Week 25

Maandag stond ik op, wandelden we even en nam ik uitgebreid de tijd om mijn ontbijtje klaar te maken en twee afleveringen van De Columbus te kijken (die met Dieter Coppens vond ik heel tof!). Zo in de late voormiddag ging ik even buiten zitten met mijn boek maar ik viel bijna in slaap dus ik verhuisde naar de zetel en sliep prompt een uur. Ik werkte wat aan mijn blog, lunchte en begon aan mijn werkdag die verbazend snel voorbij ging. Was wel eens fijn na vorige week. Mijn vriend maakte ’s avonds spaghetti en ooh dat smaakt me toch altijd zo.

Dinsdag begon weer met een wandelingetje. Ik deed boodschappen omdat m’n ananasstukjes in blik op waren, hadden ze er in de winkel ook geen meer. Ik moest mijn innerlijke kleuter bedwingen om niet op de grond te gaan liggen huilen, haha. Wel nam ik vegetarische preparé mee. Was wel lekker maar ik vond het niet naar preparé smaken dus dat viel ook tegen omdat ik net zin had in preparé.

Ik bakte wel m’n lievelingscake nog eens (mega lekker!) en keek de laatste opgenomen aflevering van De Columbus. ’s Avonds maakte David met de overgebleven spaghettisaus van gisteren lasagne, zo mogelijk nog lekkerder dan spaghetti 😀 We keken The meg op Netflix – wel vermakelijk maar niet goed.

Dinsdagnacht sliep ik heel slecht. We hebben een klamboe boven ons bed maar om de een of andere reden blijken er zelfs na een grondige check voor het slapen toch elke nacht muggen onder te zitten – hele diepe zucht. Ik kan dus echt niet tegen dat gezoem en dat maakte me dan ook om de haverklap wakker. Om de een of andere reden pikken ze mij er ook altijd uit.

Ik bleef een beetje langer in bed liggen, stond op, at hetzelfde ontbijtje als anders en las een beetje in Man hands. Dit soort boekjes zijn echt mijn guilty pleasure en deze is zo grappig geschreven! Moest al een paar keer luidop lachen. Ik had weer een beetje een lastige werkdag maar al bij al was hij nog snel voorbij. ’s Avonds keken we een aflevering van How To Get Away With Murder.

Donderdag begon ik m’n dag met gezonde havermouwafeltjes die ik oprecht heel lekker vond. Ik maakte er een met Griekse yoghurt en aardbeien en eentje met choco (balans hé 😉 ). Daarna las ik een paar blogs en gingen we met de hondjes wandelen. Ik werkte voor een keer nog eens aan onze eettafel omdat mijn vriend een vidoe-meeting had met zijn collega’s en ik hem anders stoor met telefoneren.

’s Avonds had ik een sessie bij de kinesist en kreeg ik een bekkenband mee om uit te testen. Helaas kreeg ik toen ik terug thuis was uit het niets een kramp in mijn bovenrug, schouders en nek waardoor ik me nog amper kon bewegen. Ik probeerde mijn gedachten wat te verzetten met een aflevering van HTGAWM (How To Get Away With Murder – ik ga het vanaf nu afkorten 😉 ).

Helaas had ik door m’n spierkramp en -pijn een verschrikkelijke nacht. Ik kon geen goeie houding vinden en elke beweging deed pijn. Door al mijn gezucht maakte ik mijn vriend constant wakker dus verhuisde ik naar de zetel. Mijn vriend ging uit solidariteit mee in de zetel slapen – waardoor we evengoed in bed konden blijven eigenlijk, haha. Ik denk dat ik rond 4 uur terug in slaap viel, om 5 uur werd ik wakker en besloot ik maar wat te lezen. Ik had nog altijd mega veel pijn en bouwde een soort van constructie met m’n worstkussen om toch een beetje een fijne houding te vinden. Uiteindelijk viel ik terug in slaap en toen ik een paar uur later wakker werd was de pijn gelukkig al iets verbeterd.

Ik weet niet of jullie het nog weten maar ergens vorig jaar heb ik ook een tijd last gehad van een spierkramp in mijn schouder en ik voel nu ook weer constant dezelfde pijn en tintelingen als toen.

Goed, aangezien mijn granola op was en mijn havermout ook, maakte ik toastbokes met choco en een kom yoghurt met fruit als ontbijt. Daarna ging ik met mijn vriend en de hondjes wandelen. Ik had m’n kine gevraagd of ik kon langskomen omdat ik amper kon bewegen en hij heeft m’n nekspieren en rug los gemaakt. Dat was dan ook iets beter gelukkig, alleen mijn schouder bleef lastig voelen. ’s Avonds keken we twee afleveringen van HTGAWM. Het wordt spannender en spannender!

