Wat ik doe als ik wel goed voor mezelf zorg.

Een paar weken geleden schreef ik een stukje over het feit dat ik soms niet goed voor mezelf zorg. Ik kreeg daar ook echt super veel reacties op waarvoor dank! Ik raakte er steeds niet aan toe om ze te beantwoorden en nu voelt het alsof het te laat is om dat nog te doen. Dat wou ik even zeggen 🙂

Anyway. Ik zit momenteel in een veel betere flow en bijgevolg ben ik ook weer beter in taking care dus dit lijkt me dan ook wel een goed moment om ook daar eens iets over te schrijven. Er zijn namelijk wel standaard een paar dingen die ik doe om goed voor mezelf te zorgen én die ik ook leuk vind.

Foto door Typedelight

Wat ik doe als ik wel goed voor mezelf zorg.

Het komt er vooral op neer dat ik een ochtend- en avondroutine heb en beter naar mijn lichaam luister.

♡ Ik reinig elke ochtend en avond mijn gezicht en smeer mijn gezicht ook in. Ik geniet ook echt van dat moment en doe het ook heel zorgvuldig en nauwkeurig. Ik ga er eigenlijk best mindful mee om zelfs. Ik besteed veel aandacht aan wat ik voel. Ik vind het wat lastig om uit te leggen maar ik kan er echt enorm van genieten om bijvoorbeeld wat olie op mijn gezicht te doen en dat dan heel bewust uit te smeren.

Mijn gezicht ’s morgens reinigen zorgt ook voor dat ik me meteen veel frisser en minder moe of slaperig voel.

♡ Ik drink veel water. Ik drink eigenlijk altijd veel water maar als ik in zo’n fijne periode zit, nog meer. Ik start dan standaard mijn dag met een groot glas water.

♡ Ik beweeg meer en ik heb meer zin om buiten te zijn. Ik vind het niet vervelend om wandelingetjes met de honden te maken. Hoe langer hoe liever! Ik heb niet altijd zin om te sporten maar ik doe het wel en daarna voel ik me nog beter.

♡ Ik heb geen moeite met de huishoudelijke taken en ik vind het zelfs leuk om er mee bezig te zijn. Als ik slecht in mijn vel zit kan ik bijvoorbeeld een hele week doorkomen zonder te stofzuigen terwijl het wel écht nodig is door alle haren die Archie en Moose verliezen. Als het goed met me gaat dan heb ik er totaal geen moeite mee.

♡ Ik ben milder voor mezelf. Het moet niet allemaal perfect gaan. Ik ben oké zoals ik ben. Ik ben een leuk mens. Ik mag fouten maken.

♡ Ik ga meer in interactie, ik post meer op social media. Nu niet dat dat per se een goede gewoonte is hoor maar ik merk wel dat als ik beter in mijn vel zit, ik ook meer deel op Instagram.

♡ Ik denk positiever. Ik kan dingen makkelijker van me afzetten. Als iets niet gaat zoals ik het in mijn hoofd had is het ook goed.

♡ Ik zoek outfits uit waar ik me zelfzeker in voel. Ik leg die ook al op voorhand klaar zodat ik daar niet meer te veel over na moet denken. Hoe minder keuzestress, hoe beter.

♡ Ik heb meer zin om te koken en om gezonde dingen te maken en ik kan me doorheen de dag ook beter beheersen. Ik heb minder zin in ongezond eten en zoetigheid en als ik er dan wel eens zin in heb vind ik het 545829 keer makkelijker om de gezondste keuze te maken. Maar langs de andere kant heb ik er dan ook perfect vrede mee als ik eens geen gezonde keuze maak. Balans!

♡ Ik houd mijn dankbaarheidslijstje weer actiever bij. Even stilstaan bij al die kleine fijne dingen is echt een oppepper en hét bewijs dat het niet per se groot groter grootst moet zijn om goed te zijn. Klein is ook fijn.

♡ Ik hou mezelf voor dat ik op de juiste plek ben en dat alles wel goed komt.

11 thoughts on “Wat ik doe als ik wel goed voor mezelf zorg.

 1. Alles komt goed, zo is dat <3
  Ik merk dat ook heel hard, het verschil tussen niet & wel goed in je vel zitten. En dat je net de dingen die je weer goed kunnen doen voelen (zoals een wandeling, ik zeg maar wat) niet doet omdat je er de fut niet voor hebt.
  Leen schreef laatst over Groene voornemens 2019: update #2My Profile

 2. Wat een fijn lijstje met positieve dingen! Heel fijn ook om te lezen dat je je wat fijner voelt. Ik merk ook eigenlijk dezelfde dingen bij mezelf op als ik me goed voel. Ik krijg vooral wat meer energie waardoor ik meer dingen wil/kan doen. Vooral wat ‘standvastiger’ zijn in je emoties is een groot ding haha. Als ik me niet zo lekker in mijn vel voel, dan komen dingen zoveeel harder aan.
  Claire schreef laatst over Vegan eiwitreep test | My Protein en Body & FitMy Profile

 3. Allemaal ontzettend herkenbaar! Ik probeer dit dan ook bewust te doen wanneer ik even wat minder in mijn vel zit omdat ik wéét dat het me helpt om bijvoorbeeld even wat minder streng voor mezelf te zijn. Ik zit nu in een fijne periode met een hele hoop blijheid en merk dat ik echt van de kleine dingen geniet!
  Simone schreef laatst over Home & Living: mijn interieurMy Profile

 4. Wat een prachtig artikel en mooi om te horen dat je weer in een goede flow zit om ook beter voor jezelf te zorgen! <3 Het is alleen al een goed teken als je weer wat meer tijd neemt om bijvoorbeeld aan verzorging te doen, te koken en wat te bewegen. Mijn lijstje zou een beetje hetzelfde zijn. Wat meer rustmomenten pakken, voldoende eten en de boel soms de boel laten helpen mij al enorm.
  Romy schreef laatst over Meer uitdaging in je leven? 11 concrete ideeën!My Profile

 5. Dit is echt zó herkenbaar! Vooral ook dat er meer interactie is als je je beter voelt. Mijn moeder belde me toevallig vorige week op: “Het is overal zo stil, gaat het wel goed met je?” Eh, het ging eigenlijk best oké, maar stilte is meestal inderdaad wel een signaal;).
  Naomi schreef laatst over Dat kan ik (niet)My Profile

 6. Ik herken veel van die self care momentjes uit dit lijstje wel! Ik maak de laatste tijd ook veel meer en moment van mijn ochtend- en avondroutine. Het is natuurlijk goed voor je huid, maar zo’n momentje even stilstaan is denk ik sowieso goed voor je. Ook het wandelen pak ik de laatste tijd weer op. Ik vind dat de perfecte manier om contact met vriendinnen te onderhouden én de deur uit te komen (zonder dat het geld kost!). Dat uitzoeken van die outfits is iets waar ik me de komende tijd mee bezig wil gaan houden.
  Sanne schreef laatst over Uitvogelen wat je écht belangrijk vindt in een baanMy Profile

Comments are closed.