Tuinverbouwingen part 29893. Wat we nog graag willen doen.

Vorige zomer konden jullie al lezen over onze tuin en wat een enorme klus het was om dat ding volledig leeg te maken en iets of wat op te knappen (lees ook: omheining opzetten, dan weer in 40 graden en brandende zon, dan weer in de gietende regen). Vandaag kunnen jullie een beetje wegdromen met mij over wat we (of ja, vooral ik dan 😉 ) nog graag willen doen met onze tuin.

Toen wij ons huis kochten was de tuin een groot nest. Zo’n typische oude mensen tuin met allemaal hokjes en stukjes omheining en ergens stond er ook nog een soort van kippenhok. Ik heb daar ooit een keer het deurtje van open gedaan en laat ons zeggen dat ik wou dat ik dat niet had gedaan. Bovendien was zowat 1/3 de van de tuin niet omheind wat ervoor zorgde dat mensen daar hun rotzooi kwamen dumpen (wat ik trouwens niet snap want het was overduidelijk wel een tuin maar goed, dit is niet de plek om me druk te maken over hoe stom mensen soms zijn).

Anyway, vorige zomer hebben we dus met mijn schoonfamilie alle hens aan dek gezet en ik kan nu zeggen dat onze tuin er van ver best prima uitziet. Hij is alleen wel wat kaal en niet bepaald gezellig. Daar is dus nog wat werk aan.

Wat wil ik nog graag in onze tuin hebben:

Gras. First things first. We hebben gras maar het is nogal dun bezaaid. Toen we ons gras zaaiden vorige herfst was het niet bepaald de meest ideale temperatuur en hoeveel zaad we ook strooiden, het bleef bij de huidige bezetting, om het zo te zeggen. Zoals ik zei, van ver ziet het er goed uit, van dicht iets minder. Ik wil dus graag nog wat bij zaaien.

Bloemen. Ja, ook ik droom ervan om ooit een stukje in onze tuin te gebruiken voor bloemen. Liefst zo’n mengelmoes van veldbloemen die dan gewoon hun gang kunnen gaan en waar ik dan op z’n tijd een mooi boeketje uit kan plukken. Hoe we dat precies gaan doen met twee monsters van honden is nog maar de vraag, maar a girl can dream hé?

Weg met de veranda. De veranda die wij nu hebben is echt een blok aan ons been huis. Ten eerste is het ding véél te groot en er zitten gaten in. Bovendien vind ik het minder gezellig omdat ik alsnog het gevoel heb in huis te zitten in plaats van in de tuin. Ik heb eens gekeken naar pergola’s en dat lijkt me wel een betere oplossing. Toch een beetje beschut (wel nodig in ons belgenlandje!) en toch ook echt buiten. En als we dan toch wat meer afgesloten willen zitten kunnen we er altijd een schuifpui bij fixen. Dat is eigenlijk een glazen wand die je kan verschuiven. Luchtiger en minder aanwezig dan die loodzware veranda deuren die ik nooit echt goed open en toe krijg.

Wat bomen en grassen. Het is niet dat onze tuin in een bos moet veranderen (al zou David dat wel graag willen, haha) maar een paar extra bomen mogen wel. We hadden een paar maanden terug best veel bomen gekocht (ik denk wel 15 stuks) maar daar zat een of andere rare kever in waardoor alle bomen op 2 na dood zijn. We hebben die exemplaren geplant en wat siergras gekocht maar omdat de tuin best groot is, mag er nog wel wat opvulling bij.

Een schommel. Love schommelen. Geen verdere uitleg nodig.

Een mooie tuinset. Oooh wat zou ik hier blij mee zijn! Zelfs als al de rest niet lukt moet dit toch wel lukken vind ik. Ik wil een tafel, stoelen en een ligbed. En een parasol ook.

Een terras. Om mijn mooie tuinset op kwijt te kunnen en in het zonnetje te kunnen ontbijten in de zomer.

Beschutting. Zoals je kan zien is de omheining achteraan de tuin helemaal open. Op zich stoort het me nu niet heel erg en zo enorm veel mensen komen er ook niet voorbij, maar ik zou op termijn toch graag iets van beschutting tegen nieuwsgierige ogen hebben.

