Leuke dingen

Tip • E-polette + review

Vandaag weer een tipje van mij aan jullie: de e-polette bril. Ik denk dat velen van jullie ondertussen Polette al wel kennen. Polette is een online brillenwinkel. Stukken goedkoper dan een opticien in de stad. Dat komt doordat de brillen rechtstreeks van de fabrikant komen. Daardoor zijn er geen honderdmiljoenmiljard tussenpartijen die de prijs opdrijven. Fijn voor ons! Minder fijn voor de opticien. 😉

Ik veranderde vorige maand van werk. Van een job met sporadisch een schermpje naar een job met 90% van de tijd een scherm voor m’n neus. En ik zwans niet (haha ik vind dat zo’n grappige uitdrukking hé!) als ik zeg dat ik al op dag één hoofdpijn had. Serieus. Ik dacht dat ik misschien gewoon moest wennen. Maar na een week had ik nog steeds hoofdpijn. Nu wen je waarschijnlijk niet op een week aan iets. Maar ik had niet zo veel zin om nog heel lang hoofdpijn te hebben. Ik las een keer iets over de e-polette bril. Ik zocht wat dingen op. En ik besloot de bril een kans te geven. En jongens, wat een geluk!

Wat is een e-polette bril? Wel, lieve kinders, het is een bril die blauw licht filtert. Want al je schermpjes geven blauw licht af. Dat verstoort dingen in je hersens waardoor je dus hoofdpijn kan krijgen. Of slecht slaapt. Gelukkig had ik van dat laatste niet zo’n last. De bril filtert 40% van het blauwe licht weg. Sounds good!

Ik koos via de site van Polette een bril uit. Dat is nog niet simpel. Er is best veel keuze. En het is ook moeilijk om te bedenken of een bril mooi zal staan of niet. Ik wou hem wel op mijn werk dragen. Dus dan moet het er toch ook wel een beetje leuk uit zien hé. Het montuur dat ik koos heet e-seattle. Ik had ooit een zonnebril in zo’n model. Dat zou me wel staan dacht ik. Maar wat ook super handig is: de afmetingen van de bril staan er bij. Zo wist ik dat een bril van 14cm breed net te groot is voor m’n koppie. Mijn bril kostte €44,99 + €5,99 verzendkosten. Ik rekende dus ongeveer €50 af voor deze bril. Wat ik eigenlijk nog best veel vond. Eerlijk is eerlijk.

Mijn ervaring

Ten eerste, mijn ervaring met de website. Ik vind de website duidelijk genoeg. Er staat genoeg informatie op te vinden. Er is veel keuze. En de prijzen zijn heel schappelijk. Je kan er zowel brillen op sterkte bestellen, als zonnebrillen. Maar ook gewoon modebrillen. Of dus computerbrillen. Super handig! Bij je bril krijg je een mooi hoesje. En een brillendoekje. Én je bril wordt geleverd in een super stevig én mooi uitziend wit doosje. Dus hij beschadigt niet bij de verzending.

Wat ik wel een nadeel vond is dat je best lang op je bestelling moet wachten. Volgens de mail die ik kreeg zou het 3 weken duren. Maar ik had hem al na twee weken binnen. Gelukkig. Ik had gewoon even niet door dat de bril effectief vanuit één of ander ver land komt. Maar eind goed al goed.

En dan nu, mijn ervaring met de bril zelf. Ik vind het een godsgeschenk! Ik draag hem nu twee weken en ik heb nergens meer last van. Het is zoveel rustiger voor m’n ogen. Dat zeg ik niet omdat het zo hoort, maar omdat ik het zo aanvoel. De allereerste keer dat ik de bril op m’n neus plantte, merkte ik niet echt dat het filter wat gelig is. Maar als ik de bril een hele dag op heb, merk ik wel degelijk verschil. Soms doe ik hem tijdens het computeren even naar beneden. Gewoon om het verschil eens te zien. En dat blauwe licht voelt dan echt super raar aan m’n ogen. Heel “actief” ofzo. Druk. Onaangenaam. Op mijn werk is het licht dat uit de lampen komt ook best blauw. Ik denk dat het een ander soort blauw is dan het schermpjesblauw. Maar toch voelt het ook beter met de bril.

