Wat ik de laatste tijd zoal tekende.

Sinds januari ben ik de trotse eigenaar van een Ipad en een Apple Pencil. Ik zat al een tijdje te azen op een tablet en zo’n elektronisch potlood omdat ik héél graag teken maar het altijd net iets te veel gedoe vind om al mijn spullen uit te halen en er ook echt mee aan de slag te gaan.
Ik kocht gelijk met mijn tablet ook de app Procreate en sindsdien ben ik er toch elke week wel mee bezig. Zo’n tablet is dan echt ideaal want dat neem ik er gewoon bij als ik ’s avonds in de zetel zit et voila. Geen gedoe met potloden, gumsel, verf, … Super leuk om te doen en je kan met relatief weinig inspanning toch leuke dingen maken. Daarnaast kan ik op die manier ook makkelijker oefenen met tekenen en handletteren. Ik heb een paar digitale brush pens, ik download een tekstje via Pinterest en probeer dat dan over te trekken. Ik vind het op die manier handiger om de bewegingen aan te leren dan dat ik zelf wat zit te klooien.

Ik vind mezelf helaas nog niet écht creatief aangezien ik nog veel inspiratie moet opdoen via bijvoorbeeld Pinterest maar eens ik iets onder de knie heb, vind ik het gemakkelijker om er zelf variaties op te bedenken. Ik denk dat ik het alsmaar minder zal nodig hebben om wat ideetjes op te doen van anderen.

Maar goed, aangezien ik nu een tijdje bezig ben, leek het me leuk om mijn mooiste ‘werkjes’ eens te delen. Veel van mijn tekeningetjes (zoals de takjes hieronder) zullen jullie nog wel regelmatig zien aangezien ik die dingen graag gebruik in mijn blogposts.

Zoals jullie zien: heel veel bloempjes en takjes 😉 haha. Met andere dingen moet nog een beetje oefenen maar ik vind bloempjes net heel dankbare dingen om te tekenen. Het ziet er bijna altijd goed uit! Ik volgde een paar weken terug ook via Youtube een tutorial om van die bloemenkransjes te tekenen en dat doe ik nu ook regelmatig omdat ik het zo mooi vind. De laatste blauwige was mijn eerste probeersel maar ik vind die met de quote in de mooiste! Ik deelde hem ook op Instagram eergisteren omdat ik er zo blij mee was.

Daarnaast nog even mijn mening over Procreate: Ik vind het een mega handige app! Je kan er echt heel veel dingen mee doen. Er zitten standaard al best veel brushes bij maar je hebt op het wereldwijde web echt een shitload aan extra brushes die je kan kopen of soms zelfs gratis kan downloaden. Daarnaast is het super makkelijk werken omdat je ook met lagen werkt zoals in Photoshop. Je kan snel bepaalde elementen selecteren, kopiëren en plakken of een vorig tekeningetje toevoegen aan je nieuwe werkje. Ik denk dat de app iets van een €11 kost maar dat vind ik het helemaal waard omdat ie zo veelzijdig is en ik nu Photoshop eigenlijk niet meer nodig heb!

Teken jij weleens?

22 thoughts on “Wat ik de laatste tijd zoal tekende.

 1. Wat leuk! Een ipad pro staat ook op mijn verlanglijstje. Ik vind vooral die achtergrond die je hebt gemaakt heel mooi.

 2. Heel leuke tekeningen. Ik ben zelf spijtig genoeg niet zo creatief en ook noet geduldig genoeg om het te doen. Al zou ik het wel graag willen doen voor handletteren enzo. Mijn vriend gebruikt de app ook. Er zit ook een functie op waarbij je je “tekenevolutie” kan afspelen.

 3. Heel mooi! Een pro en pencil staan al een tijdje op mijn verlanglijstje, hoewel ik eigenlijk totaal niet goed kan tekenen. Het is gewoon één van de duizend dingen die ik graag zou kunnen. Misschien als mijn huidige iPad het begeeft

  1. Een pro was mooi geweest maar dat vond ik toch net iets té prijzig, zeker omdat ik niet helemaal zeker was of het me wel zou bevallen.

 4. Leuke dingen heb je gemaakt! Ik wil eens dringend beginnen aan het handletteren, maar kom er voorlopig niet aan. In mijn schooltijd heb ik altijd graag getekend, maar weet niet of ik dit zo goed zou kunnen.
  Evelyne schreef laatst over ✘ You Ask, I Tell Tag ✘My Profile

  1. Je moet het niet goed kunnen hé 🙂 Het is al super leuk en ontspannend op zich en oefening baart kunst!

 5. Ha, ik dacht net “ik moet toch eens vragen hoe zij die “glorious mess” tekening gemaakt heeft”… En voila, ik heb het antwoord al. 😀

  1. Ik had zo’n schrijfding (zo’n blok papier op een dingetje met een speciale balpen en als je er op schreef, kon je het synchroniseren naar je telefoon zodat je schrijfsels digitaal zijn) van Wacom waar ik soms weleens dingen op tekende maar dan moest ik alsnog alles van mijn telefoon overzetten naar m’n computer en dan nog in Photoshop kleuren dus dan vind ik dit wel handiger. Wellicht dat een echte tekentablet van Wacom dan ook wel handiger is. Haha.

 6. Superleuk! Ik vroeg het mij al of je die takjes eigen tekeningen waren 🙂
  Ik teken zelf ook al wel eens graag (soms digitaal, maar vaker nog op papier), maar ben er momenteel nog iets te onzeker over om het ook echt te gaan delen op mijn blog, vrees ik…

 7. Héél mooi! Dacht niet dat dit zo kon met zo’n Pencil 🙂
  En zoals je zegt, je kan je blog héél erg persoonlijk maken daardoor!

 8. Oooh wat gaaf, ik wist helemaal niet dat dat zo mooi kon worden! Klinkt stom, maar ik had nog altijd het idee dat tekenen op een electronisch apparaat er schokkerig en houterig uit zag. Super leuk dit! Misschien toch ook eens zo’n pen + Procreate introduceren aan vriendlief (die een iPad heeft…).
  Maudy schreef laatst over Maudy’s Maand | februari 2019My Profile

  1. Totaal niet schokkerig! Het tekent net heel vlot. En het voordeel van Procreate is ook dat je je brushes kan aanpassen om er voor te zorgen dat je lijnen wat ‘strakker’ zijn.

 9. Wat ziet dat er geweldig uit zeg. Ik heb altijd het gevoel dat het op een tablet lastig moet zijn om te tekenen, maar dat zie ik hier niet. En eh…ik houd het bij kleurplaten kleuren. Voor tekenen heb ik absoluut geen talent.
  Naomi schreef laatst over Christen en depressiefMy Profile

  1. Nee het is echt zoals je op papier zou tekenen! En misschien nog wel makkelijker 🙂 Maar kleurplaten kleuren is ook leuk ^^

Comments are closed.