Wat er allemaal door me heen ging bij het herlezen van mijn oude blogposts

Ik ben van mijn vakantie gebruik aan het maken om al (toch diegene die ik nog heb staan) mijn oude blogposts eens te lezen, aan te passen en opnieuw online te zetten als ik ze terug online wil. Een tripje down memorylane van jewelste, ook al blog ik nog maar vijf jaar. Best wel bijzonder ook om te lezen vind ik. Ik rol soms eens met mijn ogen, maar kijk, een mens wordt ouder, verandert.

Ik ging door een berg emoties heen. Zo las ik bijvoorbeeld een paar post van toen ik in 2017 stopte bij mijn eerste job en begon bij de bank. Hoe enorm enthousiast ik was en hoe ik van plan was daar lang te blijven werken terwijl ik in realiteit na een jaar opgelucht mijn ontslag indiende, zonder vooruitzicht op nieuw werk. Hoe ik worstelde met mezelf en het leven. De spanning en kriebels en goesting toen we ons huis hadden gekocht. Hoe zorgelozer het leven toen was, zonder kind erbij.

Ik voelde terug verdriet toen ik las over hoe slecht ik in mijn vel zat. Ik ergerde me aan hoeveel keer ik ‘haha’ schreef. Misschien doe ik dat nu nog? Ik weet het niet. Ik vind het schattig dat ik het zo vaak over het lief heb (gehad). Dat ik kinderen wou, daarna heel stellig niet meer en hoe er dan toch een wens was en een kindje kwam. Sommige dingen lijken veel langer geleden en sommige dingen was ik helemaal vergeten. En zoals ik zei: best wel bijzonder allemaal.

Ik merk dat ik echt wel gegroeid ben als mens. Nog meer mezelf ben geworden, ongegeneerd. Veranderd in bepaalde dingen (ik bakte vroeger amper?!) en op sommige andere vlakken ook zo enorm hard niet veranderd dat ik er om moest glimlachen. En ik ben ook best wel trots op dit plekje. Ik lees soms stukjes waarvan ik me afvraag of ik ze echt zelf geschreven heb (ja, natuurlijk). Ook stukjes waarvan ik denk ‘jezusmina’, maar zo gaat dat hé.

Alvast vier blogjes waar ik soort van trots op ben:

Ode aan mijn comfortzone
Ik diende mijn ontslag in
Geheimen van het Volwassen Leven
Geheimen van het Volwassen Leven Part 2

Ik ben nog lang niet door alles heen maar ik vind het erg leuk dus ik hoop er snel mee verder te gaan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 thoughts on “Wat er allemaal door me heen ging bij het herlezen van mijn oude blogposts

 1. Best wel confronterend hé om oude blogposts te herlezen. Ik beeld me in dat het een beetje te vergelijken moet zijn met een oud dagboek doorbladeren. Die van mij zijn echter allemaal weggedaan en ergens heb ik daar soms wel spijt van. Mijn bullet journals ga ik dan ook echt bijhouden omdat ik het leuk vind er eens doorheen te bladeren en zo mijn geheugen weer op te frissen. Mijn echt oude blogposts staan niet meer online omdat ik vroeger nog niet met wordpress werkte. Ik heb ze echter wel nog op de computer staan en zeggen dat ze er na 16 jaar bloggen ietsje anders uitzien is echt een understatement. 🙂

 2. Ik ben een tijdje terug ook gaan opruimen, maar dat had meer met bewust bloggen te maken. En ook inderdaad wat artikelen weggedaan. Lekker schoon! En heb er in die 13 jaar nog héél wat over haha

 3. Ik moet ook echt minderen met die stomme haha’s. Ik wilde er deze reactie ook weer mee beginnen, I need help!!! PS: Zet je dan je recept voor ovenschotel met balletjes en ricotta weer online hehe? Dat staat in mijn Pinterest-lijst, maar hij is dus verwijderd 😀

 4. Haha, ik was laatst ook aan het teruglezen geslagen (al heb ik veel van een aantal jaar geleden verwijderd omdat het niet goed voelde allerlei dingen over mijn ex-vrouw online te laten staan) en ik werd er helemaal nostalgisch van! En tegelijkertijd ergerde ik me ook kapot, vooral inderdaad aan hoe vaak ik ook ‘haha’ typ. En helaas moet ik concluderen dat ik dat dus nog steeds doe 😉

 5. Herkenbaar, ben ook veel blogs aan het opruimen van de afgelopen 12 (!) jaar. Ik schrijf nog steeds heel veel ‘haha!’ maar ik houd het er maar op dat het bij mijn schrijfstijl hoort 😉 Maar ik snap je wel haha (shit doe ik het weer).

 6. Oooh heerlijk vind ik het om terug te lezen. Maar ik ben dan ook vrij vergeetachtig en blog nu meer dan 10 jaar, dus het is net alsof ik het voor het eerst lees soms haha.

 7. Zo leuk ja om oude posts door te lezen! Ik doe dat ook regelmatig. En ook oude foto’s doorkijken, ook heel leuk. Ik ga je oude blogjes eens lezen, leuk! 🙂

 8. Haha (ik doe het ook, het haha-en), maar dit is echt heel herkenbaar! Ik voel me hetzelfde als ik stukjes van mezelf teruglees, soms positief verrast, soms vind ik het een beetje tenenkrommend.

  Het is toch bijzonder om het allemaal terug te kunnen lezen, groot voordeel van lange tijd bloggen.

 9. Ik be dat al een paar jaar aan het doen, maar ik blog dan ok al sinds 2010 en op een bepaalde moment zelfs dagelijks.
  Vaal ligt dat lange tijd stil, maar momenteel ben ik er terug ingevlogen: ik ben ondertussen in juli 2014 aangekomen.
  Ik vind het bijzonder fijn om die oude blogposts te herbekijken en het valt me bovendien op dat ik enorme stappen vooruit heb gezet op vlak van fotograferen!

 10. Leuk dat je dit deelt! Ik ben toevallig ook door oude posts aan het gaan, dus heel herkenbaar dit. Het heeft wel wat bijzonders dat je je leven op zo’n manier hebt vastgelegd, vind ik.

 11. Ik heb je vier blogjes net gelezen, voor het eerst. Want ik volg jou nog niet zo lang maar ik vind het altijd heel fijn om hier een kijkje te nemen en jouw verhalen te lezen. Je straalt zo veel positiviteit uit, je laat het “gewone” leven zien en weet er steeds met humor een leuke twist aan te geven. Ik word er blij van.

 12. Wat grappig dat je dit stukje nu plaatst, want ik heb letterlijk deze week je eerste blogpost opgezocht. Ik was benieuwd hoe lang je blog eigenlijk al bestaat en daar kwam toen inderdaad 5 jaar uit. Ik ga eens over je comfortzone lezen nu 😉

 13. Mooi, zo’n tripje down memory lane. Ik doe het af en toe ook. Wel grappig trouwens dat ik me helemaal niet voor kan stellen dat jij ‘vroeger’ bijna niet bakte. Bakken hoort voor mij helemaal bij jou;).

 14. Ooh leuk om te lezen Irene! Ik moet echt leren minder “haha” te gebruiken, maar dat gebeurt zo vaak gewoon vanzelf hé. Toen m’n blog er uit lag, ben ik ook eens door mijn posts gegaan, echt gek hoe een mens zo kan veranderen he doorheen de tijd. Maar tegelijk inderdaad wel iets om trots op te zijn. Liefs!