Ook al vind ik die tuin soms te veel gedoe en te groot en zie ik op tegen alles wat we nog zouden kunnen en willen doen, toch heb ik ook héél veel zin om er iets leuks van te maken zodat we wat meer buiten kunnen leven als het weer dat toelaat.

Heb jij een tuin?

€€€

19 Reacties

 1. 23 februari 2020 / 19:22

  Ik heb een tuin maar die past denk ik tien keer in de jouwe 😀 Ga er toch ook bloemen en minstens één boom inproppen, en de rest is voor de moestuin. Zo’n afdak voor over (een deel van) het terras zie ik ook nog wel zitten, dan kan je nog buiten zitten ’s zomers ook al regent het wat.
  Leen schreef laatst over Het begon met de windMy Profile

 2. 8 februari 2020 / 12:14

  Oh, wat een heerlijk stukje, daar gaan jullie zoveel mee kunnen doen. Heel benieuwd hoe het zich verder gaat ontwikkelen! Een schommel zou ik ook nog wel willen in onze tuin, al is er niet echt plaats voor een aparte constructie. Ik moet eens kijken of een van de bomen een tak heeft die stevig genoeg heeft om een schommel aan op te hangen 🙂
  Le petit requin schreef laatst over Maand in woord en beeld: januari 2020 #2My Profile

 3. 6 februari 2020 / 14:07

  WOOW, wat een heerlijk grote tuin! Een pluktuin met een hekje erom moet toch wel lukken? En dan een schommel of een hangmat, een paar grote bomen (in Nederland staan er altijd veel op Marktplaats om gratis af te halen, misschien in België ook wel?), ik zie het al helemaal voor me.

 4. Kaylin
  28 januari 2020 / 18:05

  Wow, ik schrik er altijd van wat een grote lap grond jullie hebben. Sowieso zal het wel moed en vooruitgang geven eens het zonnetje schijnt.

 5. 26 januari 2020 / 09:09

  Heerlijk, zo’n blank canvas waar je nog alle kanten mee uit kan!
  En leuk, zoveel ‘ingrediënten’ om erin te verwerken. Ik zou zeggen: aan de slag met een plattegrond en tekenen maar 🙂
  Ik denk trouwens met deze ruimte, dat twee (of drie) plaatsen om te zitten, echt wel kunnen. Dan kan je altijd kiezen voor zon of schaduw.
  Moest je nog een leuke boom nodig hebben, is Krentenboompje (Amelanchier) ook wel een leuke. Mooie kleur bij uitlopen blad, mooie bloesem, eetbare vruchtjes (maar snel zijn eer de vogels ermee weg zijn) en prachtige herfstkleur. Of fruit zoals Evelyne zegt is ook erg leuk maar wel even in de gaten houden dat er ook bestuiving gebeurt dus meestal heb je twee rassen nodig.

  Wij hebben ook een tuin. Ik zou echt niet meer zonder kunnen. ’t Is de plaats waar ik tot rust kom, waar ik me kan uitleven en waar ik kan aarden.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #15 – 22. Mijn staart doneren aan Think Pink & 23. Een nieuw kapselMy Profile

 6. 24 januari 2020 / 20:32

  Wat een mooie grote tuin. Maar ik geloof meteen dat dat met veel werk komt. Bij mijn vorige balkon van zo’n 8m2 vond ik het al veel werk om de bladeren die erop gewaaid waren op te ruimen. Een fijne tuin lijkt me wel een heerlijke verlenging van je woonkamer in de warmere maanden.
  Shirley schreef laatst over Hoe veilig is de nachtbus in Vietnam? + tips voor jouw reisMy Profile

 7. 24 januari 2020 / 16:55

  Wat ziet het er al mooi uit, jullie tuin! Fijn werk verricht 😉 Wij hebben ook een grote tuin en vroeger toen ik klein was bestond die nog uit een groot stuk land die mijn vader dan beplante met aardappelen en groenten. We worden allemaal een dagje ouder en dat is nu omgetoverd tot de helft gras, de helft een tweede terras 🙂 Daar staan ook 2 appelbomen waar we elk jaar lekkere appelmoes van maken. Misschien wel een ideetje als je niet weet welke boom je wil planten? 😉
  Evelyne schreef laatst over Kleine gelukjes #2 | To do’s, thee en je mooiste trui uit de kast halenMy Profile

