Theekransje.

Ik schrijf dit eigenlijk op zondag al. Hihi. En ik heb echte thee (Amaretto vruchtenmengeling) en chocoladetaart. Want dat hoort zo bij een theekransje. En de chocoladetaart is ook echt mega chocoladig. Dus de dag kan niet meer stuk. Ik sliep nochtans slecht vorige nacht. Eigenlijk vooral te weinig. Midden in de nacht werd ik wakker om dan vervolgens tweeënhalf uur (!! Heb ik natuurlijk niet precies uitgerekend, maar ’t zal wel zoiets zijn) wakker te blijven. Gelukkig had ik ’s morgens afgesproken bij David. En mijn papa had een koffiekoek voor me gekocht. Dus mijn ochtend kon slechter beginnen. Maar ook wel warmer. Hihi.

Ik vind de kou nochtans wel echt geweldig tegenwoordig. Behalve als ik met de auto weg moet. Ik vind het super stom om mijn ramen ijsvrij te maken. Als ik nog eens in de Action ben, koop ik zo’n anti-ijsdeken. (Edit: ik was in de Action en ze waren allemaal op natuurlijk -eyeroll- haha) En dan heb je eindelijk alles weggekrabd, moet je na twee minuten weer stoppen om het nieuwe laagje er ook af te halen. Dat heb ik dus deze ochtend drie keer gedaan. Jep. Maar buiten dat, vind ik de winter geweldig. En vroeger was ik helemaal antiwinter! Ik had echt een paar jaar last van hele grote diepe dips. Altijd maar donker en grauw weer. Zeker toen ik nog naar school ging en opstond als het donker was en thuis kwam als het donker was. Dat deed echt heel veel met m’n gemoed. En niet op de positieve manier. Maar dat is nu gelukkig over! Ik vind het super fijn om in de kou een wandelingetje te gaan maken. En dat deed ik vandaag dan ook. Met David. We gingen naar de visputten bij David in de buurt. Daar wordt normaal gevist. Maar nu niet want er lag dus een dikke laag ijs op.

Volgens mij is het mijn allereerste keer op natuurijs. Misschien dat ik het als kind ooit eens heb gedaan maar ik herinner het me alleszins niet. Ik schuifelde heel aarzelend een paar stapjes het ijs op. En David hield me vast wegens een onderontwikkeld evenwichtsorgaan van mijn kant. Haha. Uiteindelijk durfde ik helemaal zelf, in m’n uppie, het ijs op. Superspannend! Ik ben namelijk heel erg bang voor ‘vuil’ water. Zoals in een vijver. Of de zee. En zeker als het diep is en er dieren in zitten. Ik wil echt absoluut niet door het ijs zakken. Maar ik vond het eigenlijk vooral heel bijzonder om op het water te staan. Hoe vaak kan je dat nou doen? Hier niet vaak alleszins. Ik moest spontaan aan dit liedje denken. Hihi. Bovendien zaten er ook super mooie luchtbellen in het ijs. Luchtschijfjes ofzo. Echt prachtig. David is toen op het ijs gaan liggen om er een foto van te maken voor me. Lang leve lieve liefjes! ♥ En er zaten helaas ook dode vissen ingevroren. Haha. Wel gek om te zien maar ook een beetje zielig.

En verder zag ik heel veel mooie plantjes met ijskristallen op. Waar ik dan natuurlijk niet zo’n mooie foto’s van kan maken. Ik wil graag deze week nog eens op pad gaan om nog wat moois te spotten. Maar ik heb toch een paar foto’s gemaakt die ik graag wil delen.

Wat deed jij afgelopen zondag?

Foto boven artikel door Vanessa Bucceri via Unsplash

20 Reacties

  • Irene
   26 januari 2017 / 23:00

   Oh maar ik ook hoor! Maar eens je er op staat blijkt het wel mee te vallen 😀

  • Irene
   26 januari 2017 / 14:16

   Lief! Dankje ^^

  • Irene
   26 januari 2017 / 11:43

   Hihi altijd lekker hé! 😀 En dankje!

 1. 25 januari 2017 / 21:52

  Ahh, prachtig zo’n bevroren wereld! En die luchtbellen, zo mooi! Ik vind het toch altijd wel spannend om echt op natuurijs te gaan staan, maar als je het dan doet is het toch wel heel erg leuk 🙂
  Arjanne schreef laatst over hoe je er soms gewoon even helemaal geen zin in hebtMy Profile

  • Irene
   26 januari 2017 / 10:32

   Het is ook echt wel spannend hoor! Maar je krijgt meer zelfvertrouwen als je er even op staat en merkt dat er toch niets gebeurt 🙂

 2. 25 januari 2017 / 15:57

  Was er eindelijk ijs, zat ik binnen omdat ik voor m’n toetsweek moest leren. En nu heb ik nog steeds toetsweek trouwens. Wel superleuk dat jij wel buiten bent geweest 🙂 Die bellen in het ijs zijn echt heel mooi. En wauw, ik zie nu pas dat het sneeuw op je blog, haha! Zo leuk!
  Eva schreef laatst over Trend | De pantalon: hoe combineer je ‘m en waar koop je leuke pantalons?My Profile

 3. 25 januari 2017 / 13:34

  Oooh, leuke foto’s! Volgens mij heb ik ook nog nooit op natuurijs gestaan. Wat mooi zeg, die luchtschijfjes. Wel heel zielig van de vissen!!
  Sofie schreef laatst over Gezond eten volhouden, hoe doe ik dat?My Profile

  • Irene
   25 januari 2017 / 16:20

   Dat was inderdaad best zielig. En ook wel gek want ik snap niet zo goed hoe dat kan. Haha.

  • Irene
   25 januari 2017 / 11:10

   Wat lief dat je dat zegt Silke! Dankje 😀

 4. 25 januari 2017 / 09:28

  Mooie foto’s heb je gemaakt en fijn dat je van het weer kan genieten, ik vind deze periode van het jaar vreselijk, ik haat kou! 😉

  • Irene
   25 januari 2017 / 11:10

   Dankje! 🙂 Dan moet je lekker binnen blijven! Nog een, euhm, drie à vier maanden en er breken weer warmere tijden aan 😀

 5. 25 januari 2017 / 08:23

  Oeh, die luchtbellen!! Wat mooi zeg! Vroeger rende ik altijd het ijs op, met m’n schaatsen in m’n hand, zodra het kon. Nu zou je me echt met geen 10 paarden meer het ijs op kunnen trekken. Dat donkere water eronder! Hu! Ik begrijp je terughoudendheid volkomen!
  Ayla schreef laatst over Weer zo’n leuk idee, deze keer een DIY houten serveerplank!My Profile

  • Irene
   25 januari 2017 / 11:08

   Hihi ja het is wel een beetje eng hé? 🙂 Maar ben wel blij dat ik er toch eens heb opgestaan! 😀