Vooruitkijklijstje voor als die hele corona voorbij is

Nu de coronamaatregelen verlengd zijn tot en met drie mei … Huilen! Nee mopje, voor mij is er nog altijd niets veranderd. Ik ben nog altijd ontspannen en blij en ik kan nog wel een maandje in quarantaine doorbrengen. Maar ik ben ook maar een mens en er zijn toch wel een paar dingen die ik heel misschien een klein beetje mis.

Ik dacht ook eerst: “Moet ik wel zo’n lijst maken want buiten winkelen, eten en mensen zien is er eigenlijk niet echt iets wat ik per se wil gaan doen als ik weer ‘buiten mag’.” Mijn leven is gewoon redelijk saai dus geen zotte reizen, reuze barbecues met vrienden of festivals op de planning maar lijstjes zijn leuk hé? Vind ik toch. Dus zie hier mijn vooruitkijklijstje voor als die hele corona gepasseerd is:

Eens kleren gaan winkelen

Ooooh jee dit mis ik dus wel echt. Zeker nu mijn buik almaar dikker en dikker wordt en ik nu wel een jurkje en twee zwangerschapsbroeken heb (ja eindelijk!) maar al mijn t-shirts te kort blijken te zijn. Mijn lief zei al dat ik dan maar t-shirts van hem moet gaan dragen (wat een liefde en opoffering hé?) maar wat meer aansluitende dingen zou ik toch wel leuk vinden. En ja eerlijk, met 1 jurk en twee broeken kom ik ook niet toe tot september hé.

Ik zou hier ook babykleren winkelen kunnen bij zetten maar ik heb ondertussen zowat half Vinted leeg gekocht dus euhm ja. Ik denk dat ik wel even toe kom met body’tjes en pyjamapakjes.

Naar de Ikea

Gewoon om daar eens rond te lopen want ik vind dat leuk ja, behalve op zaterdag. En ook om een taartje te eten en balletjes of een kaaskroketje met frietjes. En natuurlijk ook om wat dingen te kopen om onze babykamer op te vullen.

Mijn ouders en vriendinnen terugzien. En taart eten.

Ik heb dat nu zo in mijn hoofd dat als ik terug bij mijn ouders op bezoek kan ik daar taart ga eten en dat ik ook taart ga eten als ik m’n vriendinnen weer zie.

Ik vind het op zich echt niet erg om al die lieve mensen niet te zien. Ik kan best een tijd zonder en ik mis niet zo snel iemand (behalve mijn lief). Ik kan gerust een hele tijd voort met enkel berichtjes maar dat neemt niet weg dat het wat raar voelt om mijn ouders of mijn vriendinnen niet te zien, ook al zie ik ze anders ook niet elke week. Het lijkt toch alsof ik hen al een half jaar niet meer zag gewoon omdat deze hele periode zo gek en onwerkelijk voelt.

Kamperen

Ik weet niet wat het is jongens (ja oké, het mooie weer zal er wel wat mee te maken hebben) maar ik heb zo zo zo veel zin om te kamperen! Tot een paar dagen terug hoopte ik ergens nog dat het nog wel zou lukken in de zomer maar daar ben ik op terug gekomen. Het zal er niet meer in zitten dit jaar en volgend jaar heb ik een kind (what?!) en zal het ook wel weer anders zijn. Ik bedenk me net dat het eigenlijk dus toch niet echt op de lijst thuishoort aangezien ik geen concrete plannen heb om effectief te gaan kamperen. Maar toch, kamperen! Zin in!

Frietkotfriet eten maar dan op verplaatsing

Kan ik ooit een post schrijven zonder het over frietkotfrietjes te hebben. Ik dacht het niet. Ik ga wel heel blij zijn als ik gewoon mijn frietjes in mijn favoriete frituur kan eten want dat voelt toch nog altijd een beetje anders dan ze thuis eten. Vind ik dan. Ik heb echt the whole experience nodig zeg maar. In de frituur aanschuiven, aan de toog doen alsof ik nog moet kiezen terwijl ik natuurlijk al lang weet welke vleesjes en sausjes ik wil en dan een plekje uitzoeken en mijn best doen om het tafeltje niet onder te kwijlen terwijl ik wacht. Hmmm.

Mijn collega’s terug zien

Ik ben niet heel productief als ik thuis moet werken maar ik vind het ook wel weer fijn omdat me dat drie uur per dag aan pendelen uitspaart. Het enige wat ik wel een beetje mis: mijn collega’s. En eens gewoon kunnen lachen met elkaar of een beetje ventileren over een stom telefoongesprek of dwaze mail.

Samen boodschappen doen

Ja sorry maar niet echt, ik vind dat gewoon super leuk en liefst van al samen met mijn lief. Aangezien dat nu niet echt gaat en al zeker niet gezellig is, kijk ik er dus echt wel naar uit om terug samen boodschappen te kunnen doen.

