Niet alle bloggers zijn introvert (maar ik wel!)

Een paar weken terug sprak ik met een paar andere bloggers af in Gent om elkaar eens in ‘t echt te ontmoeten. Veel van de mensen die aanwezig waren, noemen zichzelf introvert waardoor niet-bloggers al misschien eens durven denken dat introvert zijn een vereiste is om te bloggen (haha, stel je voor). Voor Laurence klopt dat niet en ze raakte erdoor geïnspireerd en bedacht een tag met allemaal vooroordelen over bloggen en wat daar nu echt van aan is.

Bloggen is passé

Je zou kunnen zeggen van wel gebaseerd op het feit dat het nu een en al Instagram (of iets anders? ik ben al oud he, ik ben niet meer mee 😉 ) is wat de klok slaat en schrijvend bloggen toch minder en minder gedaan wordt. Maar ik vind persoonlijk van niet. Ik denk dat schrijven, typen, nooit passé zal zijn.

Als blogger ben je introvert

Een introvert is iemand die zijn energie uit alleentijd haalt en niet uit sociaal contact (nog even voor de duidelijkheid eh). Ik ben zelf een introvert, ik volg veel bloggers die introvert zijn. Ik denk wel dat een groot deel van de blogbevolking introvert is maar het is niet dé standaard. Als introvert persoon heb ik absoluut geen nood aan veelvuldig face-to-face sociaal contact en beperk ik dat dus liever. Mijn blog is voor mij een soort van venstertje naar mijn wereld en naar de buitenwereld dat ik kan open zetten als ik er zin in heb en terug toe kan doen als ik het niet zo voel. Door mijn blog heb ik eigenlijk ontdekt dat ik gewoon zo ben en dat heeft me erg gesterkt. Ik moet niet doen alsof ik een extravert ben. Ik kan hier mijn ei kwijt bij mensen die me wel aanvaarden zoals ik ben.

Maar goed, er zijn dus evengoed extraverte bloggers. Misschien moeten we efkes een poll doen! Als je geen blogger bent en graag een bolletje wil inkleuren kan dat bij vraag 2 😉 😀

[yop_poll id=”1″]

[yop_poll id=”2″]

Bloggers zijn ook creatief

Vaak wel ja maar ik vind tegelijk ook dat je niet per se creatief bent omdat je blogt. Ik kom blogs tegen die ik gewoon ronduit saai vind of levenloos ofzo. Dat is ook allemaal subjectief he natuurlijk. Ik vind mezelf niet bijster creatief maar ik kan me voorstellen dat dat wel zo lijkt. Enfin ja, creativiteit kan zich op veel manieren uiten natuurlijk. Dat is veel meer dan alleen maar tekenen en knutselen.

Om mijn eigen niet-zo-creatief-zijn aan te tonen plak ik hier een Rawpixel collage die ik dus niet zelf gemaakt heb 😉

Anyone can blog

Awel ja dat vind ik wel. Zeker als je het zo breed ziet als het tegenwoordig is. Of iedereen dan even goed blogt, waarschijnlijk niet maar ook hier: dat is allemaal subjectief. Iedereen kan bloggen, de vraag is alleen of je het kan volhouden denk ik. Maar er zijn ook zoveel verschillende manieren om te bloggen dat er waarschijnlijk voor iedereen wel een medium te vinden is dat fijn voelt.

Bloggen neemt niet veel tijd in beslag

Bij mij soms niet, soms ook wel. Ik kies er vaak wel voor om er veel tijd in te stoppen maar het zou ook met veel minder tijd kunnen en ik schrijf dan eigenlijk alleen maar. Een stukje typen kan in principe vrij snel gaan. Het hangt er ook van af waarover je blogt en wat je doel precies is denk ik. Als je ook veel goeie foto’s wil maken, je Instagram bij wil houden, events doet, zoals Laurence doet eigenlijk, kan ik me voorstellen dat het allemaal veel meer tijd kost. Ik doe geen events, mijn mail check ik – met wat geluk – 1 keer per week en verder zie ik het allemaal wel.

Bloggers hebben een boeiend leven

HAHA. Wel, kijk. Ik vind zelf dat andere mensen een boeiend leven hebben en dat ik zelf een vrij saai, absoluut niet avontuurlijk leven heb. Mijn dagen bestaan vooral uit werken, zorgen, huishouden, slapen en dan af en toe wat prullen aan mijn blog. Niet zo bijzonder. Ik denk dat een groot deel van de mensen op deze manier leeft. Maar, door mijn blog heb ik wel véél meer oog voor al die kleine dingen die een dag toch bijzonder, leuk, speciaal maken.

