Week 32

Ik knipperde eens met mijn ogen en ondertussen zit mijn eerste werkweek na mijn vakantie er ook alweer op! Het is geen heel uitgebreid overzicht en dat komt voornamelijk door die verlammende 30+ graden. Gewoon een klein overzichtje van wat ik deed en wat foto’s er bij.

+ Ik laas Waar is Bernadette? uit en begon in De eerste dag omdat ik benieuwd was of ik het nog altijd zo’n goed boek vind.

+ De werkdagen gingen vrij vlot voorbij. Het begin van de week was heel erg druk op’t werk, vanaf woensdag viel de drukte een beetje weg maar ik vind dat ook niet erg.

+ Ik maakte verse tomatensaus MET EEN WIT T-SHIRT EN ZONDER SCHORT en ik maakte geen vlekken! Dat moment draag ik voor altijd mee in mijn herinneringen 😉

+ De honden liggen normaal bij mijn vriend als hij werkt – papakindjes! – maar op dinsdag was hij weg en zaten ze dus met mij opgescheept. Ik liet ze beneden achter om naar de wc te gaan en toen ik na twee minuten de badkamer open deed zag ik ze allebei op de trap liggen. Haha. Moest hier zo om lachen!

+ Ik trok eens naar de stad en kocht in de Hema wat kaartjes en stickers (uiteraard voor als ik de kaartjes ga versturen 😉 ) en sticky notes. ’t Is echt mega lang geleden dat ik nog stationery heb gekocht en ze hebben weer super veel mooie spullen in de Hema.

+ Vanaf het midden van de week had ik het permanent te warm. Ik ging nog eens mee wandelen maar ik beklaagde het mezelf. Ik kreeg blaren en moest om de 200 meter uitrusten.

+ Ik at ijs met aardbeien, bakte dit chocolade bananenbrood (met nootjes er in) wat mega lekker was, ik maakte een Italiaanse groentenschotel – die ook al mega lekker was – en ik maakte wortelsoep (om de een of andere reden kan ik altijd soep eten, ook al is het 50°C)

+ Ik sliep een paar nachten slecht omdat mensen uit de buurt sinds kort een haan hebben die al veel te vroeg kraait, het was te warm en poes van onze buurman klaagt soms echt heel luid ’s nachts.

+ Ik kreeg de laatste Flow van mijn abonnement binnen en bladerde er tijdens mijn lunchpauze vrijdag eens door. Vrijdag nam ik ook een overuur op zodat ik wat vroeger klaar was met werken.

+ Ik schreef een paar kaartjes en verstuurde nog een pakketje van Vinted.

+ We aten barbecue nadat ik een halve dag al mega chagrijnig was van de warmte. Ik kan dat echt niet goed aan. Gelukkig was het eten lekker, dat scheelt al veel 😉

En toen volgde het meest luie weekend ooit denk ik waarvan ik 80% van de tijd doorbracht in mijn ondergoed. Op zaterdag deden we nog wel iets, namelijk bamboe halen voor in onze tuin en ik haalde ook verkoelende gel voor mijn voeten (ik denk elke dag dat ze niet nog dikker kunnen worden maar dat kan blijkbaar wel en als het heel warm is is het ook echt niet aangenaam eigenlijk – hoe doen mensen die permanent oedeem hebben dat??). Ik begon in De eerste dag én dankte mijn vriend op mijn blote knieën – niet letterlijk – omdat hij een zwembadje ging halen. Dat is echt zo’n lifesaver nu en gek genoeg had ik er zelf nog niet eens aan gedacht – en ja, het is waterverspilling maar het kan me nu eerlijk gezegd niet veel schelen, sorry.

Het grootste deel van zondag bracht ik in de zetel en mijn zwembad door. Voor de rest voerde ik dus letterlijk niets anders uit. Ik had dan ook nog eens mega slecht geslapen omdat het te warm was dus ik was niet veel waard. Gelukkig krijg ik door ons plonsbad wel wat vakantiegevoel, wat toch ook wel fijn is.

