Wat er in mijn handtas zit • De ongefilterde editie

Ik voel me wat onnozel dat ik nu een post schrijf over alles wat er in mijn handtas zit maar ik vind het ook grappig dus ja, haha. Dit is ook typisch zoiets waar ik altijd nieuwsgierig naar ben bij andere handtasdragers dus als je dat ook hebt ben je hier misschien wel blij mee 😉

Ik wissel af en toe van handtas maar deze blauwe van Freitag en mijn dunnere rood-witte van Freitag zijn mijn favoriete tassen. Ze zijn vrij compact maar er past heel veel in. Daarnaast gebruik ik ook regelmatig een grote totebag / mombag van Studio Noos waar mijn hele hebben en houden in past. Alleszins heb ik nu de blauwe handtas in gebruik en dit zit er in:

Ik heb gewoon alles er uit gehaald en niets weggelaten!

mijn sleutelbos
een zakdoek
gezichtszonnecrème van Caudalie
gezichtszonnecrème van Biodermal
zonnecrème van Hawaiian Tropic
een tutje
Weleda Skin Food Light
een haarelastiek bobble dingetje
mijn portemonnee
twee knijpfruitjes
een mascara

twee €2 stukken
een mondmaskertje
een Daim chocolaatje
een paar Vicks muntjes
drie rekeningskes: eentje van de Lidl, eentje van Jysk en eentje van Ikea
een metalen doosje met een assortiment pleisters
lippenbalsem in een potje
een leeg zakje van boterwafeltjes
een leeg verpakkingske van Daim


Om de paar weken moet ik eens een grote opruimactie doen omdat mijn hele handtas anders volgepropt geraakt met dingen die er niet in moeten zitten. Denk maar aan een herbruikbaar tasje (dat ligt nu standaard in de auto), van die groentennetjes (ook in de auto), papiertjes, rekeningetjes, oorbellen, half opgegeten dingen, …

De knijpfruitjes zijn voor de baby én voor mij 😉 Haha. Ideaal snackske voor het kleine hongertje. Het doosje met pleisters is eigenlijk vrij recent. Ik had altijd wel een pleister in mijn portemonnee zitten. Een tijdje terug ging ik met Laura naar de kringloop en had ze blaren op haar voeten en hadden we allebei geen pleisters mee. Sindsdien heb ik dit doosje. Er zitten allerlei soorten pleisters in: kleintjes, grote, blarenpleisters, stoffen pleisters, van die gekleurde plasticachtige dingen met diertjes en kleurtjes. Je weet nooit. Toch?

Dingen die ik weggehaald heb: de lege verpakkingen, de gezichtszonnecrème van Caudalie, het tubetje Skin Food Light van Weleda, mijn mascara, de rekeningetjes en 1 knijpfruitje. Het geld ging in mijn portemonnee en het chocolaatje en de muntjes stopte ik in een klein vakje.

Als mijn handtas opgeruimd is voel ik me weer eventjes alsof ik mijn leven op orde heb 😜

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 thoughts on “Wat er in mijn handtas zit • De ongefilterde editie

 1. Oh, dat heb ik jaren terug ook eens gedaan na een tag van Kathleen van Verbeelding. Ik vond het vooral grappig om te zien hoeveel er toen uit mijn handtas kwam. Mocht je willen weten wat er in zat dat moet je maar eens zoeken op ‘in de sjakosh’

 2. Wat leuk om te zien wat er daadwerkelijk in iemands tas zit. Moet ik misschien ook eens een keertje doen. Vind het namelijk ook altijd leuk om te zien bij een ander 🙂

 3. Wat leuk zo’n eerlijk kijkje in je tas! Ik heb nooit zoveel in mijn handtas, mijn mobiel, portemonnee, flesje water en zonnebril 🙂 Oh en paracetamol.

 4. Haha geweldige blog! En zo herkenbaar, hoewel ik geen zakjes knijpfruit in mijn tas heb (misschien maar eens toevoegen ;-)). Hoe groter de tas, hoe meer erin kan en hoe chaotischer hij wordt is mijn ervaring. Toch zou ik geen kleine tas willen en schep ik dan maar regelmatig weer (iet wat) orde in de chaos. Inderdaad bonnetjes eruit, lege verpakkingen van koekjes weggooien, zand eruit kiepen als ik op het strand geweest ben…

 5. Haha, ben heel blij om te zien dat ik niet de enige ben die een hele hoop met zich meedraagt elke dag 😉 Mijn tas is echt een enorme chaos; er zit nu bijvoorbeeld al een half jaar een fietsslot in dat ik nooit gebruik, haha. Zo’n maandelijkse opruimsessie zou voor mij dan ook best een goed idee zijn.
  Leuk om een inkijkje te krijgen! En ik snap heel goed dat je het knijpfruit net zo lekker vindt als je kindje 🙂

 6. We hebben een redelijk vergelijkbare inhoud haha. Ik ben ook iemand die altijd veel te veel meesleept wat ik bijna nooit nodig heb. Maar als ik het dan een keer wel echt nodig heb ben ik er intens blij mee. ZO heb ik ook aan mijn sleutelbos al zo lang ik me kan herinneren een klein roze Zwitsers zakmesje waar een vijl, schaar, schroevendraaier en andere dingen in zitten. Hoe vaak ik dat al niet gebruikt heb en ik anderen mee heb kunnen helpen. Net zoals mijn kleine tasje in mijn tas waar ik altijd een apotheek aan pijnstillers en hoestsnoepjes en zoiets in heb. lifesavers hoor!

 7. Haha heerlijk! Herkenbaar, die rekeningen. Ik ben een enorm slordige in mijn handtas: ik durf zo’n blog echt niet haha. Er zitten nu sowieso een aantal verfrommelde mondmaskers op de bodem.

 8. Heerlijk he, de brol uit uw sjakos halen! Bij mij zijn dat vooral lippenstiften en rekeningen. Ik heb ook zo’n compacte tas waar keiveel in geraakt. het is een oude, goedkope van de H&M, maar echt, dat is precies de tas van Mary Poppins, of van Hermelien in de laatste HP-film haha.

 9. Haha, heel leuk dat het een ongefilterde versie is! Nu heb ik echt megaveel zin in Daim. Volgende keer dat ik ze ergens zie liggen koop ik een zak, hoor.

  Je brengt me trouwens wel op het idee om nu ook een foto van mijn tasinhoud te maken en die dan volgend jaar naast mijn moederversie te leggen, haha.

 10. Als nieuwsgierig persoon vind ik dit heel interessant om te zien. Ik neem vaak een klein tasje mee met mijn portemonnee en telefoon, maar ook daar kunnen blijkbaar nog genoeg prulletjes bij.

 11. Haha bij mij is dat net zo’n zelfde verhaal. Wat er ook nog standaard bij zit, is een pamper voor Rhea voor als ik een snelle boodschap doe en ik niet denk dat er een accidentje zal zijn maar toch gerust wil zijn. En ook kousen voor als het opeens toch wat frisser wordt.
  Ik vind die knijpzakjes trouwens echt niet lekker, haha!