Wat ik leerde van deze dag #2.

Ik schreef ooit al eens een stukje zoals dit met dingen die ik leerde van ‘deze’ dag. In dit geval gaat ‘deze’ dag niet letterlijk over vandaag -vrijdag dus- maar over gisteren -donderdag dus-.

Min prioriteit: mijn muffin.

+ Ik ben niet gemaakt om minder dan 8 uur te slapen.

+ Als ik minder dan 8 uur slaap ben ik de eerste helft van de volgende dag een zombie. Of eerder nog in slaapmodus want zombies lijken in al die films en series toch nog enigszins andere dingen te doen dan slapen en halfdood zijn.

+ Het is verstandig om na een avond weggaan met vriendinnen een shiftwissel te vragen, of nog beter; een dag congé op te nemen.

+ Een muffin staat hoger op mijn prioriteitenlijst dan mijn werkgerief. Ik heb vandaag -vrijdag- normaal een dag thuiswerk maar ik vergat mijn spullen op’t werk. Ik had wel mijn muffin mee naar huis.

+ Van dansen komen er endorfines vrij en daar word je gelukkig van. Ik dans veel de laatste tijd. Vooral in mijn living en keuken maar die endorfientjes doen toch hun werk zo te zien.

+ We zitten in een van die rare periodes waarbij je ’s morgens liefst drie jassen, een sjaal en een paar wanten aandoet om naar ’t station te fietsen en in de namiddag liefst in je nakie naar huis fietst.

+ Ik ben niet de enige die rauwe kip een beetje viezig vindt.

+ Ik ben soms gatachterlijk. Ik had op Spotify een afspeellijst opgezet en ik dacht dat het een automatisch samengestelde lijst was. Ik zat bij elk lied te denken: damn wat een zalige afspeellijst! Bleek dat ik hem zelf had gemaakt, hahaha. Ja, soms sta ik mezelf gewoon gralijk uit te lachen.

+ Een weekmenu maken is echt de bom. Niet nadenken over wat ik nu weer in elkaar moet flansen maar gewoon, flansen.

+ Ik eet héél graag prei maar ik vind het een lastige groente. Hoe krijg je op een deftige manier al dat zand van tussen die 75465824 laagjes? Waarom tranen mijn ogen van prei?

+ Voor iemand die niet kan koken, kan ik echt wel goed koken. Al zeg ik het zelf.

+ Ik ben mijn okselhaar aan’t laten staan, gewoon als persoonlijk experimentje en ik vind het niet eens zo verschrikkelijk. Ik ben nog aan’t denken of ik er iets over moet schrijven of niet, maar zit daar iemand op te wachten? Probably not.

Nu we het er toch over hebben, ik wil eigenlijk wel graag jullie mening eens lezen. Als je iets wil delen over okselhaar – of lichaamshaar in het algemeen – kan dat hieronder, volledig anoniem als je dat wil (je hoeft je naam niet in te vullen)! Bijvoorbeeld: laat jij je haren staan? Wat vind je er van als iemand anders harige oksels / benen heeft?

En als je dan toch bezig bent: zal ik iets over mijn “experiment” schrijven?

+ Er steken soms al herfstverlangens de kop op. Ik kan amper geloven dat ik dat echt zeg. Maar ’t is zo.

+ Ik vind het altijd een beetje moeilijk om dit soort lijstjes af te sluiten.

20 thoughts on “Wat ik leerde van deze dag #2.

 1. Ik ben echt zo’n fan van weekmenu’s. Als ik me niet vergis werk ik daar ondertussen al minstens 15 jaar mee. Maar het is ook echt super handig. Ik hoef me slechts één keer in de week af te vragen wat we gaan eten. Door meteen voor een hele week te beslissen merk ik dat ik meer gevarieerd kook dan voordien. Ik let er immers op dat er minstens één à twee vegetarische recepten bij zitten, slechts éénmaal pasta maximum én ik kan er ook voor zorgen dat ik restanten van de ene maaltijd kan verwerken in die van de volgende dag zodat verspilling kan worden tegengegaan.
  zwartraafje schreef laatst over Zwartraafje’s Zomerse Post Actie: terugblikMy Profile

 2. Als het een troost mag zijn, ik had in het zevende iets nog ergers voor. Mijn zevende middelbaar bedoel ik. Het was woensdag, maar ik had les in de namiddag (niet erg!) In de namiddag kwam ik erachter dat ik ’s morgens mijn leesboek had weggestoken als laatste en had gezegd dat ik alle belangrijke dingen meehad. Niet dus, want ik had mijn brooddoos niet weggestoken… 😀

 3. Ja die muffin, dat vind ik helemaal niet gek haha. Ik plan mijn leven eerder rond eten dan rond werken, oeps. Ik ben blij om over je herfstverlangens te lezen, want ik ben stiekem een beetje geïrriteerd omdat er een hittegolf lijkt aan te komen. Ik was vorige week al lekker warme ovenschotels aan het klaarmaken en ik had cravings naar pompoensoep. Ik wil natuurlijk wel herfst met zo’n 15 graden, zacht zonnetje, beetje wind, herfstbladeren en een comfy trui. Niet de versie met alle dagen regen-storm-koud, uiteraard, want dan ga ik weer zomer willen.
  Kelly schreef laatst over Single zijn: jezelf leren kennen en een portie eenzaamheidMy Profile

 4. Al jaren keiharde fan van weekmenu’s hier! 😀 (vooral omdat ik gewoon een mega-luie koker ben en ’s avonds geen reet goesting heb om nog te moeten denken wat ik nu weeral ne keer in elkaar moet draaien…)
  Ik ben zo’n gevalletje bij wie al het overtollig haar om de zoveel tijd standaard weg moet (en als ge zo’n donker type zijt gelijk ik, is dat nogal wat), maar ook daar ben ik mega lui in… Incoming: wintervachtje. En de helft van de zomer toch maar een lange broek/lang kleed. Whoops.
  Bij iemand anders? Don’t care 😉

 5. Ha, dat van dat ’s ochtends naar het werk fietsen in een stuk of drie jassen is ZO herkenbaar! Ik weet écht niet wat aan te doen deze dagen, met als gevolg dat er intussen twee truien in m’n fietstassen zitten. 🙂

  Zo blij dat ik jouw fijne blog ontdekt hebt trouwens! M’n bloglovin lijstje was een beetje dood en je wekt het mee terug tot leven!
  Paulien schreef laatst over Een nieuw beginMy Profile

 6. Wat een leuke blogpost! De manier hoe je je zinnen samenstelt met die leuke woorden van je; ik ben echt telkens fan. Zalig ook wel, veel dingen zijn herkenbaar (zeker dat prioriteit van eten hehe). Liefs!

 7. Haha, dat van die spotify playlist is echt wel grappig. Bewijst wel dat hij niet verouderd is en je nog steeds blij bent met de gekozen liedjes destijds.
  Vind het nog altijd chapeau dat je merendeel van de keren echt luistert naar je lichaam en echt die 8 uren slaap kan verwezenlijken. Ik merk van mezelf dat ik beter functioneer als ik ook ongeveer die 8 uren (of zelfs meer zoals in het weekend soms) maar vaak als ik de vroegen of onderbroken heb, zijn het er toch wel minder.

Comments are closed.