Week 11 van 2022

Afgelopen week was alweer een fijne, vooral het weekend! Ik heb zo genoten van het zonnetje en de bloesems, ik word er helemaal happy van!

Maandag

Ik sliep uit! Joepie! 🙂 Ik spendeerde de hele voormiddag aan mijn blog, bewonderde onze magnolia die in bloei staat, at ‘s middags soep en geroosterde bokes en haalde mijn naaimachine boven. Ik maakte eerst een top van m’n doorzichtige vintagejurkje. De zoom is echt héél lelijk geworden maar ach, ik stop mijn tops toch altijd in mijn broek dus niemand die het gaat zien. 😉

Daarna haalde ik een oude dekbedovertrek uit om from scratch een top te maken maar ik vond onze lintmeter niet en ik had geen krijt om op mijn stof te tekenen. Het frustreerde me zo dat ik alles opruimde en besloot om koekjesdeeg te maken voor ‘s avonds. Ik denk dat dit het beste koekjesdeeg is dat ik al ooit maakte. HET WAS ZO LEKKER! Daarna las ik Gezonde grenzen uit (eindelijk!!!!!) en haalde D’tje te voet op van de opvang.

We aten spaghetti, ik bakte de koekjes (en proefde de koekjes en wou dat ik er meer gebakken had) en keek een aflevering van Nadiya Bakes. Daarna begon ik in een nieuw boek (Love, Rosie).

Dinsdag

Dinsdag startte ik mijn dag weer met een ontbijtje op kantoor. Dat vind ik wel een fijne gewoonte eigenlijk want als ik opsta, heb ik nog geen honger en op die manier kan ik op mijn gemakje opstarten.

Voor de rest was het een normale dag. Ik kreeg een foto van de opvang van D’tje en was er zelfs wat ontroerd door, haha. Mijn kind dat zo zit te schilderen. Ik dacht van hu? Lukt dat nu ook al? Verbaas me er altijd over wat hij allemaal ‘al’ kan.

Na mijn werk haalde ik het kind op, gaf hem eten en nam ‘m mee naar de winkel voor wat boodschappen. Hij was helemaal in zijn nopjes en mopperde zelfs niet omdat hij in de winkelkar moest blijven zitten. Winner!

Woensdag

WOENSDAG GING HET 20 GRADEN WORDEN EN HET WAS EEN FLOP! Wat een teleurstelling zeg! Ik had een lentebroek aan en een luchtig bloesje en het was gewoon echt koud de hele dag?! Zo bewolkt ook en dan van die vreemde lucht door dat Saharazand. Zoals ik zei, een flop dus. Ik was blij dat ik toch de tegenwoordigheid van geest had om een dik vest aan te doen als jas in plaats van maar gewoon zonder jas naar mijn werk te gaan.

Wel héél erg leuk: we aten ‘s middags op’t werk frietkotfrietjes én we gingen een ijsje eten omdat een van onze collega’s 1 jaar in dienst is. Ik nam een bol bueno-ijs en dat was erg lekker! Daarna had ik een gesprek met mijn leidinggevende wat heel fijn was want ik kreeg veel bevestiging (voelde me weer erg onzeker natuurlijk) en daardoor kreeg ik echt een boost ook.

Donderdag

Donderdag was weer een werkdag zoals een andere. ‘s Avonds maakte ik weer een lekker maaltje met risottorijst, kip, worteltjes en paksoi. ‘s Avonds ruimde ik mijn handtas eens uit omdat ik aan mijn telefoon een stuk chocola vond. Ik heb geen idee waar het vandaan kwam want ik vond voor de rest geen chocola of chocoladepapiertje terug ofzo. Bizar. Wel haalde ik eindelijk mijn allereerste verjaardagskaart eruit en die ik van Hendrika kreeg. ‘s Avonds lakte ik mijn nagels nog en kroop vroeg in bed.

Vrijdag

Vrijdag was een mooie dag! Na mijn werk spendeerden het lief, het kind en ik nog best veel tijd buiten in onze tuin. D’tje speelt echt super graag buiten dus die staat altijd al aan de deur te springen (schattig). Vrij impulsief besliste ik om frietkotfrietjes te gaan halen en deze keer mocht D mee-eten. Wat een succes, haha! 😀 Net als wij doopte hij zijn frietjes in de stoofvleessaus. Het lief en ik zaten allebei een beetje verbaasd te kijken. Was leuk om te zien.

