Unsuccessful adulting #3

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik het soms nogal moeilijk om me te gedragen als een volwassen mens. Dat is natuurlijk iets compleet subjectief maar oké, ik heb wel een beetje een idee van wat “de maatschappij” bedoelt met je als een volwassene gedragen. Ondertussen is het alweer een eeuwigheid geleden dat ik nog een lijstje als dit opstelde, so here we go!

☆ Ik vind het eng om dingen die ik nog nooit heb gedaan alleen te doen. Ik doe het wel hoor, als het echt moet. Maar ik vind het eng. Ik heb dat eigenlijk vooral als ik ergens heen moet waar ik nog nooit was. Dan heb ik liefst dat iemand met me meegaat. Niet alleen omdat ik dan gezelschap heb maar ook omdat het dan niet zo opvalt dat ik een sukkel ben. En ook omdat ik bang ben de weg kwijt te raken (zelfs in een gebouw hé) en ik me met twee altijd minder opgelaten voel als ik dan zoiets voor heb.

☆ Ik vind het moeilijk om een volledig goed functionerend huishouden te hebben. David en ik zijn op dat vlak allebei wel hetzelfde. We laten gerust de was twee of drie weken liggen waardoor de berg dan zo hoog geworden is dat ik het weekend erna vier of vijf wasjes moet draaien om alles weggewerkt te krijgen. Dan nemen we ons voor om het vanaf nu echt goed bij te houden en na twee weken loopt het weer in de soep.

☆ Ik weet niet sinds wanneer ik dit verworven heb, maar ik ben enorm ongeduldig geworden. Als ik in m’n hoofd heb dat we een nieuw tapijt nodig hebben, dan moeten we nu, onmiddellijk, stante pede naar de Ikea om een nieuw tapijt. Ik haat het om toe te geven maar ik kan er ook best chagrijnig van worden als ik merk dat ik ergens lang op moet wachten.

☆ Ik heb welgeteld drie setjes matchende lingerie (die ik amper draag) en daarnaast heb ik alleen maar vrij kinderachtige onderbroeken. Haha. Voor mij primeert comfort boven sexy of matchend. Bovendien vind ik het echt zottekeswerk om per bh matchende onderbroeken te kopen (en duur ook).

☆ Ik kan soms de simpelste dingen niet zelf bedenken. Zoals toen ik laatst een prachtige rode vintage plooirok in huis kreeg en ik hem niet over mijn kon kreeg. Ik was al een beetje sipjes aan het worden en aan het bedenken dat ik het ding dan maar weer ging door verkopen toen David zei dat ik hem toevallig heel misschien weleens over mijn hoofd zou kunnen aantrekken.

☆ Ik vertoon soms nogal obsessief gedrag vrees ik. Ben ik fan van een artiest of een bepaald liedje, dan doe ik niet anders dan dat album of dat ene liedje draaien. Non stop. Ik had het met Cola van Camelphat, Bellyache van Billie Eilish, Dancin’ van Aaron Smith, … maar ik heb het ook met boeken. Ik denk dat ik daarom graag series lees. Het boek is uit maar het verhaal gaat gewoon door en ik kan mezelf nog wat langer in die wereld wentelen.

☆ Ik heb het misschien ooit al eens vermeld maar ik kan echt niet hoofdrekenen. Ik vind het zo moeilijk soms! Ik heb nu zo’n extra beveiliging ingesteld op mijn blog waardoor ik sommen moet maken als ik wil aanmelden. In het begin kreeg ik wel relatief simpele sommen zoals 4 x 1 of 5 + 7 maar de laatste tijd zitten er ook sommen bij die wat moeilijker zijn en dan moet ik soms toch wel even nadenken. Goeie oefening, dat wel.

