Theekransje • Me-time aan zee

Een paar weken geleden had ik het best moeilijk. Niet dat er iets ernstigs gebeurde. Of dat ik iets verdrietigs meemaakte. Nee. Ik had het gewoon moeilijk. Zoals dat soms gaat. Ik weet ook niet helemaal waar dat dan door kwam. Ik denk dat ik gewoon heel erg nood had aan me-time. Ik woon nog thuis hé. En soms merk ik echt dat het tijd is dat ik een eigen plekje heb. Op sommige momenten was ik echt alles beu. En iedereen werkte op mijn zenuwen. Daar hebben jullie hier niets van gemerkt. Maar mensen in mijn omgeving misschien wel. Misschien had ik wel nood aan vakantie?

Dus een week of vier geleden legde ik een weekje vakantie vast. En alleen al bij het vooruitzicht, werd alles weer beter. Ik kreeg weer meer energie. En goesting om er gewoon weer voor te gaan. Ik kon beginnen aftellen naar een weekje tijd voor mezelf. Niet dat ik anders geen tijd heb voor mezelf. Maar ik vind het gewoon wel fijn om soms alleen maar te focussen op mij. En niet gewoon een standaard riedeltje van taakjes afwerken die ik mezelf op leg in m’n vrije tijd. En nu is het eindelijk zo ver! Ik heb vakantie. Ik ben aan zee.

Ik heb er zo enorm lang naar uitgekeken. En nu is het moment daar dat ik in m’n uppie aan zee ben. Ja inderdaad. Je leest het goed. Ik ben in m’n eentje. Mijn vriend moet deze week helaas werken. Ik zou natuurlijk liever hebben dat hij er bij is. Maar omdat dat niet ging en ik echt écht graag even weg wilde, ging ik alleen. Ik was, en ben nog steeds, heel enthousiast. Maar ik moet toegeven dat ik het ook een klein beetje eng vind. Ik was nog nooit ergens echt alleen. Oké, een paar dagjes alleen thuis. Maar dat is toch nog anders. Voor overdag is er eigenlijk ook totaal geen probleem. Er zijn genoeg fijne dingen die ik kan doen. Bloggen. Wandelingetjes maken. Of fietsen. Tekenen. Beetje lezen. Af en toe wat televisie kijken. Het enige waar ik een beetje bezorgd om ben, zijn de avonden. Ik vind het namelijk heel eng om in m’n eentje te zitten als het bedtijd is. Gedurende de avond zelf is er ook niet echt een probleem. ‘t Is gewoon dat moment dat ik in bed moet. Brr. Iets met bang in het donker. En achtervolgingswaanzin op de trap. Oja, en rare geluiden.

Dus dat wordt nog een avontuur. Maar ik zie het maar als een uitdaging. En uitdagingen zijn er om aan te gaan! Daarbij ga ik ook best wel trots zijn op mezelf als ik deze hele week alleen, overleef. Haha. Ik ben niet zo’n kooktalent. En ik heb mijn vriend ook nog niet echt vaak “zo lang” moeten missen. Maar zoals ik al zei, ik heb er wel super veel zin in. Echt aandacht voor mezelf. Dat is toch wel verwennerij eigenlijk. Niets moet. Alles mag.

M’n eerste twee dagen zitten er nu ook al op. En ik leef dus nog. Hoera! Eergisteren at ik, heel gemakkelijk, pizza. En gisteren vol au vent van de mama. Haha. En met slapen had ik ook al niet zo’n probleem! Ik keek in bed Harry Potter en was eigenlijk heel rustig. Dus jongens, dat is al een overwinning hoor! Belachelijk hé, om jezelf zo bang te maken voor dingen die er niet zijn. Ik heb al super veel getekend. Maar nog geen kaartjes gemaakt. Ik heb gelezen. En in m’n dagboek geschreven. Want ja, dat heb ik nu ook. Ik maakte een wandeling naar zee gisteren. En maakte veel foto’s. Ik doe het vooral heel rustig aan. En gewoon waar ik zin in heb.

