Week 33 – memorabele momenten tijdens een hittegolf

Ik schrijf wel ‘memorabele momenten’ maar volgens mij ga ik mij de laatste twee weken vooral herinneren als ‘weet ge nog die ene zomer daar toen ik zwanger was en het FOKKING 32 GRADEN WAS BINNEN EN WE MOESTEN WERKEN EN ALLEEN MAAR IN ONS ONDERGOED RONDLIEPEN?’. Maar goed, een mens kan toch niet alleen maar klagen hé – of wel. Ik weet het nog niet maar voor het geval het een grote klaagblog is alvast mijn excuses. Ik ben weer een fijner mens als het kwik onder de 25 graden blijft.

Goed, de afgelopen week dus. Zoals ik al zei, ik liep vooral rond in mijn ondergoed in een donker huis omdat de rolluiken 100% van de tijd beneden waren. Nog iets waar ik niet goed tegen kan. Ik heb daglicht nodig! En frisse lucht en zuurstof. Het was vooral een week waarin ik actief mijn gedachten probeerde te verzetten om niet gek te worden.

Enfin, de hoogtepunten / memorabele momenten van deze week:

+ Mijn vriend kookte omdat ik een late shift had. We begonnen de week met lekkere wok en een eitje.

+ Ik kreeg m’n nieuwe tas binnen en bracht een bezoekje aan Laura.

+ Memorabel maar niet per se omdat het nu zo’n fijne ervaring was: ik deed boodschappen toen ik als volgt aangesproken werd door een vijftiger: “Elke keer als ik een bezwangerde (ja echt, bezwangerde…) vrouw zie moet ik denken aan…” toen verstond ik hem niet meer thank God. Helaas kwam hij daarna dichterbij en ging hij verder “Ge hebt geluk dat ge uw vriend zo ver hebt gekregen om u te bezwangeren want als het van ons mannen zou afhangen zou dat allemaal gene waar meer zijn ze!”.

Van pure ontsteltenis vergat ik spontaan hondeneten en een bak ijs in mijn kar te laden.

+ Ik was elke dag wel een keer chagrijnig waarop mijn vriend dan zijn best deed om het me zo aangenaam mogelijk te maken: enter onze ventilator – waarvan ik dacht dat hij de geest had gegeven maar er nu weer zo goed als nieuw uit ziet -, ijspacks, ijsjes en voetenbadjes.

+ Serieus hoogtepunt: het boekske van de Aldi door bladeren. HAHA.

+ Dit is wel echt een serieus hoogtepunt: dinsdag hadden we onze laatste infosessie bij mijn vroedvrouw en toen we naar huis reden begon het zo enorm hard te regenen en te hagelen dat we bijna niets meer zagen. Oké, dat was niet heel veilig, maar eenmaal thuis aangekomen heb ik echt genoten van het onweer en koelde het zo snel af in onze veranda dat ik daar al een beetje sliep in afwachting van wat afkoeling op onze slaapkamer.

+ Ik kwam nog eens buiten voor een wandeling met de honden (lees: mijn vriend wandelt, ik fiets) en ik kreeg een lamme kont van dat trage fietsen maar het was zowaar maar 20 graden buiten en dat deed me dan wel deugd.

+ We kregen zonnebloempitten om te planten (nog als geboortecadeautje van de ondertussen zeven maanden oude baby van een familielid) en op drie dagen tijd zijn die dingen echt enorm gegroeid. Ik heb het gevoel dat er elke keer als ik er voorbij kom een halve centimeter bij is.

+ Ik maakte mijn vluchttas voor als ik zou moeten bevallen en ook een matching tas voor onze baby en dat was toch wel weer even een realitycheck dat we binnenkort dus echt mama en papa zijn.

+ Ik herontdekte crackers met pikante hummus 🤤

+ De voormiddagen gingen altijd zo snel voorbij! Ik bracht het meeste tijd door bij mijn vriend in zijn kantoortje boven waar het eigenlijk ook veel te warm was. Ik ben bezig met het herlezen van mijn oude blogposts en ze wat aan te passen indien nodig dus daar heb ik me best wat tijd aan gegeven.

+ Ik had een afspraak in het ziekenhuis voor een onderzoek. Het was een soort van uitstrijkje-achtig iets om te zien of ik een bepaalde bacterie heb die de baby tijdens de bevalling kan oplopen. Als ik het heb kan ons kindje daar heel ziek van worden dus dan moet ik tijdens mijn bevalling een infuus met antibiotica krijgen zodat ons kindje het niet krijgt. Helaas volgde dan thuis een huilbui omdat de vroedvrouw had gezegd dat ik nu wel niet te veel meer – en liefst niets – mag aankomen en ik voelde me heel even mislukt en alsof ik niet goed genoeg mijn best heb gedaan ofzo.

