Week 30

Zondagavond bleek dat er iets mis was met het raam van mijn vriend zijn nieuwe auto – dat zul je ook zien hé. Deze ochtend belden we dus 546 garages die allemaal niet open waren. Frustratie alom tot we bedachten dat veel mensen waarschijnlijk de brug maken aangezien het morgen Nationale feestdag is. De 87 garages die wel open waren zeiden allemaal dat ze ons niet konden helpen (terwijl, wij hebben de deur van de auto opengebroken om het probleem op te sporen, wat ik trouwens gespot heb (applausje), en het leek ons redelijk simpel).

’s Middags kwam onze huishoudhulp maar wij brachten een bezoek aan de Kwantum voor plan b voor de babykamervloer en we reden naar de Ikea waar we een citroenboompje vonden in de koopjeshoek voor ANDERHALVE EURO (lees dat nog eens, ’t is echt waar). Geen geld aangezien ik een tijd terug een citroenboom in een tuincentrum vond voor 45 euro. Oké ja, hij zag er wat zielig uit maar ik ben zeker dat we hem er door krijgen. ’s Avonds gingen we wandelen met de honden en had ik, als goede huiseigenaar, uiteraard de veranda op slot gedaan en was mijn vriend spontaan vergeten dat de huishoudhulp de sleutel aan de binnenkant van de deur had laten zitten. Dat resulteerde er in dat mijn vriend bij zijn ouders een ladder moest halen en dan langs de voorkant van ons huis via de ladder door het vliegenraam op de eerste verdieping moest klimmen onder het sceptisch toeziend oog van een bejaard koppel 😂. Kan er nu wel om lachen maar ik was vooral chagrijnig want ik had honger en moest mega dringend naar de wc.

Dinsdag plaatste ik onze nieuwe spiegel in de slaapkamer waardoor ik nu terug deftige outfitfoto’s kan maken. Als hij ooit opgehangen raakt krijgen jullie ook mijn hoofd te zien 😉

In de tuin spotte ik deze bijzondere klaproos waar ik uiteraard mega mee in mijn nopjes was. Ik zou liefst gewoon overal van die bloemen hebben staan maar dat wordt wat lastig met gras afrijden (wat we toch amper doen maar goed). Ik fotografeerde de laatste kleding die ik te koop aanbied en verkocht meteen al 8 dingen! Daarna had ik het plan opgevat om de grote kamer verder op te ruimen maar daar is niet zoveel meer van in huis gekomen. Wel aten we een ijsje aan onze nieuwe tuintafel op onze vers gemaaide peloeze (vind ik zo’n leuk woord!). ’s Avonds hadden we een zwangerschapscursus waarvoor mijn vriend gedurende de hele dag regelmatig een diepe zucht liet omdat hij er niet zo’n zin in had. Begrijpelijk, maar ik ben toch blij dat we gegaan zijn. Ondanks dat ik nu nog minder graag wil bevallen voel ik me wel wat beter voorbereid.

Woensdag begon met een echo van de baby. Ons kindje is goed aan het groeien en de gynaecoloog zei zelfs dat het een grote baby zal zijn. ’t Kind zal op de papa lijken denk ik. Of ik dat zo fijn vind qua bevallen… Hm ja, laten we daar nog maar niet over nadenken 😉 Na de echo meldde mijn gynaecoloog me dat ik bloed moest laten prikken ter controle en ik kreeg ter plekke een kleine – innerlijke! – crisis omdat ik daar niet op voorbereid was. Uiteindelijk ging het vrij snel, al was de prik echt heel venijnig.

Toen we weer thuis waren ging ik verder met de grote kamer. Ik weet niet hoe het mogelijk is dat we er zo’n zwijnenstal van gemaakt hebben maar euh ja, het is echt een mega klus om alles op te ruimen en ik krijg er telkens rugpijn van dus het is ook nog eens niet leuk. ’s Avonds kwamen mijn schoonouders bbq’en en dat was mega gezellig. Het weer zat ook super goed mee; wel zon maar niet té heet.

Donderdagochtend deden we van geïmproviseerd hotelontbijtbuffet in onze tuin in het zonnetje. Dat vind ik nu eens echt vakantiegevoel geven se! Super gezellig. Normaal gingen we vandaag naar Connecterra maar mijn vriend zijn auto kon last minute naar de garage om het raam te maken dus dat ging niet door – wel goed dat het raam gemaakt werd want het voelt raar om met de warmte zonder open raam te rijden. In de namiddag deed ik eigenlijk niets anders dan buiten in de lounge lezen en kruiswoordpuzzels invullen. ’s Avonds had ik ineens bergen energie (geen idee waar dat vandaan kwam) en keken we een film die best wel lang duurde en waarbij ik niet in slaap viel!

