Vragenvuur

Deze ochtend zat ik een beetje aan mijn computer, blogjes in te halen, inspiratie te zoeken, te staren naar dat digitale witte vel papier op mijn scherm. Ik wou schrijven en ik wist niet waarover en toen kwam ik bij Lieze het vragenvuur tegen en ik dacht zo, awel ja!

Photo by Jon Tyson on Unsplash

Wat ligt er altijd op je nachtkastje?

Mijn e-reader, een paar oortjes, soms mijn telefoon al laat ik die tegenwoordig vaker beneden liggen, een pannenkoekenplant, lippenbalsem en een fles water. Ik moet altijd water in m’n buurt hebben. Vind het verschrikkelijk als ik dorst heb en dan uit bed moet om water te halen.

Geen nachtlampje want we hebben geen stopcontact aan ons bed. Handig 😉

Hoe lang sta je ’s ochtends voor de spiegel?

Hmm ik denk ongeveer een kwartier? Gezicht wassen, tanden poetsen, haar kammen, smeerseltjes smeren. Als ik gedoucht heb wel langer want dan droog ik m’n haar nog ook.

Van welke slechte gewoonte geraak je niet af?

Lui zijn. Is dat een slechte gewoonte? Ik ben echt een couch potato en eens ik in de zetel zit vind ik het echt lastig daar weer uit te komen, al doe ik tegenwoordig wel m’n best.

En suiker hé. Dat is pas echt een slechte gewoonte én een verslaving.

Wat is je favoriete feelgoodfood?

Chili sin carne en frietkotfrietjes. Vooral dat laatste dus maar dat eerste is wel gezonder en vind ik echt comfortfood.

Wat geeft je energie?

Een leuk muziekje, tijd nemen voor mezelf, een wandeling maken (ik heb daar nooit zin in op voorhand maar ben toch altijd blij als ik geweest ben), eens kunnen lachen, een goeie babbel, middagdutjes.

Waarvoor zou je graag herinnerd worden?

Pfoe. Ja goeie vraag. Ik denk nu niet dat ik zo enorm speciaal ben dat random mensen zich mij gaan herinneren maar stel dat ze dat toch doen dan lijkt het me wel fijn als ze een vrouw voor zich zien die haar eigen zin heeft gedaan, die authentiek was en gewoon een wreed tof mens was. Ik hoop dat hé 🙂 Idem voor mijn familie of course.

Wat is het eerste dat je ’s morgens doet?

Mijn kleren van de grond rapen – ja ja, das misschien nog een slechte gewoonte -, naar de badkamer lopen, plassen, een paar slokken water drinken en mijn tanden poetsen.

Welke hype vind je totaal overroepen?

Ik moet hier nog eens over nadenken precies. Sowieso alles wat met diëten te maken heeft. Weg ermee. En Temptation Island kijken. Al hoop ik dat dat geen hype is. Voor de rest kan ik dus niet direct iets bedenken.

Wat was je laatste activiteit op sociale media?

Een paar stories kijken op Instagram. Gelukkig steekt mij dat na een paar mensen weer tegen en stop ik dan ook waar ik vroeger bleef gaan.

Welk talent zou je graag bezitten?

Ik zou af en toe wel wat chiller willen zijn op bepaalde vlakken. Ik vind het bijvoorbeeld tegenwoordig best moeilijk om spontaan dingen te doen of dingen niet te weten. Ik moet alles op voorhand uitgedacht en gepland hebben en als ik iets niet weet dan krijg ik daar stress van. Als iemand mij een berichtje stuurt à la: “Goesting om straks dit of dat te doen?”. Nee sorry. Dat gaat niet want in mijn hoofd had ik een dag volledig met mezelf en dan kan ik – en wil ik eigenlijk ook – niet ineens iets anders gaan doen. Misschien gaat dat beter als het in mijn hoofd terug beter is maar ik zou daar alleszins nu wel heel blij mee zijn.

Op welk lichaamsdeel ben je stiekem het meest trots?

Op mijn borsten, mag ik dat zeggen of is dat ongepast? 😜

Waaraan heb je onlangs teveel geld uitgegeven?

Aan mezelf! Ik heb een abonnement op de Flow genomen én een Goodiebox en strijkapplicaties van Eva Mouton en een uitbereidingsset van The Sims, hehe. Maar ik vind dat allemaal goed besteed geld.

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?

Mijn e-reader en ik hoop dat ik er weer weg kan tegen dat de batterij leeg is, haha. En mijn lief heb ik er ook wel graag bij. Misschien nog zonnecrème en een bikini en een boekje en iets om te tekenen en schrijven. En een zonnebril en een petje. En iets tegen de muggen en beestjes en ook iets om in te slapen. Dat is het denk ik. Oja! Misschien nog lucifers om vuur te maken en wat makkelijk eten dat weinig plaats inneemt in mijn kabas. Ik ben er van overtuigd dat David wel eten zal vinden maar gewoon voor de zekerheid hé.

Welke geur maakt je nostalgisch?

De blauwe pot Nivea.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Kan het zelf bijna niet geloven dat ik dit zeg maar ik weet het niet meer.

Waarvoor ben je altijd in de mood?

Knuffelen met mijn lief. En lezen. Daar heb ik ook altijd wel zin in. En eten. Obviously.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Doe gewoon wat je wil doen. Mensen hebben toch wel altijd een mening dus je kunt maar beter uw eigen goesting doen.

Wanneer ging je voor het laatst op de weegschaal staan?

Een week of drie geleden bij de dokter. Was alweer een paar jaar geleden dat ik dat nog deed en ik kwam tot de ontdekking dat ik ineens tien kilo meer weeg dan tien jaar geleden (wat ook niet zo raar is natuurlijk want ik was nog een tiener toen). Daarom weeg ik mij dus niet en hebben wij zelfs geen weegschaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 10 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 thoughts on “Vragenvuur

  1. Haha ik heb exact hetzelfde, dat ik alles wil uitdenken. Als dan plots “wil je straks dat doen” komt, dan gaat mijn hoofd onmiddellijk op brandalarm. Compleet ondenkbaar dat ik “plannen” met mezelf zou omgooien, en andere mensen kunnen zich dat dan altijd moeilijk voorstellen dus ik ben altijd blij om online te lezen dat ik niet de enige ben. En dat couch potato gedoe: ook herkenbaar, maar ik denk altijd: een lichaam dat in beweging is wil in beweging blijven en omgekeerd. Een keer dat ik iets aan het bakken ben ofzo vind ik het altijd minder erg om daarna ook nog iets productiefs te doen (minder erg hè, haha).
    Kelly schreef laatst over Gelezen (5): met Ciara, Dennis en EllenMy Profile

  2. Ohh, die blauwe pot van Nivea! Ik geef toe dat dat een geur is die ik echt mis sinds ik enkel nog maar proefdiervrije merken gebruik.
    Ik denk dat ik dit lijstje binnenkort maar eens overneem – mét bronvermelding, uiteraard. Zitten een paar toffe vragen tussen!