+ Mijn vriend maakte verse spaghettisaus en ik kreeg een voetmassage en veel knuffels naar aanleiding van mijn huilbui en alles was alweer snel vergeten want eerlijk gezegd voel ik me wel gewoon wel vrij goed in mijn vel. Ik heb nu ook niet meer het idee dat ik te dik ben geworden dus ik parkeer het maar (zeg ik heel makkelijk maar je kent me hé) en zie wel hoe het na de bevalling gaat met de kilo’s.

+ Al dagen hoorde en las ik dingen over zware onweersbuien en regen en wij werden bijna altijd overgeslagen, tot dit weekend! Mooseje was helemaal zijn kluts kwijt door de harde regen maar zelf vond ik het geweldig. Gelukkig hebben we geen overlast gehad, ik hoop dat jullie daar ook van gespaard zijn gebleven.

+ Laura kwam eens op bezoek en we hebben uren buiten in de schaduw in de lounge gezeten en gebabbeld.

+ De citroenboom die de Ikea had opgegeven is helemaal aan het heropleven. Er zijn super veel nieuwe blaadjes aan gekomen en er staan zelfs twee bloempjes op waar hopelijk citroenen aan gaan komen!

Wat onthoud jij van vorige week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee − 2 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 thoughts on “Week 33 – memorabele momenten tijdens een hittegolf

 1. Hier zaten we ook telkens hoopvol te wachten op de voorspelbare regenbuien en onweer om dan meermaals te zien hoe die buien vlak voor ons dorp opsplitsten of uitweken. Gelukkig hadden we uiteindelijk toch een keer prijs en is het ondertussen wat minder warm. Ik ben een zwartraafje, geen tropische papegaai hé dus hittegolven zijn echt niets voor mij. Maar serieus dat van in de supermarkt … wat mankeert die mens. Een ‘bezwangerde’ vrouw. De woordkeuze alleen vind ik al heel denigrerend klinken en dan ook nog wat kritiek gaan geven bij iemand die je totaal niet kent. Grrr, zo’n mensen hé. Je zou voor minder een deel van je boodschappen vergeten omdat je zo snel mogelijk weer thuis wil zijn waar je met rust gelaten wordt.
  zwartraafje schreef laatst over Music Please! Maar dan wel mét boekenMy Profile

 2. Euh die man hoe raar??? Ik vind uw nieuwe tas echt zooooo schoon trouwens! Heb direct ook efkes rondgeneusd, maar vond vooral de jouwe (en de jouwe met bordeaux vlak, maar die was een uur later uitverkocht) mooi, helaas!
  Lesley schreef laatst over EUH JA #17My Profile

 3. Nou ja zeg, wat een nare reactie van die man!
  En wat was het heet he, respect voor jou hoor. Lijkt me echt geen pretje als je zwanger bent. Het heeft hier ook flink geregend gisteravond, maar vind het vandaag toch stiekem best wel warm. Hopelijk komt er snel verkoeling!

  En I loooove pikante hummus! Maar bij de AH is het receptuur veranderd en nou is ‘ie veel minder lekker 🙁 Meh!

  1. Aaah balen van de AH hummus! Ik vond deze van Lidl net vroeger niet zo lekker en nu héél lekker dus of ze hebben ook het recept gewijzigd, of het ligt aan het zwanger zijn :p

 4. Wat een vreemde man?! Alsof het enkel de vrouwen zijn die kinderen willen… ik ken genoeg relaties waarbij vooral de man kinderen wilde. En uiteindelijk zijn jullie met twee. Leven en laten leven zeker.

  Ik zat ook hele dagen in mijn ondergoed 😀

 5. Wat ontzettend grof van die man die je aansprak! Ik denk dat ik hem een klop met mijn handtas zou willen verkopen ;-). Hier werd er ook gekreund onder de hitte, het was zwaar teveel van het goede.