☆ En nog iets met getalletjes: klok lezen. Om de een of andere reden maak ik in mijn hoofd een rare kronkel. Als ik zie 14.30u, maakt mijn hoofd daar half twee van. Of omgekeerd heb ik het ook soms. Dan zegt iemand half twee en maakt mijn hoofd daar 14.30u van. Raar! Ik weet het nu wel dat er op dat gebied iets mis gaat in m’n hersentjes dus ik verzeker me er dan ook zeker 5424 keer van dat ik het wel zeker bij het juiste eind heb.

☆ Ik voel mij soms zo’n overenthousiast kind dat vijfhonderd keer zijn moeder een elleboogstoot geeft om iets leuks aan te wijzen. Dan zit ik met mini Moose in m’n armen in de zetel en gaat het zo: “Omg David kijk hoe schattig! David kijk! Oh David zie die pootjes! Och kijk nu hoe cute! Haha zie hij maakt zo’n lief geluidje! Kijk zijn oogjes! Kijk zijn staartje!”

46 thoughts on “Unsuccessful adulting #3

 1. Ik koop gewoon al mijn ondergoed in het zwart, dan matcht het altijd 😀
  Ik vind enthousiasme tonen juist een heel mooie eigenschap! Mensen die hun vrolijkheid tonen over iets, dat werkt gewoon kei-aanstekelijk.
  Leen schreef laatst over Gouden randjes #22My Profile

 2. Haha super herkenbaar en grappig om te lezen. Ik heb welgeteld nul matchende lingeriesetjes. Aan de kassa bekijken ze me altijd super raar als ik enkel bh’s koop, maar ik vind de broekjes in een lingeriewinkel gewoon duur en die zitten niet goed ofzo.
  Annelies schreef laatst over (Niets) NieuwsMy Profile

 3. Dit is echt zo’n leuk lijstje. Hoofdrekenen gaat me nog steeds vrij goed af maar het valt me vaak op dat we dat dus nog maar zelden moeten doen. Toen ik eerder deze week dat van je nieuwe rok las was ik vooral heel blij dat ik niet de enige ben die haar rokken op die manier aandoet. Soms ook gewoon omdat ik me dan niet hoef te bukken maar er hangen er ook één of twee in mijn kast waarbij dat gewoon de enige manier is om ze aan te krijgen.
  zwartraafje schreef laatst over Foto-update #141My Profile

 4. Omg dit is zo herkenbaar… Ik stel afspraken uit ‘omdat ik niet alleen wil gaan’ (vind bet ook vreselijk om alleen ergens binnen te stappen, ook al weet ik dat ik er 10 mensen ga kennen, ik moest maar eens de eerste zijn!), ik kan geen analoog uurwerk lezen,… Mijn kinderen vragen bijna dagelijks ‘hoeveel 12 en 12’ is, en hoeveel dan ‘24 en 24’ is etc, en na een paar keer moet ik het gewoon opgeven. Zo blij dat ik niet de enige ben..

  1. Amai ik ben ook blij dat ik niet alleen ben hoor! 😀 Ik haat het dus ook om ergens binnen te stappen, zelfs als ik er mensen ken. Vind het altijd altijd altijd zo’n awkward moment! Ik ben wel liefst als eerste ergens, dan valt het me altijd beter mee 🙂

 5. Leuk lijstje Irene! Dat hoofdrekenen en klok lezen is bij mij ook nog steeds een dingetje. Zal ook altijd wel zo blijven, haha. Ik herken me ook echt in die niet matchende setjes trouwens. Een dure hobby is dat! Ik heb nu de strategie dat bijna alles zwart is, of met uitzondering wit. Dan “matcht” het eigenlijk altijd wel, ook al is het geen setje. Life hack ;). Ik stapel de was ook erg op! Maar dat doe ik voor een deel ook bewust, om wat groener te zijn en geld te besparen.
  Sanne schreef laatst over Ministedentrip: 24 uur in UtrechtMy Profile

