The Minimalism Game

Ik ontdekte laatst via Instagram een nieuwe blog en toen ik daar zo’n beetje aan het rondneuzen was, kwam ik uit op een blogpost over The Minimalism Game. Ik las er al ooit eens over, ik ben ook vrij zeker dat ik al eens een poging deed en ik ga nu dus nog eens een rondje doen, maar dan voor serieus.

The Minimalism Game is bedacht door The Minimalists en het is de bedoeling dat je gedurende dertig dagen elke dag spullen ‘weg’ doet. Op dag één doe je één ding weg, op dag twee doe je twee dingen weg enzovoort. Uiteindelijk zorgt dat er voor dat je na dertig dagen 465 dingen uit je huis bant. Het is natuurlijk niet de bedoeling om alles gewoon weg te gooien. Ik ben alleszins wel van plan om spullen zo veel mogelijk een nieuw leven te geven door ze te verkopen of weg te geven.

Het is niet zo dat ik vind dat ik te veel spul heb – of ja eigenlijk wel maar het stoort me niet – maar sinds een paar weken heb ik zo enorm veel zin om mijn hele kleerkast uit te ruimen dat ik dit zie als een goed alternatief. Ik wil met mijn kleerkast namelijk wachten tot mijn baby een paar maanden oud is en ik – hopelijk – weer in de meeste van mijn oude kleding pas. Ik heb nu ondertussen toch een paar kledingstukken ‘weg’ gedaan en ga ze binnenkort op mijn Vinted-account zetten.

Ik start op 1 juli, eindig op 30 juli en mijn doel is dus om de dertig dagen vol te maken. Op dag 15 en dag 30 wil ik graag een update te posten. Spannend! Zin in! Doe je ook mee? 😀

Photo by Luca Laurence on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − negen =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 thoughts on “The Minimalism Game

 1. Leuke challenge! Ik weet niet hoe ver ik zou komen. Vorig jaar voor mijn verhuizing/emigratie heb ik al flink opgeruimd. Maar ik denk dat ik het aantal spullen toch snel onderschat en dat er altijd meer is dat ik niet gebruik dan ik denk. Ik lees met veel plezier mee. Voorlopig doe ik niet mee, maar het kan zomaar dat als ik jouw resultaten zie dat het toch begint te kriebelen.
  Shirley schreef laatst over Deze boeken heb ik de laatste tijd gelezenMy Profile

 2. Zo leuk dat je dit gaat proberen! Ik heb het zelf in oktober geprobeerd en kwam geloof ik tot dag 21 (en dat dus met alleen maar een slaapkamer die ik kon minimaliseren aangezien ik nog thuis woon)… Het is echt crazy hoeveel shit er eigenlijk in uw huis binnenkomt.

  Heb afgelopen week mijn scriptie rondom minimalisme afgerond wat mij dan weer motiveerde om deze zomer nog eens een poging te doen tot nog wat meer minimaliseren. Blij dat ik er van word hoeveel mensen minimalisme beginnen ontdekken en ook nog eens rekening houden met wat nu echt de essentie is van minimalisme. Anyway! Veel succes met minimaliseren de komende maand! You got thisss!

  FYI: be ware, want naar het einde toe ga je echt geconfronteerd worden met al uw shitzooi…
  Amber / Ambers Things schreef laatst over Ambers Things bestaat vijf jaar & giveaway t.w.v. €210My Profile

  1. Haha ja ik ben heel benieuwd naar alle dingen die ik hier ga opgraven 😀
   En interessant, je scriptie rond minimalisme! Kan me voorstellen dat het motiverend werkt.

 3. Goh, ik ga eigenlijk regelmatig gewoon eens door alles heen en dan verdwijnt er een deel naar de kringloopwinkel, een organisatie hier in de buurt of vrienden/familie die iets willen adopteren. Ik denk niet dat ik het al gezegd heb maar ik vind die ruitjes op de achterkant een super leuk detail in je lay-out.
  zwartraafje schreef laatst over Mid-year book freak out 2020 – AnnemiekeMy Profile

  1. Ik denk dat dat ‘de beste’ manier is om je huis opgeruimd te houden 🙂 al lijkt zo’n rigoreuze opruimactie me net ook wel fijn voelen. Hoop dat ik het na juli dan een beetje kan bijhouden.

  1. Ja tof! Zeker doen! 😀 Toen wij in ons huis gingen wonen heb ik al eens opgeruimd maar het is echt gek hoeveel spul je ondertussen verzamelt – is nu ook wel al drie jaar geleden, haha, maar toch!

 4. Ik heb ‘m ooit gedaan, maar ben maar tot dag 23 of zo geraakt. Ik had ook wel niet verwacht dat ik dag 30 zou halen, want ik woonde toen nog op mijn kleine studio waar echt niet veel prul stond. Maar dus toch genoeg om aan dag 23 te komen, en dat was megahandig want een paar maanden later ben ik verhuisd en hoefde ik die zooi toch al niet mee te sleuren 🙂 Succes alvast 😀
  Lesley schreef laatst over EUH JA #11My Profile

  1. Een verhuizing in’t vooruitzicht is wel ideaal inderdaad om hier mee te beginnen en dag 23 is toch ook al een heel eind hé. Ik hoop hoop hoop dat ik echt tot dag 30 kom!

 5. Ma zo leuk Irene, ben super benieuwd hoe het gaat verlopen! Heb er ook al een paar keer aan gedacht om die challenge te doen eigenlijk. Misschien moet ik het ook maar eens doen 😀 Ben in juli wel op reis dus dat wordt wat stressen om dat dan allemaal “in te halen” denk ik, maar misschien in augustus! Eerst eens horen hoe het jou bevalt 😉 Succes!

  1. Merci! 😀 Ik zal het eerst uittesten en dan kan jij in augustus het stokje overnemen 😉 Ik bedenk me nu net dat ik in juli ook een weekje weg ben, maar dat moet nog wel lukken om in te halen.

  1. Fijn dat het je ook gelukt is om 100 dingen weg te doen! Kan me al zo inbeelden hoe het voelt om dan een wat meer opgeruimd huis en gevoel te hebben 🙂

  1. Ben benieuwd hoe het mij gaat bevallen 🙂 Ik ben nog niet begonnen en heb het nu al ‘moeilijk’ met maar 1 ding weg te doen op dag 1, haha. Ik ga denk ik een soort van afstreepding maken en dat ik dan gewoon elke dag een aantal dingen weg doe maar in totaal wel het aantal spullen van elke dag gehad heb.

 6. Oh wat superleuk! Ik heb deze challenge al een paar keer geprobeerd maar ben nooit verder gekomen dan dag 15. Ik had gewoon echt niet meer spullen om weg te doen. Ik had daarvoor dan ook al twee keer fanatiek Marie Kondo toegepast op mijn huis. Ik ben heel benieuwd naar je update posts!
  Anouk schreef laatst over Hoe ik meer dan 70 boeken per jaar leesMy Profile

  1. Dan was jouw challenge ook wel geslaagd hé, als je na dag 15 gewoon geen spul meer had om weg te doen? 🙂 Als je dat optelt zijn dat er toch ook al best wel veel denk ik dan.