Venice Bitch

Venice Bitch! Het lijkt een uitroep van een jonge twintiger ofzo die op vakantie gaat naar Venetië. Niet? Mocht je dat denken, ik ben geen jonge twintiger meer en ik ga al helemaal niet op vakantie naar Venetië. Ik wil het wel hebben over Venice Bitch, het liedje van Lana Del Rey.

Ga ik een hele blogpost besteden aan één liedje? Jawel. Ik heb hem ook al een paar terug naar mijn concepten verplaatst maar als je dit leest heb ik hem dus toch gepubliceerd!

Ik heb dat niet zo snel dat ik écht grote fan ben van een artiest. Ik hoor heel veel dingen graag en vind weinig dingen echt niet goed. Doorheen de jaren zijn er wel wat schone stemmen geweest waar ik vaker naar terugkeerde uiteraard maar Lana is toch een specialleke.

Toen ik tegen het einde van 2019 daar in mijn donkere tunnel, zwart gat of – laten we het beestje bij zijn naam noemen – mijn depressie zat, was Venice Bitch een van de liedjes die ik zonder problemen, zonder het beu te raken, gerust twee, drie uur op repeat kon zetten. Ik ging dan een tijdje in de zetel liggen met mijn koptelefoon op om gewoon in het nummer te verdwijnen.

Veel van die liedjes die ik toen luisterde kan ik nu niet meer beluisteren zonder dat ik er een naar gevoel van in mijn buik krijg. Ik moet dan altijd terugdenken aan die periode. Ik heb daar nu niet bepaald nood aan maar daarnaast ben ik ook bang dat ik me dan ook echt weer zo ga voelen. Met dit liedje is het anders, ik ben het blijven beluisteren. Het is niet per se de tekst die me zo aanspreekt. Ik bedoel, er zit niet echt een diepere betekenis in voor mij. Het is gewoon puur de muziek en de combinatie met haar stem. De sfeer die in het liedje zit. Ik krijg er een beetje een nostalgisch gevoel van.

Als ik dit liedje luister voelt het alsof ik effe op adem kan komen, eventjes kan wegzakken in een zacht kussen en dan kan ik er weer tegenaan. Gek hé? Hoe dat zo gaat met muziek.

Een paar andere favorieten: CherryCarmenIn my feelingsWest CoastRadioDoin’ TimeFuck it I love youCaliforniaArt DecoThe Blackest DaySalvatoreChemtrails Over The Country Club

Ik weet dat muziekposts niet jullie favoriete posts zijn maar goed ja, ik doe lekker mijn eigen zin hier 😉 Ben eigenlijk ook benieuwd of jullie zo’n liedje hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 thoughts on “Venice Bitch

  1. Ja, heerlijk als muziek gekoppeld wordt aan een herinnering! Ik kan zo los teruggeblazen worden naar een bepaalde plaats of een bepaald gevoel. What’s a girl to do is een nummer dat ik kan blijven spelen zonder het ooit beu te worden en dan vooral in de auto, en Dog days are over ook.

  2. Ik luister eigenlijk bijna nooit naar Lana! Misschien toch maar eens doen 🙂 Ik heb ook echt veel nummers die veel voor mij betekenen, of waar herinneringen aan vastzitten (zowel positief als negatief). Verder zijn artiesten die ik echt graag luister Taylor Swift, Maisie Peters (zij is nog zo onbekend! Maar haar eerste album is net uit en zoooo goed) en Birdy!

  3. Ik vind het altijd zo bijzonder dat je liedjes echt onthoudt met een bepaald gevoel of met een bepaalde herinnering. Ik heb echt veel liedjes waarbij ik terugdenk aan een bepaalde gebeurtenis of periode in mijn leven, zo leuk. fijn dat je dit nummer nog wel kunt beluisteren zonder negatieve herinneringen!

  4. Ik heb zelf echt zo een haat liefde relatie met Lana. De ene keer kan ik echt mee in haar opgaan en de andere keer denk ik echt: BAH! Dit is niks voor mij! Maar eerlijk is eerlijk, da heb ik wel me meerdere artiesten. Ik ben ook echt zo iemand die een nummer da ze leuk vind elke dag blijft luisteren tot ik het beu ben, maar er is één nummer dat ik sinds 5 maart 2020 nog altijd bijna dagelijks luidkeels meezing en dat is Somewhere van Halsey.

  5. Heeeeerlijk Irene, hoe cool dat ge daar een blogpost aan wijdt! Ik heb ook wel wat nummers die dergelijke betekenissen voor me hebben. Veel nummers van Feeder doen me aan vroeger denken, en Manchester Orchestra aan m’n burn-out herstel…

    En ‘t is gelijk ge zegt, tekst is niet altijd even belangrijk. De melodieën in combo met de stem, de energie… Da’s vaak al genoeg ☺️ We luisteren op dezelfde manier naar muziek denk ik. Al was dat al langer dan vandaag duidelijk voor mij 😀

  6. Ik ben jaren geleden naar een concert van Lana geweest en het was geweldig. Daarna verloor ik haar muziek een beetje uit het oog, dus ben blij dat je over dit liedje post! Heel mooi <3

  7. Echt mooi dat een liedje zo’n betekenis voor je kan hebben! Enne: gecombineerd met een mooi persoonlijk verhaal is er niks mis met muziekposts, hoor. Vinnikdan.