Zaterdag had ik brunch met m’n vriendinnen. ’s Morgens was ik heel emotioneel en moest ik bleiten. Ik voelde me alsof het weer een eeuwigheid zou duren voor mijn schouderpijn weg zou gaan en ik werd er een beetje verdrietig van. En het zullen ook wel m’n hormonen zijn. Gelukkig had ik afleiding toen m’n vriendinnen er waren. We hadden om half elf afgesproken en voor we het wisten was het 17 uur.

’s Avonds was ik weer heel emotioneel doordat ik ook nog bekkenpijn kreeg. Klein gelukske van de avond: we kregen een leftover Chinees eten van mijn schoonmama en dat heeft me super hard gesmaakt.

***

Ik heb het gevoel dat ik alleen maar kan klagen maar eerlijk gezegd neemt die pijn – zowel mijn bekken als mijn schouder – heel veel plaats in in mijn hoofd. Ik ben er erg op gefocust en het frustreert me dat het niet beter of over gaat. Ik weet dat dat me niet verder helpt maar het is echt om gek van te worden dat je bij alles wat je doet wel pijn hebt. Ik kan er heel moeilijk mee om voorlopig. Ik word er dus ook heel emotioneel van omdat het me te veel prikkels geeft en ik weinig kan verdragen. Ik heb de laatste dagen dus best een paar keer gehuild.

Goed ja, ondanks dat het voelt alsof ik alleen maar pijn heb en klaag en steun en zucht, heb ik ook veel fijne momenten dus ik doe mijn best om daar wat op te focussen.

Gaat met jou alles goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 thoughts on “Week 25

 1. Ik heb meteen dat boek Man Hands toegevoegd aangezien ik die andere serie van Sarina Bowen ook zo goed vond. Word ideaal leesvoer 😀
  Minder fijn om te lezen dat je zo’n pijnklachten hebt. Hopelijk komt er toch snel wat verandering in.

 2. Wat vliegt de tijd vooruit wanneer je met vriendinnen aan het bijpraten bent hé. Al helemaal wanneer je hen een hele tijd niet hebt gezien. Goed dat je er aan denkt om alles in balans te houden. 😉 Die wafel ziet er trouwens super lekker uit. Zelf heb ik begin deze week (toen het nog iets minder warm was) Appel/kaneelcakejes gemaakt door wat te foefelen met een bestaand recept. Vervolgens bleken we deze versie allebei veel lekkerder te vinden. Het lijken immers wel kleine appeltaartjes dus vanaf nu wordt dit waarschijnlijk mijn vaste recept voor appelcake. Bakken ga ik met dit weer niet doen, het is hier al warm genoeg. Maar ik ga waarschijnlijk wel straks een rode vruchten tiramisu maken. Daar ligt fruit op dus dan is het gebalanceerd hé.
  zwartraafje schreef laatst over 2020 so far : gesprekken en gebeurtenissenMy Profile

 3. Huilen mag best. Het is juist goed! En ook fijn dat je zowel de mooie momentjes als de wat minder mooie deelt, dat doet mij altijd goed om te lezen! Ik hoop dat je je snel wat beter voelt en wat meer slaap krijgt..
  Liefs, Eva
  Eva schreef laatst over a guide to: calligraphyMy Profile

 4. Kan me voorstellen dat dat je lievelingscake is<3 Ziet er overheerlijk uit.
  Lekker genieten van alles meis. Ondanks de vervelende pijn… Hoop dat het snel wat verlicht. Heb je al tips opgezocht of gevraagd om dit misschien tegen te gaan? Hier had de mensendieck waar ik was geweest het ook over, vandaar. Zelf geen last van gehad dus kan je er helaas niet mee helpen.
  Saskia schreef laatst over Op de thee | Mijn favoriete moment(en) van de dagMy Profile

 5. Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt. Krijg je geen rust voorgeschreven? Goed dat de kine je behandelt voor je pijnklachten, want ik weet hoe lastig het is om rond te lopen met nekklachten, rugklachten en alles er tussenin..

 6. Supervervelend, al die pijn! Het IS ook gewoon stom, dus ik vind het absoluut geen gezeur. Met mij gaat het eigenlijk heel goed. En vandaag ga ik friet eten en triple chocolate cookies bakken, dus het wordt vast een topdag 😉
  Audrey schreef laatst over Het krukjeMy Profile

 7. Goed dat je je focust op de goeie momenten. Maar dat is ook niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als je last hebt van hormonen en pijn hebt. Zeker als je dagenlang met pijn moet handelen, op een keer word je dat beu. Ik heb nu ook goesting in wafels trouwens. Maar ik ga vanmiddag met mijn beste maar de stad in dus misschien kan ik daar eentje scoren.

  Ik had wel een betere week vergeleken met vorige week, dus het begint te komen. Ik hoop dat ik de goeie mood kan omhoog houden tijdens de zomer. Want daar kijk ik wel naar uit. Zomer, zonnetje, ijsjes, lezen, zwemmen, Plopsaland
  Nikita schreef laatst over En toen ging mijn laptop kapot…My Profile