  1. Jep, doe ik ook. Ik wil wel iemand zijn die matchende setjes heeft maar weet ook dat ik er niet het karakter voor heb. Dus behalve een paar oudere setjes in andere kleuren die al langer meegaan ( maar waar ik toen ook al 3 broekjes per BH voor kocht ) zijn hebben de broekjes allemaal wel een wit of zwart accent of zo. Mijn sokken zijn dan weer wel megakinderachtig. Met prentjes VEEL makkelijker te matchen uit de wasmand die hier ook soms lang kan staan… Alleen moet ik nu aan de bijna 8-jarige dochter vragen om te helpen omdat ik niet kan onthouden of die unicornsok van haar of van mij is…

   1. Haha zalig! Mijn sokken heb ik dan weer liefst gewoon zwart dus dat is ook makkelijk uitzoeken in de was 😀

 6. hahaha ik hou hiervan! Ik heb dit ook. Ik draag nooit dezelfde lingerie, net als de was. Die blijft bij mij ook altijd liggen. Leuk artikel

 7. Wat een heerlijke en herkenbare blog 🙂

  Dat van die lingerie en niet bijpassende broekjes kopen heeft gelijk ook een voordeel. Die dingen zijn meestal van ubersynthetische stof gemaakt, helemaal niet gezond voor je microklimaat daar beneden. Dus dat is gewoon een heel verstandige keuze 😉

  Ik vrees dat ik ook wat schuldig ben aan dat obsessief gedrag. Arme werkmannen indertijd die zo vaak naar Fleet Foxes hebben moeten meeluisteren. Voor de rest heeft er gelukkig niemand last van aangezien mijn man toch meestal gaan werken is wanneer ik ‘doordraai’ 😉 (Tenzij ik aan het poetsen ben maar dan moet ie niet klagen maar blij zijn dat hij het niet moet doen.)

  Ik wil het hier en wel nu, ook schuldig (soms). Vooral dingen voor in de tuin, en laat ongeduld en tuinieren nu net niet goed samengaan.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project 1. Een spaarpot kopenMy Profile

  1. Jaaa dat gevoel heb ik dus ook en meestal zit het nog niet fijn ook, van die fancy broekjes. Ongeduld en tuinieren lijken me nu inderdaad ook niet de beste combi maar ik ben op dat vlak ook ongeduldig. Ik heb laatst bloempjes gezaaid en ik kan niet wachten tot ze er eindelijk door komen. Alleen kan ik er niets aan veranderen dat ze er niet nu al uit komen dus daar heb ik dan wel vrede mee :p

 8. Grappig, vooral je kinderonderbroeken.
  Ik lees je blog nog maar recent en gok dat je veel jonger bent. Ik ben een gezin met 6 en die wasjes zijn bij mijn dagelijks verplichte kost, maar dan 2 of 3 per dag 🙂
  Zou geld geven om er maar 6 te hebben om de zoveel weken! Hemels!
  Isabel schreef laatst over 40 dagen bloggen bloggersMy Profile

  1. Mijn god meen je dat? Ik kan het me niet inbeelden dat ik elke dag twee of drie keer zou moeten wassen! :p Ik vind dat ook altijd zo irritant, dat droogrek in de living dus ben blij als ik het weer kan opbergen maar dat van jou staat dan praktisch permanent uit? Brr. Respect! 😀
   (Ik word 28 trouwens)

 9. Tsja… Vroeger dacht ik ook dat volwassenen altijd alles onder controle hadden. Blijkt dat ff tegen te vallen! :O 😉

  1. Haha ja dat had ik ook! Dacht dat ik mijn hele leven op de rit zou hebben als volwassen mens maar dat blijkt dus inderdaad dik tegen te vallen. Of ja, het valt niet tegen hoor eigenlijk 😉

