Week 23

Ik had een best wel fijn, rustig weekje eigenlijk. Mijn vakantie is voorbij dus ik moest weer aan het werk, er komt wat schot in de zaak met de slaapkamers en ik heb veel gelezen – vooral ’s avonds. Helaas was het iets minder zonnig en vooral warm. Moest al meteen m’n dikke trui boven halen om niet te bevriezen, haha.

Zondagochtend reden vriendlief en ik naar het tuincentrum (eens een ander dan waar we normaal heen gaan) waar we een boompje kochten en een aardbeienplant. Ik spotte ook een joekel van een citroen. Helaas zijn citroenbomen vrij duur en gebruik ik ook amper citroenen maar ik vind het zo mooi!

In de namiddag rustte ik een beetje uit in de lounge bij mijn schoonouders. Kon niet echt een fijne zithouding vinden door m’n rug dus ik ging liggen. Za-lig en ik wil nu ook een lounge. Mijn schoonzus kwam nog wat babyspul brengen en ik gaf hen een paar kaneelrollen mee want hoe lekker ze ook zijn, mijn lief en ik eten die nooit allemaal alleen op (of ja, het zou wel kunnen hoor ๐Ÿ˜‰ ).

Maandag had ik nog vrij (feestdag) en maakte ik er echt een vakantiedagje van. Ik placeerde me met m’n e-reader in onze rieten stoel onder onze magnolia (boomschaduw is de beste schaduw!). Muziekje op. Ja, fijn!

Na de middag had ik opnieuw een sessie bij de kinesist. Ik kreeg een doorverwijzing voor pre- en postnatale kinesitherapie. Verder bleek dat ik bij een oefening te erg mijn best doe, oeps :p Naast de oefeningen krijg ik ook manuele therapie – lees: kine doet me pijn voor het goede doel, haha – en ik heb het gevoel dat dat wel erg helpt met m’n bekkenpijn. Ik voel me achteraf altijd mega ontspannen.

’s Avonds barbecueden we gezellig met ons tweetjes. Dubbel vakantiegevoel!

Dinsdag werkte ik en voor de rest weet ik eigenlijk niet meer zo goed wat ik precies heb gedaan naast de standaard: wandelen, lezen, over mijn buik aaien en van het mooie weer genieten.

Woensdag was ook een werkdag maar ik had een shiftwissel dus was lekker vroeg klaar. Ik ging nog een pakketje ophalen met tweedehands kleren voor de baby en mezelf – heb echt al serieuze klopkes gedaan op Vinted! ’s Avonds ging ik in mijn eentje met Archie wandelen omdat David de voorbereidingen voor het pleisteren in de slaapkamers deed. Ik had er niet zoveel zin in omdat Archie nogal actief is en ik tijdens het wandelen ook snel buiten adem ben en bandenpijn krijg (het is wat hoor, zwanger zijn ๐Ÿ˜‰ ). Maar Archie was echt mega lief en liep braafjes naast me.

Donderdag was mega fris vond ik! Tijd voor mijn salopet dus en lange mouwen. ’s Morgens hadden we een afspraak bij de gemeente in verband met de erkenning van de baby. Daarna maakte ik een Nutella tray bake zoals dat zo mooi heet in het Engels.

’s Middags werkte ik weer en ’s avonds bakten we frietjes omdat ik tot 19 uur werkte en David nog in huis aan de slag was. We kijken nu ook samen How to get away with murder. Ik had de serie al ooit tot seizoen vier gezien maar dat is ondertussen echt al zo lang geleden! Ben blij dat David het ook goed vindt en dat we samen kunnen kijken.

Vrijdag kreeg ik het boek binnen dat ik via Instagram won. Ben mega benieuwd! Ik las vorige maand namelijk Joyland van Stephen King en dat vond ik zo’n mooi boek dat ik graag wat meer van hem wou lezen. Als het bloedt is een bundel met vier verhalen in.

Mijn werkdag was ook best wel chill. Ik mocht veel mailen (vind ik super fijn) en had daarna drie uur opleiding via videocall. Helaas kakte na een uur mijn energie helemaal in en werd ik zo moe! De laatste nachten word ik weer vaker wakker en ben ik meestal om 5 uur ook gewoon klaar om op te staan, wat ik dan uiteraard niet doe. Ik val denk ik rond half zeven terug in slaap om dan na een uur op te moeten staan. Lastig!

