Trouwvoorbereidingen

Ondanks dat ik met mezelf had afgesproken pas eind juni de antwoorden te lezen kan het niet laten om af en toe eens te gaan piepen wat jullie invullen in mijn vragenlijstje. Ik vroeg onder andere of jullie graag over iets willen lezen en daar haal ik veel inspiratie uit. Bijvoorbeeld ook voor deze post! Blijkbaar willen jullie graag iets lezen over de voorbereidingen voor onze trouw dus bij deze 🙂

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo goed weet waar ik moet beginnen, haha. En ook dat het eigenlijk best lang duurde voor we echt gestart zijn met voorbereiden. We trouwen binnen een paar weken (deze maand nog!!!) maar zijn eigenlijk pas écht met voorbereiden begonnen in de laatste twee weken. Daarvoor hadden we al wel een paar dingen gedaan maar nu steken we toch een extra tandje bij. Ik zal deze post opdelen in stukjes over verschillende delen van onze trouwerij (ik vind dat een tof woord!).

Uitnodigingen

Er moeten nog 2 mensen een uitnodiging krijgen maar die zijn wel al op de hoogte dus het is eerder een formaliteit. Uitnodigingen maakte ik in Canva (zie de foto hierboven), super simpel, snel, en keileuk. Vind ik. Ik wilde geen cliché heel sjieke uitnodigingen in crème en met frullen en bloemetjes, ook al vind ik dat ook wel mooi. Ik vind dit veel beter bij ons passen. Ik liet kaartjes drukken (formaat van een postkaartje) en op de achterkant staat gewoon:

WIJ GAAN TROUWEN!
Kom je mee vieren?

En dan het uur en de plek waar onze gasten moeten zijn. Niet te veel poespas.

Kleding

We hoeven gelukkig niet in ons Eva en Adam kostuum te trouwen. We hebben allebei onze outfit gevonden en ook D’tje heeft een outfit. Alleen zou ik voor hem toch nog graag voor iets anders kijken omdat ik een beetje twijfel over de kleuren en of het niet een beetje too much is. Maar het is niet noodzakelijk dus ik heb er geen stress om. We willen heel onze trouwdag low budget houden. Onze outfits zijn dat ook. Mijn vriend had eigenlijk op voorhand al een super duidelijk beeld van hoe zijn kostuum er uit moest zien en hij heeft gelukkig ook een kostuum gevonden zoals hij het zich had voorgesteld en dat voor een super fijn prijsje.

Het enige wat ik voor mijn trouwkleed voor ogen had was dat ik geen traditioneel en geen duur trouwkleed wou. Ik heb 10 compleet verschillende jurken gepast van verschillende merken (H&M, Needle & Thread, maje, La Redoute, Asos) en uiteindelijk een kleedje gevonden waar ik mij helemaal op mijn gemak in voel. Qua schoenen wist ik het wel al lang op voorhand: een paar sneakers of een paar sandalen. Ik ben uiteindelijk voor de sandalen gegaan omdat ik die al een hele tijd op mijn verlanglijst stonden. Juwelen, ook check! Ik deel na onze trouwerij uiteraard foto’s van alles 🙂

Make-up ga ik niet dragen en de dag ervoor ga ik naar de kapper en ik hoop dat mijn haar dan mooi genoeg is, haha. Ik wil het graag voor het trouwen zelf los laten en dan gewoon in een dot op mijn hoofd doen voor het feest of als het te warm is. Ik hoef geen opsteekkapsel ofzo. Ik heb wel gedacht om mijn haar te krullen maar ik kan het zelf niet en ik wil voor de trouw zelf niet te veel volk in mijn huis, haha. Daarbij wil ik eigenlijk gewoon echt als mezelf trouwen en aangezien ik mijn haar nooit krul, hoeft het op de dag zelf ook niet.

Eten

Dat hebben we nog niet natuurlijk en er is ook niets geregeld. We gaan een barbecue houden in onze tuin en zijn van plan om vleesjes te bestellen en op te halen. De rest van bijgerechtjes en dessert (vooral dessert, ik heb daar nu al zin in!) gaan we zelf maken. Alleen moeten we daar nog een beetje over nadenken. Zowel over wat we gaan serveren als hoe we het precies gaan regelen. Maar dat komt wel in orde. Ik moet er gewoon eens tijd voor maken.

