Week 2 van 2022

Allez mensen, kijk, de tweede week van het nieuwe jaar zit er ook weer op! Mijn eerste week terug aan het werk en ik leef nog 😉

Er is afgelopen week amper iets online gekomen maar ik had precies terug wat aanpassingstijd nodig na mijn verlof. Daarnaast zat ik dus ook niet zo goed in mijn vel en voelde ik er niet zoveel voor om mijn avonden achter de computer door te brengen.

Volgens mij heeft het bijna de hele week gemist. Ik haat het. Ik vind dat nog meer deprimerend dan dat het laat licht en vroeg donker is. Dat vraagt om comfortfood en een opgeruimd badkamerkastje, toch? 😉

Nee, over dat laatste, ik weet niet maar maandag kreeg ik ineens het zot in mijne kop. Ik ging iets wegleggen in de badkamer en toen besloot ik dat de kastjes opgeruimd moesten worden dus dat deed ik dan maar, haha. Zo krijg je nog eens iets gedaan zeker?

En dat comfortfood, dat was 👌🏻 Ik maakte bijvoorbeeld op maandag een schotel met gebakken patatjes, paprika, courgette, worstjes en ei. Ik vind dat je een ei los moet eten of in gebak ofzo. Ei in het lief zijn shakshukka vond ik al een aanpassing maar dat zit er dan nog in zijn geheel in dus ça va. Maar een ei gewoon gemengd met mijn warm eten? Raar. Maar het was dus verrassend lekker! Het lief maakte op dinsdag parelcouscousrisotto. Echt geweldig allemaal. En we aten ook nog eens kroketjes! Ik heb in geen eeuwen kroketjes gegeten (zelfs niet op Kerst, het is een misdaad eigenlijk) dus ik was in mijn nopjes.

De mist buiten beschouwing gelaten was er toch af en toe ook weer een mooie lucht en zelfs wat zon te zien. Hoera! Daar moet ik me dan wat aan optrekken.

Dinsdag had ik op mijn werk een gesprek waar ik soort van ontdekte dat ik misschien last heb van faalangst (enfin ja, vrij zeker last heb van faalangst en weinig zelfvertrouwen). Blij dat het gesprek er geweest is maar ik was er toch wel wat door van mijn melk ook en woensdag had ik een best wel emotionele dag. Ik nam contact op met een coach om een afspraak te maken. Ik zou toch graag een poging doen om van mijn angsten af te raken omdat ik merk dat het me wel belemmert. Dus goed, daar gaan we iets mee doen! (ik las dus ook in mijn horoscoop voor deze maand dat dit de periode is om aan mijn zelfvertrouwen te werken en mijn talenten enzo in kaart te brengen. Crazy toch?)

Van donderdag op vrijdag had ik de nacht met D’tje. Die sliep zo goed maar helaas sliep ik zelf echt belabberd. Mijn neus zat dicht (wééral 🙄) en ik werd regelmatig wakker, naar adem happend. Rond half vijf hoorde ik allemaal rare geluiden uit het kind komen. Tegen dat ik het lampje aan had kunnen doen had het manneke al slijm overgegeven (ra ra ra van wie komt mijn snotvalling?). Hij sliep wel gewoon verder alsof er niets gebeurd was, haha.

Vrijdag was er ook weer sneller dan gedacht. Ik ging deze week elke dag naar kantoor. Dat had ik zo afgesproken omdat ik thuis niet goed kan werken en me echt een beetje eenzaam voel ofzo, ook al ben ik niet alleen, maar dat helpt dan ook niet voor mijn angst en zelfvertrouwen. Ik zat ‘s avonds met het kind in de zetel en toen hij na zijn flesje op mij klom voor een knuffel gaf hij al zijn melk en prei (van ‘s middags) over op mij. Jeej. En toen ik dacht dat het gedaan was, kwam er nog een golf. Ik zat een beetje versteend in de zetel met mijn armen tegen mijn lijf geknepen in de hoop dat alles op mij bleef liggen en niet in de zetel belandde (als ik er nu aan denk moet ik bijna zelf overgeven want eerlijk, ik kan daar totaal niet tegen maar als’t van uw eigen kind is valt het precies allemaal wel mee). Daarnaast had hij ook diarree en vreesde ik dat hij buikgriep zou hebben maar hoopte ik dat het gewoon van zijn valling was.

Ondertussen worstelde ik dus nog altijd met mijn neus die potdicht zat. Maar echt helemaal dicht he. Dat heb ik nog niet zo vaak meegemaakt. Ik vond het best benauwend en frustrerend eigenlijk. Ik had al allerlei trucjes getest maar niets werkte tot iemand op Instagram me neusspray van Sofrasolone aanraadde. Die ging ik bij de apotheek halen en halleluja, het werkte!

De nacht van vrijdag op zaterdag was niet geweldig maar ik wist toch wat slaap te pakken. Ik weet niet of het kind nu buikgriep had of het toch echt gewoon van zijn valling was maar op zaterdag ging het iets beter. Hij at niet echt maar was met momenten best vrolijk. Tot ik wat in de badkamer aan het rommelen was en het lief alarm sloeg. 💩-accident. Bij het kind he 😉 Overal 💩💩💩! Zelfde verhaal als met kots, als het van uw eigen kind is, doet u dat verbazend weinig. Mij toch (maar ik geef ook toe dat het meeste opruimwerk al door het lief was gedaan). Ik nam het ventje mee in de douche waar hij als een soort van baby koala aan mij hing en het was best wel fijn.