In de namiddag kwamen de pleisteraars de voorbereidingen treffen om onze slaapkamer en de babykamer te pleisteren. Ik ga blij zijn als dat werk eindelijk achter de rug is! ’s Avonds keken we – thank God – de allerlaatste aflevering van Temptation Island waarbij het oogrollen toch ietwat beperkter was dan bij de eerdere afleveringen.

Zaterdag stonden we vroeg op zodat we zeker uit bed waren tegen dat de pleisteraars terug kwamen. Ik las eerst wat in m’n nieuwe boek. Mijn vriend ging daarna zijn zus helpen met verhuizen en ik keek een paar afleveringen van De Columbus die ik had opgenomen (zo’n fijn programma!). Ik krijg dan spontaan zin om ook een Columbus te kopen en er op uit te trekken en te picknicken in de zon en gewoon rustig aan te doen en te genieten van de omgeving.

Verder maakte ik onze houten kastjes in de woonkamer leeg (echt crazy wat voor nest je eigenlijk allemaal verzamelt). Die verhuizen naar de babykamer omdat we van mijn schoonzus een super mooie vintage kast over kochten die in de woonkamer komt te staan – we gaan er morgen om, woehoew. Vond het altijd zo’n prachtig ding in haar huis en nu ze verhuist, heeft ze er geen plaats meer voor (goed voor mij! ๐Ÿ˜€ ). Voor de rest hield ik me heel rustig. Was ook vandaag super moe en had weinig energie.

***

Daarnaast was er natuurlijk ook #blacklivesmatter. Dat laat me uiteraard niet koud en ik vind het heel goed dat er veel aandacht aan besteed wordt. Aan iets wat eigenlijk geen discussie zou moeten nodig hebben. Die zwarte vierkantjes die dinsdag massaal gepost werden… Je zou kunnen zeggen dat ik op die manier mijn steun had kunnen tonen maar dat voelde niet goed. Ik wil ook niet een zwart vakje posten en er dan maar van af zijn.

De situatie zorgt er ook voor dat ik momenteel Instagram een niet zo’n fijne omgeving vind omdat er een deel van mij toch ook liever in zijn eigen bubbel wil blijven. Ik geef dat toe ja. Wat ik ook toe geef is dat ik er bitter weinig van weet en dat dat er voor zorgt dat ik niet echt de ‘juiste’ woorden vind – of toch dat gevoel heb – om er echt een hele post aan te wijden. Misschien doe ik dat nog, ik heb namelijk ondertussen wel wat boeken op mijn e-reader gezet om me in te lezen.

Had jij een fijn weekje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 15 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 thoughts on “Week 23

 1. Ik had echt exact hetzelfde gevoel bij die BlackOutTuesday. Enerzijds omdat het te ‘gemakkelijk’ aanvoelde maar grotendeels ook omdat ik het idee had dat die actie net het tegenovergestelde effect ging hebben van wat ze wilden bekomen. In plaats van even niets te posten en daardoor de boodschap van anderen beter te laten overkomen leken al die vierkantjes net de BlackLivesMatter boodschap te overstemmen. Ik vind het trouwens super erg dat mensen nog steeds gediscrimineerd worden op basis van hoe ze er uit zien, van wie ze houden of waarin ze geloven. Je zou toch denken dat je enkel een oordeel over iemand kan vellen gebaseerd op zijn/haar handelingen en uitspraken. Maar nee, blijkbaar is dat voor sommige mensen al voldoende om iets tegen een persoon te hebben. ๐Ÿ™
  zwartraafje schreef laatst over Een kijkje in mijn leven โ€ฆ maar dan wel in zwart/witMy Profile

 2. Wat een fijn weekje ๐Ÿ™‚
  Fijn dat je bekkenpijn met de oefeningen wat minder wordt. Kan me voorstellen dat het vervelend is..
  Och ja temptation. Ik heb me dit seizoen echt kapot gelachen haha :’) Wat een mensen…
  Dat Black lives matter maakt zeker social media geen positieve plek; en dat is eigenlijk erg jammer. Vooral omdat all lives matter zou moeten zijn in mijn ogen; en niet zozeer alleen de ‘zwarte movement’

  Hoe mijn afgelopen week was? Met ups & downs. Ik zit steeds beter in mijn vel maar merk nog wel dat ik weinig energie heb en niet echt uitgerust meer wakker wordt. In de gaten houden dus maar.
  PS: Je vervolg email komt er deze week aan <3
  Saskia schreef laatst over Beveiligd: Over het niet accepteren van mijn (oude) interne baanMy Profile