 10. Ik kan mij in heel wat dingen die je hier vermeld heel erg vinden. Het hoofdrekenen bv, ik ben daar een ramp in. Ik moest als kind echt heel veel doen om die simpele sommetjes in mijn hoofd te krijgen. Het lukt mij echt niet 🙁 En dingen alleen doen die ik niet gewend ben van te doen heb ik ook. Zoals ergens alleen naartoe rijden zonder dat ik er al geweest ben vind ik zo angstig! Gelukkig heb ik een mama die bijna overal met me meegaat en als ze bv niet kan om mee te gaan rijden we vooraf eens tot ginder. Drop mij bv in een bos of op een plek waar ik niets ken en ik loop verloren. Ik raak ook niet thuis volgens mij. En het slapen heb ik ook. Ik heb mijn slaap nodig en kan dus niet bv eens een avondje uit om er dan ’s ochtends vroeg terug uit te moeten. Niemand snapt dan dat ik niet eens iets kan gaan drinken als ‘k ’s anderendaags moet gaan werken. Ze verklaren mij zelfs soms zot, terwijl ik dit gewoon de normaalste zaak van de wereld vind. Ik snap dan eigenlijk niet waarom je ’s avonds tot laat uitgaat en ’s anderendaags een vroege shift ofzo hebt.
  Evelyne schreef laatst over Anno 2019 | Hoe is het blogleven?My Profile

  1. Ja dat vind ik nu ook wel echt normaal hoor dat je niet uitgaat als je ’s morgens vroeg op moet. Oh ik zou het verschrikkelijk vinden en me op voorhand al zorgen maken over hoe weinig slaap ik zal hebben.

 11. Wat een leuk artikel! Haha, het zijn van een overenthousiast kind herken ik maar al te goed :p Om gek van te worden soms (vooral voor mijn omgeving ;-)).

  1. Haha blij dat ik daar toch niet alleen in ben 😉 Mijn vriend is eerst ook altijd heel enthousiast maar na elke por wordt het iets minder :p

 12. Hahahaha wat leuk om te lezen, sommige dingen zijn zo pijnlijk herkenbaar. Dat van hoofdrekenen: auw. Ik heb dat ook en mijn ouders vinden het absurd. En dan dat slapen, zó herkenbaar. Als het aan mij ligt, krijg ik iedere nacht 9 uur slaap. En als ik een nacht écht slecht slaap, dan wil je de volgende dag niet bij mij in de buurt komen. Tsja. Ik denk (hoop?) dat we allemaal wel zo onze niet-zo-volwassen trekjes hebben toch? 😉
  Maudy schreef laatst over Maudy’s Maand | februari 2019My Profile

  1. Dat denk ik ook hoor! 🙂 Ik heb ook gewoon geen wiskundig inzicht. Mijn vriend en ik zaten laatst bezig met procenten (’s avonds in bed hé, kun je je voorstellen) en ik begreep het gewoon niet hoe hij aan het getal kwam. Na de vijfde keer geduldig uitleg te hebben gekregen kon ik het ergens wel volgen maar toen ik het dan met een ander getal ging proberen ging het weer mis :p Ach ja, ik heb andere talenten 😉

 13. Leuk om te lezen. Het is heel herkenbaar dat ik als ik iets zie en ik vind dat ik het nodig heb, of iets voor in huis etc. dan wil ik het ook wel meteen gaan halen. Ik probeer dat enthousiasme nu een beetje te temperen 🙂
  Darina schreef laatst over Gelukkige momenten in Parijs #6My Profile

 14. De helft is ook op mij van toepassing hoor.

  Trouwens een perfect draaiend huishouden is zo overrated. Perfectie is nergens goed voor want de energie die dat kost gaat niet op in de baten. Het moet gewoon net goed genoeg zijn om chaos en de nadelen die je daarvan ondervindt te vermijden.

  Bij hoofdrekenen moet ik bij een sommetje getallen altijd splitsen: 57 + 25 = 57 + 3 + 2 + 20 = 82

  Ik lig de laatste maanden ook altijd tussen 22u en 22u30 in bed. Onlangs was ik met het werk weg en op restaurant en zaten we om 22u nog aan ons dessert en ik viel om van de slaap!! Iedereen maakte plannen om nog naar de bar te gaan en ik kon niet wachten tot we van tafel wegkonden en ik naar mijn bed kon wegsluipen.

