Week 17

“IK WIL IETS DOOEEEEEEN,” was zowat het enige wat ik zondag dacht. Ik heb er normaal absoluut geen last van maar zondag was een specialleke blijkbaar. Ik had ineens zo veel zin om naar het tuincentrum te gaan gewoon omdat dat nu kan en ik graag eens ergens heen wil, ook al hebben we niets nodig van daar. We zijn dan ook niet geweest maar ik had zoveel zin om te winkelen. Pfoe. Ik kreeg een raambezoekje van mijn vriendin Sarah en één van haar meisjes en daarna trokken we naar het bos voor een wandelingetje. Als zwangere vrouw (haha, dat klinkt zo oud!) mag je met de auto naar een natuurgebied in de buurt dus daar maakten we voor het eerst gebruik van. Ik at de rest van mijn appel crumble op die ik zaterdagavond nog maakte (zoooo lekker!) en we keken De Mol.

Ik bestelde drie weken geleden wat bh-topjes en twee broeken en die kon ik maandag eindelijk in ontvangst nemen. 1 topje is me een beetje te klein maar ik ga het gewoon bijhouden voor het geval ik er binnen een jaar ofzo met mijn niet zwangere lijf wel in pas. De broeken zien er uit als pyjama’s zo met een los t-shirt er op maar ik ga ze gewoon als normale broek dragen. Ze hebben een elastiek aan de taille en ’t is zo’n fijn stofje! Mega luchtig. Ideaal voor in het warme weer.

Zondagnacht droomde ik trouwens echt enorm verschrikkelijk en werd ik om 4 uur in paniek wakker. Ik lag een beetje bij te komen op m’n rug met mijn handen op mijn buik en toen voelde ik voor het eerst de baby schopjes geven en man, dat is toch mega bijzonder! Ik lag daar met een enorme smile op m’n gezicht me in te houden om mijn vriend niet wakker te maken, haha :p

In de namiddag ging ik met m’n boek Big Magic in de veranda een beetje lezen met een paar crackers met pikante hummus en tonijnsalade er bij. Ik kreeg van iemand de melding dat tonijnsalade eten niet slim is als je zwanger bent omdat tonijn kwik kan bevatten dus ik was de rest van de avond bezorgd dat m’n baby er iets aan zou over houden. Ik eet vanaf nu ook maar geen tonijnsalade meer.

Ik maakte wel super lekker avondeten (kip, tomaatjes, paprika, pasta en pesto-roomsaus) en ik hielp mijn lief mee om een muur en het plafond in onze babykamer pleisterproof te maken. Oh en ik bestelde twee e-books en een fysiek boek bij m’n goeie vriend Bol.

Op dinsdag moest ik werken maar ik had een late shift dus m’n hele voormiddag was vrij. Ik trok m’n jurkje van H&M aan (ik voel me altijd zo’n cliché als ik mijn buik benadruk door mijn hand daar te houden maar het is zo leuk om te zien 😀 ). We maakten een wandeling in het zonnetje maar er stond best wel frisse wind dus ik had een beetje spijt van mijn blote benen. Bovendien pas ik niet meer in mijn zomerjas doordat mijn lijf verandert en als ik hem toch aan trek voel ik mij echt een beetje als een worst. We haalden vers brood en een donut bij de bakker (dankzij Anne’s dagboekje had ik zoveel zin in donuts) en ik bakte havermout banaan pannenkoekjes om de donut te compenseren 😉 .

Mijn schoonzus kwam dinsdag ook langs (op een afstandje hoor) om nog wat babyspul af te zetten en ik mag haar worstkussen lenen. Ik noem het een worstkussen maar het is dus zo’n voedingskussen / slaapkussen. Wat. Een. Genot! Ik word nu ook niet meer elke keer wakker als ik me wil omdraaien omdat ik meteen een fijne houding heb door het kussen.

Woensdag was m’n vriend jarig. Hij mocht 28 denkbeeldige kaarsjes uitblazen. Ik had een half dagje vakantie genomen zodat ik iets kon bakken en balletjes in tomatensaus kon maken. Hij moest zelf wel gewoon werken maar besloot vanaf de middag verder te werken in de babykamer omdat hij daar zin in had. Het plan was om een red velvettaart te maken maar meneer had meer zin in een simpele cake dus werd het dat. ’s Middags bakte ik pannenkoeken en appeltjes en mijn schoonmama stuurde dat zij Zweedse balletjes ging maken dus ik hoefde zelf geen balletjes in tomatensaus te fixen. Ik maakte wel voor het eerst zelf frietjes (lekker!).

Ik kreeg een tijdje terug van m’n schoonzus Flore ook een berichtje met de vraag of ik haar wat tips kon geven. Ze wou zelf ook een blog beginnen en vandaag zag ik het resultaat: Partners in crime.

Ik had woensdagnacht / donderdag in de vroege ochtend weer een date met onze baby maar ik stond wel weer moe op. We maakten een wandeling en ik hoopte m’n moeheid een beetje af te schudden maar het bleef eigenlijk de hele dag hangen. Dat heb ik normaal zo niet. In de voormiddag schreef ik een paar blogjes, daarna werkte ik een halve dag en maakte ik soep voor ons avondeten. Ik bracht nog een beetje tijd door in onze veranda en las een beetje in m’n boek.

