Week 31

Alez mensen, mijn vakantie is voorbij! Mijn vriend en ik brachten ons laatste weekje door aan zee. Vanaf vandaag ga ik weer aan het werk, al is het ook maar voor een maand want dan start mijn – aaaaaaaaaah – bevallingsverlof 😱.

Een klein fotoreeksje van Irene in het wild 😉 Haha. Maandag reden mijn vriend en ik zo rond 9 uur naar zee nadat we eerst een stop maakten in de Lidl voor ontbijt. Eenmaal aan zee aten we de rest van het ontbijt op en gingen we boodschappen doen, net zoals de hele bevolking van ’t zeetje denk ik want het was nogal lang aanschuiven.

Na ons middagmaaltje gingen we naar zee waar we een beetje afkoeling in het water zochten en een ijsje aten. Na een tijd kreeg ik wel wat last van mijn benen die heel zwaar aanvoelden en eens de wolken van voor de zon waren werd het super warm. We reden terug naar ‘huis’ waar we een pizza aten – ik koos voor de bloemkoolpizza van Dr. Oetker die ik eerlijk gezegd een beetje saai vond – en The Old Guard keken op Netflix.

De nacht van maandag op dinsdag was niet zo’n fijne dus ik sliep op dinsdag een kleine beetje uit – tot half negen maar hoor dus dat viel best mee. We ontbeten en besloten daarna op de fiets te stappen en een rondje te rijden. We hadden echt mega veel tegenwind waardoor ik soms gewoon bijna omver viel dus dat was super vermoeiend. Uiteindelijk belandden we zo rond de middag op een terrasje waar ik een pannenkoek (YES!) met chocoladesaus en slagroom (dubbele YES!) at en mijn vriend voor een Brusselse wafel en een koffie verkeerd ging. Oh dat smaakte me toch zo! Ik kan daar echt van genieten en wij doen dat eigenlijk bijna nooit zo, met ons tweetjes.

Daarna wandelden we nog eens tot aan de zee maar door de best wel frisse en vooral harde wind hielden we het ook snel voor bekeken en fietsten we – deze keer met meewind, hoera! – terug naar ‘huis’. In de namiddag deed ik een dutje en las ik buiten wat in m’n boek. Daarna reden we naar de Action omdat mijn vriend zin had om de auto te poetsen en hij wat spullen nodig had, haha.

Woensdag sliep ik tot 9 uur omdat ik een stomme nacht achter de rug had. Het was super warm in de slaapkamer en ik werd wakker van muggengezoem. Na een uur woelen was ik zo chagrijnig dat ik in een halve kolère uit bed sprong en in de zetel wou gaan liggen. Ik maakte mijn vriend wakker, wat niet de bedoeling was, en die stelde voor om in de andere slaapkamer te gaan liggen. Daar had ik zelf stom genoeg niet aan gedacht. Ramen open zodat het goed kon trekken en toen ging het wel wat beter, al werd ik alsnog regelmatig wakker.

’s Morgens en in de voormiddag deden we het dan ook heel rustig aan. Ik zat wat buiten met m’n boek. Na het middageten trokken we een beetje impulsief eens naar Oostende waar we wat op de dijk rondliepen, uitrustten op een bankje in een park en op een terrasje iets dronken. We gingen de winkelstraat nog doen ook maar toen bedachten we dat je niet meer met twee in de winkels mag dus dat sloegen we dan toch over. Ik had bovendien ook pijnlijke voeten. ’s Avonds aten we spaghetti, ondanks dat ik mega veel zin had in mini loempia’s (al een paar dagen dus ik denk dat ik binnenkort maar eens loempia’s moet maken 😀 ).

Donderdag beloofde het al een warme dag te worden dus trokken we er ’s morgens met de fiets op uit. We gingen naar het strand, in eerste instantie gewoon om de zee nog eens te zien, maar uiteindelijk bleven we er even en nam mijn vriend zelfs een verfrissende duik. Ik ben zelf niet zo’n fan van zwemmen in de zee maar ik vond het ook een beetje jammer dat ik geen bikini mee had.

In de namiddag ging mijn vriend in zijn eentje boodschappen doen voor het avondeten en – hoera hoezee – hij bracht loempia’s mee! 😀 Verder voerden we niet veel uit. Ik bracht bijna de hele namiddag op een bedje door met mijn boek. ’s Avonds namen we nog eens de fiets en aten een ijsje op de dijk.

