To maaltijdbox or not to maaltijdbox

HelloFresh en ik gaan al een tijdje terug in de geschiedenis. Af en toe bestellen we eens een box. Zo ook de afgelopen weken. Er stonden onverwachts extreem lekkere dingen op ons menu. Ik heb ze natuurlijk zelf gekozen maar ik kies vaak iets voor mij, iets voor het lief en dan nog iets wat we allebei wel lekker zouden vinden (ik ben meer van alle niet Vlaamse keuken terwijl het lief net wel graag gewoon een stuk vlees, patatjes (bij voorkeur puree) en groenten op zijn bord heeft) en ik vond ALLES lekker. Echt lekker.

Onze box wordt geleverd op dinsdag en bevat voor drie dagen een maaltijd. De eerste maaltijd die we maakten, bombardeerde ik meteen tot mijn nieuwe all time HelloFresh favoriet.

Kip met sesamkorst, geroosterde groenten en knoflook-gemberrijst. Ik ga dit vaker maken. Ik vond het echt zo lekker! Ik geef eerlijk toe dat ik zelf nog nooit aubergine maakte, laat staan at, in die bijna vijf jaar die we in ons huis wonen. Ik dacht altijd dat ik dat niet lustte. Ik lust het dus wel als het lekker klaargemaakt is. 😉 Zonder het nogal pittige sausje erbij, kon D dit ook perfect eten.

Ik nam de volgende dag nog een restje mee naar mijn werk en dat was het fijnste moment van de dag.

Als tweede aten we varkenshaasje met peultjes, wortelpuree en jus. Dit was dus typisch zo’n gerecht dat ik voor het lief koos maar ik vond het ook erg lekker, vooral door de jus. Jus maken, ik leer allemaal nieuwe dingen, jongens! 😀 Dit was ook echt volledig op en dit kon D ook perfect mee eten.

Daarnaast hadden we ook nog gevulde tomaten met gehakt en kruidenpuree maar helaas hadden we wat te lang gewacht om het gehakt te bereiden en vertrouwden we dat niet meer. Het lief flanste zelf iets in elkaar en maakte tomatensaus, de kruidenpuree en we bakten er zelf nog een hamburger bij. Dat gebeurt dus ook hé. Jammer van het vlees natuurlijk, maar geen ramp.

De weken daarvoor zaten onder andere deze lekkere dingen in onze box:

Is een maaltijdbox iets voor ons?

Wel, gezien we er regelmatig een bestellen: JAWEL. 🙂

Ik vind het ideaal dat ik zelf geen weekmenu in elkaar moet flansen (geef toe, dat is toch een pain in the ass hé?) maar gewoon kan kiezen uit het ruime aanbod aan recepten. Dat zorgt dan nog voor extra voorpret ook want het vooruitzicht van lekker eten maakt me blij. En het eten is gewoon echt enorm lekker. Ik heb nog nooit gehad dat ik iets absoluut niet lustte. Uiteraard zijn er af en toe weleens dingen die ik iets minder lekker vind, maar het is toch altijd wel te eten. 😉

De recepten zijn super makkelijk te volgen door duidelijke instructies en fotootjes. Daarnaast vind je er ook de voedingswaarden bij en welk keukenmateriaal je nodig hebt. Persoonlijk vind ik het fijn dat de recepten naast dat je ze in de app terugvindt, ook meekomen op papier. Ik weet dat daar tegenstanders van zijn, maar ik vind het niet fijn werken om van een schermpje te koken. Voor mij kloppen de tijden bij de recepten niet echt maar ik ben een heel voorzichtige kok (bang van messen!) dus ik snijd heel traag. Als het lief kookt, lukt het meestal wel binnen de tijd. Het is ook maar een indicatie natuurlijk.

Door zo’n maaltijdbox leren wij echt nieuwe dingen eten (aubergine dus maar ook heel andere recepten met bekende ingrediënten) en halen we nieuwe ingrediënten in huis (balsamico-azijn bijvoorbeeld, dat hadden wij dus niet). Vroeger bestelden we voor twee personen maar we merkten dat we (lees: vooral het lief) daar dan niet genoeg mee hadden gegeten. Hij eet misschien ook wel meer dan een andere man, geen idee. Alleszins, het aantal porties is makkelijk aangepast.

