Week 29

Mijn eerste week vakantie zit er op! Het begin lijkt alweer mega lang geleden. De eerste paar dagen waren niet super, vooral omdat ik niet zoveel uitvoerde en mijn vriend nog geen vakantie had, maar daarna hebben we best veel gedaan en daardoor voelt het ook alsof ik al langer dan een week thuis ben.

Zondag begon met een lekker ontbijtje met ovenkoffiekoekjes (jammie) en een wandelingetje met de hondjes. Mijn vriend ging naar zijn zus en ik besloot mijn boek (De boekbinder) uit te lezen. In de namiddag nam ik er een aardbeienijsje bij en daarna bakte ik pannenkoeken als avondeten. Later op de avond keken we alle spulletjes door die een van mijn vriendinnen had afgezet voor de baby en we kozen wat dingen uit die we van haar willen overkopen.

Mijn eerste vakantiedag! Gek genoeg moest ik er nogal aan wennen dat ik niet moest werken. We gingen ’s morgens boodschappen doen en op de terugweg naar huis dacht ik een paar keer dat ik ‘straks’ moest werken. Weird! Ik had een van de jurkjes van de Lidl aan. De print is niet 100% wat ik normaal zou uitkiezen maar ik vind het wel een fijne jurk en hij zit mega comfortabel!

We besloten eens te kijken of we een niet zo dure, grotere nieuwe koelkast konden vinden – ik vind het zo frustrerend dat het altijd zo’n puzzel is om de boodschappen in de koelkast te proppen – en ineens waren we aan het praten over een nieuwe keuken en vloeren en muren uitbreken. Haha. We kwamen tot de conclusie dat een koelkast wel kan maar dat de keuken toch nog een paar jaar moet wachten ๐Ÿ˜‰ Daarna keek ik wat Youtubefilmpjes, deed ik alweer een dutje en las ik in mijn boek.

Dinsdagochtend was ik weer veel te vroeg wakker, zo rond 5 uur. Ik geraakte ook alweer niet meer in slaap en begon in een nieuw boek te lezen. Mijn vriend stond om half zeven op omdat hij om zeven uur al een werkafspraak had (hij heeft normaal ook vakantie maar er moeten toch nog wat dingen af). Uiteindelijk viel ik terug in slaap en werd ik om 8 uur wakker met het idee dat het al zeker elf uur was en ik een halve dag had liggen slapen. Ik was helaas nog altijd doodmoe maar besloot toch maar op te staan.

Ik had nogal wilde plannen voor de namiddag (niet hoor) maar doordat het zo’n slecht weer was verschoof ik ze naar woensdag. Helaas verveelde ik me in de namiddag steendood en baalde ik dat mijn vriend nog werkte. Ik was best chagrijnig en besloot dan maar wat te simsen terwijl onze Archie het zich lekker comfy maakte in onze zetel :p ’s Avonds maakten mijn vriend en zijn broer een nieuwe deuropening in de woonkamer zodat we geen twee deuren door moeten om naar de wc te gaan (en ook handig voor de verbouwing die we ooit later nog willen doen).

Woensdagochtend maakte ik pakketjes klaar van spullen die ik via Vinted had verkocht en bracht ze weg. Ik haalde deze leuke salopet op – beetje te groot maar ik vind het wel fijn dat hij wat losser zit. Daarna reed ik door naar Laura. Ik wandelde met haar een beetje door ’t stad, kocht nieuwe onderbroeken in de Hema en een paar bh’s in de Zeeman die me helaas te klein waren.

’s Avonds maakte ik penne met zelfgemaakte tomatensaus en dat smaakte mij zo hard! Zou het elke dag kunnen eten als er niet zoiets als friet zou bestaan uiteraard ๐Ÿ˜‰ .

Op donderdag waren we een hele dag op de baan om allemaal spul op te halen en taart te eten in de auto. Ik schreef er ook een uiterst interessante post over.

Vrijdag bracht ik een groot deel van de dag achter mijn laptopje door omdat ik het echt zo’n herfstige dag vond. Het was de hele dag grijs en het klaarde pas op tegen half zeven ’s avonds. Ik werkte wat aan mijn blog en ruimde onder andere mijn concepten eens op. Ik reed met mijn vriend naar de garage om een trekhaak aan de nieuwe auto te laten zetten. We wilden het ding daarna nog laten keuren maar daarvoor moet je tegenwoordig een afspraak maken en dat wisten we niet. Balen. Vooral omdat de eerstvolgende afspraak pas midden augustus kan… Weird! We poetsten ergens tussendoor ook nog onze woonkamer, ik deed een dutje en ’s avonds bakten we frietjes.

