Typisch mij

Omdat ik al eens graag over mezelf praat nog maar eens een lijstje met dingen die typisch mij zijn.

+ Mijn hoofd maakt soms rare kronkels. Iemand vertelt iets, in mijn hoofd begin ik daarover na te denken, dat escaleert, ik reageer en dat gaat dan over iets totaal anders waardoor de persoon in kwestie in de war is (en waarschijnlijk ook denkt dat ik een raar mens ben). Een klein voorbeeldje: Mijn lief is iets aan’t vertellen over patatten, ik begin te denken dat ik ooit eens zei dat God mij bij moest staan omdat mijn twee mannen patatten kunnen eten dat het geen naam heeft. Ik dacht dan over God na, dan Jezus en Maria en toen bedacht ik dat de Jozef eigenlijk een beetje ne sukkelaar is. Kreeg een vreemde blik van het lief toen ik dat zei. En dat gebeurt allemaal op 2 seconden.

+ Ik heb 524 verschillende handschriften. Ik wissel al graag eens af en het hangt ook af van het ding waar ik mee schrijf en de soort papier waar ik op schrijf.

+ Mijn muzieksmaak is echt all over the place. De ene dag is het Rammstein en System Of A Down, de volgende dag is het Angèle. Dan eens Eric Satie, dan de liedjes van Aladdin en dan ook nog eens Warhaus en Balthazar of ja de Spice Girls en Beyoncé. (ik weet niet maar als’t om muziek gaat kan ik echt ein-de-loos doorgaan).

+ Ik bots elke week wel een keer met mijn hoofd tegen de dampkap. Ook al woon ik hier nu iets meer dan vier jaar en sta ik elke dag in de keuken en weet ik dat dat ding daar hangt en dat ik er regelmatig tegen bots. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen dus ik ben geen ezel.

+ Ik kan heel stellig zijn in bepaalde dingen en dan is er maar weinig plaats over voor discussie. Zo laat ik mijn baby nooit in zijn eentje wenen, gaan mijn tenen krommen van dingen als Herbalife en mensen die andere mensen begeleiden in vb sporten of eten zonder daar een degelijke opleiding voor gevolgd te hebben, wou ik een Land Rover en geen andere auto, ben ik vaak overtuigd van mijn eigen gelijk (ik heb dan ook meestal echt gelijk natuurlijk 😉 ) en vind ik dat ik geen dingen moet leren eten.

+ Ik ben zot van planten maar vergeet ze meestal elke week eens water te geven. Dat die dingen zo enorm groeien hier in huis is mij eigenlijk een raadsel. Goeie lucht ofzo zeker?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 thoughts on “Typisch mij

 1. Ah, ge doet mij eraan denken dat ik mijn planten dringend moet water geven!!
  Die verschillende handschriften, ik heb dat ook. Als tiener veranderde ik om de paar weken van handschrift. Nu is het wat stabieler maar inderdaad pen of balpen maakt al een héél groot verschil. Zou dat een psychopatisch trekje zijn misschien, een gespletenheid in ons karakter?

 2. Chance dat ik met mijn hoofd niet aan de dampkap kom of ik zou er ook eindeloos tegen botsen. Het huis dat we gekocht hebben heeft trouwens geen dampkap hahaha, of ja, jawel, maar die zit in de plaat ingebouwd, hoe raar is dat???

 3. Ja dat van Herbalife en al die brol!! Echt waar, als iemand over zo’n dingen begint kan ik daar ook over doorgaan :p vaak als het over rechtvaardigheid gaat maar ook gewoon over onbenullige dingen. Planten geef ik ook amper water en mijn handschrift verandert ook, al is het eerder op een spectrum slordig – proper haha.

 4. Haha, wel fijn dat jij die sprongen in je hoofd onthoudt! Ik ga ook van hot naar her en weer terug, maar binnen die paar seconden ook alweer vergeten waar ik allemaal aan dacht :p.

 5. Oeh hier zitten wel een paar herkenbare dingen tussen. Zoals die vreemde kronkels in je hoofd, herbalife en mensen die andere mensen begeleiden qua voeding en sport zonder daar een degelijke opleiding voor gevolgd te hebben of nog andere dingen moeten leren eten 🙂

 6. Die eerste is ZO herkenbaar! Ik heb ook vaak van die random gedachten en dan begin ik op een bepaald moment iets te vertellen tegen mijn vriend dat ik dan zo logisch mogelijk probeer te formuleren, maar meestal vergeet ik dan weer een essentieel stukje context waardoor hij er niks van snapt.

 7. “ben ik vaak overtuigd van mijn eigen gelijk (ik heb dan ook meestal echt gelijk natuurlijk ) en vind ik dat ik geen dingen moet leren eten.” Dat had ik zo kunnen schrijven ook, haha :D. Ik kan ook best stellig zijn in bepaalde dingen, dat krijg ik ook elk jaar als feedback op het werk van collega’s. Ik ben daar zelfs zo stellig in dat ik vind dat dat iets is dat ik niet per se moet veranderen aan mezelf :p.

  Dat van je handschrift is best speciaal. Ik heb echt maar 1 handschrift, heel groot en echt nog met letters zoals je ze hebt aangeleerd gekregen in het 1ste leerjaar (dus een geschreven r in plaats van een hoofdletterachtige r enzo van die dingen). Mijn handschrift is daardoor heel herkenbaar.

 8. Wat grappig van die handschriften zeg! Ik kan aan elkaar en in blokletters schrijven en dat is het wel. Hoewel het met de ene pen wel netter is dan met de andere;).
  Ik herken dat eerste punt helemaal. Volkomen logisch toch, waar je dan uiteindelijk met je hoofd belandt. Dat mensen dat niet snappen, is gewoon onlogisch;).

 9. Ahhh zo gezellig de dwarrelende sneeuw 🙂
  Hahahaha nummer 1 dat kan zo ik zijn! In twee seconden tijd heb ik een half boek geschreven in mijn hoofd en komt er ook wel eens iets voor anderen totaal onlogisch (voor mij HEEL logisch) uit 😀 Daar komt bij mij dan ook bij dat ik verhalen van anderen vaak al door heb of begrijp welke richting het op gaat voordat ze klaar zijn met praten en dan dwaal ik ook al af. Achja..
  De derde ook heel herkenbaar, ik luister echt op mood. Of als ik te lui ben gewoon mijn playlist met van alles en nog wat, wat dan ook alle kanten op gaat.
  En hier ook een grote kluns met stoten, vingers open snijden, vallen.
  Bij zoveel dingen op je blog denk ik altijd, dat is precies ik! 😀

 10. Haha zalig lijstje! Ik vergeet mijn planten ook altijd, maar intussen heb ik het gevoel dat ik hen ‘geleerd heb dat ze maar eens in de 2 weken drinken krijgen en daar mee moeten leren leven’ en dat lukt hehe. Dat van dat handschrift bracht direct heel wat herinneringen mee naar boven, op school vroeger wisselde ik ook elke week van handschrift (nog altijd schone herinneringen aan de keer dat ik de puntjes op de i als dikke bollen deed). Ik weet niet of ik het nu nog echt zou kunnen, dat switchen!

  Trouwens: sneeeeeeuw! Fijn dat die terug is!