Vrijdag gingen we verder met – je raadt het al – de grote kamer. Maar ik kan nu zeggen dat het E I N D E L I J K “af” is. Als in alles wat er niet meer in moet is er uit en alles wat er wel in moet is er in. We maakten een nieuw thuiskantoor en verhuisden een zetel en een rek naar boven. Mijn vriend zijn broer kwam met die laatste dingen helpen want dat lukt me niet meer zo goed 😉

We kochten verder ook verf voor de babykamer aangezien daar nu een mooie korting op was in de Gamma (30%!) en 3 kleurtesters – van Levi’s voor de prijs van 1 – voor een plannetje dat we met de gang hebben. Ik bracht weer wat verkochte spullen weg en haalde ook een pakketje op met daarin echt een prachtig vintage bloesje. Ik probeer mezelf wat in te houden maar soms spot ik dingen die ik super mooi vind en dan koop ik ze wel, ook al pas ik er nu nog niet in.

Zaterdag trokken we naar Maasmechelen waar we een bezoekje brachten aan Connecterra. De €3 per persoon meer dan waard vond ik! We deden de kortste wandeling aangezien ik voorlopig niet tot meer in staat ben :p we wandelden mega op’t gemakje en genoten heel erg van zowel het uitzicht als van het wandelpad zelf (heel mooi met allemaal wilde bloemen). Daarna aten we een hamburger bij een brasserie – het geld niet waard maar oké – en trokken we weer huiswaarts toen het begon te regenen.

’s Avonds ging ik met mijn jarige vriendin Sarah een ijscoupe (zij) en een pannenkoek (ik, of course 😉 ) eten en konden we een beetje bijpraten. Achteraf thuis bedacht ik nog allemaal dingen die ik had willen zeggen maar die ik compleet vergeten was. Hebben jullie dat ook soms? Nu ja, we hebben – vage – plannen om snel nog eens af te spreken dus als ik mijn vertelsels tegen dan niet vergeet krijgt ze ze dan te horen.

Zondag stond vooral in het teken van opruimen en poetsen. We zijn as we speak – of ja, neem zo binnen een uurtje of twee want als deze post online komt is het nog maar 6u in de ochtend 😉 – aan zee en mijn vriend zijn broer logeert in ons huis om op de hondjes te passen dus die konden we moeilijk in een vuil iets minder opgeruimd huis achterlaten. In de vroege namiddag reden we naar mijn ouders en maakten we daar in de buurt een wandeling met de honden.

’s Avonds typte ik dit blogje af om me daarna in de zetel te placeren met m’n dikke voeten omhoog (niet dat het dan nog veel helpt maar kom, ’t is ’t gedacht hé). Ik had mega veel zin in mini loempia’s maar nam in plaats daarvan een ijsje met aardbeien want die moesten eigenlijk wel op.

Ik ben heel blij dat we nu aan zee zijn. Daar heb ik lang naar uitgekeken en het lijkt me fijn om onze laatste week vakantie op die manier door te brengen, zeker omdat het ook de allerlaatste keer met ons twee zal zijn zonder baby – vandaar dat ook de hondjes niet mee zijn. Het enige jammere vind ik dat we op het hele grondgebied uitgezonderd een paar plaatsen en activiteiten een mondmasker aan moeten. Ik krijg het er altijd erg benauwd van maar ik draag het wel gewoon voor de veiligheid natuurlijk.

Heb jij nog leuke plannen in het vooruitzicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 thoughts on “Week 30

 1. Oh, dan van het afspreken met iemand en nadien bedenken dat je heel wat dingen vergeten te zeggen bent is echt super herkenbaar. Eigenlijk heb ik momenteel niets aan plannen in het vooruitzicht. Normaal had ik de voorbije maandag met Annelies afgesproken. Ze ging met de trein of auto naar hier komen, ik ging een bagel burger van Wasbar namaken die we allebei lekker vinden en nadien gingen we naast bijpraten of samen kaarten knutselen. Maar tja, dat kon dus niet doorgaan vermits de gourverneur toen al een oproep had gedaan om maximum twee mensen te ontmoeten. Ondertussen is er natuurlijk de verplichte bubbel van vijf, maar we wilden ons toen al aan de oproep houden en hebben het afspraakje braaf geannuleerd. Soms heb ik het idee dat we extra braaf zijn ter compensatie van de mensen die meer geneigd zijn om er met hun klak naar te smijten. Wel jammer natuurlijk vermits ik nog maar amper aan versoepelen was toegekomen en het nu weer extra opletten geblazen is.
  zwartraafje schreef laatst over Gelezen in Juli 2020My Profile

 2. Awww genieten dus. Wat een leuk overzichtje weer. Hier even wat minder door ziek thuis, maar voel me gelukkig al wat beter. Ook Noa ziek geweest en nu een heftig hoestje dus we liggen de nachten wat meer wakker *eventjes weer wennen haha.