Maar jongens echt, ik ga dus niet zo goed op dit weer hé. Ik word er slechtgezind van als ik er te lang over na denk en er op focus dat ik het constant te warm heb. Alles kost driedubbel zoveel moeite; ik hobbel maar een beetje rond in huis – mijn teenslippers passen nu zelfs ook bijna niet meer én ik stootte mijn teen die pijn bleef doen – en ik heb heel de tijd zo’n wattig hoofd. Maar goed, ik wil er ook niet te veel over zeuren ook al word ik een beetje craycray van het idee dat dit nog bijna de hele volgende week ook de situatie zal zijn 😭

Ik hoop dat jullie je wat fris kunnen houden! Wie tips heeft, shoot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + vijf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 thoughts on “Week 32

 1. Ik vind die foto in het zwembad echt mooi. Je ziet er zo relaxed en happy uit (waarschijnlijk door het water :p )
  Ik heb van zetelhangen een nieuwe hobby gemaakt. Eigenlijk was het languit liggen met mijn benen gespreid en lezen maar 🙂 Vanaf 16u ofzo ging ik dan naar buiten om verder te lezen omdat er vanaf dan een windje begon te komen

 2. Ik heb eens een tip uitgeprobeerd en ik vind dat het goed werkt! Ik stop een paar ijsblokjes in een washand. Dan leg ik het washandje tegen mijn hersenstam, zo in je nek een beetje boven waar je haar begint. Echt, je hele lichaam verkoelt hierdoor ik val zo ook zeer goed in slaap

 3. Al een geluk dat je een blog hebt zodat je het memorabele moment van een wit t-shirt zonder spaghettisaus vlekken de erkenning kan geven die het waard is. 🙂 Sinds het begin van het hele Corona -gebeuren ben ik in exact vijf winkels geweest. De kringloopwinkel, de krantenwinkel, standaard boekhandel, Zeeman en Kruidvat. Elke winkel eenmaal en ik merk dat ik het echt mis om even rustig rond te kunnen snuisteren bij de Kringloopwinkel, Hema, Action, … Niet dat ik persé met veel terug naar huis zou keren maar het is gewoon leuk om eens even op avontuur te gaan. Ik heb natuurlijk wel wat zaken online besteld maar dat is nu een noodgedwongen alternatief en zeker niet mijn favoriet. Al jaren neem ik me voor om eens een keer bananenbrood te bakken maar het is er nog nooit van gekomen. Wanneer het minder warm is ga ik wsl wel een courgettecake bakken want ik heb hier een super grote courgette liggen die verwerkt moet worden.
  zwartraafje schreef laatst over Foto-update #172My Profile

  1. Ik vind het ook wel jammer dat ik zo niet eens op’t gemakje wat winkels kan doen (en dingen kan vastpakken om ze dichterbij te bekijken zonder dat ik me schuldig voel als ik het dan niet in mijn mandje gooi :p). Online bestellen is ook wel leuk maar toch nog anders hé. Courgettecake heb ik nog nooit gemaakt, ben benieuwd of dat lekker wordt!

 4. Same here! Het is echt VEEL te warm, vond ik een beetje zonde van onze laatste week verlof want we hebben niet veel meer kunnen doen dan binnen zitten. Ik ben nu begonnen met werken en ik heb ook zo’n wathoofd, het is veel te warm gewoon! En ik ben ook eeuwig en altijd een soepdrinker, hoe warm het ook is.
  Tamara schreef laatst over Dit was mijn vakantieMy Profile

  1. Oh ja das jammer van je vakantie inderdaad. Je kan eigenlijk niet echt buiten komen hé met die warmte. Maar werken is ook niet fijn – alhoewel het gisteren wel af en toe mijn gedachten heeft kunnen verzetten.

 5. Oh dat plonsbad, heerlijk! Leuke foto ook 🙂 Hier in de living (onder het dak) is het 31,5 graden. In de bad- en slaapkamer was het aanvankelijk vrij fris, dus toen zat ik vooral in de slaapkamer en trok ik het nog wel. Maar nu is het overal warm en ga ik er ook niet meer zo goed op. Dit weekend gingen we wel naar Hofstade Plage en zwemmen in een vriend zijn zwembad, dus toen was het weer beter. Maar hier heel de dag zitten om te werken is niet geweldig, nee. Vrijdag ga ik naar zee, dus daar kijk ik al naar uit, maar dan moet ik eerst die treinrit zonder airco nog overleven hahaha HELP.
  Lesley schreef laatst over Thuis is waar mijn wasmachine staat (en overuren draait)My Profile

  1. Ja hallo zeg, ik ben al blij dat ik niet op een aircoloze bus en trein elke dag naar mijn werk moet, horror! Een vriendin van me was ook anderhalf uur met de trein weg maar zij had wel airco dus er is misschien nog hoop. Ik duim alleszins!

