Week 34

Een nieuwe week, nieuwe kansen, einde van de hittegolf, hoera!

Het was lang geleden maar ik werd maandagochtend zowaar uitgeslapen wakker en ik heb als een blok geslapen die nacht. Ik werd zelfs niet wakker van de haan in de buurt (het beest mag van geluk spreken 😉 ). Hoogtepunten van de dag:
+ ons huis is terug proper dankzij onze huishoudhulp
+ onze koelkast is weer gevuld dankzij mijn vriend die boodschappen heeft gedaan
+ diezelfde vriend frustreerde zich zodanig over hoe weinig er in onze koelkast kan – hij moest zelfs zijn pintjes er uit halen om al ons groensel er in te krijgen – dat we spontaan een nieuw exemplaar bestelden. Dat lijkt misschien wat zot maar we waren al een tijdje aan het uitkijken naar een nieuwe koelkast en ’t zijn solden dus ideale moment!

Ook zot: de ramen stonden wagenwijd open en ik zag dat het een mini beetje aan het regenen was maar qua geluid leek het alsof het zo’n mega stortbui was. Super raar. Dus ik steek m’n hoofd even uit het raam en ik zie letterlijk van links een soort van muur van stortregen op me af komen!

Na mijn werk kreeg ik wel last van een energiedip dus deed ik een middagdutje waarbij ik een paar keer na elkaar droomde dat ik op ons roze zetelkussen aan het kwijlen was 😂 (was niet het geval trouwens). Daarna bracht ik een pakketje weg en ging een pakje van de Hema halen met daarin een mogelijk geboortepakje voor onze baby (ik vermoed dat ons kindje niet in maat 50 gaat passen dus ik heb voor de zekerheid ook iets moois in maat 56 gekocht). ’s Avonds maakte ik pasta, gingen we wandelen/fietsen met de honden en keken we een aflevering van HTGAWM.

Dinsdag werkte ik weer. De dag ging snel voorbij omdat ik coaching had het laatste anderhalf uur. Vind ik altijd super spannend maar het is dan uiteraard totaal niet eng of erg of slecht. Typisch. Een paar dagen terug kochten we zelf van onze geboortelijst ook al een paar dingen zoals de Maxi-Cosi en die konden we deze namiddag ophalen.

Een tijdje geleden had ik ook een Structuurjunkie Planner gekocht en die startte deze week. Ik kon gratis een paar filmpjes bekijken waarin Cynthia tips geeft over plannen zelf en laat zien hoe zij haar planner gebruikt. Ik keek de filmpjes en maakte daarna een begin. Ik wou terug een papieren planner omdat ik gek genoeg niet meer het gevoel had overzicht te kunnen houden via mijn telefoon. En het leek me ook handig om ons eventueel kraambezoek in te plannen als de baby er is. Dan kan mijn vriend goed zien wanneer het kan (dat wordt zijn job namelijk, haha 😀 ).

Woensdagochtend begon met een mooie lucht maar voor de rest was het een beetje een slome werkdag. Hij ging mega traag vooruit en ik voelde me niet echt productief. Halverwege de dag kwam de postbode langs met een pakketje voor me. Ik bestelde namelijk twee gigantische mannen-t-shirts voor als ik moet bevallen – een voor de bevalling zelf en een voor erna. Ik kreeg twee kaartjes binnen via Zwartraafjes zomerse postactie, wat een leuke verrassing was.

Ik volgde mijn dagplanning die ik had opgesteld in m’n nieuwe planner goed op – yes, ik ga het nog leren! – en kreeg een leuke vraag voor een samenwerking. Voor de rest deed ik het eigenlijk echt heel rustig aan en gebeurde er as usual niet veel spannends 😉

Donderdag kreeg ik mijn pakket van My Muesli binnen met drie soorten havermout en drie soorten muesli. Misschien dat ik er nog wel iets over schrijf! Ik kreeg er zes gratis potjes muesli bij om uit te testen. De werkdag ging relatief snel voorbij, wat goed was want ik vond het alweer een tikje te warm eigenlijk. Na het werken nam ik een douche maar dat had niet veel nut want een uur later stond ik weer te zweten, haha.

’s Avonds lag ik een beetje buiten op mijn bedje terwijl mijn vriend onze veranda leeg maakte. De lucht was zo mooi! Heel bijzonder met dat donkere, regenachtige en dan het oranje van de zon op de wolken. Ik kan daar echt uren naar kijken. En het hoogtepunt van de dag: het nieuws dat we terug met twee naar de winkel mogen. Oh man daar ben ik zo blij mee! Eerlijk is eerlijk, ik vond dat al een belachelijke regel, dat je alleen moest winkelen. Je mocht wel met je bubbel op café of restaurant… Het enige jammere vind ik dan weer dat de versoepeling pas vanaf maandag ingaat (wat ik ook raar vind. Waarom niet vanaf dit weekend al?).

Vrijdag begon ik mijn dag met een havermoutpapje en verse aardbeien. Dat had ik heel erg nodig want ik had er een slechte nacht op zitten. Mensenlief. Ten eerste was het te warm. Ten tweede zat er een mug onder onze klamboe waardoor ik weer vijf muggenbeten rijker ben en ik werd gek van dat gezoem. Daarna begon het te regenen en moesten we ons raam toe doen omdat ons laminaat niet tegen water kan en het standaard binnen regent blijkbaar. Daarna was het weer te heet en zette mijn vriend het raam terug open om het een uur later wéér toe te moeten doen door een nieuwe regenbui. Toen we het daar daarna weer op klik open zetten begon de kat van onze buren een verschrikkelijk geluid te maken en tegen 6 uur begon de haan van een andere buur aan zijn dagelijks – mega irritante – riedeltje. EN ik kon ook nog eens geen fijne houding vinden.