 3. Haha, ik krijg altijd zoveel zin om te bakken als ik je cakes en zo zie. En ik had net extra veel oogrolmomentjes deze ‘Temptation Island’ haha, omdat er zoveel herhalingen inzaten en ik bleef me echt maar ergeren aan dat Arda-figuur. Echt wtf :p.
  Lesley schreef laatst over Herkenbaar? #1My Profile

 4. Het klinkt als een fijne week! Lezen is altijd leuk ๐Ÿ™‚ Ik had eigenlijk ook een leuke week, ik ontdekte podcasts waardoor het stappen van en naar het station wat aangenamer is.

  Ik vind het ook een moeilijke kwestie over het racisme. Uiteraard vind ik dat alle mensen gelijk zijn, maar ik vond er ook niet de juiste woorden of quote voor, dus ik postte ook niks.

  1. Welke podcasts luister je? Ik heb een tijdje ook heel vaak podcasts geluisterd als ik te voet naar de winkel wandelde toen ik nog thuis was een paar maanden terug. Vond ik ook altijd super fijn maar om de een of andere reden komt het er nu nooit meer van.

 5. Toffe week heb je gehad. Die foto met die salopet is zo mooi! Zwangere vrouwen vind ik zo mooi maar nog meer in een salopetje. Ik weet niet waarom, dat is weer zo’n trekje van mij. Die foto van jou aan de zijkant van je blog is trouwens zo mooi! Ik weet niet hoe lang hij daar al staat, maar volgens mij nog niet lang want ik herinner me nog het roze dotje. Je straalt. Ben zo blij dat het beter met je gaat! โ™ฅ

  Mijn weekje was lastig. Ik begin het steeds moeilijker te krijgen met Corona en gewoon alle frustratie. Het wordt tijd dat het weer wat lichter wordt. Maar we gaan dapper door. Op naar een betere week hoop ik.
  Nikita schreef laatst over Music Maestro |Mei 2020My Profile

  1. De foto aan de zijkant is nog maar sinds gisteren ๐Ÿ™‚ En merci, ik vind salopetten bij zwangere vrouwen ook altijd super tof! Alleen voel ik mij wel een beetje zo’n typische hippe bakfietsmoeder ofzo als ik ‘m aan heb :p Haha.

   Ik hoop dat deze week inderdaad beter voor je is. Ik duim mee en zal een keer extra aan je denken <3 Je zal waarschijnlijk wel blij zijn dat de bubbel mag uitgebreid worden tot tien mensen per week ๐Ÿ™‚

 6. Ooo ja boomschaduw is absoluut de beste schaduw! Je hebt je verlof ook goed gekozen, midden in ’t goed weer en weer werken als ’t gedaan was ๐Ÿ™‚ How I met your mother heb ik ook gezien, heel goede serie vind ik! En ja veel liefde voor de Colombus en Wim, die aflevering met Tom Van Dyck vond ik echt zo grappig haha.
  Kelly schreef laatst over Gelezen (7): in mijn teerbemind lentezonnetjeMy Profile

   1. Haha ik snap de verwarring wel. How I met your mother heb ik dan weer nooit gezien. En ja, die aflevering met Tom vond ik ook geweldig! Moest ook hard lachen toen hij de slappe lach had en daarna toen hij ‘lachtherapie’ deed met Wim ๐Ÿ˜€

  1. Haha zo tof dat ik je beรฏnvloed heb daarmee! ๐Ÿ˜€ Fijn hรฉ? Ik denk dat het wel iets blijvend is, volgens mij kijken er veel mensen naar.

  1. Oh ja, ik ga echt heel opgelucht zijn als de kamers af zijn. Maar ja, dan begint het volgende project weer natuurlijk :p Ik ga sowieso het resultaat delen!

 7. Ik heb ook niet meegedaan aan het zwarte vakje, het voelde voor mij ook niet goed. Ik heb ook de energie niet om me in de discussies te mengen en zoals je zegt: iets wat eigenlijk geen discussie nodig zou moeten hebben. Instagram is voor mij ook zo’n plek waar ik geen discussies en politiek hoef… beetje my happy place.
  Anne schreef laatst over Week in beeld โ€“ week 23My Profile