Week 10 van 2022

Afgelopen week was weer een fijne! Ik was (en ben) helemaal blij en het zonnetje scheen wat ervoor zorgde dat we soms zelfs zonder jas buiten konden, en we deden allemaal leuke dingen.

Maandag

Vandaag begon erg fijn en relatief rustig. Het lief dwong me om alleen te gaan slapen ♡ zodat ik kon uitslapen maar in plaats van in bed te blijven liggen, besloot ik me toch aan te kleden en mee te voet het kind naar de opvang te brengen. Zo fijn, met het zonnetje! Ik deed een wasje dat ik buiten kon ophangen (hoe geweldig dat dat weer kan!) en testte mijn nieuwe uitwisbare pen van de Hema. Works like a charm! 😀

Ik werkte een beetje aan mijn blog en deed nog een klein boodschapje in de Lidl. Alleen kreeg ik daar de schrik van mijn leven want D’tje zijn onthaalouder belde om te melden dat hij bijna gestikt was in een stuk appel. Voor echt. Ze had het nog nooit zo serieus meegemaakt en ze was er zelf nogal van geschrokken. Ik zag het ook ‘s avonds toen ik hem ging ophalen, hij had allemaal minuscule puntbloedinkjes in zijn gezichtje.

Gelukkig deden het lief en ik in de namiddag ook iets leuks! We gingen een nieuw schooltje bezoeken, een Montessori schooltje. De juf begon uitleg te geven en ik kon niet meer stoppen met smilen. Er waren bepaalde dingen waarover ik bij de vorige school geen goed gevoel had en op deze school is het totaal anders. Ik zie hem daar helemaal naar school gaan en gelukkig dacht het lief er ook zo over. Ik vind het ineens ook minder “erg” allemaal, dat hij volgend jaar zijn veilige bubbel al moet verlaten.

‘s Avonds haalde ik een tas op die ik overkocht van Johanna (hoi! 👋🏻) en daar was ik nu toch mee in mijn nopjes!

Dinsdag

Vandaag was het vrouwendag maar daar had ik zelf eigenlijk niet echt aan gedacht. Oeps. Ik had op’t werk net mijn ontbijtje binnen toen een van mijn collega’s arriveerde met koffiekoeken om vrouwendag te vieren. Dat gaat er altijd nog wel in natuurlijk. 😉 We waren ook toevallig met alleen maar vrouwen op kantoor.

‘s Middags kwam onze mannelijke collega die thuis werkte een bosje bloemen brengen. Na mijn werk haalde ik te voet D’tje van de opvang en maakten we een mooie wandeling – ALWEER IN HET ZONNETJE – naar huis. 🌞🌞🌞 Ik ga goed op dit weer jongens! Toen ik thuis kwam en de buggy binnen reed, was D nog wakker maar toen ik mijn jas had uitgedaan lag meneertje al te knorren in de buggy. Het slapen in de opvang was weer niet zo’n succes. 😉 Hij krijgt weer tanden, ik denk dat dat er ook iets mee te maken heeft. Die kleintjes hebben toch nogal een lastig leven hoor soms.

Ik maakte dan maar van de rust gebruik om een extreem lekkere HelloFresh maaltijd te bereiden. Na ons eten keken we De Kemping en Peaky Blinders en – superleuk – we boekten een tripje naar Center Parcs voor in de herfst.

Woensdag

Woensdag was een warme, zonnige dag! 16°C! Ik was helemaal in mijn nopjes. Een deel van ons kantoor is volledig glas dus daar wordt het ook lekker warm. Ik had het zelfs een beetje te warm en deed mijn schoenen uit. Dat voelt gelijk heel huiselijk vind ik, wat dan ook weer een beetje ironisch is want ik heb thuis eigenlijk altijd schoenen aan.

‘s Avonds luisterde ik een aflevering van de A Beautiful Mess podcast terwijl ik een wandeling maakte met onze Archie. Het lief had ook nog een werkafspraak dus besloten we daarna frietjes te eten. Rond 21 uur kreeg D’tje het wat moeilijk en besloot ik al te gaan slapen. Hij heeft een serieuze hoest en lag bijna een half uur te blaffen in bed. Toen herinnerde ik me dat we van Saar hoestjesbalsem in huis hebben (oprecht enthousiast linkje, wij zijn fan! en het ruikt zo lekker ook). Ik smeerde zijn rugje, buikje en zijn voetjes in en daarna ging het wel beter gelukkig.

