Tipje • Rainy Mood

Er is denk ik niet een geluid wat ik gezelliger vind dan het geluid van regen. En dat mag gerust een hele storm zijn. Met onweer en bliksem er bij. Al hoor je dat laatste natuurlijk niet. En oké, het geluid van een knetterend haardvuur. Dat ook.

Ik vind het zo’n rustgevend geluid. Van de regen dan (haardvuur ook ja, maar daar gaat het nu niet om). Ontspannend. En heel gezellig. Perfect om een boekje te lezen. Of blogjes. Of om er zelf eentje te schrijven. Maar ook gewoon als je bijvoorbeeld moet studeren. Toen ik nog studeerde (oh nu klink ik heel oud) zette ik dit af en toe op. Ik wil wel altijd graag wat geluid horen. Maar bij muziek ben ik heel snel afgeleid. En dit is echt perfect! Zeker in combinatie met kerstlichtjes. Of gewone. Als je niet van Kerst houdt. Oh of kaarsjes!

En om de een of andere regen reden, krijg ik van dat geluid ook altijd zo’n fris gevoel in m’n hoofd. Alsof alles ineens heel helder is. Heel fijn als je dus met mega serieuze dingen bezig bent. Maar ook gewoon als je met minder serieuze dingen bezig bent. Of als je niets doet en gewoon een helder hoofd wil. Iets als een nieuwe frisse start ofzo. Snappen jullie het een beetje?

Ja, ik denk dat jullie het nu wel begrijpen. Ik kan er niets negatiefs over zeggen. Behalve dat je er misschien wat vaker van naar de wc moet. Hihi.

Maar wat is nu die verdomde tip, Irene?!

Sorry sorry. Ik raak er denk ik een beetje lyrisch van. Maar het is dan ook zo fijn. En ik kan zelfs letterlijk over mijn sokken een heel opstel schrijven. Dus het heet geen wonder dat ik met regen ook geen moeite heb. En oké. Regengeluid is een tip. maar dat heb je niet altijd zomaar bij de hand hé. Dus hier mijn tipje voor jullie. Voor als je zin hebt in wat regen. Zelfs op een zonnige dag. En het buiten niet regent:

Rainy Mood.

Enjoy!

 

Foto bovenaan door Vyacheslav Beda via Unsplash

12 thoughts on “Tipje • Rainy Mood

  1. Jaaa! Dat is echt een van de beste dingen om bij in slaap te vallen! Met onweer maak je mij wel blij maar ik denk dat ik daarin een beetje alleen sta. Haha 😀

  1. Oh ik wel! Vind ik helemaal leuk! Als het onweert kan ik een hele avond voor m’n raam naar buiten zitten staren. Haha 😀 Maar als het tijd is om te slapen is dat wel iets minder fijn.

 1. Jaa regen is zo rustgevend, als je in bed ligt dan. Als je op de fiets zit en het regent, dan uhm dan hoeft het van mij niet haha.

  1. Ja, ik kan me wel inbeelden dat dat helpt om in slaap te vallen! Ik luister soms van die speciale podcasts waarin een man een verhaal vertelt. Maar op zo’n manier dat je na 5 minuutjes al in dromenland bent. Hihi 🙂

  1. Hé dankjewel Malou! Wat lief! en het is een cliché met reden hé. Kan er ook echt van genieten!

 2. Ooh, ik heb ooit al ‘ns zo’n linkje gehad naar die Rainy Mood, maar ik was het kwijt, haha! Ik hou ook echt enorm veel van de regen; ik slaap zo onder ’n schuin dak en dan lijkt het echt of ik er zelf in lig (met het positieve dat ik niet nat word, haha). Love it <3 Van wind kan ik dan weer niet goed slapen, maar hé, 't kan niet altijd perfect zijn he! Mooi geschreven 😀 Liefs!
  Silke schreef laatst over Fotografie | Persdag With love Nans* en FotomuseumMy Profile

  1. Ooh dat is echt geweldig! Wij hebben in de badkamer en op de gang boven ook schuine ramen. Dat is echt dubbel genieten hé 🙂 Wind vind ik inderdaad ook moeilijker maar alsnog wel fijn als je niet meteen moet slapen. Haha. Bedankt voor je lieve reactie! ^^

Comments are closed.