Zaterdag legden we de vloer in onze slaapkamer! Vooral het begin was nogal een klus. De plankjes zijn verdeeld in twee soorten die je moet afwisselen, je moet plankjes schuin zagen voor aan de muren en je moet na een tijd de topjes er af zagen zodat je de vloer tot tegen de muur kan schuiven. We hebben een paar keer een instructiefilmpje gekeken en twee plankjes opgeofferd om het schuin zagen onder te knie te krijgen maar toen we dat eenmaal vast hadden, gingen we als een trein. Ik legde plankjes, mijn vriend zaagde en hielp dan met leggen. Ik hielp er mijn rug een beetje mee om zeep maar het was best leuk om er samen aan te werken en ik ben super blij met het resultaat.

’s Avonds aten we schnitzel, gebakken krieltjes met rozemarijn en een salade en keken we The Hobbit. We waren echter zo moe dat we niet de hele film hebben uitgekeken.

Zondag had ik nog altijd wat last van mijn rug. ’s Morgens reden we naar de doe-het-zelfwinkel om een deurdorpel te halen voor de slaapkamer en stopten we eens in de A.S. Adventure waar we voor mijn vriend twee pulls en een jas kochten aan -70%. Was eerlijk gezegd verbaasd dat ze al -70 geven en dat er nog zoveel mooi spul lag. Dat valt meestal tegen in onze winkel vind ik. Bij de vrouwenkleren heb ik ook veel leuks gezien maar ik heb niets gekocht!

Mijn vriend wou de planken vloer in de babykamer leggen maar van het eerste pak planken dat hij opende bleek de helft al krom te zijn. We hebben dus maar een plan b bedacht voor de vloer en dat is voor komende week. We installeerden ons bed en gordijnen in de slaapkamer (de muren moeten nog geverfd worden en we moeten nog plintjes installeren maar we kunnen wel al slapen) en ik begon aan mijn kleerkast. Ik wou dit nog houden voor na mijn bevalling maar ik kon het toch niet laten – is het nesteldrang? :p – omdat er toch best veel dingen zijn die me al niet meer zo fijn pasten voor ik zwanger was en er ook veel dingen zijn die niet echt joy meer voor me sparkten. Binnenkort dus een gi-gan-tische update in m’n shopje ๐Ÿ˜‰

Ik waste ook een eerste lading babykleren en smolt voor de derde keer toen ik alles op het wasrek te drogen legde (zo schattig allemaal). ’s Avonds aten we nog eens fishsticks en ovenpatatjes, haalden we een ijsje bij de ijssalon en keken we verder naar The Hobbit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + negen =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 thoughts on “Week 29

 1. Wauw, de vloer in jullie slaapkamer ziet er echt super knap uit. Iedere keer dat ik een foto van jouw outfits zak verschijnen dacht ik ‘Oh, dat ziet er comfortabel uit’. Geweldige kleding dus! Ik had hier de voorbije dagen wat last van Corona-moedeloosheid. (Serieus, we zijn nog maar amper aan versoepelen toegekomen (ik heb drie vriendinnen gezien (1 per keer) bij ons in de tuin en ik ben bij Zeeman, Kruidvat, de krantenwinkel en Standaard Boekhandel geweest) en nu zijn de cijfers weer zo aan het stijgen dat het er naar uitziet dat ik best opnieuw zoveel mogelijk thuis blijf of in mijn eentje ga wandelen/fietsen. Nu ja, ik merkte dus dat ik wel wat troost kan gebruiken en besloot daarom om mijn comfy Harry Potter pyama uit de kast te halen en met een heerlijke chai latte in de zetel te kruipen. Comfy voeltt goed.
  zwartraafje schreef laatst over Bookshelf ABC ChallengeMy Profile

 2. Mooie, gevulde week!
  Je ziet er goed uit trouwens, zowel met het kleedje als met de salopette. Hoeveel “schrik” je vooraf ook mag gehad hebben, je ziet er mooi uit zwanger ๐Ÿ™‚

  1. Die komt er! Donderdag ๐Ÿ™‚ En ja, schrijf vooral over de keuring! ๐Ÿ˜€ Haha. Ik vind het altijd tof om iemand anders’ frustraties te lezen, dan voel ik me minder idioot :p

  1. Haha foto’s heb ik er niet van gemaakt maar ik heb wel meer dan eens, terwijl ik een broekje of body’tje in mijn handen had, naar mijn vriend geroepen: “ZIEDOESCHATTIG!!!”
   Inderdaad wel een surrealistisch idee dat daar binnen twee maanden een baby in zal liggen :p

  1. Mijn buik groeit inderdaad hard, al valt het zo voor mezelf niet mega hard op omdat ik ‘m natuurlijk elke dag zie :p maar als ik dan foto’s bekijk… Haha.

 3. Wow jullie vloer vind ik wel heel mooi! Vet hoor ๐Ÿ˜€
  Hoe vond je de Boekbinder? Hij staat op mijn to read lijstje…
  En je jurkje vind ik heel leuk! Leuke print juist ๐Ÿ™‚