Donderdag

Zoveel beter zelfs dat hij gewoon de rest van de nacht doorsliep! 🙌 We werden super rustig wakker en dat is m’n lievelings, zo met z’n allen in bed rustig aan doen. Na ons ontbijt bracht ik D’tje te voet naar de opvang, wat me een mooie wandeling van 40 minuten opleverde. Direct een fijn begin van mijn werkdag. Ik werkte voor het eerst in maanden nog eens thuis en ondanks dat ik het fijn vond dat ik met een dekentje rond mij en met zicht op de tuin kon werken, wist ik toch ook weer goed waarom ik liefst op kantoor zit. Ik kan me gewoon echt amper focussen thuis.

Mijn lunchpauze spendeerde ik buiten met een soepje en crackers met kip curry in het zonnetje. Za-lig! Ik waste onze lakens en liet ze buiten drogen en na mijn werkdag haalde ik D’tje weer te voet op. We speelden buiten, maakten avondeten en lazen boekjes (kijk die schattige voetjes op de laatste foto 🥰).

Vrijdag

Nog een fijne ontdekking: de repen op de laatste foto. Per 2 in een pakje en echt héél lekker vind ik.

Vrijdag was ik extra vroeg op kantoor, om 7.45u al! D’tje moest voor een prik naar Kind & Gezin en het lief ging met hem. Daarnaast was het ook pyjamadag en had ik een beetje spijt dat we daar op’t werk niet aan meededen, haha.

Na mijn werk reed ik snel naar de Albert Heijn waar ik 10 euro bespaarde door allerlei acties. De Alpro yoghurt was 1+1 gratis en mijn favoriete ontbijtgranen van Quaker hadden ook 35% korting en de vleesvervangers waren ook 1+1 gratis. Met de yoghurt heb ik me ingehouden en maar 2 potten genomen (vanille en aardbei) want ik eet bij mijn ontbijt telkens maar 2 of 3 lepels dus ik doe best lang met zo’n pot. Van de vleesvervangers nam ik er ook maar twee mee. Dat stop ik in onze vriezer maar ik vergeet dat ook vaak. Ik nam voor ‘s avonds nog pizza’s en een pot Ben & Jerry’s (ook in korting!) mee ook als verwennerijtje (ik koop dat nooit want ik vind dat echt extreem duur maar dat cookie dough ijs, yum, dus als er dan korting is, kan ik het niet laten). Ik zag op mijn pizzadoos dat ze een nieuw recept gebruiken en ik ben daar altijd wat huiverig voor want ik ben dan bang dat het nieuwe recept helemaal geen verbetering is maar ik proefde gelukkig geen verschil.

Verder ging het lief ook naar de kapper en vond ik dat mega spannend want buiten die twee keer dat ik een poging had gedaan om het bij te knippen, was hij al sinds het begin van de coronacrisis niet meer naar de kapper geweest. Het is mooi geworden! 😀

Ooh en ook nog echt geweldig leuk: we kregen de oven van mijn schoonbroer! Onze eigen oven stamt vanuit de tijd dat de dino’s nog leefden denk ik. Hij zat gewoon in ons huis toen we het kochten. Er hing allemaal vastgekoekt vuil in en ik had al ooit eens een poging ondernomen om het los te krijgen maar dat mislukte faliekant waardoor er ook nog eens een witte aanslag in achterbleef. Erg gezond was het allemaal niet meer denk ik. 🤪 Maar nu hebben we dus een “nieuwe” oven die super fancy is en proper en ik ben helemaal in mijn nopjes.

Zaterdag

Ik heb een drukke voormiddag voor de boeg! Tegen kwart voor tien ga ik naar de kapper en daarna voel ik mij weer herboren, haha. 😀 Ik was echt mijn nopjes met mijn haar, ook al laat ik het de laatste maanden elke keer hetzelfde knippen. Zo’n vers geknipt kapsel is toch een klein groot geluk vind ik! Ik stop nog even in de Zeeman en koop daar twee pulls (waarvan één met Bambi op en ik heb niet eens echt iets met Bambi maar ik vond ‘m erg tof) en een regenjas.

Het was PRACHTIG weer! We hingen twee wasjes op buiten, iemand kwam D’s babybedje halen want dat hebben we verkocht en we brachten een bezoekje aan mijn mama in de namiddag. We hebben veel buiten gespeeld.

‘s Avonds had het lief met wat vrienden afgesproken en had ik het huis voor mezelf. Ik besloot eindelijk eens Me before you te kijken. Ik had het niet verwacht maar ik vond het echt een prachtige film. De ogen uit mijn hoofd gejankt met dat einde want daar kan ik niet goed tegen. Ik heb het boek hier nog staan dus dat ga ik ook eens lezen denk ik.

