Week 18

Mijn laatste week arbeidsongeschiktheid / halftijds werk zit er bij deze ook weer op! Het was weer een weekje zoals een ander eigenlijk 🙂

Zondagochtend sliep ik een beetje uit. Ik had wat last van m’n darmen en voelde me niet 100% maar dat trok gelukkig snel weer weg. Vriendlief ging met Archie op wandel en trok bovenstaande foto’s. Hij gaat soms alleen omdat ik snel buiten adem ben en na een kwartier rugpijn krijg en ik dus ook traag wandel, haha :p

Ik las een beetje in mijn boek in de voormiddag. In de namiddag gingen we fietsen en haalden we een ijsje (oreo (viel een beetje tegen helaas) en aardbei (heel lekker!)). Het was echt zo enorm druk en letterlijk iedereen die ons voorbij reed kwam veel te dichtbij. Ik werd er eigenlijk een beetje bozig van en heb me een paar keer ingehouden om niet luidop iets te zeggen. Maar dat buiten beschouwing gelaten was het echt een super mooie dag! Veel zon, niet te warm, rustig aan doen.

Van maandag heb ik alleen een foto van mijn avondeten. Ik had een telefonische afspraak met de mutualiteit om mijn arbeidsongeschiktheid te bespreken. Ik was er eerlijk gezegd een beetje bang voor (me wat laten beïnvloeden door andere mensen) maar het gesprek was na 3 minuten al afgelopen en het ging gewoon goed.

Op dinsdag kreeg ik een cadeautje binnen van een vriendin (een mooie pin voor mij en een paar meeeega schattige pakjes voor de baby). Ik herontdekte toastjes met choco en aardbei en ik had mijn 20 weken echo.

Ik keek enorm uit naar de echo en alles is voorlopig helemaal in orde met onze baby. In het ziekenhuis moest ik een mondmaskertje op waar ik absoluut niet naar uit keek. Ik ben claustrofobisch en snel kortademig en dat masker leek me dan niet zo’n goed idee, maar wat moet dat moet en uiteindelijk viel het wel mee (wel heel warm).

Woensdag maakte ik deze foto van m’n blote buik die niet heel zwanger lijkt zo maar het dus wel is. Het viel me woensdag ook pas op dat mijn navel ineens veel minder diep is. Ik heb echt zo’n extreem diepe navel waar je praktisch het einde niet van kan zien en nu wel! Grappig om te merken 😀 Ik kreeg mijn pakketje van Holland & Barrett binnen met sinaasappelolie. Ik word zo blij van die geur! Ik bestelde meteen een groot flesje en ook nog een monoï bodybutter en Skinfood van Weleda om uit te testen. Ik gebruik nu iets wat er op lijkt en dat doet mijn gezicht super veel goed maar het is wat te duur vind ik om nog eens te kopen.

Daarnaast had ik het vandaag lastig ‘op’ het werk doordat ik heel erg snel buiten adem was tijdens mijn telefoongesprekken. Ik had het gemeld aan de gynaecoloog en die zei dat het normaal was. Ik besprak het eens op’t werk en nu is m’n takenpakket een beetje aangepast waardoor ik het wat makkelijker heb. Nogmaals, ik ben zo blij met mijn werkgever en dat alles zo goed bespreekbaar is! Ik voel me op de duur een beetje als een zeur of een zorgenkindje omdat ik alleen maar dingen niet lijk aan te kunnen maar dat komt dus alleszins niet door mijn werkgever.

Donderdag werkte ik m’n laatste halve dag die heel snel voorbij ging. Daarna kreeg ook een paar pakketjes binnen met kleertjes voor de baby die ik via Vinted had besteld en ik werd er dus zowaar emotioneel van, haha :p Ik had voor mezelf ook een paar toffe t-shirtjes en een jurkje gevonden dus ik kan weer eventjes verder nu.

Ik maakte een simpele curry ’s avonds en genoot van het onweer. Ik vind de lucht altijd zo bijzonder als het zo donker is en de zon tegelijkertijd schijnt. Was helaas van korte duur maar ik heb toch even m’n hartje kunnen ophalen.

Vrijdag voelde als zaterdag doordat mijn vriend ook een dagje niet werkte. Ik heb niet zoveel uitgevreten. Vooral gelezen en muziek geluisterd terwijl er een wasje draaide. In de namiddag nam ik mezelf voor om morgen, zaterdag, op te ruimen maar uiteindelijk deed ik het toch maar meteen. ’s Avonds las ik terwijl ik met een half oog Temptation Island keek.

Zaterdag was zo enorm regenachtig en wel een beetje een bleh dag. Ik blogde een beetje en keek vijf afleveringen van Castle en ik was blij dat ik al had opgeruimd en dat nu niet mer hoefde te doen. Tijdens het middageten moest ik wenen zonder echte reden en dat deed ik ’s avonds nog eens over maar toen werkte een van de honden enorm op mijn zenuwen. ’t Zullen de hormonen wel zijn zeker? Tegen de avond verveelde ik me een beetje en maakten David en ik met ons tweetjes een wandeling en gingen we iets afgeven bij mijn schoonouders. Ik kon alleen maar denken aan frietjes eten (echt help mij, ’t is erg tegenwoordig) dus dat hebben we dan ook maar gedaan 😀

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 2 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 thoughts on “Week 18

 1. Leuke foto’s! Vooral die aan de bovenkant van het artikel<3 Echt genieten…
  Oh en je navel.. daar gebeurd nog veel meer mee hoor haha. Zo bizar.. Mijne (ik heb ook zo'n diepe waar je het over had) was aan het einde echt geheel plat.. Zo gek haha. Alsof het niet van jou is. Ben zo benieuwd naar alle updates over de zwangerschap en kleine…

  PS: mailen doe ik dit weekend <3 Geniet altijd van je mailtjes 🙂

 2. Wauw die foto tijdens het onweer. Ik vind onweer altijd prachtig om te zien. Dit keer zonder bliksem maar wel met een regenboog die je prachtig op foto hebt kunnen vereeuwigen. Je moet eens gaan wandelen of fietsen met mondmasker. Dat is echt super warm als het mooi weer is. Maar als dat er voor zorgt dat ik toch af en toe eens buiten kan komen dan heb ik het er graag voor over. Na vijf weken binnen zitten ben ik heel blij dat ik nu af en toe een frisse (afgedekte) neus kan halen. 🙂
  zwartraafje schreef laatst over Foto-update #168My Profile

  1. Ik hou ook enorm van onweer! Ik voel me dan altijd zo’n heel klein mensje als de natuur zich op die manier laat zien en vooral horen 🙂
   En ja, kan me inbeelden dat je dat mondmasker er dan ‘graag’ bij neemt als dat wil zeggen dat je eens naar buiten kan! Hopelijk is het snel niet meer nodig.

 3. Ja, die kortademigheid en dat mondmasker, daar heb ik dus ook al schrik voor. Ik heb dat ook altijd heel snel, en vaak houdt dat dan de hele dag aan. Maar goed, wat moet, dat moet zeker 🙂
  Lesley schreef laatst over EUH JA #7My Profile

 4. Wauw, die regenboog is echt prachtig!
  Het lijkt me echt zo gek om nu zwanger te moeten zijn, met al die restricties. Gelukkig zijn er nog ijsjes. En frietjes!! Frietjes zijn te gek hoor, ik snap je wel haha.