Toen ik een nacht alleen aan zee was

Zoals jullie zondag in mijn weekdagboekje konden lezen, spendeerde ik de nacht van vrijdag op zaterdag in mijn eentje aan zee. Zie hier een lijstje met dingen waar ik extra van genoot:

✦ De muziek in de auto extra luid zetten en de hele weg meebrullen op m’n favoriete liedjes.
✦ In huis op blote voeten kunnen rondlopen zonder dat ze volhangen met stof en zand en haar.
✦ Twee uur in de tuin kunnen zitten zonder constant “mamaaaa” te horen. Geloof me, mijn hart maakt een sprongetje van gelukkigheid als ik dat hoor maar het is toch ook eens fijn om compleet op mijn gemak te zitteen.
✦ Eens op een normaal uur eten in plaats van om 17u of om 20u.
✦ Geen speelgoed moeten opruimen!
✦ Rustig ontbijten met yoghurt, een vers sapje erbij en vers gebakken broodjes.
✦ Een bad nemen met mijn boek erbij. Ik ga normaal niet super graag in bad om verschillende redenen en hou meer van het idee van in bad gaan dan van effectief in bad gaan, maar het lief dwong me bijna om een bad te nemen dus ik heb het toch maar gedaan en het was fijn!
✦ Me geen zorgen moeten maken dat vuile handjes de zetel bezoedelen.
✦ Uit mezelf wakker worden om 8u30 en dan gewoon nog wat in bed blijven liggen.
✦ Een beetje te lang opblijven en mij geen zorgen moeten maken dat ik niet uit mijn bed ga geraken ‘s morgens.
✦ Nadenken over alle dingen die ik zo kan doen in mijn eentje en dan beslissen om toch niets te doen en gewoon te chillen zonder me schuldig te voelen.
✦ Het kind en het lief terugzien!

Ik moet zeggen, ik ben héél graag op mezelf maar ik deel ook heel graag en veel en ik moest alweer wennen aan het feit dat ik dus in mijn eentje was en niet constant tegen het lief kon tateren. Ik ben er zeker van dat hij ook blij was eens een nacht zonder mij thuis te zijn. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 thoughts on “Toen ik een nacht alleen aan zee was

  1. Zalig! En waar heb je logies aan zee gevonden waar je maar één nacht kan blijven?? Als ik zoek, is het altijd voor meerdere nachten…

  2. Ja, wennen is dat dan he! Maar super goed dat je het gedaan hebt, is af en toe zo nodig om helemaal alleen te zijn (vind ik dan ;p). Ik had laatst een dagje met vriendinnen, waarbij ik in totaal 4 uur alleen in de auto zat. Moest zo wennen dat er niemand achter me aan het zeuren was! Wel fijn hoor, alleen zijn met mijn gedachten en muziek die ik leuk vind luisteren.

  3. Heerlijk is dat, even alleen zijn. En inderdaad, het moment om weer naar huis te gaan is dan ook weer genieten.
    En het is meteen even bijtanken, ik heb dat soms ook wel nodig. Even niets.