 6. Pff nee niet te doen dit weer, zeker niet als je hoogzwanger bent lijkt me! Ik merk dat ik op zich nog wel vrolijk ben maar oei mijn vriend wordt er niet vrolijker op door de hitte haha. Jaloers wel op je mooie zwembad, in ons mini-flatje met mini balkon verlang ik nu met dit weer wel enorm naar een groter huis met tuin
  Madelon schreef laatst over Deze boeken las ik juli ’20My Profile

  1. Bij ons is het omgekeerd; ik loop 50% van de tijd chagrijnig rond terwijl hij er nog wel vrolijk onder blijft en ondertussen probeert om me wat verkoeling te bieden :p Voetenbadjes doen ook al veel deugd, als je geen zwembadje kan zetten!

 7. Ai ai ai, zwanger zijn in deze hitte lijkt me echt ondragelijk!!
  Sterkte! Ik heb afgelopen week ook veel in mijn ondergoed gelopen thuis haha.
  Heerlijk zo’n badje!
  En wow megarespect voor het behouden van een wit shirt!

 8. Het doet me herinneren dat ik de flow nog moet gaan halen! 🙂 Misschien straks als ik de moed heb om buiten te komen.
  Wat grappig dat je hondjes papa’s kindjes zijn. Die van mij waren altijd mama’s kindjes en mijn ex-vriend was daar altijd wat pissed voor. Ik ging er altijd mee wandelen en gaf ze eten en ik ging er mee naar de hondenschool. Dus ja… dan is het een beetje logisch dat ze meer aan mij hangen. Komt het bij jullie ook daardoor?
  Sofie schreef laatst over Tiny Pleasures & Quotes mei, juni, juli 2020My Profile

  1. Mijn vriend is inderdaad wel diegene die het vaakst met hen op stap gaat en hen eten geeft. Dat is eigenlijk automatisch zo gegroeid. Al zijn ze naar mij ook wel lief hoor en komt vooral de kleinste veel knuffelen.

 9. Ik heb graag zomer, maar zo warm als deze dagen hoeft voor mij ook echt niet. Ik heb dan nog eens 3 dagen kei hard op de bouw gewerkt en toen was ik echt kapot. Al is het in mijn huidige huis ook gewoon snikheet dus daar relaxen had ook niet echt gekund, want het is meer sauna.
  Annelies schreef laatst over Lieze checkt in #206My Profile

  1. Holy moly ja kan me inbeelden dat je na de werken op de bouw in die warmte wel kapot bent! Dat je gewoon al zin had om daaraan te beginnen… Maar ja, het gaat wel om je huis natuurlijk dus kan me ergens ook voorstellen dat de motivatie dan groot is 🙂

 10. Ik ben ook niet gemaakt voor dit weer. En als je zwanger bent, heb je het misschien nog warmer? Ik probeer me zo min mogelijk in te spannen. Ik heb het hele weekend voor de ventilator gezeten, maar ben heel benieuwd hoe het me deze werkweek afgaat en of ik nog iets van kwaliteit zal afleveren. De temperatuur binnen is opgelopen tot 32 graden én mijn vriend heeft de ventilator geclaimd (ik heb mijn weggegeven aan mijn zusje toen ik ging emigreren, ik zie nu pas in hoe dom die keuze was, haha :’)). Maar we veranderen er niets aan en maken er maar het beste van…
  Shirley schreef laatst over Voor pampus liggenMy Profile

  1. Geen idee of je het als zwanger persoon nog warmer hebt, haha. Ik kon sowieso ook wel al niet goed tegen de warmte. Ik heb gisteren ook de ventilator van zolder gehaald en het helpt wel vind ik! Jammer dat je de jouwe hebt weggegeven, haha.

 11. Ik heb eindelijk ook een zwembadje in de tuin en inderdaad: een ware lifesaver! Zo heerlijk. Vandaag komt m’n dochter weer bij me en ik denk dat we de hele dag in de tuin gaan spenderen <3 Verder ziet je weekje er, op de hitte na, wel fijn uit!
  Anne schreef laatst over Dagboekje #32My Profile