Zondag

Zondagochtend trok ik m’n Bambitrui maar aan. Ik snap het dus zelf niet waarom ik hem zo leuk vind, haha. Ik ging met D een wandelingetje maken en naar het speeltuintje waar hij 89276 keer van de glijbaan wou en helemaal in zijn element was. Zo leuk om te zien. Het was ook echt lekker warm want onze jas kon uit!

‘s Middags maakte ik wortelsoep terwijl het manneke zijn dutje deed. In de namiddag werkten het lief en ik in de tuin. De honden graven in het voorstel deel echt veel putten en dat vind ik dus totaal geen zicht. Dat zette ons aan het denken wat we met dat stuk tuin wilden doen: struiken, bloemen, bodembedekkers, terras? We hebben het stuk geharkt en voorlopig bedekt met worteldoek. Verder stopten we bloembollen in de grond en zaaide ik bloemenzaad in een bak (geen idee of het de moment is, we gaan zien wat er uit komt 😉 ) en plantte het lief vier eucalyptus boompjes.

‘s Avonds kwamen we tot de conclusie dat het vlees in onze HelloFresh box niet meer lekker was en flanste het lief dan met de ingrediënten iets anders in elkaar.

Heb je iets leuks gedaan afgelopen week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “Week 10 van 2022

 1. Ik heb ook zo’n uitwisbare pen, geniaal ding! Lijkt me ook wel echt heel eng, zo’n kindje dat ergens in stikt, bah! Gelukkig kwam het helemaal goed. Ik vind ‘Me Before You’ ook echt een heel mooie film en ik baal heel erg dat het lenteweer weer even verdwenen is haha. Kom terugggg.

 2. Die voetjes zijn inderdaad schattig maar de krulletjes achteraan in zijn nek minstens even koddig. Veel plezier met het uittesten van de nieuwe oven. Ideaal om weer allerlei bakrecepten uit te proberen. Even een totaal ongevraagde tip; ik vind maagdenpalm (met van die kleine paarse bloemen) een heel mooie bodembedekker. De bloemen zijn er maar een 2 à 3 maanden maar het groen blijft heel het jaar door.

 3. Ooh, leuk he om al die korting opgeteld te zien op het einde van je ticket! Ga daarvoor graag naar de Albert Heijn, maar ‘t is wat ver dus niet voor elke week. Ik ben ook echt grote fan van die granenrepen trouwens. Ook diegene zonder chocolade met ahornsiroop! Eigenlijk komen hier enkel nog maar die koeken en Nakd-bars binnen, haha. Je week zag er fijn en zonnig uit!

 4. Klinkt als een hele fijne week Irene! Wat is dat zonnetje lekker he? Ik ben afgelopen weekend met mijn vriend en baby lekker naar het bos geweest. Heerlijk om te wandelen en daarna koffie met taart te eten 🙂 Gewoon omdat het kan ofzo. Deze week is tot nu toe niet zo fijn, maar ik zit nu even lekker met thee en blogjes op de bank, dus dat is toch een pluspunt 🙂 X

 5. Heerlijk hè, dag zonder jas naar buiten kunnen! Ik moest gisteren gewoon weer even wennen toen ik een jas aan moest;).
  Wat zul je geschrokken zijn van D. en zijn stukje appel. En dat je dan zo’n telefoontje krijgt en eigenlijk niks kunt doen, lijkt me ook best lastig, al snap ik natuurlijk dat ze je bellen.
  Prachtige bos bloemen heb je gekregen op je werk. En ik kan dus ook helemaal blij worden als ik veel bonusvoordeel op m’n bonnetje heb staan;).

 6. Ik maak er ook altijd een sport van om zoveel mogelijk bonussen te pakken, maar aangezien ik mijn boodschappen online doe is dat met een digitale pakbon. Klinkt als een hele fijne week! Hopelijk heeft kleine D niet te veel overgehouden aan zijn incidentje met de appel. Ik wens je nog zo’n week toe!

 7. Leuk om te lezen, het klinkt als een fijne week! Altijd zo fijn als je mega korting op je bonnetje ziet staan en dan later het gevoel hebt dat je allemaal dingen gratis kunt eten 🙂

 8. Zo mooi die magnolia 😀 Zo fijn dit weer he! En dat alles ineens lekker aan het bloeien is, zo lijkt het 🙂 Helemaal klaar voor de lente!
  En zo fijn die bonus deze week, heb ook echt even goed ingeslagen 😀