Waan je in het buitenland

∘∘∘ Door Fien ∘∘∘

De dagen zijn (jammer genoeg) weer wat minder gevuld met zonneschijn. Maar daar komt verandering in! En ik kan het zeggen, want ik beschik over een goede bron genaamd Frank Deboosere. Ik hoorde hem zeggen dat de zomer wellicht net zo heet wordt als die van vorig jaar. Dat wordt dus puffen. Het is natuurlijk wel een spijtige zaak dat we niet kunnen reizen zoals we dat graag zouden doen. Maar dat is eigenlijk niet zo erg. Want, beste mensen, je zou nog kunnen schrikken van de schoonheid van je eigen land, gemeente of zelfs dorp. Het is perfect mogelijk om te doen alsof je je in het buitenland bevindt en ik zal je even zeggen hoe je dat dan moet doen.

Om te beginnen, trek je je best iets aan waarin je je lekker comfy voelt. Daarbij moet je niet nadenken over hoe je eruit zal zien. We gaan hier namelijk voor de vakantielook, niet voor de ‘oh nee, mijn buurvrouw zal zeggen’-look. Dus haal gerust die driekwartsbroek of die veel te grote zonnehoed uit je kast, het mag!

Je neemt een grote badhanddoek, zonnecrème,  een goed boek en stapt richting de achtertuin (of de voortuin als je graag de mensen in de straat wat in de gaten houdt). Dit is het moment waar je naar dat ideale plekje zoekt. Daarbij let je best op volgende factoren: zon (niet te veel, maar ook niet te weinig), wind (wil je dat je kapsel blijft liggen of wil je een met zeebrieskapsel de dag beëindigen?) en achtergrondgeluiden (niet te veel gevroem van de auto’s of wenende kindjes op de achtergrond. Alhoewel dat laatste het vakantiegevoel ook wel kan versterken, hangt ervan af op welke bestemming je je waant). 

Eens je de ideale spot hebt gevonden, vlei je je neer op je bandhanddoek en smeer je je in (of laat je je insmeren) met van die plakkerige zonnecrème. Wanneer dat gebeurd is, ben je klaar voor de totale ontspanning. Je kan je ogen sluiten of rustig in je boek lezen. Als het maar niet te veel inspanning kost. 

Belangrijke tip: Drink voldoende! Het is belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven. Je kan op een zeer eenvoudige manier een lekker drankje klaarmaken. Zelf drink ik vooral water. ‘Boring!’, zou je kunnen denken, maar met wat schijfjes komkommer en citroen maak je van de saaie water een fancy drankje! 

Natuurlijk heeft niet iedereen zomaar een tuin. Geen nood, ik heb ook nog een aanrader voor jullie! Jullie kunnen op avontuur gaan in je eigen omgeving. Te voet of met de fiets, dat kan je zelf kiezen. Het is gewoon heel erg belangrijk dat je wegen of paden neemt waarvan je niet weet waar ze naartoe leiden. Ik verzeker je dat je zo op wondermooie plekken terechtkomt! Bovendien zal je op die manier wat meer weten zijn dan de kerk en de bakker. 

Wat deze activiteit nog 1000 keer leuker maakt, is muziek. En dan niet van die popmuziek die je voortdurend op de radio hoort. Ik heb het meer over Franse chansons of Duitse schlagers of van die Italiaanse terrasjesmuziek. Je waant je zó in het buitenland! En als je dan bijvoorbeeld met Franse muziek in je oren op weg bent en je komt zo een volkomen onbekende tegen. Dan kan je gewoon lekker doen alsof je uit Frankrijk komt en ‘bonjour’ zeggen. Heerlijk toch? 

Mijn laatste ideetje is er een voor de echte kampeerders. Het is zeer eenvoudig: zet je tent op in je eigen tuin, gooi er een slaapzak in, grabbel je zaklamp en misschien ook een kameraadje (uit je bubbel welteverstaan). Zo eenvoudig en toch zo leuk. Je hoort de nachtgeluiden, kan naar een heldere sterrenhemel kijken (als je geluk hebt met de wolken tenminste) en als het toch te koud / eng / pijnlijk voor de rug (want ja, dat was het in mijn geval) / … wordt, kan je gewoon in je eigen bed duiken! Fantastisch gewoon!

Ziezo, nu hoeven we geen dure buitenlandvakanties te boeken. We kunnen gewoon van de pracht en glorie van ons eigen landje genieten. Ik wens iedereen een formidabele #staycation (’t is hier met hashtags enal zeg!)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − tien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 thoughts on “Waan je in het buitenland

  1. Haha, ik ga deze zomer twee keer een week naar ons appartement aan zee. Eén keer met mijn ouders, en één keer met mijn lief. Al is dat laatste nog te bekijken: als we de week op voorhand zien dat het echt strontweer wordt, rijden we misschien alsnog naar Frankrijk 🙂
    Lesley schreef laatst over 7x het bewijs dat mijn brein mij haatMy Profile

  2. Er is in je eigen omgeving vaak zoveel moois te zien. Ik hield al heel erg van mijn eigen omgeving, maar ben dat de laatste maanden nóg meer gaan doen.
    Mooi artikel dit. Een vakantie in het buitenland heeft nu niemand meer nodig toch?;)
    Naomi schreef laatst over Cliënt van de rekeningMy Profile