 8. 24 januari 2020 / 16:24

  Dat belooft een hele leuke tuin te worden! Al denk ik dat je hondjes er nu ook al dol op zijn: zo’n ruimte! Nog een kleine tip over dat gras: je kan ook grasmatten kopen (ik bedoel geen kunstgras, maar écht gras) . Dat hebben wij gedaan toen we onze tuin renoveerde, dat gaat sneller dan gras zaaien en je ziet er nu helemaal niets van. 🙂

 9. 24 januari 2020 / 12:52

  Mooie, grote tuin hebben jullie. Ik kan me voorstellen dat daar al heel wat werk in is gekropen! En oh man, ik droom echt van een veranda. Zo’n modern exemplaar dat de koude en warmte makkelijk buiten kan houden. En graag ook eentje zonder loodzware deuren natuurlijk. Fijn om jullie plannen te lezen!
  Sarah schreef laatst over 15 dingen die veranderen als je ouder wordtMy Profile

 10. 24 januari 2020 / 12:04

  Een klein tuintje zonder ruimte voor een schommel maar als het mooi weer is probeer ik toch ‘niet thuis’ te zijn 🙂
  Kris10 schreef laatst over Friyay FelixMy Profile

 11. 24 januari 2020 / 11:38

  Wat een tuin! Daar kan ik, in de rand rond Gent, alleen maar van dromen. Sowieso kan je er iets heel moois van maken, maar zo’n dingen vragen natuurlijk tijd ;-).

 12. 24 januari 2020 / 10:23

  In mijn nieuwe huis ga ik een gigantische tuin hebben maar ik denk dat dat nog lang een stuk zand gaat zijn, want niet direct budget om er iets mee te doen 🙂
  Annelies schreef laatst over Die vele kleine dingenMy Profile

 13. 24 januari 2020 / 09:04

  Jullie hebben echt zo’n mooie grote tuin! Een schommel past daar inderdaad perfect in, heerlijk!

  Wij hebben vorig jaar in een deel van de tuin een bloemenmix gezaaid die vlinders en insecten aantrekken. Het was heel leuk dat er echt van het voorjaar tot het begin van het najaar nieuwe bloemen kwamen opzetten! We hebben voor het vaste plekje waar onze hond altijd ligt een paadje gemaakt, en om het bloemengedeelte heen een soort mini-hekje gemaakt van takken. Dat zorgt er bij Sproet voor dat ze er niet in gaat, maar dat verschilt natuurlijk per hond, haha.
  Audrey schreef laatst over Je financiën bijhouden: een must voor iedereen!My Profile

 14. 24 januari 2020 / 09:03

  Wij hebben een overkapping, ideaal maar neemt wel het licht in onze woonkamer en keuken weg.. dus misschien dat we er ooit nog twee lichtkoepels in gaan maken. En we moeten sowieso nog onze voor en achtertuin nog aanpassen.
  Rachel schreef laatst over De keuken van onze dromenMy Profile

 15. 24 januari 2020 / 08:00

  Wauw, wat een mooie grote tuin! Dat is wel iets anders dan mijn kleine balkonnetje 😛 Leuk om te lezen wat jullie plannen allemaal zijn! Dit kan haast niet anders dan een prachtige tuin worden. En een schommel..hoe leuk!
  Romy schreef laatst over Wat staat er in mijn badkamerkastje?My Profile

 16. 24 januari 2020 / 07:47

  Een schommel is een goed idee! Wat een heerlijk grote tuin hebben jullie zeg 🙂 Ik heb nu een huis zonder balkon of tuin en mis het echt ontzettend. Maar goed, ik ben ook aan het kijken voor een nieuw huis vanwege onder andere die reden!
  Anne schreef laatst over Mag ik al naar bed?My Profile

 17. 24 januari 2020 / 06:48

  Oeh, een schommel en een pluktuin… Veel beter dan dat wordt het niet! Wel heel erg balen van die bomen die het niet overleefden.
  Naomi schreef laatst over De fladderaarMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.