Ik had vandaag tijdens ’t werk ook een teamvergadering via video. Ik vind het altijd wat lastig om me te focussen zonder met m’n handen bezig te zijn dus ik doodelde een beetje met m’n balpen op een kladblaadje en dat werd best een mooie tekening, al zeg ik het zelf. Ik zette de tekening later in de avond om in een digitale tekening.

Vrijdag was ik terug vrij. Ik kreeg de kriebels van ons laatje met opladers en kabels en rommeltjes omdat het altijd uitpuilt en je eerst alles vijf keer moet aandrukken voor je het toe krijgt. Ik ruimde het dings dus eens op en kwam tot de conclusie dat we 7 dezelfde kabels hebben voor het opladen van vb mijn e-reader en de externe batterijen … Haha. Alles zit nu mooi soort per soort in een doosje. Daarna las ik in de nieuwe Flow terwijl de baby lustig schopjes uitdeelde. Super fijn dat ik ons kindje nu ook overdag voel! Daarna stelde ik een afspeellijst samen op Youtube met 8D liedjes voor als ik m’n koptelefoon op heb. Heb je dat al eens getest? Echt bijzonder!

’s Avonds at ik een pizza en viel ik halverwege de persconferentie over het afbouwplan van de quarantaine in slaap dus kroop ik maar in mijn bed.

Van zaterdag heb ik geen foto’s. Een tijdje terug hadden we via 2dehands zo goed als nieuwe ramen gevonden voor een spotprijsje. We moesten ze wel zelf uitbreken tegen begin mei omdat dan het huis deels afgebroken en verbouwd zou worden. Een van de ramen is voor de babykamer (de rest voor de rest van ons huis voor als we ooit de woonkamer verplaatsen / verbouwen) en David zat al weken op hete kolen om dat ding daar in te metsen. Hij kreeg toestemming van de Coronalijn om er zaterdag om te gaan. Ik zat dus in de voormiddag alleen thuis en had allemaal wilde plannen zoals de keuken kuisen en de woonkamer dweilen enzo. In de namiddag waren onze ramen er en voor de rest voerde ik niet veel meer uit behalve lezen. ’s Avonds keken we Footlose.

Ik vind dat de tijd zo snel voorbij gaat en langs de andere kant ook totaal niet. Volgende week is mijn laatste halftijdse week voor ik weer voltijds ga werken (aaaaah) én heb ik nog een echo.

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 6 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 thoughts on “Week 17

 1. Nog gefeliciteerd met de aanstaande paps 😉
  En ik geniet altijd zo van je foto overzichtjes, heerlijk!
  En mooi he, hoe alles zich ontwikkeld als je zwanger bent. Sta er nog steeds dagelijks verstelt van dat Noa erin heeft gezeten…

 2. Wow, merci voor de 8D muziek. Imagine Dragons en Coldplay hebben hier al geknald. Het was wel met oortjes in plaats van een koptelefoon. Denk dat een koptelefoon misschien wel nog intenser is.
  Chapeau dat je David niet wakker maakte bij de eerste schopjes. Het excitement moet groot geweest zijn! En nog een gelukkige late verjaardag voor David! 😀

 3. Ah wat bijzonder dat je de baby voor het eerst schopjes voelde! Ik kan me voorstellen dat je daar nogal blij van werd. En wat fijn dat je weer even de deur uit kon. Ik was toevallig gisterochtend vroeg ook bij het tuincentrum (omdat ik kattenvoer écht nodig had) en dat voelde ook haast als een uitje. Zo fijn om weer even weg te zijn uit mijn eigen dorp!
  Romy schreef laatst over Je hoeft niet te zijn wie je altijd wasMy Profile

 4. Flink! Zomaar naar een tuincentrum willen en het toch niet doen. Terwijl velen het wel deden om zomaar één plantje te kopen die ze eigenlijk niet nodig hadden.

  Wat fijn dat je terug naar het natuurgebied mag!

 5. Pasta met paprika, pesto en kip is ook echt een van mijn favoriete maaltijden! Supersimpel, redelijk gezond en lekkerrrr. En lap, nu heb ik weer zin in pannenkoeken haha. Je blog is niet goed voor mijn lijn hehe.
  Lesley schreef laatst over EUH JA #6My Profile

 6. Oh man ik moet geen weekoverzichten lezen als ik honger heb, haha. Die pizza, pannenkoeken en frietjes zien er te lekker uit!
  Ik vind je tekening erg leuk geworden! Ik probeer ook digitaal te tekenen, maar ik heb alleen maar een oude ipad en een standaard stylus en ik vind het nog niet heel bevredigend haha. Maar ik heb ook niet zo heel veel geduld…

 7. Ik vind het zo mooi om te zien hoe je buik groeit! En 8D-muziek is echt fantastisch. Ik ken het zelf ook en het is een heel nieuwe ervaring van muziek luisteren. Ik ben wel benieuwd naar de blog van je schoonzus en ga hem volgen! Het onderwerp spreekt me zeker wel aan
  Nikita schreef laatst over Kleine gelukjes | 2My Profile