Bloggen is vooral voor vrouwen

Ik denk dat er genoeg mannen zijn die bloggen maar ik ben er zelf nog niet zoveel tegengekomen. Als je een man bent en je hebt een blog, laat efkes een reactie achter! 😀

Bloggers zijn eigenlijk influencers, eh

Influencer: iemand die, bv. via sociale media, invloed uitoefent op een bepaalde doelgroep’

Als je gewoon kijkt naar de betekenis van het woord, misschien wel. Dat is niet het doel (toch niet mijn doel) maar als er wat mensen zijn die je volgen, beïnvloed je die wel, al dan niet onbewust. Dat denk ik toch, gewoon uit ervaring. Ik deel wat ik lekker vind of wat ik handig vind en daarmee beïnvloed ik waarschijnlijk mensen om die dingen ook eens te proberen. Maar als ik dan denk aan mensen die zich influencer noemen dan kan ik mij daar zelf totaal niet mee identificeren, haha.

Dus, ben ik een influencer? Wat denk jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 thoughts on “Niet alle bloggers zijn introvert (maar ik wel!)

 1. Ik ben zeker introvert en dan nog hoogsensitief ook, oh cliché ;-). Creatief als in goed kunnen tekenen en knutselen, dat dan weer helemaal niet, maar ik ben wel op andere manieren creatief, in het zoeken van oplossingen bijvoorbeeld. Een influencer vind ik mezelf dan helemaal niet. Al zie ik dat vooral als iemand die bepaalde goederen of diensten aanprijst via social media en daar doe ik sowieso niet aan mee. Vroeger had ik effectief wel het gevoel dat er meer geblogd werd, helaas haken velen af en beginnen ze dan via IG teksten te delen. Ik vind dat best wel jammer eigenlijk.

 2. Leuk om te lezen! Ik ben zeker weten ook introvert en net als jij kom ik in de blogwereld vooral andere introverten tegen, maar dat komt misschien ook omdat dat de mensen zijn die voor mij het fijnst zijn om te volgen. Daar vind ik nu eenmaal veel herkenning.
  En of je een influencer bent? Geen idee, maar ik weet wel dat ik bij jou soms heel erg lekker eten zie waar ik dan ook spontaan zin in krijg. Dus misschien wel;).

 3. Leuk om bij stil te staan! Ik vind je ergens wel een beetje een eerlijke influencer, als dat een ding is. 🙂 Ik hecht belang aan jouw mening en als jij bijvoorbeeld een bepaald artikel zou promoten, zou ik waarschijnlijk wel geneigd zijn het op z’n minst eens te bekijken!

 4. Heerlijk dit! Ik denk niet dat we per se influencers zijn. In de definitie die we de laatste tijd hanteren, waarbij je vaak iets in return krijgt voor de dingen waarover je schrijft. Maar ik denk wel dat je als blogger de kracht kan hebben om de ideeën of zelfs het koopgedrag van je lezers te beïnvloeden. Als je heel positief bent over iets en je lezers vertrouwen jou, dan kan dat een invloed hebben. Ik merk zelf dat ik dat heb met bloggers die ik ‘vertrouw’ (meestal net omdat ze nooit samenwerkingen doen).

 5. Ik ben erg benieuwd naar de uitslag van je polls! Om de stelling dat bloggers een spannend leven hebben moest ik ook smakelijk lachen, hahaha. Ik heb precies hetzelfde als jij!

 6. Ik denk dat het wel of niet influencer zijn vooral afhangt van hoeveel mensen je blog lezen en of je veel betaalde samenwerkingen doet. Ik zou iemand die gewoon over zijn of haar leven schrijft, niet per se een influencer willen noemen. Misschien inspireer je wel mensen of breng je ze op ideeën, maar je probeert ze geen producten of diensten aan te smeren (niet dat daar iets mis mee is – content creators moeten ook geld verdienen, maar voor mij hoort dat betaalde gedeelte wel bij influencer zijn).

  En ik denk ook niet dat iedere blogger introvert is, maar dat het wel een hobby is waar vooral introverte mensen zich tot aangetrokken voelen. Ik bedoel, je kunt het in je eentje doen vanachter je computer scherm en toch de illusie hebben dat je sociaal contact hebt, hahah 😛

 7. Moest je een ‘klassieke influencer’ zijn, waarbij ik direct aan ‘Instagrambabes denk die allerlei spul proberen door je strot te rammen’, nee, dan zou ik je blog niet lezen denk ik 🙂 Ik vind dat geen interessante mensen en wil niet door hen beïnvloed worden.

  Maar op een andere manier wel: vaak schrijf je over dingen die mij dan ook weer aan het denken zetten. Op die manier vind ik het wel heel waardevol 🙂
  Veel boeiender dan al die ‘perfecte’ (not! fake) mensen.
  (Oké, een beetje heel zwart-wit gesteld)