Locatie + aankleding

Hetgeen waar het grootste deel van onze voorbereidingstijd in kruipt! We gaan dus barbecueën in onze tuin maar je moet weten dat ons terras echt heel erg lelijk was. De verf bladerde van de muren, en dan de vloer! Dat waren nog de oude bruine omategels uit onze veranda die we grijs hadden geverfd maar waar ondertussen de verf ook van af bladerde. Mijn vriend had op die tegels ook al onderdelen van de auto geverfd dus er hing ook al zwarte verf op, en ook nog roze verf van een experiment met de keukenkastjes. Enfin, lelijk en echt absoluut totaal niet feestelijk. We hebben lang nagedacht over een oplossing: uitbreken en iets anders leggen? Maar wat dan? Leischilfers, houtschilfers, tegels, afgeronde steentjes, … Het is nep gras geworden. Dat klinkt heel fout en waarschijnlijk ook lelijk maar het is echt super leuk geworden! We gaan dit ook gewoon zo laten tot we ooit ons huis gaan verbouwen. Het is een tweedehands grasmat met super zacht, fluffy nep gras. Leuk ook om met blote voeten op te lopen. De muren rondom ons terras hebben we gisteren wit geverfd. Niet normaal wat een groot verschil dat is!

De rest van de tuin kleden we nog aan met wat bloemen en ons hoge gras. We haalden leuk servies en stoelen in de kringloop en trokken ook eens naar de Ikea voor wat extra versiering zoals theelichtjes, tafellaken, servetten, … Ik zie van twee dingen heel specifiek hoe ze er uit moeten zien op onze dag maar al de rest is nog een klein beetje vaag. Ik denk dat ik gewoon op het moment zelf ga zien hoe het wordt, haha. Ik wil ook niet te veel rondkijken op Pinterest want ik krijg daar een beetje stress van. Wat ik wel heel leuk vind is dat mijn schoonzus een vlagjeslijn aan het maken is. Ik heb zelf niet zo veel zin om veel te diy’en dus ik vind het wel tof dat iemand anders er wel tijd in wil stoppen.

En dan voor de rest

Fien gaat onze foto’s maken. Ook hier moeten we eigenlijk nog eens over nadenken, haha. Ik heb wel een plek in mijn hoofd waar we denk ik heel mooie foto’s kunnen maken maar qua planning weet ik nog niet goed het we gaan doen. We trouwen officieel in de voormiddag en de barbecue gaat pas door in de late namiddag. We hebben daartussen dus nog wel een paar uur tijd maar daarin moeten we natuurlijk ook alles buiten klaar zetten. We krijgen daar wel wat hulp bij maar ik wil er ook zelf bij aanwezig zijn.

Voor D’tje heb ik wel een soort van planning gemaakt omdat hij natuurlijk veel meer ‘op schema’ leeft en daar ook nood aan heeft.

En ik denk dat dat alles is. Ik hoop dat ik niets cruciaals vergeet, haha :p Dat zou wat zijn, dat we op de dag ineens merken dat we iets groots vergeten zijn. Maar ach, dat is dan ook zo. Ik leg er niet te veel druk op en wil vooral dat het leuk is en ik me niet te veel bezig moet houden met het regelen van dingen of mensen tevreden houden. Ik wil vooral zelf genieten.

Ik dacht van misschien achteraf eens een post te schrijven met hoeveel alles gekost heeft. Is dat interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 thoughts on “Trouwvoorbereidingen

 1. Dit klinkt allemaal echt zo chill 🙂 🙂
  Ook heel fijn dat je “als jezelf” wilde trouwen; hier ook geen make up (ik draag dat in het gewone leven ook nooit en zou me er niet mee op mijn gemak gevoeld hebben), en mijn haar werd met schuivertjes naar achter gedaan zodat het niet in mijn gezicht hing en dan nog wat bloemetjes erin, heel simpel. Mijn kleed was er dan wel weer over, haha, enfin.
  Ik ben benieuwd naar de foto’s van de dag zelf, maar ge ziet ik zit wat achter met lezen dus ik kom er nog wel aan vermoed ik 😀

 2. Zo leuk om te lezen! Tuurlijk wil ik achteraf ook een blogpost lezen over de dag en hoeveel alles kostte. Ik ben heel benieuwd naar jullie bruiloft. Op Pinterest doe ik vooral inspiratie op gebied van trouwjurken op. Het is zo’n fijn platform voor ideeën! Nog veel plezier met de voorpret 🙂

 3. Ja heel leuk zo’n blog met hoeveel alles gekost heeft, dat wil ik ook altijd nog eens schrijven voor onze bruiloft. Lijkt me leuk om van anderen te lezen 🙂

 4. Tuurlijk wil ik nadien zien hoe jullie dag verlopen is. Qua desserts misschien kan je allerlei individuele desserts maken. Banoffee of tiramisu in glazen potjes, brownies die al zijn voorgesneden, potjes fruitsla, … dan hoef je daar de dag zelf niet meer naar om te kijken. Gewoon op tafel zetten en iedereen laten nemen waar hij/zij zin in heeft.