Dat gezegd zijnde: ik vind het dus helemaal niet erg om thuis te blijven. Ik heb een fijn, ruim huis met een fijne, ruime tuin waar ik me heel gelukkig en veilig in voel, ik kan thuis werken, mijn lief kan thuis werken en ik ben al lang blij dat we allebei gezond zijn en dat ik op deze manier mezelf en de mensen in m’n omgeving kan beschermen. Maar een beetje vooruitkijken is altijd leuk (voorpret!) natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 thoughts on “Vooruitkijklijstje voor als die hele corona voorbij is

 1. Ik las gisteren ergens dat Ikea het recept voor hun gekende balletjes (+saus) had gedeeld. Dus als je wil kan je die tijdens het wachten op een Ikea-bezoekje alvast zelf eens uitproberen. Zelf dacht ik in het begin nog dat er een aantal zaken zouden wegvallen en dat we nu een tijdje rustig aan moeten doen maar dat we in de zomermaanden de plaatselijke ondernemers konden steunen door vaker uit eten te gaan en uitstapjes in eigen land te plannen. Maar ondertussen besef ik dat dat niet voor meteen zal zijn. Ik zou bijvoorbeeld wel met de fiets en boot naar Antwerpen kunnen reizen om de bus/tram/trein te omzeilen maar je kan daar natuurlijk moeilijk met een vriendin afspreken om iets te gaan eten indien je met zo’n mondmasker moet rondlopen. Een bestelling ophalen tot daar aan toe maar echt gezellig met iemand afspreken lijkt me al een heel andere zaak. Misschien moet ik gewoon daar taart gaan halen bij één van mijn favoriete adresjes en dan de dag nadien met een vriendin bij me thuis afspreken. Of zelf iets in elkaar flansen (iets kleins of een hele High Tea).
  zwartraafje schreef laatst over Potterhaul + sponsor spelenMy Profile

 2. Desnoods kamperen in je eigen tuin? Tentje opzetten en buiten slapen 😉
  Ik heb geen grote verlangens al kijk ik er wel naar uit om naar de kringloopwinkel te kunnen gaan (haha ja echt) en terug onze omgeving (vrienden/familie) te zien

 3. Grappig dat je je frietjes het liefst in ’t frituur opeet, ik vind het net supergezellig om ze thuis op te eten en er in de auto al een paar (oké, het halve pak) uit te pikken (terwijl mijn lief roept dat dat niet mag hehe). En jaaaa, naar de IKEA, daar heb ik al zo lang zin in! En mijn oma en opa terugzien, want die mis ik dus echt heel erg hard.
  Lesley schreef laatst over 13 dingen die ik als brildrager haatMy Profile

 4. Collega’s, vrienden en familie terugzien, daar kijk ik ook wel naar uit! En een uitstapje hier en daar, al dan niet met een etentje achteraf Maar verder brengt die lockdown ook wel rust, ik hou het dus met plezier nog even vol!

 5. Hahaha ik dacht al, bij die eerste regel van je post: wat schrijft ze nu? Ik kijk al uit naar terraskes doen (maar dat zal ook wel nog efkes zijn), naar de bib die op een normale manier terug opengaat, inderdaad naar terug in de frituur kunnen eten!!! en eigenlijk ook al naar (kleine) reisjes maken. Trouwens: iedereen spreekt over de kust en niemand over de Ardennen? Ik zal dan naar daar gaan, opgelost!
  Kelly schreef laatst over Het was van je zomerjurk en bikiniMy Profile

 6. Waarom ga je niet kamperen in de tuin?
  Extra voordeel dat je de ochtend nadien in je eigen douche kan douchen i.p.v. naar de andere kant van de camping te hossen en dan merken dat je nog muntjes moet kopen aan de ingang :p
  Kris10 schreef laatst over Zusje ad interimMy Profile

 7. Ik ben ook een introvert, maar de uitstappen met vrienden en familie heb ik denk ik iets harder nodig dan jij. Ik mis mijn vrienden heel erg. Gisteren was ik aan het wandelen met mama langs de dijk en daarvoor moet je de bib passeren. Ik denk dat gisteren pas echt binnenkwam hoe erg ik de dingen mis. Ook gewoon efkes rap naar de winkel lopen als je goesting hebt in een bepaald koekje mag niet. En net als jij mis ik het samen winkelen. De laatste tijd ga ik niet meer mee omdat ik meestal mee ga voor de gezelligheid en niet voor inkopen. Dan een kar pakken om er gewoon een kaasje of iets in te gooien is ook dom. Dus ik doe maar een keer per week boodschappen. En wij hebben geen tuin, dus buiten lezen mis ik ook enorm… maar we blijven doorgaan
  Nikita schreef laatst over Mijn positiviteit terugwinnen (en hoe ik dat ga doen)My Profile

 8. Ik word altijd vrolijk als ik jou hoor (of ja, lees) over frietkotfrietjes. Ik heb echt zin om mijn collega’s weer te zien, om te gaan kringloopshoppen en ik wil heel graag weer agilitywedstrijden kunnen lopen met mijn hond. Maar ik weet niet wanneer en hoe dat weer opgestart zal worden.
  Audrey schreef laatst over Minder zout eten: zó doe je dat!My Profile

 9. Herkenbaar lijstje! Hier is nog niet bekend tot wanneer het gaat duren (maar ik ben heel bang van nog langer dan tot 3 mei) en ik mis nu echt mijn familie. We kunnen niet met z’n allen bij elkaar zijn. Niet leuk. En ook: ik word tante één dezer dagen. Na corona wil ik eerst die baby knuffelen…
  Naomi schreef laatst over Bruiloft en autismeMy Profile