Wat ik nog wil doen voor mijn bevalling

Niet aan mijn bevalling denken.

HAHA. Nee serieus, dat wil ik dus echt niet te veel doen want dat bezorgt mij wel wat stress (geen slapeloze nachten, die zijn er sowieso al en ’t kind is er nog niet eens). Ik ga er nu voor ’t gemak efkes van uit dat onze baby op de uitgerekende datum – of wat later – ter wereld komt en ik voor dit lijstje dus nog alle tijd heb.

klein lijstje met dingen die ik nog voor mijn bevalling wil doen:

+ Ik nam een commode en een grote spiegel over van mijn oma en die wil ik graag opschuren en verven. Ik wil dat graag zelf doen, ook al vind mijn vriend dat ik dat in mijn ‘toestand’ niet meer moet doen. Het zal wel neig op’t gemak zijn want zo met de hand schuren en mijn kiekenforce zijn geen geweldige combinatie denk ik.

+ Ik heb eindelijk de knoop doorgehakt en henna gekocht om mijn haar te verven. Ik ga het niet zelf verven maar mijn schoonzussen komen helpen en ik heb er mega veel zin in om mijn haar terug koper te hebben. Zoals in de goeien ouwe tijd.

+ Uiteraard wil ik ook graag de babykamer af hebben, al is dat iets wat ik toch vooral aan de toekomstige vader en een paar helpende handen over laat. Een kastje verven moet nog lukken maar de muur in een kleurtje steken zie ik niet meer zo zitten.

+ Een bevallings- / geboorteplan maken staat ook nog op mijn to do lijst. Trust me, ik heb niet de illusie dat dan alles volgens plan gaat verlopen maar ik heb hier en daar een verhaal opgevangen over bevallen in ‘mijn’ ziekenhuis en laat me zeggen dat het blijkbaar wel een goed idee is om héél duidelijk te zijn over je wensen zoals verdoving, borstvoeding geven of niet, …. Ik wil dat over die dingen geen discussie is en dat niemand me van iets anders probeert te overtuigen.

+ Nu we terug met twee mogen winkelen is dat ook mijn bedoeling. Ik wil graag nog eens samen met mijn vriend naar een babywinkel, ja gewoon voor de leuk.

+ Iets wat ik al een tijdje echt graag wil doen: een massage nemen. Mijn vroedvrouwenpraktijk heeft ook een massagetherapeut en ik heb bij deze beslist dat ik toch die afspraak maar ga maken. Lijkt me zalig!

+ En als laatste: een leuke, comfy outfit zoeken om mee van’t ziekenhuis naar huis te gaan. Ik heb mijn bevallingstas al gemaakt en daar zit een outfit in maar het is meer een ik-kan-hier-in-principe-wel-mee-buiten-komen-maar-‘t-is-niet-wat-ik-in-andere-omstandigheden-zou-kiezenoutfit. Het ding is dat ik geen flauw benul heb of mijn buik nog heel dik gaat zijn, of niet meer en of ik dan in de broek ga passen die ik uit koos. Ja, ik ben daar mee bezig, laat mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 thoughts on “Wat ik nog wil doen voor mijn bevalling

 1. Dat lijkt me nog een realistische lijst. Leuke zaken ook. Hopelijk kan je volop genieten van het afwerken van die lijst. Ik snap nog steeds niet goed waarom men mensen op andere gedachten wil brengen ivm borstvoeding of verdoving. Niet iedereen kiest voor hetzelfde en dat is ok. Je kiest immers voor datgene wat voor jou het beste werkt en dat is immers het belangrijkste. Dat een kind liefde, goede zorgen en aandacht krijgt lijkt me veel belangrijker dan of de mama wel/niet met een pijnstiller is bevallen.
  zwartraafje schreef laatst over Gelezen in Augustus 2020 a.k.a. N.E.W.T.S. ReadathonMy Profile

 2. Leuk om te lezen! Hier ook de laatste weekjes voor de bevalling.
  Ik vond het geboorteplan bij mijn eerste fijn om te maken en te hebben. Uiteindelijk weet je nooit hoe het gaat, maar toch hadden mijn verloskundige en man een beter beeld doordat het allemaal op papier stond en ze het rustig konden lezen.
  En dat van die outfit begrijp ik! Je weet gewoon niet hoe je jezelf voelt. Uiteindelijk trok ik dezelfde jurk aan waarin gekomen was en thuis meteen een pyjama, maar fijner om wat leuks mee te hebben.
  Sowieso een goede tip is om leuke lounge/pyjama setjes met bijpassende kimono te kopen. Kan je lekker comfy blijven en toch verzorgd uitzien voor jezelf en evt visite!

 3. Inderdaad goed in je bevallingsplan alles neerpennen, dan moet het goed komen!
  En die foto bij deze post, HARTJES! <3
  Hoop dat alles goed met je gaat en succes nog met dit lijstje te behalen, ook al zijn het er maar een paar
  Saskia schreef laatst over 8My Profile

 4. Leuk om je haar nog eens te kleuren. En met henna weet je ook dat het helemaal safe en veilig is hé.
  Van die massage zul je ook wel deugd hebben!
  Echt gek dat die 9 maanden bijna om zijn, de tijd gaat zooo snel

 5. O, wat vervelend dat je je druk moet maken over of ze je wel serieus nemen in het ziekenhuis. Het is zó belangrijk dat ze naar je luisteren! Wat het handigst is voor het ziekenhuispersoneel, is gewoon niet altijd het fijnste voor jou.

  Ook belangrijk om alles goed door te spreken met David, zodat hij evt voor je op kan komen als jou dat niet meer goed lukt.

  Ik hoop dat je nog een paar fijne weken van je zwangerschap tegemoet gaat!

  1. Ik vind het ook vervelend. Heb er niet zo’n fijn gevoel bij ook. Mijn gynaecologe vind ik een super fijn mens en die luistert ook echt maar zij is er natuurlijk niet de hele tijd bij. David weet alleszins wat ik belangrijk vind en dat hij me moet helpen als iemand niet wil luisteren dus dat moet wel goed komen denk ik 🙂

  1. Ik hoop ook dat de baby nog eventjes blijft zitten. Die massage wil ik toch zeker wel gedaan hebben. Langs de andere kant kan dat achteraf ook nog altijd, misschien dat ik het dan nog beter kan gebruiken 😀

 6. Zo mooi dat je die commode en spiegel van je oma hebt overgenomen, toch wel bijzonder <3 . Hopelijk lukt het je om het te schuren (maar anders kan je natuurlijk een beetje hulp inroepen, want zolang het niet helemaal door iemand anders gedaan is, heb je het gewoon wel zelf gedaan, afin, die logica dus, als het nog wat verstaanbaar is wat ik bedoel)
  Geniet van de massage en het winkelen met twee!
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #25 – 32. Kleerkast opruimen en inventariserenMy Profile