Voor de rest gaat alles goed hoor 😉 De dag ging relatief snel voorbij. In de namiddag werkte ik wat aan mijn blog en zag dat ik op donderdag per ongeluk 2 posts publiceerde, haha :p ’s Avonds had ik het huis voor mezelf want mijn vriend ging bij zijn broer langs. Ik keek Skin Decisions op Netflix.

Zaterdag kwamen twee mannen onze veranda afbreken. Mijn vriend had een zoekertje op Facebook gezet en zij wilden ‘m hebben. Op drie uur tijd was het hele gevaarte weg! Ondertussen ging ik naar ’t stad henna halen om mijn haar te kleuren. Daarna ging ik wat op ons nieuwbakken terras liggen met m’n boek (heel raar om nu zo meteen buiten te staan in plaats van in een veranda maar ook heel fijn). Later bakte ik nog een perencake met chocolade en karamel, een aangepaste versie van dit recept. Van de swirls en stukjes was helaas na het bakken niet veel meer te zien maar hij was wel extreem lekker.

Weer een soort van slapeloze nacht achter de rug. Deze keer weer de schuld van de buurkat die in onze kamer komt zitten om zich te wassen (waarom?!). Ik werd dus wakker met van dat rare viezige likgeluid om vier uur, kon niet meer slapen en besloot wat in mijn boek te lezen. Toen ik om vijf uur nog altijd niet moe was ben ik opgestaan. Ik dacht ik maak er gewoon een mega productieve ochtend van: was draaien, opruimen, wat blogjes typen maar uiteindelijk ging ik eerst buiten wat lezen, daarna in de zetel omdat ik het koud kreeg en ik viel alsnog in slaap. Ik stond voor de tweede keer op en voelde me alsof ik een hele nacht had lopen feesten :p

Thank God voor mijn ontdekte havermoutpapliefde want dat vind ik nu eens echt comfortfood. Ik maakte mijn chocoladepapje klaar, kiepte het in een meeneembeker en ging met mijn vriend tegels halen voor ons terras. Mijn vriend reed nog een tweede keer, ik las in mijn boek. In de namiddag kwamen mijn ouders langs en daarna maakte ik een grote pot tomaten-wortelsoep en typte ik dit blogje af.

Mood van de avond:

HAHA 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + twaalf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 thoughts on “Week 34

 1. Het einde van de hittegolf verdiende echt een welgemeende hoera hé. Eigenlijk zelfs een vreugdedansje maar daar had ik echt de energie niet voor. Het duurde ook nog wel even voor het ook binnenshuis wat was afgekoeld én er meer zuurstof was. Die cake ziet er heerlijk uit maar ik ga me proberen in te houden. Céline had leuke kaartjes gevonden hé. Ik heb hier ook een paar keer bewonderend naar de lucht zitten staren. Jammer dat het nooit lukt om dat te vereeuwigen op foto. Dat ziet er nooit zo indrukwekkend uit als in het echt.
  zwartraafje schreef laatst over Back to HogwartsMy Profile

 2. Het lijkt me dat je toch wat slapeloze nachten (of het scheelt toch niet veel) hebt gehad. Zo vervelend. Hopelijk heb je niet wakker gelegen van de zomerstorm die nu bezig is?
  Die laatste foto is echt zalig! 😀

 3. Ja, eens met Angelica: respect voor jou! En wat slim van je om mannenshirts te bestellen voor de bevalling. Dat lijkt me ook duizend keer fijner dan iets dat strak tegen je lijf aan zit.
  Anne schreef laatst over Dagboekje #34My Profile

 4. Haa ook aan de henna? 😀 Ben benieuwd!

  & Toevallig ben ik op dit moment een tomaat-pompoensoep aan het maken, hij staat te pruttelen 🙂

  Ik zei het al eerder, maar respect voor jou hoor. De afgelopen weken leken me absoluut geen fijne om zwanger te zijn. En dan ook nog eens al die lange nachten… oef. Bikkel!

 5. Haha onze frigo is ook echt mini. Maar hij is ingebouwd in de keuken dus een grotere zit er niet meteen in en voor eentje extra hebben we geen plaats. Nu ja, het lukt wel, maar het is gewoon extra stom omdat er boven de frigo nog keiveel kasten zitten die veel te hoog zijn en we dus niet genoeg gebruiken. Iets om aan te denken als we ooit nog eens een keuken moeten kiezen haha! En ouh nu heb ik nog meer zin in soep! Heb er echt al weken zin in, en ik zit mijn lief heel de tijd te herinneren aan het feit dat hij gezegd heeft dat hij in de herfst en winter veel soep ging maken haha!
  Lesley schreef laatst over EUH JA #18My Profile

  1. Onze frigo is ook ingebouwd met eronder en erboven kastjes maar in principe is de kast onderaan makkelijk weg te halen en dan past de grotere frigo in het gat. We hebben zo ook ooit onze vaatwasser in de keuken geplaatst, door een kast weg te nemen. Alez, mijn vriend gaat dat doen en hij is er van overtuigd dat het goedkomt dus dan komt het goed :p
   Soep kan altijd vind ik! En das zo makkelijk, ik zou niet wachten tot de herfst 😀