Vakantieplannen maken.

Ik heb er nog maar net drie weken vakantie opzitten maar hier ben ik al met een stukje over mijn volgende vakantie! What can I say, ik hou van mijn werk maar ik hou ook van verlof.

Net zoals vorig jaar hebben vriendlief en ik een weekje vakantie in oktober. Vorig jaar konden we een super cheap reisje boeken naar Mallorca waar ik heel erg van genoten heb maar aangezien we dit jaar al wat kosten gemaakt hebben (en nog zullen maken) is het de bedoeling om ook deze reis wat budgetproof te houden. Ik ben dan ook al een tijdje verschillende opties aan het afwegen.

Een vliegreis.

Het is een mogelijkheid dat we net als vorig jaar een vliegreisje doen, het moet alleen wel weer heel budgetproof zijn en een vliegreis is toch vaak niet zo goedkoop. Ik kijk regelmatig op bijvoorbeeld Voyage Privé of websites van reisagentschappen waar ik heel snel door de budgetreizen kijk om dan weg te dromen bij reizen naar de Dominicaanse Republiek of Mexico, haha.

Vaak zijn die goedkope reizen ook met Ryanair en nu ja, daar hoor je ook niet echt fijne berichten over. Het is niet mijn eerste keuze maar ik sluit een vliegreis zeker niet uit.

Kamperen.

Ik weet niet of het in oktober nog mooi weer zal zijn (hopelijk wel natuurlijk) maar ik vind kamperen ook een optie. Ik vind het super leuk om te doen, het is chill, je hoeft niet te ver te gaan en het is toch op en top vakantiegevoel. Wij kamperen sowieso al elk jaar al met Davids familie maar ik vind het net daarom ook weleens leuk om er eens met ons tweetjes met de tent op uit te trekken.

We zouden dan waarschijnlijk wel gewoon weer naar Zeeland gaan want dat vinden we een super mooie streek en we kennen het daar vrij goed maar een andere mogelijkheid is ook dat we gewoon eens zot doen en ergens helemaal anders heen gaan. Of dat we net zoals een paar jaar terug op een paalcamping onze tent opslaan.

Een huisje of appartement huren.

Ooit huurden we eens een appartementje via Airbnb (toen we een paar jaar terug tussen Kerstmis en Nieuwjaar Amsterdam bezochten) en dat is ook nu zeker een optie. Ik bekijk sinds kort echter ook andere aanbieders zoals Interhome. Het voordeel aan zo’n huisje is dat het vaak heel budgetproof is en je toch wat comfort hebt. Ook niet onbelangrijk: als we een huisje zouden nemen, kunnen we er eentje zoeken waar de honden welkom zijn. Het belangrijkste is dan natuurlijk dat we er gewoon met de auto heen kunnen dus Frankrijk of Duitsland zijn wel opties dan! En het is fijn dat we dan ook met de auto de buurt kunnen verkennen of wat uitstapjes kunnen maken.

Staycation.

Net zoals onze vakantie die net voorbij is zouden we ook in oktober voor een staycation kunnen kiezen en gewoon thuisblijven en zelf wat leuke uitstapjes doen. Heel erg budgetvriendelijk (afhankelijk van de uitstapjes dan) , we moeten geen oplossing zoeken voor de hondjes en we kunnen in ons eigen bed slapen, haha. Ik vind het helemaal niet erg om thuis te blijven aangezien ik graag in mijn huis vertoef en we hier ook genoeg leuke dingen kunnen doen.

Een citytrip.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat we een week weg moeten. We zouden ook een citytrip kunnen doen en dat kan ook met de auto of met het vliegtuig. Alleen ontdekten we in Amsterdam dat wij niet het type mensen zijn die urenlang in een stad gaan rondstruinen, drie dagen lang. Wij zijn meer van het snel wat dingen bezichtigen en dan chillen, wat natuurlijk ook gewoon kan. Ik wil zelf al super lang graag nog eens naar Londen of een bezoekje brengen aan Schotland of Ierland en voor zo’n blitzbezoek is een citytrip natuurlijk ideaal!