Jezusmina wat was het een warme dag vrijdag! Aangezien mijn vriend donderdag in zee had gezwommen had hij de smaak te pakken en besloten we vrijdagochtend – om de hitte wat voor te zijn (verloren moeite) – naar het strand te gaan. Ik nog altijd zonder bikini maar aangezien ik gewoon een zwarte bh aan had vond ik het wel kunnen om zo op het strand te zitten. Ik las Kleine brandjes overal uit en was blij dat ik een nieuw boek mocht kiezen 😀

Tegen half een gingen we terug naar huis omdat ik het ondertussen toch écht te warm had. Ik voelde me alsof ik permanent in een sauna zat. Eenmaal thuis hebben we eigenlijk de hele namiddag tv gekeken en gelezen maar zo op z’n tijd is dat ook fijn en het was toch te warm buiten om iets te doen. We reden in de late namiddag nog wel even naar de winkel voor avondeten. ’s Avonds reden we zo rond negen uur nog eens met de fiets naar de dijk. Beste beslissing van deze dag want het was 1. heel aangenaam qua temperatuur en 2. we konden een mooi onweer met prachtige bliksemflitsen aanschouwen (ben altijd in mijn nopjes als ik zoiets kan zien). Daarna terug met de fiets naar huis waar ik een beetje misselijk werd maar dat ging gelukkig snel weer voorbij. We keken een aflevering van HTGAWM en verhuisden de matras naar beneden omdat het in de kamers boven niet te doen was qua warmte.

Zaterdag ruimden we onze spullen op en reden naar huis. Ik vind het fijn om dan de zondag nog te hebben om wat uit te pakken en op te ruimen voor ik op maandag terug moet werken. Mijn vriend zijn broer – die op de honden heeft gepast – kwam nog langs. In de namiddag maakte ik een weekmenu voor volgende week en ging alvast boodschappen doen. ’s Avonds gingen we in het bos wandelen waar ik heel de tijd naar de wc moest ondanks dat ik thuis al was geweest. Daarna aten we McDo om onze vakantie een beetje af te sluiten (elk excuus is goed hé 😉 ) en keken we naar de tweede The Hobbit film.

Zondag begon met een wandeling naar de broodautomaat en een ontbijt in de tuin. Daarna installeerde ik m’n laptop opnieuw in ons bureau zodat ik morgen (vandaag dus) kan werken. Mijn vriend voelde zich helaas niet helemaal goed dus die deed een dutje in de zetel terwijl ik zandkoekjes bakte en deze overheerlijke chocoladekoekjes die ik bij Eva vond. Bij de chocokoekjes leek het me nuttig om een schort te dragen aangezien ik een wit t-shirt aan had maar zelfs met schort ben ik er in geslaagd om chocola op mijn t-shirt te krijgen. Ik snap zelf niet hoe maar het is gebeurd. Ik denk dat het echt een vloek is eigenlijk of dat ik op z’n minst vervloekt ben als ik wit draag. De rest van de namiddag verdwaalde ik op m’n eigen blog en las ik een berg oude blogposts terug en paste ik er een paar aan.

En dat was het! Vakantie is voorbij. Nu moet ik dus nog vier weken werken voor mijn bevallingsverlof begint. Ik ga in de loop van volgende maand mijn ‘vluchtkoffertje’ maken, stel dat ik toch eerder naar het ziekenhuis moet. Volgende week hebben we nog een zwangerschapscursus op de planning staan en voor de rest hou ik me heel rustig. Ik wil graag m’n ontspannen gevoel van de voorbije drie weken een beetje vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 thoughts on “Week 31

 1. Hier ook iemand die aan het raam staat wanneer het buiten aan het onweren is. Ik vind dat echt zo indrukwekkend om te zien. Lap hé, je hebt me zin doen krijgen in loempia’s. Dat zal toch tot volgende week moeten wachten want ik ga met dit weer echt de oven niet opzetten. De zon bakt al voldoende momenteel.
  zwartraafje schreef laatst over Foto-update #172My Profile

 2. Mijn man en ik zijn echt oude peetjes want voor de geboorte van Remus gingen wij echt heel regelmatig een taartje en koffietje gaan drinken in’t stad. Ook nu nog doen we dat, maar met een baby die zich gauw verveelt, moeten we wel goed timen 😀 Ik kan echt van niets meer genieten dan zo’n moment.
  Tamara schreef laatst over Music please!My Profile

 3. Ah, ziet er een heerlijke vakantie uit 🙂 Ik vind een weekje aan zee altijd zo leuk en ontspannend! Ik heb vorige week ook The Old Guard gezien, ik vond ‘m nog wel tof! Kan ook aan Matthias liggen hehe. En Little Fires Everywhere staat ook op mijn lijst (om te lezen dan)! Ik vond het vrijdag ook echt suuuuperwarm, wij hebben echt de hele dag in de zee gezwommen (drie dagen eigenlijk haha). Succes nog die laatste loodjeeees!
  Lesley schreef laatst over EUH JA #16My Profile

 4. Zalig weekje heb je gehad. Ik wist ook helemaal niet dat je in Oostende was! Had ik dat geweten haha. Maar het is maar goed dat je niet in de winkelstraten was. Ik raad het je niet aan, ik begon al te flippen. Jij zou zeker flippen. Veel succes met je werkweek! Alles komt nu wel heel dichtbij he, bevallingsverlof etc… spannend! Ik wens je een even relaxed weekje toe als de afgelopen weken 🙂
  Nikita schreef laatst over Music Maestro | Juli 2020My Profile

 5. Hoo, wat was dit fijn lezen op maandagmorgen! Zo’n mooie tijd aan zee! Ik ga er dit weekend nog eens heen en kijk er enorm naar uit (hoewel het wellicht pokkewarm gaat zijn). Succes met de werkweek, komt helemaal goed! Efkes knallen nog! Liefs 🙂