Conclusie: aanrader! Ik denk wel dat het effect pas echt merkbaar is als je dus, net als ik, een hele dag computert. En niet af en toe. Al zal het zelfs dan natuurlijk wel goed doen voor je ogen. Maar ik weet niet of je het ook echt bewust merkt als je maar kort aan je computer werkt. Voor mij persoonlijk doet hij dus wel heel veel goeds. Zeker het geld waard!

Om m’n bril te beschermen kocht ik in de Primark nog een steviger hoesje. Het etuitje dat er bij zit is van super mooie kwaliteit, maar het is gewoon slap. En ik zag het al helemaal gebeuren dat ie in m’n handtas stuk ging.

Jullie hadden misschien graag een foto gezien van de bril op m’n neus? (Ik postte er ooit eentje op m’n Instagram stories). Maar ik ben echt snotverkouden en dat is gewoon geen gezicht! 😉

Zou jij zo’n bril kunnen gebruiken?

14 gedachten over “Tip • E-polette + review

 1. Nog nooit van gehoord! Maar wat een fijn ding en helemaal fijn dat het ook echt helpt. Ik heb m niet nodig (jammer, want ik heb een brilhoofd vind ik haha), maar anders had ik deze zeker geprobeerd.

 2. Klinkt interessant! Voor mijn studentenjob zit ook vaak achter de pc en als je dat nog eens combineert met het schrijven van een bachelorproef voor school, kan je je wel inbeelden dat mijn ogen ook best afzien 🙂 Vind het trouwens een leuk modelletje!

  1. Dankje! Ja dan kan je ook zeker zo’n bril gebruiken 🙂 trouwens tof dat je eens komt piepen, Jana. Ik kom ook eens bij jou kijken!

   1. Merci! Ik volg je blog al eventjes hoor, ik laat in het algemeen gewoon niet vaak een reactie achter 🙂 Ik ben fan van je oprechte en authentieke stijl.. nu ik toch even een reactie achterlaat, kan ik dat evengoed meegeven hihi! x

 3. Wow, ik heb dit ook echt nodig! Heb de laatste tijd veel last van m’n ogen op het werk… Lijkt me wel moeilijk om een model te kiezen zonder te passen. Maar misschien hebben ze ook ergens een showroom? Ziet er wel hip uit! Ps: veel beterschap

  1. Hé Annelies! Tof dat je nog es komt kijken! 😀 ‘t Is inderdaad wel moeilijk om een model te kiezen. Ik vond dat er wel veel mooie modellen bij zitten maar of het dan mooi staat is een andere vraag hé 🙂 Denk dat ze alleen in Nederland winkels hebben helaas. (voor als je je zou afvragen waar je kaartje blijft, komt er aan hoor! ‘t is nogal druk voor de moment)

 4. Ik wil ook nog eens een bril bij Polette bestellen! Maar volgens mij bestaat er nog geen e-polette op sterkte. En ik twijfel ook nog eens tussen de monturen Dean View en Lolly (ja, die laatste naam is echt té schattig). Oh, en ik snap inderdaad dat zo’n bril duur is. Voor een zonnebril of een e-polette is dat ook vrij duur. Maar als je zo’n (zonne)bril op sterkte neemt dan is het in verhouding weer véél goedkoper dan bij anderen, terwijl ze ook nog eens leukere monturen hebben 🙂

 5. Mooie tip. Ik wist niet dat dat bestond! In mijn vrije tijd zit ik vaak aan de laptop maar op mijn werk niet. Daarom voel ik me niet meteen geroepen om zoiets aan te schaffen maar ik zal het wel onthouden om eventueel andere mensen te adviseren 🙂

 6. Hihi, veel beterschap! Ik heb hier ook zo’n brilletje liggen, maar omdat ik zelf al een bril draag is het nogal vervelend om er twee op m’n neus te zetten 😉 Ik gebruik het dus niet zo veel. Liefs!

  1. Haha ik zie je nu al voor me met twee brillen op je neus :p Nee kan me voorstellen dat je hem dan niet vaak gebruikt.

 7. Wat onwijs handig! Ik wist helemaal niet dat er zulk soort brillen bestonden. Lijkt me inderdaad echt heel fijn voor je ogen! Mooie bril heb je ook uitgekozen trouwens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.