Er zijn nog wel meer soorten reizen die mogelijk zijn maar aangezien we ook ‘maar’ een week hebben willen we niet te lang onderweg zijn. Een dag in de auto vind ik zelf niet erg omdat ik dat net heel leuk vind, maar een dag met een bus vind ik dan weer minder interessant. Ik gok nu dat het zal gaan tussen de staycation, een huis huren of kamperen maar uiteraard zullen jullie tegen dan ook weten wat het geworden is!

Heb jij nog ideeën?

€€€

Photo by STIL on Unsplash

21 thoughts on “Vakantieplannen maken.

 1. Wij gaan in september een weekje naar Zuid-Frankrijk met de trein. (Kwam, parkingkosten meegeteld, even duur uit als met het vliegtuig.) In oktober of november plan ik ook nog een weekje (of alleszins een halve week) vrij, gewoon om thuis te chillen (of de verhuis te beginnen voorbereiden). Ik heb een staycation af en toe gewoon nodig!
  Leen schreef laatst over Project Niks Kopen: #1stukpermaandMy Profile

 2. Wij kijken altijd op Travelbird (Bestaat terug maar is eigenlijk secret escapes in Travelbird kleedje).
  Altijd mooie prijzen en bestemmingen die we zelf niet meteen zouden kiezen maar is ons altijd al super goed meegevallen.
  Ik denk dat we nu al 5x via hen geboekt hebben.

 3. Wij hebben waarschijnlijk nog wat verlof in november. Gelukkig heb ik ook een zus wonen in het Zuiden van Frankrijk. Meestal beter weer én heel erg budgetproof. Maar daar heb jij natuurlijk niet echt iets aan 🙂
  Kris10 schreef laatst over Stoefbox: de inhoudMy Profile

 4. Wat een fijn vooruitzicht weer! Haha, ik zal ook altijd blijven uitkijken naar vakanties hoor, hoe leuk ik mijn werk ook vind. Ben benieuwd waar jullie voor gaan kiezen. Ik heb zelf een paar jaar geleden een citytrip gedaan naar Schotland en ook een uitstapje naar de natuur daar gemaakt. Misschien dat zoiets een goede combi is voor jullie? Deze blog van Truusje maakte me ook heel enthousiast over een vakantie naar Engeland: https://desandwichformule.nl/reizen/op-vakantie-naar-het-peak-district-al-mijn-tips/.
  Sanne schreef laatst over De 10×10 challenge: met 10 items op vakantieMy Profile

 5. Ahh, heerlijk! Ik ben zelf ook mijn vakantie aan het plannen, zo’n zin in!

  Je kunt er ook met de trein op uit! Een rondreis door België/Frankrijk bijvoorbeeld, of heen vliegen naar…Spanje ofzo (lekker warm nog) en terugreizen met de trein. Bijvoorbeeld naar Madrid vliegen en dan treinen naar Baskenland, ergens mooi halverwege Frankrijk, en terug naar België. Als je het in drie ettappes kunt verdelen hoef je ook niet iedere dag in de trein en heb je overal ongeveer twee dagen.

  Wat het ook wordt, veel plezier alvast!
  Petra schreef laatst over With Ups and DownsMy Profile

 6. Vakanties plannen is zo leuk! Ik snap je citytripgevoel, ik ben dat ook al snel beu. Mocht je in oktober nog op zoek zijn naar goed weer, dan zijn de Canarische Eilanden wel leuk. Niet te ver en wel een beetje zonzekerheid.
  Kelly schreef laatst over Ik ging naar zee!My Profile

 7. Veel hangt natuurlijk af van wat je wilt, als je nog zon wilt dan moet je in oktober waarschijnlijk al wat verder gaan.
  Maar een staycation met wat daguitstapjes kan ook super tof zijn.
  Annelies schreef laatst over Lieze checkt in #154My Profile

