Terugblik • Frankrijk

Vakantie boeken. Dat bezorgde ons toch een paar slapeloze nachten. Oké, nee zo erg was het niet. Maar het kwam er maar niet van om iets vast te leggen en het hielp ook niet echt dat we niet wisten wat we graag wilden: hotel, kamperen, auto, vliegen, dichtbij, ver? Help! We hadden een dag afgesproken (ik geloof dat het een woensdag was) waarop we iets gingen beslissen en boeken. Na tien minuten zaten mijn vriend en ik allebei chagrijnig in de zetel met elk onze laptop op schoot. Haha. Oké, dat was geen succes. Volgens mij vond ik een dag later een onze reis. Hoera!

6

De foto’s staan niet noodzakelijk in chronologische volgorde want met mijn goudvissengeheugen weet ik natuurlijk niet meer zo goed wat wanneer gebeurde. Kan je ’t mij kwalijk nemen? ’t Is ondertussen ook alweer bijna twee weken geleden hé. We gingen van 6 tot 13 september naar Saumur, een gemeente in het Franse departement Maine-et-Loire (heb ik opgezocht hoor).

franrijkcollage1

Goed, dit weet ik dan wel weer. Dit was allemaal de eerste dag. De dag van ons vertrek. Goeie goden dat was wat! Blijkbaar moesten we door Parijs. No biggie. Rijden we lekker om half 9 in de ochtend door Parijs heen. Mega file natuurlijk! Komt daar ook nog eens bij dat de gpsmevrouw helemaal in de war was en ons steeds langs andere wegjes stuurde wegens ‘een verkeersgebeurtenis op onze weg’. Maar in een file is het natuurlijk niet zo handig om steeds ergens anders heen te manoeuvreren. Laten we zeggen dat er toch wel wat frustratie was langs beide kanten. We gooiden haar nog net niet door het raam. (Zouden we nooit doen natuurlijk want ik kan absoluut geen kaartlezen. Haha!)

frankrijkcollage2
We huurden trouwens een huisje bij Club Belambra Le Domaine du Golf. In Saumur dus. Je kan het vergelijken met Center Parcs maar dan 86453895 keer kleiner en ook evenveel keer minder druk (gelukkig!). Denk dat de gemiddelde leeftijd ook ver boven die van ons lag. Hihi.

frankrijkcollage3

Het was trouwens best grappig daar. Je moest parkeren buiten het park. ‘Ja maar hoe gaan wij dan al onze spullen naar ons huis krijgen?’ Oh ok. Er stonden van die karretjes waar je al je koffers en boodschapjes op kon laden zodat je die naar je huisje kon brengen. We voelden ons toch altijd een beetje, euh, grappig toen we met zo’n karretje op weg waren.

frankrijkcollage4

Als je in Saumur bent, ga dan zeker een keer de kastelen bezoeken (zoals een échte toerist)! Wij maakten er een blitzbezoekje van waarbij we rondliepen in een kasteel en nog twee kastelen langs de buitenkant bewonderden. Denk dat we ongeveer 3u weg zijn geweest. Je kan er natuurlijk langer over doen ook. Het kasteel van de eerste foto was echt geweldig mooi! We fantaseerden al helemaal dat we er zouden wonen. Kunnen we natuurlijk zonder problemen betalen! Ik zou de kasteelnamen er allemaal bij zetten, maar dit is een reisverslag van niets dus ben ze helaas vergeten. Haha. Maar goed, foto’s zijn ook leuk om te kijken, toch?

frankrijkcollage6

De uitzichten zijn er trouwens echt super mooi!

frankrijkcollage7

We gingen een keer het centrum in maar daar ben je op een uur ook weer uit. Wij zijn geen mensen die uren gezellig op een terrasje gaan zitten. Het is er wel heel gezellig om wat rond te wandelen! En voor de beautymeisjes; er is een Sephora! We doolden wat rond toen we een pijl zagen naar een kerk die heel groots en majestueus klonk. Iets met Notre Dame in. Maar ergens onderweg zijn we de kerk kwijt geraakt. Vraag me niet hoe het komt. De pijltjes hielden op en er was in de verste verte geen kerk te bespeuren. We kwamen toen uit bij de Jardin des plantes. Niet superveel speciale planten maar ’t was er wel mooi. En gezellig. En je had er ook een mooi uitzicht op de stad.

frankrijkcollage9

Voor de rest waren er ook best veel mooie plekjes om een beetje te zitten. En te genieten natuurlijk. Wij vonden zo’n plekje toen we terugkwamen van onze kastelentocht en hebben daar lekker gepicknickt.

frankrijkcollage8

Voor de rest chillden we vooral heel erg veel. Haha. Gewoon op ons eigen terrasje een boekje lezen, beetje wandelen, Stranger Things uitkijken (ga die serie kijken! Supergoed!), beetje zwemmen in het zwembad, beetje zonnen. Jammer dat je aan mij nooit kan zien dat ik op vakantie ben geweest. Ik blijf altijd m’n witte zelf.

frankrijkcollage10

Maandag alles opgeruimd en een ijsje gegeten bij McDonalds. In Frankrijk, of in Saumur in elk geval, kan je je McFlurry dus helemaal aanpassen hé. We deelden eentje met chocoladeijs, chocoladesaus en Daim – kwijl kwijl.  En na een weekje was het op dinsdag weer tijd om terug te keren naar huis. Huilen!

frankrijkcollage11

’t Was een superfijne reis. Heel ontspannen. En dat is net hoe ik het wil! Ik kijk al enorm hard uit naar ons volgende tripje samen. En ik beloof dat ik dan beter mijn best zal doen om een heus verslag te maken 😉

6

Ik zal er nog even bij vermelden dat wij echt superchille reizigers zijn en niet echt de behoefte hebben om hele dagen van hot naar her te rennen. Mocht je dat wel superboeiend vinden, dan zijn er in Saumur nog heeeeeel veel meer dingen te doen. Er zijn veel musea (champignonmuseum, een museum met de grootste collectie tanks ter wereld, een museum met carnavalsmaskers, een paardenmuseum, …) en je vindt er ook de École Nationale d’Equitation en nog honderdeneen andere leuke plekjes die zeker een bezoekje waard zijn.

7 thoughts on “Terugblik • Frankrijk

    1. Bedankt Robin! 🙂 We waren inderdaad wel blij dat er toch iets stond. Het was namelijk best een eind wandelen. Leuk dat je reageert! Ga zometeen ook eens naar jouw blog kijken!

Comments are closed.