Zaterdag

Bokes met choco maar dan alleen de choco opeten 😉

Zaterdag werd ons kleinste en jongste gezinslid anderhalf! Om dat te vieren, trokken we ‘s morgens met ons drietjes naar de kringloop – vooral voor ons, al amuseerde het manneke zich ook kostelijk. Op de terugweg viel hij in de auto in slaap en sliep thuis verder. Daarna lunchten we, speelden we een beetje en in de namiddag reden we nog naar ‘t stad om een paar boodschapjes en wat body’s voor het kind want om de een of andere reden raken die hier kwijt.

‘s Avonds kwamen mijn ouders babysitten want het lief en ik gingen naar het verjaardagsetentje van zijn papa. We aten onze buikjes rond en waren nog op een mooi uur thuis. Daar was ik dan weer heel content mee want ik was MOE!

Zondag

Amai, de zondag begon bi-zar! Ineens sneeuwde het keihard. Ik was mega in de war en dacht eerst ook dat het lief een mopje maakte toen hij dat kwam zeggen. Ik vond het wel nog spannend want om 9u vertrokken we naar de zee als verrassing voor mijn schoonvader zijn verjaardag nog. In de sneeuw vertrokken en in de stralende zon gearriveerd! Wonder boven wonder hield het kind zich die anderhalf uur in de auto ook echt goed.

We maakten een wandeling in de duinen en picknickten aan een speeltuin (met water, help, het kind was al na vijf minuten nat). D’tje amuseerde zich echt en dat was zo tof om te zien! We wandelden nog eens naar de zee (je kan niet naar de zee gaan en dan de zee niet zien eh). Daarna reden we naar de opa van het lief waar we cake en taart aten en toen was het eigenlijk al tijd om weer naar huis te gaan. Helaas hadden we in de terugweg mega file en deden we iets van 45 minuten extra over om thuis te geraken. Dat beviel D minder. Die krijste alles bij elkaar, haha. Gelukkig was hij weer vrolijk toen hij uit de auto mocht.

Het lief en ik keken ‘s avonds naar De Mol en daarna kroop ik in bed want ik voelde me een beetje ziekig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 thoughts on “Week 11 van 2022

  1. De weergoden hebben zich vorige week precies wel geamuseerd hé. Eerst de mensen zitten uitlachen die de weersvoorspellingen hadden geloofd en zich helemaal hadden ingesteld op mooi weer om hen dan vervolgens grijs weer en vuilen ramen/tuinmeubelen/auto’s te bezorgen met een lading Sahara-zand. Om zich dan op zondag te laten inspireren door Vivaldi en op drie kwartier tijd alle vier de seizoenen te laten passeren. Zo bizar.

  2. Waaaaaauw die magnolia in jullie tuin! Jaloers! Zo mooi 😀
    En bizar die sneeuw bij jullie! Gelukkig kwam het zonnetje snel terug 🙂 En hulde aan frietkotfrietjes!
    Ik bedenk me dat ik nog die broek voor je zou opmeten voor Vinted dus dat ga ik vandaag doen hoor 😉

  3. Ooh, de magnolia’s (en andere bomen en bloemen maar toch echt vooral wel magnolia’s) staan echt mooi he nu! Had daarstraks bijna een ongeval doordat ik zo aan’t gapen was naar een magnolia langs de kant van de weg haha. Gevaarlijk, die dingen. Leuke productieve week jong! Hoe ongelooflijk schattig dat D nu ook zijn frietjes eet zoals jullie. Die opvoeding zit helemaal snor, haha. Liefs!

  4. Zo mooi die boom met bloesem! Ik moest trouwens wel lachen om de twee foto’s van D met saus en chocola om zijn mond, of, nou ja, eigenlijk over zijn hele gezicht. Fijn dat je positieve feedback kreeg op je werk, dat kan soms echt even die boost geven die je nodig hebt 🙂

  5. Nou, dan lag het dus niet aan mij, dat ik het woensdag koud vond. Ik heb het ook heel de dag koud gehad. Geweldige foto van D die aan het verven is. Klinkt verder ook als een fijne week.

  6. Klinkt als een hele toffe week! Ik was ook zeer teleurgesteld woensdag dat er geen twintig graden zijn geweest. Ik moest wel werken dus ik ging er toch niet van kunnen profiteren maar toch. En zalig dat D’tje zijn frietjes al in zijn saus dopt. Zo ziede maar dat het een kind van zijn ouders is he. Das ook de enige juiste manier om frietjes met stoofvlees te eten. Fijne week gewenst!