 8. Plannen maken zijn altijd leuk! Voorvreugde is de beste vreugde 🙂 Maar ik denk dat je er met David vanzelf wel uitkomt wat ’t gaat worden. Zelf heb ik voorlopig geen verlof (nogal logisch in mijn geval…) maar ik wil zelf ook sparen voor reisjes, leuke uitjes. Leven is meer dan werken alleen

 9. Leuk dat je alweer plannen kan maken. Ik laat de keuze vaak afhangen van hoezeer ik nood heb aan rust. Als ik er een lastige periode op heb zitten, dan wil ik liever niet op citytrip. Maar wat je ook kiest, geniet alvast van het plannen 🙂

 10. Persoonlijk zou ik kiezen voor een citytrip of midweek ofzo.. Ik heb steeds mijn tijd nodig om te recupereren, dus enkele dagen na je reis nog enkele dagen vrij alvorens weer aan het werk te gaan is steeds ideaal voor mij. Ik ben benieuwd naar wat jullie zullen kiezen en uiteraard naar het verslag nadien 😉
  Evelyne schreef laatst over Life #33 | De liefde voor mijn jobMy Profile

 11. Hahahaha wat toevallig; het huisje waar ik zat met mijn familie in Zwitserland afgelopen week was ook onderdeel van interhome! Was een fijn appartement, trouwens (: Ik wil ook graag in oktober een weekje weg dit jaar – en dat gaat ook lukken met mijn vakantiedagen, woehoeee. Moet alleen nog even vragen aan mijn baas of het mogelijk is. En dan wil ik het liefst naar Griekenland met mijn mams samen, maar ook dat idee moeten we nog even vormgeven. Ik kan ook alleen gaan, maar ik denk dat ik het gezelliger vind om samen met iemand te gaan. En aangezien iedereen OF een vriend heeft en daar liever mee gaat, OF niet weg kan in oktober, OF het financieel misschien niet helemaal voor elkaar krijgt (en ik het gewoon super goed kan vinden met mijn mams) lijkt het me leuk om met haar te gaan! Anyways: leuke plannen, ik ben heel benieuwd wat het gaat worden voor jullie! Denk trouwens dat kamperen in oktober wel kan, alleen dat ligt het aan de plek waar je naartoe gaat misschien? En een citytrip is natuurlijk eigenlijk altijd goed! Veel liefs!
  Stella schreef laatst over Mijn ‘even-een-stapje-terug’ tipsMy Profile

 12. Lekker toch, om vast vakantieplannen te maken. Dat maakt je werk ook weer een stukje makkelijker, als je iets leuks in het vooruitzicht hebt. Ik geloof dat ik kamperen in Zeeland in oktober wel een beetje een risico vind als ik kijk naar het weer, maar je kunt het ook heel erg treffen.Ik vind een dag in de auto zitten trouwens ook heerlijk. Als je een korte ‘break’ wilt, is een nachtje in een B&B misschien ook nog een optie? Kun je de dag ervoor en erna bijvoorbeeld een citytrip doen.
  Naomi schreef laatst over Boekenpraat: Post voor mevrouw Bromley (Stefan Brijs)My Profile

 13. Wat heerlijk zeg, jullie vakantie in het vooruitzicht! Het najaar is ook echt de perfecte tijd om er nog even tussenuit te gaan. Ik ben heel benieuwd waar jullie uiteindelijk voor kiezen. Eigenlijk klinken alle opties superleuk.
  Ik vind zelf een stedentripje naar een zonnige bestemming in oktober altijd wel lekker, maar weet niet of dat er dit jaar nog van komt bij mij 😉 Wie weet!
  Romy schreef laatst over Wat ik tegen mijn 20-jarige ik zou willen zeggen?My Profile

Comments are closed.