Want dat merkte ik maandag. Ik kwam hier aan en heb eigenlijk de rest van de dag alleen tv gekeken. Niets mis mee want daar had ik zin in. Maar ik dacht heel de tijd dat ik iets ‘nuttig’ moest doen nu ik hier was. Bezig zijn met m’n blog. Of tekenen. Of al gaan wandelen. Maar daar had ik geen zin in. Ik wou gewoon tv kijken. En eerst vond ik het moeilijk om van dat gevoel af te komen. Het gevoel dat ik iets moest doen. Van wie moet ik dat? Toch alleen van mezelf? En waarom moet dat van mezelf? Omdat ik misschien anders het gevoel heb dat deze week aan zee voor niets was. Maar het was toch net m’n bedoeling om gewoon te chillen? En alleen dingen te doen waar ik zin in had. Dus wat is dan het probleem. Er is geen probleem! Hoera! 😀 En nu gaat het helemaal prima!

Ging jij al eens alleen op reis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 thoughts on “Theekransje • Me-time aan zee

 1. Zo knap dat je dat durft in je eentje! Dit maakt je wel echt sterker hoor op sommige gebieden. Ik vind alleen zijn ook best spannend maar het is soms zo fijn om lekker even alleen iets voor jezelf te kunnen doen XX

 2. Wat heerlijk dat je er even tussen uit bent in je eentje. Lijkt me super spannend zoiets, dus kei goed dat je die stap heb genomen. Ik zou het zelf niet durven, maar kan me wel voorstellen dat het wel een soort rust geeft om alleen te zijn. Geniet er nog lekker van!

 3. Wat onwijs tof dat je dit doet, ondanks dat je het spannend vond. Maar gewoon omdat je daar behoefte aan had! Soms moet je even naar je hart luisteren en doen wat goed voelt 🙂 Geniet er nog lekker even van! Ik zou dit eigenlijk ook weleens willen doen, gewoon in mijn eentje ergens naartoe gaan en even helemaal niets hebben dan rust.

 4. Wat een mooi persoonlijk verhaal Irene. Heel tof dat je dit deelt. Ik zou eigenlijk ook weleens een weekje alleen weg willen. Waarom zou je dat ook niet doen? Uiteindelijk ben je je hele leven met jezelf haha.

  1. Ik kan het zeker aanraden! 🙂 ‘t Is heel fijn om gewoon eens echt puur aan jezelf te denken en dingen te doen die je leuk vindt. En dus ook eventuele irreële angsten overwinnen 😉 haha. Bedankt voor je lieve reactie Claire!

 5. Lekker zo’n weekje weg! Vorig jaar ben ik ook een paar dagen alleen weg geweest en de avonden vond ik wat lastiger. Een klein beetje eng omdat je op een vreemde plek bent in je eentje maar ook omdat ik ‘s avonds toch iemand miste om tegenaan te praten. Verder was het heerlijk! Fijn dat je goed kunt slapen en zo te lezen heb je het wel naar je zin. Veel plezier nog!

 6. Wat heerlijk, het strand! Ik snap heel goed dat je daar zin in had en wat leuk dat je daar ook alleen naartoe ben gegaan. Nu krijg ik stiekem ook wel een beetje zin om lekker uit te waaien op het strand en lekker in de duinen te wandelen.

 7. Oh ja op vrije dagen zou ik mezelf ook gek maken dat ik profductief moet bezig zijn. Terwijl lezen in een boek of blogjes net zo ontspannend is. Ik wens je nog een heel fijne tijd aan zee toe!

 8. Wauw, wat ontzettend knap van je! Heel goed dat je gewoon hebt doorgezet. Ik herken je gevoel van dingen ‘moeten’. Maar dat hoeft inderdaad niet altijd. Zou je het nu nog eens doen of was dit de laatste keer?

  1. Ik zou het zeker nog eens doen! Ik vind het superfijn om gewoon zelf in m’n eentje dingen te doen die ik leuk vind en alles zelf te beslissen. Maar ook niet langer dan een week hoor. Ik mis David al wel ondertussen. Haha :p