andere schoonzus kwam ook een babycadeautje brengen voor als ik bevallen ben. We mogen het pas openen als de baby er is dus ik heb het in zijn / haar tasje gestoken maar ik was wel héél nieuwsgierig (ik heb me ingehouden hoor!).

Zondag zetten we de kleur op de muren van de babykamer – vooral mijn vriend dus – en ik hing eigenlijk het grootste deel van de dag in de zetel omdat ik een beetje een raar hoofd had.

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 thoughts on “Week 35

 1. Yes, nog iemand die snapt waarom je blij kan worden van een ordelijke kleerkast. Manlief snapte niet waarom ik daardoor moest glimlachen maar het brengt me echt rust wanneer alles mooi geordend is. Dat slaapzakje pas perfect bij je blog, dat dacht ik meteen zodra ik het zag. Het pasta-gerechtje met prei en hespblokjes heb ik vroeger regelmatig klaargemaakt en dankzij jouw blogpost realiseerde ik me net dat dat ondertussen al super lang geleden is. Dus dat is iets voor volgende week.
  zwartraafje schreef laatst over Gelezen in Augustus 2020 a.k.a. N.E.W.T.S. ReadathonMy Profile

  1. Je hebt 15 weken verlof in totaal waarvan je minstens 1 week voor je uitgerekende datum en minstens 9 weken na je bevalling moet opnemen. Ik heb twee weken voor mijn uitgerekende datum gekozen. Hoe meer verlof je voor de geboorte neemt hoe minder je erna kan opnemen dus ja, dat is een beetje afwegen. Maar het hangt ook wel van je beroep af hoor. Als je bijvoorbeeld met kleine kinderen werkt of een gevaarlijke job hebt moet je volgens mij rond de 4 maanden zwangerschap stoppen (ben ik niet zeker).

 2. Heel leuk geworden je haar! En die donut ziet er te perfect uit met dat puntjesmotief 😀 Ik ga binnenkort ook beginnen met baby shoppen en na het zien van dat leuke printje ga ik ook zéker bij Zeeman kijken.
  luusjeindelucht schreef laatst over 08.2020My Profile

  1. Vroeger waste ik het ook elke week hoor, maar ik probeerde het wel tot 1 keer shampoo te beperken. Ik heb mijn haar ook eigenlijk bijna elke dag wel in een knot, ik denk dat het misschien daardoor ook minder snel vet wordt.

  1. Hahaha, wel, ik denk dat het er ook véél minder netjes uit gaat zien van zodra ik opnieuw in mijn kast moet zijn voor mijn kleren (mijn zwangerschapskleding ligt ergens anders) :p En dankje! ^^

 3. Ik deed ‘vroeger’ altijd mijn boodschappen bij AH. Ik woonde er letterlijk naast. Maar sinds ik in België woon, koop ik alleen rare dingen bij AH. ‘Oh, dit kocht ik vroeger altijd! Wow, dit heb ik lang niet op. Oee, satésaus! 3 zakken drop!’ Je haar is mooi geworden met de henna. En handig dat je het nu zo lang niet hoeft te wassen. Ga je het proberen langer door te zetten?
  Shirley schreef laatst over Voor pampus liggenMy Profile

  1. Ik ga wel proberen om het zo weinig mogelijk te wassen als de baby er is (sowieso heb ik dan waarschijnlijk toch bitter weinig tijd ). Ben wel benieuwd of het dan weer sneller vettig gaat worden.
   Wij doen dus onze normale boodschappen altijd in de Lidl of de Aldi maar ik vind de AH ook fijn voor die speciallekes, al ga ik daar geen drop of satésaus kopen, bweik :p