  Ik vind dat dus juist handig he, zo’n spiegel op de grond ZONDER hoofd voor buikfoto’s. Ik stond dat altijd voor onze kastspiegel te doen en lastig met hoe ik mijn hoofd niet zichtbaar maakte… 😉
  Saskia schreef laatst over Wat ik heb geleerd van deze bizarre quarantaine tijdenMy Profile

 3. Hahaha “ondanks dat ik nog minder graag wil bevallen nu” :p
  ik hoop dat je heel hard kan genieten van de zee! Je tuintafel ziet er altijd supergezellig uit met (zoals altijd) heel lekker eten. Vanaf morgen gaat mijn verlof tot eind augustus in dus daar ben ik heel heeeeeeeeeel blij mee!

 4. Ahh wat zie je er mooi uit, love je (glitter?) sandaaltjes. Connecterra is mooi he? Ik bezocht het afgelopen najaar, toen de bomen de mooiste kleuren hadden. En fijn dat je met de kortste wandeling al het mooiste uitzicht hebt 😉

 5. Zo mooi zwanger!
  Leuk overzichtje 🙂
  En ja.. dat vooruitzicht op bevallen.. 😉 helaas (en gelukkig) moet de baby er ooit op één of andere manier uit.. ! 😉

 6. Doe je straks wel een hometour als het huis af is? 😀 Ben ondertussen wel erg benieuwd 😉

  En die klaproos is echt heeeel mooi! En wow wat een koopje van dat citroenboompje, dat is echt geen geld idd 😮 Hopelijk overleeft ‘ie het 😀

  1. Oh ja ik snap het! Ik kwam er ook tot rust, tussen het puffen door, haha 😀 Nee maar, dat doet de natuur wel met mij en daar vond ik het echt heel erg mooi!

  1. Oh amai, voor ons was het anderhalf uur rijden! Als het minder ver was zou ik misschien sneller gegaan zijn. Het is wel de moeite waard alleszins! 🙂

 7. Wat een fijne week heb je gehad zo te horen! Dat nieuwe blouseje is zo leuk. Ik kan me wel voorstellen dat je dat niet kon laten hangen. En hé, als je net items hebt verkocht, heb je natuurlijk ook een goede reden om iets nieuws te kopen 🙂 Dat citroenboompje is ook echt een gouden vondst voor dat geld trouwens. Ik ben heel benieuwd hoe ‘ie er na een paar weken goede verzorging bij staat.
  Geniet lekker van jullie weekje aan zee!

  1. Voila, ik vond ook dat ik wel wat nieuws mocht kopen nadat ik al die spullen verkocht heb 😀 Haha. Dankjewel! Ik wens je ook een fijne week toe 🙂

 8. Geniet van jullie weekje zee! Blij dat jullie er inderdaad nog efkes tussenuit kunnen met z’n tweetjes, hopelijk valt het weer wat mee. En als het niet zo is, is het ideaal weer om pannenkoeken te eten en films te zien hihi. Mijn vakantie zit er alweer op en het is voorlopig nog even zoeken naar fut om terug op te starten. Was alleszins wel weer leuk om op deze druilerige maandag je overzichtje te lezen! Liefs!

  1. Als ik het weerbericht zo zie gaat het mooi weer zijn en vandaag was alleszins al lekker zonnig ^^ En pannenkoeken komen er ook sowieso nog aan, haha. Kan geloven dat het ‘lastig’ is om na je vakantie terug op te starten. Veel succes alleszins! 🙂

 9. Tof weekoverzichtje! Ik heb vooral een hele drukke week achter de rug. Met veel overuren. Maar het is wat het is, dat gebeurt ook en ik ben trots dat het allemaal gelukt is. Mijn week start daardoor met een vrije dag. En vanmiddag ga ik Mc Donalds eten met mijn zusje. En over twee weken heb ik een paar dagen verlof waar ik ook naar uitkijk. En wat betreft de pijn, hij wordt erger. Ik krijg steeds sneller pijn en dat is lastig om te aanvaarden. Maar ik ben geen opgever, het komt wel goed 🙂
  Nikita schreef laatst over Ik ben niet perfect. En dat is primaMy Profile

  1. Das jammer om te lezen, van je pijn. Gelukkig heb je wel binnenkort een paar dagen vakantie en heb je vandaag McDo gegeten. Heeft het gesmaakt? Daar zou ik ook alleszins naar uitkijken 😀