 5. Altijd leuk om over trouwfeesten te lezen, vind ik. Dat klinkt als een heel fijne, ‘eigen’ dag die jullie plannen. Misschien kan je wat hulp inschakelen voor het eten? Dan kunnen jullie die dag in alle rust beleven. Geniet van er vooral van!

 6. Cool! Jullie hebben er al goed over nagedacht! Echt leuk ook hoe jullie nu mooi in de tuin gaan kunnen vieren. Gaat supergezellig zijn, kan niet anders 🙂 Ik had mijn eigen trouw niet anders willen hebben dan het intieme groepje ‘s avonds in de tuin 😀

 7. Heerlijk om te lezen dit! En ik vind het zó cool dat je gewoon lekker naturel wilt trouwen, zonder make-up en je haar heel anders dan anders. Dat zeg ik ook altijd, dat ik dat zou willen: gewoon mezelf.
  Ik ben heel benieuwd naar de foto’s t.z.t!

 8. Ik vind jullie kaartjes zo leuk, word er echt instant vrolijk van. Ik snap trouwens wat je zegt over ‘als jezelf trouwen’ haha. Als mensen mij vragen of ik mijn haar ooit nog eens laat groeien dacht ik vroeger altijd: misschien als ik ooit trouw, want dan vind ik van die opsteekkapsels heel mooi. Maar aan de andere kant: hoe raar zou het zijn als ik al tien jaar kort haar heb en dat dan voor die ene dag laat groeien haha. Daarna gaat de schaar er sowieso weer in, want ik vind mijn kort haar leuk. Ben al benieuwd naar jullie foto’s!

 9. Eerst even wat anders: die nieuwe foto van jezelf in de sidebar is echt suuuuuperleuk!

  Verder klinkt jullie trouwerij echt heel chill en fijn. Lekker alles relaxed en wat bij jullie past, heerlijk! Vlees voor de barbecue wil de slager ook vast wel komen bezorgen? Dat scheelt misschien en dan heb je niet je hele koelkast vol de dag ervoor.

  Ik lees trouwens niks over ringen? Niet dat dat per se hoeft natuurlijk, maar het zou wel erg zijn als jullie gewoon helemaal zijn vergeten om daarover na te denken, hahaha.

 10. Klinkt alsof er inmiddels toch al wel veel gedaan is. Het wordt vast een mooie dag! Ook tof om gewoon echt als jezelf te trouwen. Ik zou me ook helemaal niet mezelf voelen met een opgedoft kapsel denk ik. Ik ben benieuwd hoe jullie tuin uiteindelijk wordt aangekleed. De geverfde gevel ziet er in ieder geval alweer mooi uit als achtergrond voor jullie trouw.

  1. Ja precies, ik weet ook dat als ik een sjiek kapsel of make-up op zou hebben ik me de hele tijd zorgen zou maken of het allemaal nog wel goed zit.

 11. Ben nu al benieuwd naar de foto’s van alles, je haar, je jurk en sandalen en de D zijn outfit 😀 En een post achteraf met de kosten is altijd interessant!

 12. Zo snel al!
  Nou las ik iets over foto’s… dus bij deze mijn (ongevraagde) tips: vaak wordt de shoot gedaan voor de ceremonie (want dan heb je nog even een momentje voor jullie 2) en ook een tip – misschien (geen idee of de fotograaf, wat denk ik een vriendin is? er dan nog is) een paar foto’s in de avond als de zon mooi laag staat 😀 Is altijd het mooist, vooral als het zonnetje flink schijnt die dag 🙂

  Succes en vooral veel plezier!

 13. Leuk hoor die trouwvoorbereidingen. Voor ons alweer bijna 9 jaar terug. Ik zou dat trouwens echt niet kunnen: nog niet alles helemaal gepland hebben. Dat zou nu wat beter bij me passen maar toen echt niet. Ik had alles geheel voorbereid … Ik ben erg benieuwd hoe jullie dag is geweest en ben nu al nieuwsgierig naar de foto’s en dergelijke van jullie trouw. Altijd zo leuk om bij anderen te zien!

  Je kan trouwens op Pinterest een hoop leuke foto’s voor trouwen vinden; zodat je een beetje een idee hebt welke foto’s je wilt. Zo heb ik bijvoorbeeld een foto waarop M. een trouwfoto van zijn ouders vast heeft (groot formaat) en ik mijn ouders. Toch wel bijzonder blij deze te hebben. Maar de spontaanste foto’s zijn uiteraard het leukste

  1. Oja dat snap ik hoor dat je het op voorhand allemaal goed uitgedacht wil hebben. Ik dacht dat eerst ook, dat ik me dan beter ging voelen maar ik vind het nu juist wel oké om het wat op zijn beloop te laten 🙂
   Voor trouwfoto’s heb ik nog niet op Pinterest gekeken, dat is een goed idee!