Zoals dat dan gaat als iemand in mijn omgeving darmproblemen heeft, voelde ik mijn buik ook rommelen en vroeg ik me af of ik het ook zou krijgen maar ik denk dat het vooral mijn overactieve – immer positieve 😉 – hersens waren die me beetnamen.

Zondag was een luie dag met helaas nog een 💩-accident, maar ook een ijskoude boswandeling (met blote enkels, idioot ja, ik besefte pas in de auto dat ik mijn ‘binnen’schoenen nog aan had) en heel veel knuffels, een middagdutje en het hoogtepunt van de dag: het kind heeft wat rijst gegeten!

Wat wel ook nog heel leuk was: ik kocht van lieve Anne een paar prachtige vintage kledingstukken over en het paste allemaal perfect. Ik ben er ZO blij mee! En en en als je nog nood hebt aan een paar kinderpyjama’s: HIERZO. Ik beloof plechtig dat het kind er geen 💩 of 🤮 op gesmost heeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 thoughts on “Week 2 van 2022

 1. Super dat je uiteindelijk toch nog een tip tegen die verstopte neus kreeg die wél werkte. Maar ook dat je tweedehandse kleedjes allemaal pasten. Zo fijn om zo’n tweedehandse vondsten op de kop te kunnen tikken hé. Ik kijk al uit naar volgende week want dan gaat de plaatselijke kringloopwinkel weer open na verbouwingen. Ze zijn als ik me niet vergis heel onverwachts gesloten rond half oktober dus het is al een hele poos geleden dat ik er nog eens ben kunnen gaan rondsnuisteren.

 2. Wat goed dat je dat gesprek hebt gevoerd op het werk, alhoewel ik snap dat het ook wel heel lastig en confronterend was daarna om je nog meer bewust te zijn van je faalangst. Wel heel bijzonder dat zelfs je horoscoop al voorspelde dat dit hét moment zou zijn om aan je zelfvertrouwen te werken. Ik hoop dat deze nieuwe week je veel moois en iets minder poep brengt (in de letterlijke en figuurlijke zin van het woord) 😉

 3. Oh nee haha dat kaka- en overgeefincident herken ik maar al te goed van hier op stage! Blij dat het alweer wat beter is. Maar ik begrijp wat je bedoel,t ik heb nu ook constant angst om ofwel COVID, ofwel ROTA ofwel RSV of nog andere troep te vangen en dan denk je bij het minste “ja lap, ik heb het zitten”. Trouwens, die handdoekjes in je badkamerkastje zien er zo fleurig uit!

  1. Oja, dat snap ik! Ik zou daar ook heel de tijd bang voor zijn. Zeker met mijn flutimmuunsysteem :p
   Ik had nog getwijfeld om de handdoekjes in een soort van patroon te leggen, haha.

 4. Ahh dat kan mij dus ook zo gebeuren, met sloffen naar buiten gaan… een paar keer bijna, maar zag het steeds net bij de eerste stap buiten haha.
  Ik hoop dat je wat aan de coach gaat hebben! Knap dat je het durft toe te geven en meteen oppakt en omzet in actie! Dat doet niet iedereen…
  En fijn om te horen dat je iets voor je verstopte neus gevonden hebt! Ik ga het ergens opschrijven voor wanneer ik de pineut ben. Bij mij helpt normaal ook niet zo heel veel.
  Je gekleurde haar fleurt de grijze winter wel echt op vind ik 😀

 5. Mag ik even mijn verbazing uitspreken over hoe snel kinderen groeien, haha. Gaat altijd zo gigantisch snel naar mijn idee. Ik was een weekje weg en moet zeggen dat ik die mist in het bos altijd wel heel leuk vind, het heeft wel echt wat of zo. Alhoewel ik het minder leuk vond toen het kasteel bijna volledig opging in de mist (we zijn maar terug gekomen op een dag zonder mist)

 6. Wat een week1 Fijn dat je op je werk over je faalangst hebt kunnen praten en besloten hebt om eraan te gaan werken, dat is een goed begin. En vaak helpt het al enorm om het erover te hebben en dat mensen ervan weten, zodat ze er ook goed mee om kunnen gaan. Ik hoop dat deze week minder met zich meebrengt 😉

  1. In het reactievakje kan je niet alle emoji’s gebruiken blijkbaar, heel vreemd en jammer voor de poep-emoji!
   Vandaag was er geen poep te bespeuren!
   En inderdaad, ik voelde me al veel beter toen het uitgesproken was.

 7. Was op een gegeven moment ook echt klaar met die mist! Wat een druilerige dagen zeg, verschrikkelijk.
  En ik ging op een koude dag wandelen met hardloopschoenen aan, met van dat gaas weet je wel. Mijn tenen vroren er af! Dus ik begrijp je blote enkelprobleem wel haha.
  Hopelijk zit je nu wat fijner in je vel, maar ook hier: ik voel je. Hang in there!