 6. Wat een vreselijke opmerking van die man en van de verloskundige! 🙁 Ik snap echt niet dat mensen zo lomp en onaardig kunnen zijn… Vorige week voelde voor mij echt aan als een vakantie, ik ben vaak naar het strand geweest en ik heb lekker op het terras gezeten. Af en toe was het wel even pittig met de warmte, vooral als ik overdag thuis was. En gelukkig heb ik ook nog twee dagen in de airco kunnen werken, wat wel even een fijne afwisseling was.
  Anna schreef laatst over Fashion favorieten #4: De leukste nazomer jurkjes!My Profile

 7. Echt what the FFFF, die man in de supermarkt! En ik vind de opmerking van je vroedvrouw wel ook echt stom, hoor. Ik bedoel: sowieso groeit die baby nog een paar weken door? En je zou zeggen dat ze met haar beroep wel weet dat ze een beetje lief moet zijn tegen zwangere vrouwen.

  Die hittegolf duurde gewoon ECHT te lang idd. Ik werd ook best wel chagrijnig van het gebrek aan daglicht.
  Audrey schreef laatst over Zelf een sweet table maken – 5 tipsMy Profile

 8. Ha wat leuk! Ik kwam per toeval je blog tegen en zie dat we beiden in hetzelfde schuitje zitten. Ik ben ook zwanger en herken heel veel van je struggles… Wat een hitte hè, niet fijn met een buik! Heel leuk je blog, ik heb ‘m opgeslagen en ga je volgen 🙂

 9. Ah wat fijn om te lezen weer! Ik snap niet precies wat die man in de supermarkt nou tegen je zei? Wat betekent dat precies? Haha! De kleur op mijn muur (vroeg je op mijn blog) is trouwens zachtroze van Flexa! 🙂
  Anne schreef laatst over Dagboekje #33My Profile

 10. Wat is dat toch met die boertige venten de laatste tijd…. zijn die tijdens de lockdown hun manieren kwijtgespeeld ofzo? Ik krijg meestal achter de kassa van zatte venten altijd van die boertige of seksistische opmerkingen. De laatste keer dat ik zo iemand had vroeg hij me op de man af of ik seks wou omdat ik zo mooi ben. Ik was verschoten maar ik had zoiets van: hij is zat, no big deal. Toen ik dat aan mijn collega’s vertelde begonnen ze te flippen en het helemaal op te nemen voor me. En dan zijn venten zo van: ja maar vrouwen lokken dat uit door aantrekkelijk te zijn. Dan denk ik: nee gast, leer manieren.

  Ik ben blij dat je nog hoogtepunten had in je week. Dat van de Aldi-boekjes doorbladeren herken ik. Ik begin steeds meer folders te bekijken en als er dan iets in promo staat dat ik lekker vind of veel gebruik (zoals mijn shampoo) dan ben ik als een kind zo blij. Ik denk dat ik volwassen ben haha
  Nikita schreef laatst over Ik ben terug online, eerder dan geplandMy Profile

  1. Haha ja dan ben je écht volwassen, als je het leuk vindt om folders uit te pluizen 😀

   En amai seg, die man bij jou, wat een sukkel! Dronken zijn is geen excuus vind ik. Ben blij te lezen dat je collega’s het zo voor je opnemen.

 11. Maar seg, ik ben echt in schok van die vent in de winkel… wat een *** … zijn moeder was beter niet ‘bezwangerd’ geraakt, ’t zou geen gemis zijn voor de mensheid.
  Ik had ooit een die onbeschoft begon te doen omdat ik hem niet voorliet in de winkel, want dat moesten vrouwen doen. Maar aangezien hij alleen bier en sigaretten mee had, dacht ik er nog veel minder aan. Kreeg toen ook vanalles naar mijn kop, maar nog niet zo erg als bij jou…
  Gelukkig had je wel nog wat fijne momenten en jouw nieuwe tas is zo leuk!

  Ik blader dus echt graag door het boekske van de Aldi, en ook de andere folders, maar niet die van auto’s, keukens en electrospul.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #23 – 46. Plantenrekje in gebruik nemen / opwaarderenMy Profile

  1. Haha ik heb ook van die favoriete folders! Die van auto’s, keukens en doe-het-zelfwinkels sla ik ook over :p

   En amai die man uit jouw situatie… Ook nogal een asshole precies. Heb ooit ook eens een man achter mij in de winkel gehad en die vent had drie dingen vast en ik twee en die vroeg toen ook of hij voor mocht omdat hij maar drie dingen had en ik stond daar letterlijk met in elke hand een ding :p ’t Was ook net aan mij aan de kassa en die winkelmedewerker keek zo eens met een opgetrokken wenkbrauw naar die vent en pakte mijn dingen gewoon vast om af te rekenen. Op zo’n momenten zou ik wel willen dat ik wat mondiger was en daar durfde tegenin gaan.