En akkoord, het is niet goedkoop. Dat is niet alleen mijn persoonlijke mening, zowat iedereen in mijn omgeving die al ooit een maaltijdbox bestelde, is diezelfde mening aangedaan. Maar het houdt veel mensen ook niet tegen om toch een box te bestellen. Het is ook wel echt een gemak hé. Iemand anders heeft natuurlijk de recepten bedacht, je weekmenu samengesteld (soort van), je boodschappen gedaan en tot bij je thuis gebracht én je eet genoeg groentjes. Op dat vlak zijn wij hier thuis misschien niet zo’n heel succesvolle volwassenen. Wij vervallen in onze weekmenu’s vaak in snel en makkelijk en ik geef toe dat onze portie groenten soms eerder schaamtelijk te noemen is. Dan is zo’n box wel een goede manier om met niet teveel moeite lekkere groentjes te eten.

Daarnaast zorgt zo’n box ook voor minder voedselverspilling aangezien de porties al afgemeten zijn én bestelt HelloFresh de ingrediënten ook pas als jij bestelt. Leuk weetje: minder dan 0,2% van alle ingekochte ingrediënten belandt in de prullenbak van het distributiecentrum van HF. Wanneer er toch iets over is, werken ze samen met hun kippenboer die bijvoorbeeld van overgebleven wortels kippenvoer maakt voor de kipjes die later in je box zitten.

Ook fijn: ik was zelf aangenaam verrast door de weinige hoeveelheid plastic in onze box. Het enige wat in plastic verpakt zat was vlees (logisch), de aubergines, sla en kruiden. Van sla en kruiden vind ik het ook logisch. Bij de aubergines had ik nu niet meteen een verpakking verwacht (de courgettes kwamen zonder plastic) maar een aubergine is denk ik ook wat kwetsbaarder en blijft op die manier wat langer vers. Veel dingen zitten al in papieren zakjes of komen zonder zakje. Wat super positief is: HelloFresh wil tegen eind dit jaar de hoeveelheid plastic met 30% verminderen. Fijn vooruitzicht!

HelloFresh Kortingscode!

Als je nog nooit HelloFresh hebt geprobeerd, kan je met behulp van mijn kortingscode een mooie korting (in totaal tot 75 euro – hoe groter het bedrag van je eerste box, hoe groter de korting) op je eerste drie boxen ontvangen. Gebruik daarvoor: HELLOMARS75

Ik schreef deze post in samenwerking met HelloFresh. Dat beïnvloedt mijn mening niet, jullie kennen me 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 thoughts on “To maaltijdbox or not to maaltijdbox

 1. Ik vind dat dus nog leuk, zo’n weekmenu samenstellen haha . Mijn Pinterest-recepten erbij, even scrollen en klaar. My God, ik ben oud. Dat eerste recept heb ik wel opgeslagen, ziet er goed uit!

 2. Wij nemen soms een box, als ik totaal geen kookinspiratie heb (en als ik weer een kortingsbon gekregen heb, want goedkoop is het zeker niet).
  Moet wel zeggen dat ik het soms als Hello Stress ervaar, want soms veel handelingen tegelijk. Dus die tijden die op de fiches staan halen wij nooit. Maar de laatste keer had ik expres snelle recepten gekozen en dat scheelde wel veel.
  Maar dat lukt niet altijd doordat ik moet kijken naar glutenvrij (kleine dingen pas ik wel aan zoals gv pasta nemen die ik al in huis heb) en liefst ook melkvrij.
  En oja, soms is het ook wel ‘Hello (grote) afwas’ 😉

 3. Als trouwe Foodbag-lover heb ik eigenlijk nog nooit HelloFresh geprobeerd. De prijs is inderdaad een dingetje. Wij waren gestart met om de 2 weken te bestellen, maar zijn algauw gezwicht naar wekelijks. Het is inderdaad zo gemakkelijk en ik heb het gevoel dat je echt goede dingen in je lijf steekt (en inderdaad vooral die genoeg groentjes, hehe). Wie weet probeer ik ooit eens HelloFresh voor de zotte kortingen die er altijd zijn!

 4. Ik heb nog nooit een maaltijdbox gebruikt omdat ik mijn boodschappen vaak thuis laat leveren en daardoor het meeste al makkelijk zelf in huis heb. Maar een maaltijdbox is natuurlijk nog gemakkelijker. Ik wil het ooit wel eens proberen, het lijkt me wel heel gemakkelijk. Uiteindelijk staat er daardoor ook een goeie maaltijd op tafel natuurlijk. En sommige dingen klinken echt heel lekker!

 5. Het idee vind ik geweldig: inderdaad niet nadenken over wat je moet kopen én het wordt thuisbezorgd. Maar voor mij is het ook wel echt te duur, dus helaas…

 6. Ik vind het wel echt te duur voor wat je krijgt, maar goed: Vriend O. en ik houden allebei wel van koken en zeker hij is aardig creatief in steeds weer wat anders verzinnen. Maar er zitten absoluut lekkere dingen in zo’n box!