  1. Oh daarom vind ik van die uitjes ook nooit echt leuk omdat ik gewoon weet dat ik te laat in bed zal liggen. We hadden voor nieuwjaar een etentje met mensen en daar kwam het dessert om middernacht en toen ik eindelijk dacht dat we naar huis konden, haalde de gastvrouw nog een taart boven ook. Ik zat al sinds 22u in zombiestand.
   En bij hoofdrekenen doe ik het ook zoals jou! Veel makkelijker 🙂

 15. Haha, wat een leuk lijstje 🙂
  Misschien is het ontmoedigend, want ik ben een stuk ouder dan jij, maar wat jij met de was hebt, heb ik met andere dingen. De diepvries bijvoorbeeld. Na een tijd zit die altijd vol met vanalles dat we toch niet opeten, en kan er niks meer bij. Of de kelder. Oh my god, de kelder. Mijn dochter lachte me onlangs uit dat ik om de zoveel jaar mijn kelder moet uitmesten. Omdat het een stort geworden is. En het lukt dus niet om dat in orde te houden.

  1. Haha wij hebben dat nu ook met onze dressing die geen dressing meer is. Van zodra onze kleren daar uit waren, werd dat kamertje vol gepropt met spul waar we in huis geen plek meer voor hadden. Of dingen die we nog eens moeten uitzoeken wat er natuurlijk nooit van gaat komen :p Zelfde verhaal met onze zolder maar dat is vooral mijn vriend zijn gerief dus ik vind dat hij dat maar moet opruimen :p

 16. Ik durf me ook soms missen wat het uur betreft. Mijn man is een West-Vlaming en hij zegt het uur op een andere manier: 14u30 is daar ‘tweeënhalf’ terwijl ik het half drie noem. Om misverstanden te vermijden zeggen we nu standaard veertien uur dertig. Zo kan je niet missen :-).

 17. Haha, wat een leuk lijstje dit! Wat jij hebt met ongeduldig zijn, heb ik ook precies op die manier. Ik moet echt acuut naar de winkel om iets te kopen als ik het in mijn hoofd heb. Dan kan ik soms niet eens een dag wachten. Iets met overenthousiasme 😉 En matchende lingeriesetjes bij elkaar zoeken, is ook gewoon vaak niet haalbaar. Mijn strategie is om standaard zwarte strings te kopen, waar (vind ik dan!) elke soort beha bij past 😉
  Romy schreef laatst over Action shoplog: vrolijke posters, home deco & knutselspullenMy Profile

  1. Slim ook gewoon altijd dezelfde broekjes te dragen! 🙂 Ik heb ook wel veel basics maar alsnog passen mijn bh’s daar niet bij. Maar het stoort mij eigenlijk ook niet hoor, de enige die mij in mijn ondergoed ziet is mijn vriend.
   Mijn vriend is met dat acuut dingen willen meestal diegene die zegt: ‘Zouden we niet nog een dag wachten en eerst online eens kijken of we het ergens voor een betere prijs vinden?’ Nope. We gaan er nu om!

 18. Haha, leuke blog. En stiekem wel een paar herkenbare dingen. Bijvoorbeeld dat ik iets gelijk wil hebben als ik vind dat ik het nodig heb. Je moet maar zo denken: dat is goed voor de economie.
  Naomi schreef laatst over Houd het vast op houtMy Profile

 19. Hahah wat grappig om te lezen! Maar ach volwassenen gedrag is inderdaad maar subjectief. Ik kan soms de simpelste dingen ook nier bedenken en mijn slaap heb ik ook echt heel erg nodig!
  Silke schreef laatst over Ik word blij van mensenMy Profile

  1. Ja misschien wel! Maar ik ken ook genoeg ‘volwassenen’ die net heel laat gaan slapen. Het zal er ook maar van af hangen of je een avondmens bent of niet denk ik.

Comments are closed.